Mys myss .. Lalalala

Godkväll - Fredags kväll ♥ Är inte det det bästa som finns? Vi har iallafall ätit Thaimat (Hur starkt som helst... klarar inte FÖR stark mat) - Nog toppen för Magsjukan ... och om en liten stund blir det Film och massa Godis, chips, dipp och Tända ljus. Ska bara ha det mysss jag och Min Gubbe :-) Lilla hjärtat ligger o nanis här så fint bredvid mig!!!

Idag fick jag hem ett par Jeans från Rean - 99 kr och skit snygga enligt mig. Och en jacka till Vincent. Hans mormor o farmor handlar jämt till honom.. dom är helt galna, bägge ska va värst. Ha ha ha, nej då... men TYP!

Magnus var iväg o handlade också.. och eftersom vi känner varandra ganska bra vid detta laget så gick denna LILLA handligen på 990 kr. Och det var i n t e  mycket. Jag är så löjlig så jag handlar mest dyra saker när det gäller det mesta i handlingen.. för jag tycker oftast att de dyra sakerna smakar bäst och ÄR faktiskt oftast bäst. Så det blir ganska dyrt för oss att handla. Ha ha ha! Är inte direkt ekonomisk av mig... orkar inte tänka på sånt... Tar dagen som den kommer och vi brukar ju klara oss ganska bra. Men klart man hade haft mer pengar om man sparade. Men jag tycker att man ska leva i nuet. Vincent sparar vi ju till såklart. Men oss själva, jaja .. kanske kommer i framtiden?

Får se hur mycket av maten och allt det andra som stannar kvar - MUMSSSSSSS!! ? Har iallafall Proviva o sådana stuffs i kylen om det behövs.. och blåbärspuree till lillen!! Jag väntar så länge som det går att bara leva på proviva. Va fan-- jag vill la ha chips på fredagskvällen? Ut får de väl komma då.. de gör de ju va man än äter så kan ju lika gärna äta gott.

HA DET SÅ MYSIGT I HELGEN ALLIHOPA!

[Ps.. mitt vänstra skulder-blad gör jävulusiskt ont.. Stackars mig? Eller inte.. haha bara bekymmer när de gäller mig]

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Är det sant att jag håller ett barn på min arm

och ser mig själv i dess blick,

att fjärdarna gnista och jorden är varm

och himmelen utan en prick ?


Vad är det för tid, vad är det för år,

vem är jag vad bär jag för namn ?

Du skrattande knyte med solblekt hår,

hur fick jag dig i min famn ?


Jag lever, jag lever. På jorden jag står.

Var har jag varit förut ?

Jag väntade visst miljoner år

på denna enda minut.
              ('v')


Magsjuka är vidrish

Såhär fint blev det med nya stolen som kom hem till oss idag :-)
Köpte även till en slags bricka, också av Stokke..
som man sätter i "leksaksunderlägg" så får han som ett eget litet bord att titta på och lätt att sköja av !!



Vincent's magsjuka verkar inte gå över, allt han äter går bara rakt igenom =/ Även på mig.. började igår kväll - B L Ä ! !
Så nu har jag köpt Blåbärspureé till honom och ser ut som om det stoppade det lite iallafall. Mammas lilla lomp.

Fick även hem en jätte fin jacka idag från HM, men hittade inte den på nätet när jag skulle ta fram en bild att visa. Iallafall så är den beige, ganska lång, och man knyter den under brösten så blir det lite kjol-aktigt nedanför - Jätte nöjd!

Här kommer 2 små bilder också såklart. På det bästa jag har *




U l l a r e d

Imorses bestämde vi oss för att bege oss till Ullared, var ca 1½ år sedan vi var där sist... och då sa vi "Aldrig mer".
Tycker inte det är värt att gå och trängas och bli riktigt förbannad rent ut sagt som jag blir... för några krone billigare!
Men efter ett tag glömmer man, så nu var vi där igen ;-)

Och denna gången var det nog mer folk än någonsin - JISUS, löning & semestertider.. som är lika med regn!
Ja, det var både en och två som körde in i mig och det var ingen rolig visa för dom! Så jag tog min vagn och skulle hämnas och körde bara rakt fram och sket i om någon var ivägen. Fick lite elaka blickar, men dom är ju likadana själva. Ha ha ha!
Jaaa.. va hittade vi då? : Skjortor, jackor, stumpor (såklart), toppar, tjocktröja, leggins, massa massa bodys, jeans, mjukisbyxor, leksaker, spjälskydd, nytt täcke till Vince, pyjamaser, svinto (HAHA), fruktskål, nagelsax, inpackning, hårspray... Hmm kommer inte på nåt mer nu ! !
Men ganska kul... käkade på Burger King och vips så var dagen borta. S j u k l i g t  ont i min rygg, och som sagt så var det inte länge jag kunde vara utan värktabletter och mediciner (ca en månad efter operation fick jag börja igen.. för då startade ju ryggen istället)... Så får äta starka grejer varje dag annars haltar jag fram och känns svårt att gå (hade faktiskt inte tänkt att gången hade med ryggen att göra) och inte böja mig alls (inte för att jag får göra det men ibland måste man ju fuska.) Jajaja.. orkar inte disskutera detta, man får försöka leva så gott det går.
Har ju varit med om värre, men det tar sjukt på krafter och humör att ha så ont varje dag!
Jag var ju förberedd på att förmodligen få äta mediciner livet ur, och att det inte går över.. när jag fick diagnosen - Men jag tog inte det riktigt på allvar.. Eh det är nog inte så farligt.. Så tänker jag fortfarande, men ibland kommer det lite deprimerande stunder när det gör som ondast. Att man alltid ska ha det sådär, i perioder. Då känns det inte så kul, och att det förmodligen blir värre. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Det går ju någorlunda bra än så länge med medicinerna, men tanken på att det kan bli värre igen.. känns INTE rolig. Men jag slår bort dom tankarna.  Man måste ! ! !

På hemvägen var det en jätte stor olycka framför.. vet inte riktigt vad som hade hänt men en bil med husvagn hade kört rakt igenom ett staket som var mitt i vägen, så två vägar med dubbelfiler blev avstängda i en över en timma - Segt, men ännu segare för dom stackarna som var med i olyckan. Ska jag var ärlig tror jag inte dom överlevde. Såg ut att varit en jävla krasch. För brandbilen fick komma o ta ur dom.. hela bilen var totalföstörd, och ambulansen åkte därifrån i lugn och ro utan blå-ljus *Snyyyft* :(

Var några här och köpte den gamla vagnen precis.. fick ett bra pris för den tycker jag ! !  Så imorgon ska jag till Babyproffsen och köpa Tripp trapp'en.. med tillbehör (grejen som ska va i + stolsdynan.. hela kalaset går på typ 2400. Men men , vill ha bra saker till min lille fis + att det håller länge)

Nu gick Magnus precis iväg.. han ska ut o ta en öl md sina jobbarkompisar - Det är kareoke bar här i Kungsbacka på Onsdagar så då går alla typ ut, istället för helgerna .. känns det som ? Haha! Iallafall så unnar jag verkligen honom det, han är ALDRIG ute, och tar alltid så bra hand om sin familj och är verkligen världens bästa pappa - Vincent avgudar honom! Lite lat ibland (HAHAHA) men vad ska man begära? Det kunde varit värre.
Så nu ska jag lägga mig på min kära värmis, och äta Chips och kolla på The Nootebook = K Ä R L E K ♥

Föralltid bäääst


< God Natt . . .

Nu ligger jag & läser nya numret av Mama. Funderar även på att köpa ett sådandär halsband som man rispar in sitt barns namn i- Så mycket finare än så kan det inte bli.

Somnade i 2 timmar förut.. mycket skönt men jag är tyvärr alltid på grymt dåligt humör innan jag vaknar till liv igen!
Nä - Läsa vidare kanske? . . . & sova så man orkar med morgondagen. Fast imorgon är det min sovmorgon :-) Vi kör varannan dag nu på Semestern. Lillherren vill ju stiga upp kl 06-07 på morgonen, men vad ska man begära när han somnar 19.00 på kvällarna (?) - Men piggare är inte vi för det, lite egentid på kvällen vill väl alla ha!!
GODNATT GO'INGAR^^

We're the once who made you

Våran Prins gungar för första gången, men är mer intresserad
av "stålhängena" som man håller i , hihi (-:
Mamma älskar dig av hela mitt hjärta.
Du är det absolut bästa i mitt liv - Mitt hjärta slår för dig ♥

Hokus pokus eller Tripp trapp ?!?!?!

SMÄRTAN FÖRSVINNER ALDRIG - MEN JAG ÖVERLEVER ALLT - JAG MÅSTE

Trött - trött - tröött,
Japp.. jag klarar inte att gå upp 07 varje dag om jag inte får sova ett par timmar varje eftermiddag.
(Det gör jag inte varje dag, men försöker så ofta jag kan.. när vi bara är hemma och inte gör nånting - Vilket inte händer så ofta längre, dessvärre.)

Ska snart ställa mig och laga Spenat-tortolini med ostsås. Har varit iväg hela dagen så då blir man lätt hungrig, trots att vi mumsade i oss Räkbaguetter på fiket :-)

Shoppat lite granna till Vince idag, rensade ut hans byrå imorse och han hade typ 4 -5 klädesplagg kvar som passade i hans storlek.. resten fick rensas bort. Så då var vi tvunga att handla mer, man kan ju inte va klädeslös.
Hittade en hel del... ääälskar att shoppa till honom. Känns inte dom man kan göra det för mycket.

Hämtade även en Libero-box på Lindex med lite bös i som vi fått som "gåva". Var även inne på Ica och handlade, vilket jag tycker man gör var & varannan dag. Trots att vi storhandlar! Haha men det är la så det är, jag gillar oftsast att göra det.

Är helt galen nu också .. gällande Matstolar, vi ångrade oss och vill inte ha någon på Ikea. Så det står mellan en svart Tripp trull (finns en sjukt fin stolsdyna till med döskallar på).. eller en blå Hokus Pokus och jag kan verkligen inte beställa mig - Riktig beslutsångest. Och vi är lite sent ute redan.. han är ju plötsligt 5 månader och måste ha en NU.. vi har verligen inte haft en tanke på stol förrens nu när han började äta. När vi är ute och fikar är han jätte glad när han sitter i stolen, och sitter och bankar på bordet med händerna!
Så fruktansvärt söt.

Magnus & Vincent skulle in i skötrummet på Kungsmässan o byta blöja och jag gick på Toa.. när jag var färdig trodde jag att dom va inne i skötrummet så jag skulle skoja o försöka låsa upp utifrån och gå in (det var en sån ganska lätt upplåsnings-grej).. så jag stog o försökte typ 1 min... så hör jag Magnus.."Va håller du på med?" Och jag svarade inte för jag skulle ju gå in (Trodde han va där inne)... Så sa han det igen, så stog dom en bit bakom mig.. och väntade på deras tur. HAHAHAHHAH fy fan va vi garva, så vi "sprang" därifrån o tog ett annat skötrum =P

Dagens Shopping:
1 kofta med Tigger (tigger-galna här just nu..såå sött)
1 tigger body
1 tigger mössa (blivit helt galna i mössor också så får inte nog av det)
1 par jeans
1 svart neutral body
2 pack med pyjamas
Lite sockar


- Norge Bilder -

Ska gå på färjan till Norway=D  vince träffar en nosk gutt, JON .  
turisterna, ahahha Älsklingar!!! världens finaste
    på fridays lovelyyy tittar på när vi spelar, på båten =) MIN LJUVLIGA LILLA GUBBE   


Ikväll när lillhjärtat har somnat så kommer svärmor hit o för jag & Magnus se på Public Enemy på Bio... och hålla handen, såklart :-) ♥

Spöregn.

Då var det en ny, härlig och regnig vecka! =D

Min lilla gubbe är alldeles frisk idag och det är vi såklart jätte lyckliga för. Lite pipig då & då men det kan man ju förstå.. han är säkerligen lite öm i kroppen och slö fortfarande, men skönt att man inte behöva oroa sig för uttorkning osv för nu stannar allt kvar i hans lilla mage!!

Bråkat med en klimakterie-kärring på F-kassan nu på morgonen också. Vad fan är det med vissa folk? Ett pök skulle hon nog behöva för att bli lite trevligare! Att man ska behöva kämpa musten ur sig för allt. Bli aldrig sjuk!!!

För ETT år sedan skickade jag in ansökan om handikappsersättning eftersom jag inte kunnat röra mig överhuvudtaget och då behövde massa hjälp. Hon har fått intyg av alla läkare, jag har skickat in tusentals grejer, suttit i samtal med henne i timtal. Innan semestern bad hon om ursäkt och sa att jag skulle få retroaktivt sedan augusti förra året när hon kom tillbaka från semestern.

Hon har inte ringt så jag ringde idag så var hon skit otrevlig och sur, sa att det inte alls var säkert jag skulle få några pengar och hon kanske skulle höra av sig om några veckor.
Jag brukar låta folk köra över mig som dom vill men nu är jag trött på det, så nej.. det var inte så fina ord den jävel fick !!

Var nog närmare 10.000 jag skulle få och har väntat på, ville få köpt en soffa och så!! Tyckte jag förtjänat dom pengarna efter det helvetet jag har haft.Men det tyckte uppenbarligen inte den äckliga tanten! Va fan ska hon va svinotrevlig för.. när man jobbar på ett sådant ställe??

Vi ska se.. om Vincent orkar så ska vi åka till Ikea snabbt... ska köpa en tripp trull - stol men för köpa en på Ikea så länge tills vi har råd med den andra!!!
HEJ

Hemkomna ! ! !

Nu är vi hemkomna från Norge. Haft en oerhört trevlig helg.. och det är alltid skönt att komma från hemmets 4 väggar!

Åkte båten mellan Strömstad - Sandefjord och sedan lite mer biltur till innan vi var framme. Det var ju Kalas för Iselin, vi hade hur trevlligt som helst. Tjöt med massa folk.. jag hinkade i mig cola med KROSSAD is och lime (som är det bästa jag vet) Jag ska fan köpa en ny frys, enbart för att få "krossad - is - maskin" :-)
Solen började komma fram på kvällen.. så vi lekte lite med Guro .. och la Vince på studsmattan så han fick titta upp på himlen, det uppskattades! Sedan somnade han.
Vi spelade Badminton i trädgården hela kvällen. Jag är riktigt grym på det (enda "sporten" överhuvudtaget). Pappa och Magnus var elaka innan.. och bad mig "gå in och pudra näsan".. Hahaha men sen slog jag bådatvå på Badminton, så då var dom inte så kaxiga längre.. dom små asen !! =D Kändes obehagligt i höften efteråt--- så ska nog inte göra om det fast det är jätte kul. Får ju som sagt inte springa & hoppa, men jag "tänjde på gränserna en aning" o ville leva lite. Haha, men det får man inte... vill inte att det ska bli utslitet eller hoppa ur.. resultaten blir ju bara sämre för varje gång som sagt

Lördagen blev Mathilda magsjuk så dom fick åka hem. Uschh!! Vi åkte in till Oslo (ca 9 mil därifrån.. va där mycket när jag var liten då dom bodde där, ljuvlig stad). Gick runt i en slags park (va den nu hette) och kollade på massa nakna statyer. Efter det begav vi oss till Aker brygga... satte oss på Fridays och åt en underbar hamburgetallrik. INTE billigt i Oslo ska jag lova er (allra helst inte på aker brygga:-) Men dundermysigt i Norge.. vi skulle gärna vilja flytta dit!

Andrea & Niclas kom dit och vi hade hur mysigt som helst.. älskar deras sällskap och min underbara underbara vän!
Gick ner till Carl Johan och strosade. Massa liv och rörelse ute.. och det är så jag vill leva. Inte helt jävla dött när man går in i stan. Det var Afrika shower .. såg lite baksida av Oslo också. Riktigt neddrogade människor gick förbi som var helt kritvita i ansiktet (ett under att dom levde ens) och händer som var helt förstörda. Riktigt obehagligt att se!
Vi fick även Parkeringsböter. Hääärligt - Jävla norrmän =P!!! Släktingarna va där 2 min INNAN och ändå skrev dom så det blev ett jävla liv, dom fotografera dom & grejer... ska ringa deras jobb på måndag. Ha ha ha, vi var 3 min sena. Hallå?

Kom hem tillbaka sent igen.. vid 21.30. Vincent är världens underbaraste och har inte sagt ett pip på HELA denna resan som vanligt. Gud vad jag älskar den människan! ♥ ♥
På kvällen tog vi massa bilder på honom framför öppna spisen.. naken på en fäll . Så ljuvligt! Ska förstora upp och rama in sedan. Han skrattade så han tjöt och var så glad att han inte visste vart han skulle ta vägen. Kissade lite gott där på också :-) Haha..

Imorse vaknad vi av att lilla Vince blivit smittad av magsjukan :(:(:( Fick värsta klumpen i magen. Allt bara åkte rakt igenom och han var jätte varm så vi åkte med dunderfart hem (Inte ett ljud på hela resan trots att han va jätte sjuk.. bara skrattade och pratade så det är ju ett + - tecken).. Hade feber när jag tog tempen hemma så han fick en panodil. Även köpt med oss Vätske-ersättning som han får titt som tätt... köpt med Majsvälling också.. så vi får väl se hur det blir.
Fortsätter han att inte behålla något får vi ju säkert åka in till Barnsjukhuset Östa så han får dropp & inte blir uttorkad.
Dom är ju så sköra, de små =/ Men får hoppas det blir bättre - SNART! Mammas goa underbara älskling.
För en liten stund sen spytte han över hela mig också så nu kommer det ju spy också. Han blev lite ledsen så vi gick ut och gick.. då blev han glad och somnade. Det är inte lätt att vara liten & sjuk!!!

Lägger in bilder när kameran är laddad och vi har tid! Kram Och Puss

Ny Barnvagn!

Hej hej hej ... jag är helt yr i huvudet! Har varit fullt upp sedan vi vaknade imorses och ryggen värker, så nu var jag bara tvungen att lägga mig lite fast jag egentligen inte har tid. Hungriga som fan.. ska laga Tacos och Magnus dammsuger & skurar! Puh, blev aldrig gjort igår heller.

Ska tala om något riktigt hemskt... Stog i köket o greja förut o plötligt kommer en fågeljävel o flyger precis framför mig. Helvete va jag skrek.. stackars lilla Vincent blev rädd. Men inte varje dag det kommer en fågel flaxandes precis framför ögonen, jag låste in mig i sovrummet och Magnus hitta den inte.

Jag och Vincent gick ner till Michaela & fikade några timmar... sedan åkte vi o köpte en korg som jag länge velat köpa. Ska nämligen strax göra en "lekhörna" i vardagsrummet till Vince. & där ska korgen med leksaker va.
Han har ju ett eget rum men vi vill leka med han där nu när han är så liten så man kan snegla till på Tvn när man vill.



Åkte sedan & köpte en ny vagn på Babyproffsen till Vincent .. en Mini City Jogger som vi är väldigt nöjda med. Enda nackdelen som jag kan se är att den ju är framåtvänd. Men finns ju som tur är ett litet fack som man kan göra genomskildigt som man kan kika in på honom =)=) + att man ser ju över vagnen..men ändåå...Han såg så sööööt ut i vagnen, min lillaaa. Hihi<3
Den är från 6 månader egentligen men han är ju stor som en 6månars, om inte mer!



När vi kom hem var vi ju tvugna att leta upp fågeln såklart så vi slipper gå med hjärtat i halsgropen hela tiden.. fick leta en lång stund innan vi hitta den, visste inte hur vi skulle få ut den så jag knacka på Michaela för hon är världsvan, dom hade en kråka hos sig häromveckan. Så hon tog en handuk o fånga den i och ut på balkongen - USCH, tur vi hade henne för vi hade aldrig rört den. Då hade vi fått ha den inlåst i Vincents rum till den dog. Haha!!!

Nä nu blir det Tacos och packa. Tidigt imorgon åker vi till Norge över helgen.. så ha det så trevligt sålänge =D

I expressen idag:


Detta ligger bredvid där mina föräldrar bor.. där leker mina syskon i lekparken, och där är vi uppväxta!
Jävla psyk gubbar! Massa som sagt att gubbar tittar & förföljer dom i skogarna där.
Där som det ser så "idylliskt" ut.




Okänd man jagas för mordförsök på 8-åring

Flickan som utsattes för ett mordförsök av en okänd man i Trollhättan i förra veckan förhörs på nytt.
- Vi är inte säkra på att hon verkligen förstod vad som hänt när vi hörde henne första gången, säger Thord Haraldsson, länskriminalchef på polisen i Trollhättan.

VET DU NÅGOT?


Polisen betecknar överfallet som ett mordförsök - och har kopplat in länskriminalpolisen i jakten på den misstänkte mannen. Under onsdagen görs nya förhör med den åttaåriga flickan och man hoppas att hon nu ska kunna ge fler detaljer om vad som inträffade under överfallet.



Mötte okänd man

Mordförsöket skedde när flickan var på besök hemma hos några kompisar förra söndagen.
Klockan var mellan halv åtta och nio på kvällen när hon gick vilse. Hon har berättat att hon kom ifrån sina kamrater - och att en okänd man dök upp och gav sig på henne.
- Han ska ha försökt kväva henne, troligtvis blev hon medvetslös. Flickan har vissa minnesluckor om vad som hände, säger Thord Haraldsson, chef för länskriminalpolisen i Trollhättan.
Men hon överlevde.


Efter en timme började flickans mamma leta efter sin dotter. Hon fann flickan gående på en av gång- och cykelvägarna som korsar skogsområdet. Då hade flickan bland annat skador i ansiktet och flera kläder saknades.

Mycket nära döden

Polisen rubricerade först händelsen som grov misshandel, men efter att en läkare undersökt flickan har nu rubriceringen ändrats till mordförsök.
- Enligt läkaren ska hon ha varit nära döden. Vi är övertygade om att något mycket allvarligt har hänt, baserat på vissa iakttagelser och fynd, säger Thord Haraldsson.
Kläder som tillhör flickan har hittats i skogen och den man som överfallit henne har troligen varit mycket hårdhänt. Det finns ännu inget tydligt motiv tll händelsen, förhoppningsvis kan de nya förhören med flickan ge en klarare bild av vad som hände.

Det har tidigare kommit in rapporter om en man som sökt kontakt med barn i bostadsområdet Skogshöjden där skogsområdet ligger insprängt i.
- I maj och april hade vi två incidenter med en man som ska ha ropat på barn och försökt bjuda dem på godis. När barnen nobbade honom och sprang därifrån följde han efter en bit, men stannade sedan, säger Thord Haraldsson, vid polisen.

Tidigare överfall

Mamman Carla Gergi, 35, i Trollhättan berättar:
- För några månader sedan kom en man fram till min 10-årige son, frågade vad han hette och bjöd honom på godis. Men han sprang därifrån. Min sons 11-årige kusin blev jagad av en man som ropade efter honom. Han polisanmälde händelsen, säger Carla Gergi.
Hon är mycket oroad över det som hänt:
- Herregud, det kunde ha varit min son. Jag jobbar på öppna förskolan och föräldrarna som kom dit i morse var jätterädda.
- Min son kommer helt klart få hårdare regler nu. Han kan få cykla på gatan men inte på cykelvägarna i skogen.

Oroliga föräldrar

Många boende i området delar hennes oro.
- Det är jätteobehagligt. Jag låter aldrig min åttaårige son gå ensam i skogen, säger Camilla Johannesson.



Sötnosen såå fin i Gåstolen. He loved it!!

                        grejjar för fullt:D

                                                                 ♥


Heelt jävla slut!!!

PUH! Gått fram och tillbaka till stan med vagn & tillbehör... och hemvägen är ingen rolig visa med bara lååånga uppförsbackar och nada kondition (när fan ska den komma tillbaka?). Jag trodde jag skulle gråta blod! Nu ligger jag i sängen med hjärtat i högvarv och huvudet snurrar. Det är bra synd om mig! Men man har ju fan ont överallt också. Jävla kärring är vad man är!
=) =) =)

Var & käkade lunch med Maria & companie. Blev en pizza!!! Gick vidare till Babyproffsen där vi inhandlade en Gåstol till Vince-hjärtat! Tänkte att det kunde vara dags snart och tror han skulle uppskatta det massor. Eller tycka det vore jätte kul iallafall. Så intresserad som han är av allt! Snart sitter han också, min stora kärlek, som ändå är så liten <3:)
En sådan här stol från Akta Graco blev det. Gillade färgen massor .. & babyblå där i, som man sitter!


Japp... nu ska jag vila en stund för att sedan leka med min lilla älskling som blev huuur lycklig som helst av att få komma hem och lägga sig på ett täcke på golvet med vädrad rumpa. Han skriker av lycka typ! :-) Sträcka sig och känna sig fri. Tänk va så lite kan göra! Ska ta den där nedrans dammsugningen också. I dom lägena önska jag att vi bodde i en yttepytte liten 1'a.. Va lätt det skulle bli att dammsuga, här tar ju aldrig eländet slut. Jaja man ska inte klaga! Man får ju det fint & rent=)


Onsdag - Snart helg igen!

Godmorgon! =D
Och i helgen blir det Norge för våran del. Hälsa på massa släktingar och ha det jätte trevligt. Mesta dels bilfärd men också båtturer! Vi åker förmodligen Strömstadsfärjan dit. Träffa min Malin<3 och alla andra. Kika i affärer och äta gott o spela spel på kvällarna som vi alltid brukar göra. Ska vara stor fest för Iselin också, för hon fyller 30. Jag ska va nykter ett bra tag framöver nu med min lilla gubbe,han är så rolig att umgås med, min fisssss! Han ska komma iväg på sin första Semster. Hihi
Idag steg vi upp vid 07. Åt lite rån.. Vincent fick smaka. Han sög och sväljde i sig! Tittade på mig & skulle härmas. Hihi

Klarblå himmel för en stund sen så vi tänkte dratt & badat men verkar bli molnigt igen? Trååkigt!
Maria kanske skulle komma hit så vi får träffa Freya & Colin - va rätt längesen nu!Har inget gott hemma, så får väl åka o köpa lite bakelser snart . Ska äta Tacoooos idag... Mmm så sugen! Massa ost, lök och Gräddfil (det godaste på tacon enligt mig:)

Måste dammsuga av & greja här igen också... & skura av golven! Hatar att ha det smuligt på golven. Nu är ju min lilla herre där nere och drar sig också så då får det va fräscht !

Färgade håret igår o det blev tjusss.. va hos sjukgymnasten & gjorde "becherwes - prov" :-)
Ska bli skönt o börja med medicinen snart.. kan inte böja mig, pga ryggen ! Det ömmar och är stelt som fan när jag vaknar men sen när jag vart uppe o rört mig så känns det lite mindre stelt. Likadant när man promenerat. Det är ganska typiskt reumatism... att det är värst på natten & morgon för att sedan blir lite mindre stelt när man rört sig. Men att en period vara helt bra eller mycket bättre för att sedan få tillbaka sina "skov" då och då för att bli mycket sämre. Läkaren trodde att jag va inne i ett skov nu. Därör bra att börja med sprutorna så snabbt som möjligt.

Och.. tack du som skrev den länken om biverkningen av medicinen Enbrel som jag ska börja med.
Skrämmande, jag ska prata igenom detta med min läkare noga innan jag isåfall börjar med medicinen.
Läkare måste ju ändå veta som skriver ut.. och vad som är fördelar och nackdelar.

Det är alltså människor som fått denna bromsmedicin mot reuma, som gått och fått MS-sjukdom som biverkning och blivit Jätte jätte dåliga (är ju en fruktansvärd sjukdom, som man vad jag vet bara blir sämre o sämre av)... Usch låter väldigt skkrämmande :(

Nä ... Hej hej så länge ♥

Våran nakenfis vädrar sig på gräsmattan när vi är iväg & badar!
Så gott och man blir på så bra humör, mammas lilla tockis! :-) Den sötaste<3


Inte längre dator-lös :D

Nu är jag väldigt lycklig. Vi får logga in på våra grannars bredband fram tills September då vi kan ta Comhem =)) Så nu är man inte datorlös längre =/ Fy... vad hade man gjort utan datorn ? Haha !!!

Vi hade en rolig utgång. Även om vi inte var "ute" så länge. Alla släktingarna från Norge var här så vi åkte bort till dom & drack drinkar och tjötade. Därefter åkte vi bort till Butlers allihop.. Där blev det lite vin och ännu mer tjöt.
Därefter gick några hem. Vi tänkte sett på Dead By April men var inte många som ville med tyvärr, så vi skippade det.
Några åkte hem och vi checkade Öltälten som var alldeles genomsmockade med folk och hade ingen lust att stå i kö en timma när det var en timma till Stängningsdags så vi gick en sväng till Swania. Sibylla för mat och sedan var vi hemma vid 01. Visst var det trevligt med en utgång men jag kände faktiskt inte "Åhh detta behövde jag". Utan jag tycker nog det är mysigast och roligast med min Familj helt enkelt =)=) Slipper man oroa sönder sig och känna sig dålig (Man är inte det, jag vet.. men jag känner ändå så på nåt löjligt vis) . Han hade inte vaknat en enda gång medans vi var borta så han märkte ju inte ens det =) Skönt!

Igår var vi på Cirkus på Fallens... kika lite på Marknaden, Vince fick en stor ballong vi hängde på vagnen. Åt en MASSA på Max :-) :-) Sedan åkte vi hem till Kungs.

Idag har vi varit o storhandlat så nu ärdet fullt i Kyl & Frys. Köpte färsk Lax som vi ska tillaga om en liten stund med potatis & Citronsås. Känner för att äta lite nyttig fisk efter en Skärpmatshelg.

Vincent är så himla rolig. På nätterna rullar han runt, runt, runt. Så vaknar jag av att han ligger o sparkar. Så tittar jag i hans spjälis (som står bredvid mig) så ligger han klarvaken på magen eller med huvudet där fötterna ska vara och gapskrattar åt mig. Ger jag han nappen & så somnar han igen direkt. Hhahah han är så söt min lille gosse!

Idag fick han smaka på kött. Kalv med grönsaker eller vad det var. Han smackade i sig det SNABBT. Han blir skit förbannad om det inte går fort. Han tror att det är som med ersättning att allt kommer direkt så han blir sur när det inte blir så. Så jag får skynda mig allt jag kan. Hahaha! Sen fick han smaka på Mango.. och det var sååå mumsigt!
Han rullade med tungan och han ville aldrig att det skulle ta slut!

Han fick förresten sin första feber häromdagen - Vaccinationsfebern! På 38,6... han låg alldeles stilla o tittade.. orkade inte ens sparka o rulla runt! :( Han fick panodil 2 grr och sedan försvann det- Usch så hemskt!

Har precis dammsugit så nu blir det värmedynan på ryggen!! Magnus har packat upp alla väskor och lagt in en tvätt. Han har äntligen Semester i 2 veckor nu.
Nu ska jag strax börja med maten och sedan blir de en kvällspromenad med min Familj.
Ikväll blir det lugna puckar med film eller en bok. Börjat med en Mamma-livsbok som är Supervo!¨Köpt massor med Choklad jööööö. Hejhej!

Älsklingskillen!


 Badar på badhuset förra veckan.



Langos. Mumssss

På Cirkus!




Nanaj när vi är ute o promenixar... i värmen! PUH :D


Mammsen på Fallens dagar.




Ballongen =)


Min underbara vackraste lilla pooojk! Tittar & äter lite på tigern.


Bredvid fallena !!


Myser bak i bilen med Mammen!<3

Fallens dagar

Nu 'är vi nere på fallens dagar!! Varit på det stora sångkalaset medVincent och de andra. Ätit langos och tittar runt!
Ikväll ska jag och Magnus gå ut första gången på 1½ år. Känner att vi nästan måste. Haha, vi har haft ettväldigt jobbigt år så vi behöver nog faktisk komma ut o hitta på något kul tillsammans fast jag egentligen inte känner mig mogen.
Men men ibland får man  väl släppa sånt. Vi går när lillen somnat så han märker ju inte att vi är borta!

ÖLTÄLTEN ... Jag - Cider - Musik
          =) =) =)

Bvc .

Hejheeej!
Nu har vi precis varit på Bvc för 5-månadersvaccination! Japp.. mitt lilla hjärta är numera 5månader gammal och är i en helt underbar ålder. Jag njuter fullt ut av min ljuvliga fis. Han bara jollrar, gurglar, skrattar och ler åt en. Älskar när man pratar med en, rullar runt helt galen från rygg till mage från mage till rygg. "Ställer sig på knä" och tar sig framåt i en blixtfart. Skulle inte förvåna mig om han kryper snart=) Så duttiiii. Iallafall så fick han sprutan och han skrek bara till under själva sticket och sen  va det bra, min lilla stålman. Hon sa att sprutan gör riktigt ont =S Kom massa blod från hans lilla goa ben! Börja plana ut på sin vikt nu också. Bara gått upp 200 gram på en månad. Tidigare har han gått upp ett kg varje månad typ. Hihi!

Berättade om min förlamande trötthet och så gick hon in till Vårdcentralen som ligger precis bredvid och jag fick göra Järnbristtest direkt men det har gått upp från 80-127 så det var ju inte det. Så hon prioriterade om, snäll som hon va så jag fick komma dit först av alla imorgon o träffa läkare för nåt fel måste det ju va? Så fort jag rör mig hår så flyger det av flera tjocka tovor.. har typ inget hår alls kvar.. SOmnar 20-21 på kvällarna, sovber till 07. Sen somnar jag med Vincent från 09-11 och sen 2 timmar på Ef och lika trött för det. Jajaaa, vi får väl se! Ryggen gör så himla ont också.
SÅ jävla jobbigt att allt ska va fel på en.. men men , det kanske hör ihop (?)

Sedan åker vi ner till Fallens.. ska bli kul o kika runt lite! Och äta Lannngos.. Vi ska va barnvakt åt mina syskon på kvällarna så mina föräldrar kan gå ut. Vi fick gärna göra det men vi väntarr tills vi känner oss mer mogna för det!
Finns inget som jag tycker är roligare än att umgås med min familj ju <3

I veckan har vi varit på Badhuset i Gbg med Vincent.. även varit hos Vincents gammeelmormor o plockat blåbär. Magnus gjorde blåbärspaj till oss på kvällen. Mysmys. Bilder kommern nångång=)

Får se när man kan skriva igen. Vi sa upp vårt bredband för ett tag sedan för vi skulle få comhem men så kommer inte det förrens i september så förmodligen har vi inget bredband förrens då? (Hur klara sig? HAHA). Ingen mening o skaffa ett annat i knappt 2 månader! Hejhej

Datorlös :(

ÅH...datorn är försenad ytterliggare några dagar =/ Tråååkigt!!!

Nåväl.. dagarna rullar väl på som vanligt. Nu har vi precis varit på badet i Gbg så Vincent fick plaska runt. Han visste nog inte riktigt vad han tyckte om det idag! Nu fick vi åka till bibblan för Magnus skulle boka tid för besikning!

Snart har han semester. Till helgen är det Fallens dagar och då ska vi ju såklart ner och kika lite, veckan därpå åker vi en mini-tripp till Norge! Så ska vi hinna med en 2dagars färd med familjen Nord .. kryssning : Sthlm - Finland!
Kan blir riktigt bra. Blir lite dagsutflykter eftersom alla stugor var uthyrda!

Skriver mer när min dator kommer tillbaka - Ha det så bra så länge!
Pusss och kram!

=) =) =)

H E J O H Å Å Å Å : - )

Datorn är inlämnad på Siba för Reparation ! ! ! Kommer inom 10 dagar - Segt som faaan för mig som sitter hemma när Gubbsen är på Jobbet och sonen sover. Men men, man överlever (inteee) !!

Är hemma hos Charlotte nu i Gbg & hälsar på... Mina föräldrar är på G så vi ska äta Tacos ikväll & mysaa lite!

Igår ställde vi in Spjälsängen i sovrummet.. för vi bytte liggdelen mot sittdel på vagnen <(och då kan han inte sova i den) tills jag kommer o bär honom till oss vid 07 när han vill äta mat så somnar han om och kramas med Mammsen!
Så var vi ute och promenide 1 mil igår.. han tittade med stora ögon när han änttligen kunde se alla saker runtomkring.
Så söt min ljuvliga lilla skatt!'

Jajajaa vi hörs när vi hörs. Snart förhoppningsvis! Kram

Hemma igen .

Då var vi hemma igen efter vår lilla "mini-semester" =)

Jag blev bjuden av mamma på Butlers i fredags kväll. Satt på uteseveringen och jag tog fläskfile-spett med klyftpotatis, tzatsiki och grillade majskolvar! Åkte hem 2 timmar senare till min ljuvliga familj (första gången jag satt utan min lille unge, utan att det varit ärenden.. som sjukgympa osv - saknaade ju ihjäl mig efter min bäse. Jag är INTE mogen för egentid ännu faktiskt.) och alla de andra. Jätte trött så gick och la oss ganska så snabbt!
Lördagen packade vi ihop alla saker och begav oss till Gaddis för en heldag på stranden - Helt fullkomligt ljuvligt var det. Solen gassade på ordentlige och vattnet var alldeles ljummet så jag badade både en, två och fem gånger!
Fanns stooora ytor med skugga så Vincent trivdes väldigt ypperligt han också =D
Massa glass och godheter. Förbi stugan och hälsade på! Kvällen grillade vi masssssa gott och satt på altanen och tjötade allihop när det blivit lite svalnare!

Idag innan vi åkte hem åkte vi förbi mormor på middag. Jag och Vince sov hela hemmvägen. Vi är riktiga 7-sovare båda 2! Skönt att vi börjar få in rutiner. Han somnar vid 19 varje kväll och sover till 07. Så duktig min lelle fiiisss. <3

Nu är det skönt att vara hemma och det ska vi vara i ett par dagar och bara koppla av. Det behöver vi allihop!
Magnus ska ju tillbaka till jobbet men inte långt till Fallens dagar och sedan är det semester och då åker vi också iväg på roligheter så nu får man passa på att ta det lilla lugna! Tryggheten finns ju trots allt i hemmets vråar!

Äta lite igen. Köttfärsås med champisar i och creme fraice & vitlök (HAHA läskar alltid mig själv med mat) - I löv it! Läsa massa skvallerblaskor man inhandlat. Finns det något roligare?
NATTI I I I I

Skrevs imorses vid 08 :D

ÄNTLIGEN FREDAG ÄNTLIGEN =D

Nu ska vi ta en morgon-promenix ner till Coop för att inhandla "välling" och blöjor. Han ligger med en handuk under rumpisen nu, hahah! Sen går vi iväg och gör Borelia test.. ska tillbaka på måndag och checka huden! + Lungröntgen!
Åka till barnsjön o bada innan vi åker vidare till Trollhättan, säga hej till Linda och sen hem till my parents & äta o mysa.
Ha en trevlig helg
=)

Enbrel

Heter den anti-reumatiska medicin jag snart ska börja med. Hon kände på ryggen och jag har inflammation i hela den!
Denna inflammatoriska ryggsjukdom är kronisk och kommer bara bli värre, kan sätta sig i knän osv sedan förklarade hon. Det hade ju visat förändringar i ryggen som dom av misstag såg när de röntgade höften... (som sitter ihop med bäckenet typ.. därför drabbades höften av sjukdomen också).
Nåväl.. ska göra massa prover så jag inte har Borelia, denna medicin kapar typ hela immunförsvaret. När man är reumatiker så gör immunförsvaret lite som de vill och blir aggreesivt. Därav inflammationerna!
Så om jag skulle ha Borelia eller annan sjukdom så kommer de inte mäkras eftersom mediciner typ rubbar immunet.
Så därför... + en Lungrönten och en MR-röngen av hela kroppen så vi inte missar fler inflammationer som man kommer få ont av i framtiden.

Fick välja om jag ville åka till Oskarström (ca 14 mil) varannan månad och få medicinen genom dropp. Men eftersom jag ännu inte har körkort så skippade jag det. Så jag ska ta sprutor på mig själv varje vecka. De skulle visa när provsvaren kommit hur man gör. Medicinen är inte billig precis . 40-000 kr per år. Så ja, frikortet kommer man ju upp till rätt snabbt varje år! Meedicinen ska göra så att "skoven" man får lite då och då inte kommer kännas av lika mycket.
Och att man inte kommer bli sååå himla stel i framtiden, många är ju så stela så de inte kan sova, inte kan vrida nacken. Min farbror med samma sjukdom fick vrida hela kroppen när han skulle vrida sig!

Men det är en ganska stark medicin eller va man ska säga. Därför valde vi denna, för den går ur kroppen snabbast eftersom jag är så ung så är det bra om det gör det. Om man plötsligt skulle va gravid el liknande.
Men kan göra verkan även om man slutat med den så man kan va frisk ett tagg efter också.

Jaja nu ska jag läsa igenom alla papper jag fått med mig. Får ju bara ondare o ondare i ryggen så det känns skönt att jag snart ska börja med denna! - Är det inte det ena så är det det andra.

Såhär står det i början i alla papper :
Vid psoriasis och många andra reumatiska sjukdomar, blir ofta både sjukdom och behandling föjleslagare livet ut.
Kanske tar det tid at vänja sig vid all det nya i början. Men när behandligen fungerar, kan många börja njuta av det som för andra är självklarheter.
Vad är det egenligen som gör att man uppskattar gråskalorna en regning dag? Eller att man trivs i morgontrafiken en tidig måndag?
För en bra behandling kan ibland vara ett första steg mot en ovanlig vanlig vardag.

--
Till dig som behandlas med Enbrel:
Du har blivit ordinerad ett läkemedel som heter Enbrel och som används för behandlig av psoriasis och de reumtaiska sjukdomarna reumatoid artrit (RA) ankyloserande spondylit (AS) psoriasisartrit (PsA) och idiopatisk artrit (JIA).
Det kanske verkar konstigt att sjukdomar som vid en första anblick är helt olika varandra behandlas med samma läkemedel. Kan det verkligen finnas något samband mellan exempelvis ledvärk i en höft och utbredda utslag på huden?
Svaret är att både psoriasis och många reumatiska sjukdomar tillhör gruppen inflammatoriska sjukdomar.
De uppstår för immunförsvaret blir överaktigt och angriper den egna kroppen. Inflammationerna kan påverka kroppen på en rad olika sätt.

Inflammationer kan uppstå på olika ställen i kroppen.
De finns idag inga mediciner som helt botar dom här sjukdomarna!!

Ditt immunförsvar är byggt för att ta hand om främmande ämnen som tex bakterier och virus. Fast immunförsvaret kan också angripa den egna kroppen. Det är just vad som händer vid psoriasis och reumatiska djukdomar. Man vet ännu inte varför immunförsvaret reagerar på detta sättet eller vad som utlöser angreppet.
Immunförsvarets taktik för att bli av med främmande ämnen ör att skapa en inflammation som gör att de främmande ämnena förstörs. Vid reumatism startas de här inflammationerna utan att de finns några främmande ämnen att bekämpa. Det är  de här ständigt pågående inlammationerna som skadar den egna kroppen.

För 2 dagar

1 Juli
BAAAD idag också. Lägenheten kokar så skönare att åka till en strand som fläktar! Tror Vincent också har det goare där. Nej, han har inte blivit en gnuttaa bränd eller fått färg. Han ligger ju i skuggan hela tiden. Än så länge kommer han inte så långt =D Ska dit med Michaela med familj + en annan Barnfamilj ! ! !

Nu ska jag äta frukost innan vi åker och lill-gubben ska få några teskedar Potatis&Palsternacka pureé, he loves it!
Han bara smackar och sväljer, MUMS.. ser han ut att tänka!
Hejhej.. hoppas ni har det bra i värmen.

--
2 Juli
Hann aldrig publicera inlägget över.. igår morses! Va som sagt på stranden igår.. På kvällen gick vi ner till Anders&Michaela, åt massa go grillad mat och spelade kubb hel kvällen! Jätte trevligt.
Idag är det en ny dag.. ska till läkaren, ska bli spännande! Utöver det blir vi hemma hela dagen och & Vince.. Älsklingen ska till jobbet. Känner att vi behöver va hemma lite nu=)=) Även om det är gott för alla i friska luften.
Hejhejehj

RSS 2.0