För bra för att vara sant?

Nåt som jag har tänkt på som stör mig nåt enormt är människor som ska se så bra ut utåt. Har man inte pengar till det så kan man inte köpa den dyraste bilen, inte ett hus och alla saker som nu kan finnas.
Dom köper det på avbetalning fast de knappt får någon inkomst, står där med hus, fin bil kanske husvagn ... Men vad kan dom ge sina barn då? Ingenting!!! För dom har inga pengar kvar för det är bara till avbetalningar + betalningar dom inte har råd med. Nä sånt kallar jag mer pinsamt än att ge sitt barn en bra uppväxt.
Jag har varit uppväxt i lägenhet och jag kan inte kalla min uppväxt dålig på något vis. Snarare perfekt, jag har haft två föräldrar som älskat mig högre än något och alltid gjort allt för mig för att jag ska ha det bra, kunnat få allt jag vill ha, kunnat åka på saker. Hitta på massa saker med mera med mera. Jag har aldrig ens haft en tanke på att jag vill bo i hus i hela min uppväxt. Har haft en stooor lekpark precis utanför med skog och en sommarstuga att vara på på sommrarna.
Då kanske de med hus inte haft någon bra uppväxt alls för föräldrarna har varit fullt upptagna med sitt arbete istället för bil.
Nä för fan den dagen man har råd med alla sina drömmar kan man fixa det innan dess tar barnen ingen skada alls av att bo i lägenhet. Man kan ge den så mycket kärlek och trygghet man bara orkar så får den en perfekt uppväxt med trygga föräldrar som inte hänger o slänger med som hela dagarna utan lär dom att här är vårat hem och här får du somna lugnt och tryggt på kvällarna.
Jag hatar överklass människor som tror att en bra uppväxt handlar om hur många sporter barnet går i osv. Barnet kanske inte ens vill gå i någon sport alls? Ska man tvinga den till och göra sina egna drömmar? För det ser så bra ut?

Kan nästan inte hålla ögonen öppna :O

Idag har jag jobbat en kortis, va så där sjukligt trött imorses. Höll på o svimma på jobbet också. Kul! Den här yrseln alltså varje gång man reser sig upp, man får nog se till att äta mer lite och ofta som det sägs....
När jag kom hem var Magnus igång med storstäd. Gött för det såg verkligen för jäääävligt ut här rent ut sagt, man orkar ju inte göra något i värmen.
Vilade en stund men inte blev man piggare för det, sen kom pappa & Kevin så fikade vi o lite s. Åkte ut till Åsa & tog ett kvällsdopp, hur skönt som helst verkligen. Det är så jävla fint där, ser precis ut som utomlands. Vit sand så långt ögat kan nå och så fint havsvatten! Man blir brun som en pepparcake.

Nu ska jag försöka få tag på Hem ljuva hem filmen men det har inte gått så bra hittills =/
Hörs imorgon :)

Fel på bloggen?

Jag är en aning smått irriterad. Jag kan inte lägga in bilder på blogghelvetet längre. Varför undrar jag då???
Skulle lagt in bilder från Liseberg för o lysa upp bloggen lite - Men ikke =/ Har försökt i flera dagar nu utan resultat. Segt tycker jag!!!
Det har vart sååå fruktansvärt varmt de senaste dagarna. Det har varit ett rent helvete att jobba, man är helt slut redan innan man kommer dit och min trötthet ger inte med dig och det gör inte saken bättre.
Torka skit igår som va de äckligaste jag vart med om, fick rusa in på toa och kvälja. Blääää! Jag brukar inte vara känslig men man kan ju knappt borsta tänderna längre utan o va nära på o spy! Haha.

Va i "barnsjön" igår o bada jag o älskling. Det var såå mysigt. Vi simma en bra bit från badplatsen till hopptornen. Jag stog på tre-an en bra stund, hjärtat bulta och jag blev mer o mer rädd men visste att jag inte kunde fega ur så tillslut hoppa jag. Va inte så farligt som man tror när man står där uppe men fy alltså.
På kvällen efter jobbet åkte vi till lygnen o bada men där var det svin kallt. Sveriges kallaste sjö!!

Imorgon kommer mina föräldrar o hälsar på. Pappa ska måla om i köket imorgon tror jag. På måndag köper vi köksbord o stolar så det blir nog nice :D Tänkte bjuda på någon god middag. Tänk va måånga middagar ens föräldrar bjudit en på. Ska bli kul o se dom <3 Älskar dom massa!!!!!

Nä nu får jag käka färdigt min kvällsmat. Ska upp imorgon o jobba. Jenny kommer o hämtar mig .. Gött :D
Puss och kram. Ses på stan!

sommarvärme och liseberg.

Heeej !!!
Har jobbat ett par dagar i streck nu. Därför kanske inte varit så rolig i bloggen :) I lördags skyndade jag mig från jobbet och cyklade fort bort o mötte Jenny vid Hydro så gick vi upp till Pernilla och de andra. De drack drinkar o gjorde sig i ordning. Jag var redan iordninggjort och ja drack cola och mumsa på tuggumi :D
Sen körde Sanja oss alla till stationen där vi skulle möta upp resten av gänget. Sen åkte vi med pendeln till liseberg, där alla var alkoholsugna så vi fick sätta oss på tribello. Jag tog en god middag. Mumssss! Sedan började vi med femkampen. Gjorde bara 3 grenar för alla ville bara dricka. Haha, jag o carro o några till åkte flumriden. Jag som är en fegis var nervig som fan. Skrev som fan i första backen men jag överlevde. Sen blev det mörkt o alla blev fulla och då kände jag att det var nog för mig så jag handlade med mig lite klubbor osv o tog pendeln hem. Fulla folk överallt skrikandes. Jag börjar bli gammal. Fy fan va tråkigt, jag tycker det är roligare o va hemma isåfall o mysa eller hitta på något utan alkohol. Vad hade man för liv innan? Vad går det ut på o dricka o va odräglig, skrikig och pinsam varje helg? Det är kul nån gång i bland det kan jag hålla med om men inte låta det bli en livsstil för det är INGET liv o vara full jämt. Det inser man sen när man märker att det finns viktigare saker i livet att engegera sig i :D

Igår glassae solen på som vanligt igen. Jag baby och jocke o joanna åkte ner till Gottskär och sola & bada. Sååå härligt när badkrukan själv väl kommer i vattnet. Verkligen svalkande o uppfriskande. Jag köpte med mig en sket bra gravidtidning som jag läste, sen gick vi o köpte glass med nygjorda rån. Såå gott!
På kvällen åkte vi hem till Inger o åt en mysig middag på uteplatsen och pratade om min & Joannas magar och Joanna ska ha om 2 veckor. Sååå kul! Jag längtar jag med som fan efter min lille mumsbit i magen men den får ligga o lagra ett halvår till <3 Hihi.

Idag ska vi nog åka o bada en stund till innan jobbet och jag ska laga senapsmarinerad torsk med potatis o sås innan jag åker till work. Mmmm! Pusss

Vecka tolv = Glädje :D

Tjolahopp alla glada!
Var hos min barnmorskeläkare idag som sagt. Han var glad över att se mig såpass pigg och kry (i och med att jag stapplade mig fram på kryckor sist och nu nästan studsa fram:D), prata lite om fosterdiagnostik men det var ingen snack om saken att vi skulle skippa det eftersom missfallsrisken är stor och det förmodligen inte är något fel på våran bäse.
Fick göra ett snabbt ultraljud (blev så glad), såg en liten varelse, inte alls stor. 4cm från huvud till rumpa, 9 cm allt som allt. Såg en käke, arm och benen. Den lille låg med ryggen mot oss. Hihi och ett hjärta som slog. Gick in i 12e veckan idag istället för imorgon som dom sa sist. Det gör mig inget att ligga lite längre fram. Lääängtar så tills ultraljudet i vecka 17 då bäbisen är mycket större och man ser mer, idag vara bara en jätte snabbis. Men kul ändå :D

Känns mycket tryggare nu när missfallsrisken är betydligt mindre. Jag har inte haft ett enda tecken på missfall heller. Inte en enda liten blödning så jag hoppas våran lilla vill stanna ända tills februari. Vi vill ju så gärna ha dig hos oss<3
Längtar också tills magen blir lite större så man ser, även fast jag inte är precis lika smal nu som jag brukar.

Har jobbar en stund idag med, var skönt o komma ut en stund. Har även sett en sååå snygg tv bänk vi ska inhandla + ett köksbord som vi förmodligen ska köpa imorgon eftersom vi inget har och det funkar inte att äta i soffan i vardagsrummet. Tycker inte det känns bra att sitta i vardagsrummet. Det kan man göra om man myser på helgen men inte jämt.
När vi köpt de sakerna så är våran lägenhet i princip färdig, förutom lite småsaker så som alla blommor, lampor osv + att det ska tapetseras i resten av rummen och att bäbisens rum gör vi inget med förens vi inreder babyrummet. Så kul -  ska bli alldeles alldeles perfekt där inne. Den ska ha allt det bästa ('v') Puss och hejdå!!!


Beställt soffa. Äntligen.

Japp idag har vi varit på Chilli och beställt soffan. Hur hett kommer inte den bli i vårt hem? :D Får hämta den om 2 veckor då den kommer in till lagret. Tur hade vi för det fanns bara en kvar efter vi tagit våran. Puh, finns verkligen ingen snyggare!
Håller på o laddar ner Mamma mia filmen för jag vill att min baby ska se den också, så bra var den ju.
Han håller på o grillar marinerade kotletter till oss och det luktar sååå gott. Älskar verkligen grillad mat.

Imorgon ska jag till läkaren på mödravården på återbesök, får väl se vad han säger! På eftermiddagen ska jag jobba. Sisådär kul men man kan inte ha det gött varje dag. Haha.

TJING!!!


Lugnet efter stormen

Hellow!
Då har man inte skrivit på ett tag. Kom hem natten till igår och igår jobbade jag efter det åkte vi till Inger (Magnus mammi) och käka lax. Väldigt smarrigt. Magnus skulle fixa ihop alla delar till sin brors nya dator som kommit (vilket tog exakt hela dagen men han är så duktig mitt hjärta och fixade ihop en hel dator med bara smådelar: Puss). Efter maten la jag mig i soffan och vilade i tre timmar. Ständigt trött.
Efter det åkte jag, Inger och Charlotte (Magnus syster) ner till stan och kollade på bio. Mamma Mia blev det eftersom den var så omtalad, och bra var den verkligen. Man garva hela tiden och den var såååå söt!

I fredags var vi som sagt hos Barnmorskan. Fick en mycket bättre än sist som vi ska ha nu tills förlossningen. Hon var rolig och bjöd verkligen på sig själv. Tog en massa blodprover, kissprov, blodtryck osv. Fick en tid till Ultraljud i början av September. Kul som fan :) Se den lille bäzen <3 ska även träffa våran barnmorskeläkare innan det.

Efter det åkte vi till Trollhättan. Åt frukost med mammi och mina vilda syskon=)<3 Efter det åkte vi ner och kollade på lillebror när han sprang. Han var såå duktig, han glömde av att han sprang och kom på det typ i slutet så det gick ju jätte bra. Min sötis(v) Fick medalj och massa saker!
Sen gick vi o satte oss på Citypizza och käkade pizza tillsammans med mamma och farmor&farfar. Gott som fan med riktig kebab! Mumms..
Mätta o goa gick vi över till karusellerna. Magnus o Kevin åkte radiobilarna och det var sååå roligt. Jag tror det var roligast för Magnus som skulle hämnas på alla barn som körde in i honom. Min going blir barn på nytt :) Hhihi.
Sen satte vi oss o fika på smulan och mötte Malin o Anita. Mysigt o ses! Helt slut efter en dag med småbarn tog jag o Magnus med oss dom hem (även min syster mathilda:) så mamma o pappa fick gå ut o dricka öl på öltälten.
Vi tände ljus, åt godis chips och massa mys och tittade på Bert Fjärt. Han är så jävla rolig Bert :D Haha!
Mysig dag!

På lördagen åkte vi ner till stan igen. Träffade på Linda och Felicia. Så kul! Felicia var såå söt i sin rosa kjol och jätte söta tofs. Min gumma! Gick och käkade den efterlängtade langosen. Ganska gott men inte så gott som jag förväntat mig =P
Gick runt en stund, sen åkte vi hem. Magnus o pappa fixade ihop en hamock vi fått till balkongen och drack endel öl.
På kvällen åkte jag och Baby ner till stan och mötte kusin med flera på Bishopsarms. Där satt vi en bra stund och tjötade tills det började spöregna. En brud gick förbi Magnus o var bara tvungen o känna i hans hår o säga va snygg han var. Blä, tur jag inte var på plats just för ögonblicket! Men tur man har en sån bra pojkvän som bara skrattar och går vidare. Älskar min pudding mest! Gick till Grillhouse och åt kebabtallrik med hälften mos  & hälften pommes som vanligt. Magnus o Conny var så hungriga så dom käka upp gaffeln också. Hahaha! Sen gick vi till Swania och lyssnade på musik och tjöta en stund innan det fick vara nog för mig med fulla odrägliga folk. Så vi tog nattbussen hem!

Söndagen skulle vi åka till badhuset och simma lite i Rehabbadet (varmvattenbassäng) hade jag tänkt och packade o åkte dit så är det ju självklart sommar och bara utebadhuset öppet. Blev jävligt arg. Vem fan badar där ute när regnet öser ner????
Ja det var bara att åka hem igen. Jag o Mathilda stog inne på hennes rum och sjöng till massa av hennes älsklingslåtar det högsta vi kunde o dansa som bara vi kan göra :) Haha! Så snyggt.
Vi åkte med till stugan och käkade en jävligt god middag vilket är i princip det bästa jag vet nu för tiden.
Sen åkte vi ner till stan. Hittade en jävligt bra parkering som proffset själv kom på. Var bara att gå ner till Oskarsbron från backen och vips så hade vi den bästa platsen längst fram vid scenen. Folk bara vimlade överallt. Hur JÄVLA mycket folk som helst men tillsslut så började äntligen rix FM starta. Knödde sig förbi en massa "fulla fjortisar" förbi som verkligen var hur pinsama som helst som skrev och rökte precis framför oss så Magnus fick säga till dom att jag int vill ha rök på mig. Hahah fy fan!
Först var det nåt förband som spelade. Sen var det Andreas Johansson eller nån, efter det Vincent, Sibel, Lilla nordman, patrik isaksson och tillslut äntligen Takida som var HUR grymma som helst. Vilket jävla stämning med alla folk som sjöng med osv.
När dom var färdiga var det lagom till fallpåsläppen och folk bara knödde sig fram och tillslut gick vi upp på berget typ och kollade på dom jävligt coola raketerna. Hur snyggt som helst!
Trötta som fan efter att ha stått upp från 8- 23.30 gick vi upp till bilen och åkte hem.. sen var det bara o upp & jobba kl 7. En aning segt men jag klarade det :) Hihi....
Många vänner som skulle höra av sig till mig men som sket i det, blev en aning ledsen men det är inte mina bekymmer!
Hade en jävligt ball helg ändå... Pussspusss 

 I wasn't jealous before we met . Now every woman I see is a potential threat....

Kevin visar upp sitt pris när han kommit fram o vart så duktig. Mysssss Åh va kul med racerbilar Jag och Mattis :D  Bishopsarms.  Finingar Heting.  pussisar. En liten söt igelkott utanför min mor&far  Lilla nordman hahah TAKIDA. Jävligt dålig bild på just dom =/ 


FALLENS DAGAR 2008

Fallens Dagar 2008


Fallens dagar i Trollhättan är en av landets absolut äldsta festivaler.

När vattenfall låter 300 000 liter vatten i sekunden forsa fritt fram i den gamla fallfåran så är det för 50:e gången. Årets program är som tidigare brett och publikvänligt med någonting för alla åldrar och smaker.

Imorgon när vi har varit på Mödravården på morgonen så ger vi oss iväg.. titta på Kevsin när han springer Miniloppet, dom andra när dom springer Kraftprovet, träffa släktingarna från Norge & Sthlm, träffa alla vänner + massa folk mer eftersom man kommer träffa hur många som helst i folkvimlet, spela på lotterier, åka någon karusell ifall nerverna tillåter, äta sockervadd, titta på takida<3 + fler artister, sitta i öltälten och tjöta med alla onyktra människor, titta på fallpåsläppen, äta langos, se på hur mycket roliga folk som helst och i slutet av helgen när allt är färdigt = se på alla tusen fyverkerier som skjuts upp i luften och dånar in i slussbergen.


Idag har jag namnsdag:D:D

Med min stavning och allt. Höhööö så stolt :P Har inte fått vara med i almenackan på flera år men nu finns jag där.
Idag har jag jobbat. Blev en aning skitförbannad i morse när jag skulle ta ut min cykel från cykelförrådet och nån jävlaoch  kärring har låst där (ingen förutom hon har nyckel) så ingen av oss andra 20 pers har fått ut sina cyklar. Så en kvart innan jag började fick jag typ börja springa. Och det är INTE roligt med mitt morgonhumör. Så jag har fått ringt fastighetsskötaren och sagt att jag ska ha en nyckel fortare än kvickt.
Fan alltså vad jag är trött på att kissa heeeeela tiden hela dagarna. Var femte minut, man får aldrig sitta still. Böh!

Idag har jag läst i en födelsedagshoroskop på jobbet och det stämmer tämligen bra in tycker dom som känner mig och det gör det faktiskt=P
15 December:
Du är rastlös, utåtriktad och gör alltid som du själv vill. Många tror kanske att du blivit bortskämd som barn, men nej, du är född sådan. Du har fantasi och begåvning. Du ser ofta möjligheter som andra inte upptäcker och tycker om att ta chanser.
Morgondagen bekymrar dig inte, du är mest intresserad vad som händer idag.
I kärlek är du glödande och varm, men är "sen i avtrampet" när det gäller äktenskap.
För övrigt är du snabb tillräckligt.

Runda i gbg!!!

Tjolahopp!!
Imorse åkte jag pendeln in till Gbg och mötte min familj. Kul och se dom <3
Vi har gått runt o kikat lite överallt. Käkade på Burger King - Ääälskar verkligen deras pommes!
Fick ett jätte fint linne av min mammi som jag älskar mest. Även gravidtidning, godis, dricka och massa saker som jag ska mysa mig med ikväll. Mamma känner mig =P På fredag ses vi igen... längtar, ska bli så mysigt!

Imorse när jag gjorde frukost så har Magnus grisat i köket som fan så det lukta illa i soporna och då fick jag rusa in på toa och spy som fan. Så där kom den första spyan också *Uurk* och jag hoppas det var en engångsgrej för det är inte direkt gott. Fy fan så nu får vårat kök vara renligt hädanefter. Jag grejar varje dag men det ser likadant ut sen igen. Killar är grisar. HAhaha!

Usch är änna trött nu efter denna dagen.. ska lägga mig o läsa min tidning o mysa med godis. Mm livet är underbart=D

Liite bilder på lite delar av vårat hem för er som inte sett :) (taget med min mobil kamera. Inte så värst bra=
Mitt nya linne :) Sovrummet. Sladdarna ska fixas till och ska absolut inte vara sådär :P  Ska köpa ny soffa om en vecka. 
     the shower=)

Skönt att komma ut! =]

Idag har jag varit på jobbet efter min sjukskrivning. Skönt att göra något och komma igång. Jobbade med Jenny, det var kul. Vi skönt o hade oss! Molat som fan i livmodern ikväll men men det är la så det är =P

Har tackatt gudarna att jag inte haft ont en endaste gång idag. Så jävla härligt! Bara kunnat jobba o sköta mig och cykla. Snälla låt det fortsätta såhär. Lyssna på mp3 när jag cykla hem, det var längesen och mysigt. Man får tänka i sin egna lilla värld!
Fick frukost av mitt hjärta imorse. SÅ söt är han!

Den 26e ska vi iväg till Liseberg med jobbet och ha femkamp och sedan gå ut i GBG. Så kul för alla är unga på mitt jobb och är så goa allihop så det blir kul! Blir cola för mig på krogen men det är bara mysigt och jag kommer ha jätte kul.

Nu ska jag lägga mig o läsa om vad sm händer med mig =P Haha - Mes är jag.
Pussssssss

those eyes cannot ever lie.

Hejhej!! Jag väntar på att falukorven ska tina lite mer så jag kan laga korvstorganoff & ris.... Mmmm har vart sugen på det länge nu och nu är det äntligen dags! Ett helvete o tina allt bara.....
Har gått en promenix till Kungsmässan, skrev ut ett par bilder som vi har ramat in. Fint blev det. Så köpte vi lite ingridienser till maten och gick runt och kikade. Trevligt.
Igår åskade de lite. Det var hemskt. Såg en jävligt sjuk dokumentär inatt som vi laddat ner. Vad fan hette den nu igen? Hmm. Rec var det. Såååå sjuk. Se den!:)

Imorgon ska man till Uddevalla sjukhus, tjöta med min läkare som jag äntligen fick en akut tid till, sen ska jag jobba hela veckan. Barnmorska på fredag och efter det åker vi upp till fallensdagar. Mm för langos.

Har inget vettigt att skriva idag känns det som. Hej svejs.

Your strength is so hard to find I feel so much stronger now 
the feeling's alright
Your words make me whole again
Those eyes cannot ever lie you're so divine
I'm not ever alone You're not ever alone
I'm head over heels goddess of mine
Your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back the glory you found I'm in deep debt, without you I wouldn't survive
I'm not ever alone

Your smile is heavenly I don't deserve all the love that your giving to me
Your touch makes it hard to breathe the shiver's around me now, you're so fine
I'm head over heels goddess of mine your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back the glory you found I'm in deep debt, without you I wouldn't survive
The heart is pumping for my life the mind is happy and I,
I will love you 'til the day I die
I'm head over heels goddess of mine
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

I'm head over heels goddess of mine your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back the glory you found I'm in deep debt, without you I wouldn't survive
I'm not ever alone

Im going to be a mammi ('v')

Mitt graviditetstest som visar att vi ska ha en bäze :)<3 Är rätt smal när jag precis får reda på att vi ska ha barn.. det blir nog ändring på det snart :P Te stomeck is going to get töjd. Scary 

Va bara tvungen o lägga in. Är lite svullnare på magen nu, har ju inte blitt tjockare direkt. Men svullen är man, lägger kanske in en bild på det sen! Våran lille bäze är i denna veckan stor som ett plommon. Åh <3 Ganska stor jöh. Hihi, livmodern är stor som en grapefrukt, inte undra på att det molar nertill vid livmodern. Som mensvärk ungefär, fast bara mysigt för man vet ju vad det är! ('v')

Då var det helg

Vilket inte innebär något särskilt för oss denna veckan. Behöver ta en städning här hemma, det behöver dammsugas och skuras, toaletterna behöver städas och badkaret skrubbas + att tvätten behöver bli tvättad i veckan. Puh, blir trött bara jag tänker på allt =P Behöver lite energi, man blir lat av att gå hemma. När jag jobbar orkar jag hur mycket som helst.
Sover till 11 varje dag och ändå somnar jag tidigt.. men det är så här tidigt i graviditeten har jag hört så hoppas på att de går över snart! Hihi.

Igår var jag hos sjukgymnasten för andra gången, känns bra att ha kommit igång. Har inte haft ont sen jag var där i måndags .. vet dock inte varför för hon bara drog o slet lite i lederna. Hm, igår gjorde hon likadant och så fick jag typ elchocker på min inflammerade punk bak på svanken som tydligen skulle leda bort smärtan ? Tror jag som jag vill på.
Efter det var jag nere på akuten eftersom jag behövde ett sjukintyg till jobbet, det fick jag + sjukskrivning på 2 veckor men jag ska gå tillbaka på måndag. Ska bli gött. Fick även en bedövningssspruta in i höftleden, jävligt onödigt. "Bli inte för glad om du inte har ont på nån timma för det försvinner sen....." Jaha, det va ju nödvändigt. Typ?

Cyklade sedan bort till jobbet och pratade med chefen, gick bra faktiskt. Efter det cyklade jag hem och vi åt thaiwok med kyckling och nudlar som gubbsen lagat! Gott var det..
Sen åkte vi bort till Magnus föräldrar och tjötade hela kvällen, vi fick varsitt par snygga solbrills. Behövligt eftersom våra är försvunna! Sen på hemvägen ville jag ha en cheeseburgare. Var sugen som aldrig förr.
Det tog minst en kvart att få den. Höööm säger jag! Jävligt störigt sen var det helt kletig o äcklig.

Ah om man skulle ta o duscha så man piggnar till och sätta igång här hemma. Magnus är och spelar golf.
Igår gick jag in i vecka 10, kul kul och på fredag har vi inskrivning hos barnmorskan :D:D

Back To Halland . . . .

Ganska snabb resa dit (Till Landskrona, för er som är tröga), jävligt tråkigt väg bara för det är en motorväg heeeela vägen! Och ängar och några träd på sidan om såklart, men den som inte kör överlever [jag] med min älskade "vi ska ha barn bok" som jag lånat på bibblan. Den blev utläst idag och det känns lite sorligt för det var min mys stund. Modern och fin var den också. Men ikke ska jag gråta för jag har fler på lager i lådan. Men ingen som lockade lika mycket som denna dock.
Regnade typ hela vägen dit, när vi kom fram strålande solen och Nicole stog på sin balka och vinkade med sitt låna bruna hår =P Haha!
Tog en svängom och checka nya lägenheten, satte oss i köket och snacka skit en bra stund som man får göra när man inte setts på länge. Drack nog upp en 2liters cola *fy på oss* Men livet är hårt imellanåt!

Sen kom hennes karl hem Jonas och vi åkte ner till Landskrona city eller vad man ska kalla det för, letade efter "zoo't" i mina tankar men hittade inget. Vi gick och käka på en pizzeria. Jag skulle variera mig för en gångs skull och tog kebabrulle - Det skulle jag inte ha gjort!
Sen åkte vi och köpte JORDNÖTSBÅGAR (som inte finns i många affärer ska ni veta så jag blev så lycklig så), gurka, paprika och dipp som vi möla senare på kvällskvisten, såg även en konstig men ändå rolig film.
Sen kollade jag och min baby på en dokumentär om nyfödda bebisar med komplikationer innan vi la oss. Sååå hjärtskärande men det gick bra i slutändan som tur var.

Idag så åkte vi förbi Helsingborg på hemvägen, gick och kikade i lite affärer, blev stoppade av elgubbar som ville sälja sin el (bara för dom hade godis som dom gav mig) så kom vi inte därifrån på en kvart. Pust.
Sen gick vi och kollade på en jävla stor byggnad. Tog aldrig reda på vad det var för det lockade mig inte, men skulle gå upp och checka utsikten iallafall. Det var mys! Mysdag.

Nu är vi hemma, har ätit panerad torsk med potatis och dillsås. Gott som fan var det ska jag lova er. Mummssssss!
Nu ska jag se på A la Emma på 5an om jag får bort gubben min från playstaytionet.
Har fått en tid till Uddevalla sjukhus på måndag för en ledinjektion. ÄNTLIGEN händer det något, och så ska jag börja jobba nästa vecka (så skönt o komma igång igen). Hoppas det går bra för annars tror jag att jag kollavippsen!
Puss och tja på er.

Våran nya bokhylla.  Naajs enligt mig själv. Jag ligger i resesängen för att räta ut min kropp med min älskade dator Nicoles magge börjar bli stor Gömms vill inte vara med på bild hur jag än försöker och vrider på det hela.... Hett - eller inte!  Men mys bild ändå 
Jag har psykbryt!!!!! :O Se upp gött fölk Nicole är nyvaken och ringer till sin hyresvärd och skället!! :O:O:O Helsingborg Hjärtat knallar iväg <3 riddarrustningen :D:D haha eller whatafackcpcpcp Kärleksparet på höga höjder :D:D<3

Skåne Imörn :D:D

Min lilla sötis har blivit playstation-beroende :( Fy fan va tråkigt tycker självklart jag då som är hans fru. Han går upp kl 06 på morgonen för att få extra tid att spela. Aningen löjligt ! Haha.
Jag får min dator med ifred tänkte jag. Perfekt, men så här mycket vill jag faktiskt inte använda den!

Sov till 11 idag. Det var skönt, har inte kunnat sova ut på ett tag nu. Pågrund av massa uppspringade varje natt. Och nu kan jag inte hålla mig i min blogg längre - Jag är gravid ! : ) Det kom som en chock för oss, men ändå inte!
Så himla roligt men känns ändå fortfarande väldigt konstigt. Var på vul förra veckan och jag går in i vecka 10 på fredag.
Har lite känningar, så som ömma och stooora bröst, illamående, yrsel och "mensvärk". Inget som stör mig, vet ju att jag har en bäbbe där inne =) + att jag slutade röka samma dag som jag fick reda på det och har inte rökt en endaste cigarett sen dess. Är så stolt över mig själv, men ändå så var det en självklarhet för mig. Skulle aldrig utsätta barnet för något bara för jag själv är en egoist. Noway, men det har inte varit så jobbigt som jag trodde. Har försökt sluta så många gånger tidigare, men det var väl detta som behövdes! Vårat mirakel ♥ Något som vi har skapat tillsammans. Det är en sån konstig känsla! Hoppas bara att allt går bra, men jag vill inte gå runt o tänka negativt...
Den anländer den 12 februari. Våran bäbis - Hihi! <3


Och imorgon så har i bestämt att vi ska åka till min goa Nicole i skåne. Min pågetös, men nu behöver man inte åka pågetåg längre, för nu har dom flyttat till en 3'a i Landskrona. Ca 2 mil från Helsingborg. Kul o se den staden också.
Nicole och Jonas ska också få en bäbis, alldeles snart. I höst! Så kul :D Så härligt o komma bort lite, och så kul o få träffa min gumms, va ett tag sen nu! Är alldeles för dåligt på att hälsa på. Men nu är det dags =) Vi bor ju nte lika långt från varandra nu när jag bor i Kungsbacka!

Yee nu ska vi försöka oss ut på en promenad. Måste röra på sig o få upp kondisen lite. Good luck Chuck!
Ha en bra dag! Kärlek / Emssss

Sjukgympaa

Hej Hopp.
Varit en seg och tråkig dag idag, som fan! Det är inte kul att gå hemma o vara sjukskriven. Skulle göra allt för att få jobba, jag är en person som vill ha många bollar i luften för att inte känna mig helt lealös.
Eftersom jag går på timmar så är det mycket som oroar än när man går sjukskriven, jag behöver jobba varenda dag egentligen. Tänk om någon endaste person kunde stödja en i det här, bara försöka förstå utan att man låter gnällig?
Det tär på mig som fan, att alltid behöva oroa sig. Man får inget hjälp från något håll - Inte ens från utbildade läkare.

Har varit hos sjukgymnasten en stung idag iallafall, hon kollade balans, drog och slet i alla möjliga muskler (gjorde riktigt ont imellanåt). Min höft är inåtrotaterad, det som gör ont när jag sitter och ligger är en inflammerad led baktill, som är svullen och varm som jag ska lägga is på. Hoppas det går över, orkar inte ha ytterligare bekymmer.
Ska iallafall börja med varm-vattengympa snart men självklart är det stängt under sommaren så ytterligare bekymmer där igen, ska vända mig till GBG och JAG ska ringa överallt hela tiden till människor som inte vill veta av mig (!!!) GAH.
Ska få akupunktur längre fram också. Hoppas NÅGOT kan hjälpa?

Känner mig allmänt deprimerad och less idag. Varför ska man få skit för att man är sjuk? Varför är det mitt fel att man inte kan jobba? Varför är det mitt fel att jag inte kan få in pengar? Ska man behöva gå på soc bara för att man är SJUK ? (trodde det var verkligen ett sista alternativ i livet?) =O Varför kan inte Sverige hjälpa sjuka människor? 

Skulle vilja gå ut och gå en promenad för att rensa alla tankar, men oj det går ju inte heller. Då står jag där ute mitt bland folk och inte kan ta ett steg framåt helt plötsligt. Och alla vänliga människor säger : "Men emily, sätt igång och träna nu, gå ut och gå? Rör på dig, var inte lat"
HERREGUD, lat är det sista jag är. När jag inte har smärta någonstans så kan jag jobba en hel dag med en glad min, komma hem, laga mat, städa, gå ut och gå. Ja va fan som helst utan att gnälla, för jag är fan inte lat.

Nu är jag trött på att tjöta om det här jämt och ständigt och jag förstår att det är tröttsamt för alla omkring mig, får väl börja prata med nån annan så alla slipper höra på skiten!!!
Ska iallafall se nåt mys på tvn ikväll. Har lite chips och dipp kvar från igår som man kan svulla med, läser en himla bra bok också. En hemlig en :D
Jag älskar också Magnus Carl Falk ♥ He own's my heart!

• Lοωε & L îGΗτ •

Fy fan för sveriges sjukvård och läkare (!!!)

Vad ska man göra när man inte kan gå någonstans och inte kan röra sig, inte äta sina mediciner, inte får en tid på reumatologen på sahlgrenska förrens slutet på september och vårdcentralen/akuten i princip skrattar åt en och ber en gå hem och ta en alvedon???? Jävla Sveriges fittläkare!!!!!!!!!!! Jag blir spyfärdig, jag får väl ligga i min säng resten av mitt liv och skrika ut min smärta medans det bara kommer mer och mer fel på min kropp!

Bechterews sjukdom.

Allmänt

Bechterews sjukdom beror på inflammation, framförallt i muskelfästen och leder. Man får ont, blir trött och stel. Smärtan kommer och går i perioder, oftast tätare i början. Orsaken till sjukdomen är okänd men risken att få den ökar om man har en nära släkting med Bechterews sjukdom.

Sjukdomen är dubbelt så vanlig hos män som hos kvinnor. Oftast blir man sjuk innan man fyllt 40 år. Sjukdomen kan inte botas, men med behandling kan den lindras och hejdas.

 

Symtom

Det är vanligt att man

  • får ont i nedre delen av ryggen och i skinkorna
  • är ovanligt trött
  • känner sig allmänt sjuk, tappar matlusten och går ner i vikt, har feber eller mår illa.

Man kan också få inflammation i bäckenet, höfterna, axlarna och käklederna. Ibland kan även ögonen bli inflammerade och då blir de bland annat röda, gör ont och synen bli dimmig.

 

Behandling

När man får Bechterews sjukdom är det viktigt att snabbt komma igång med behandling. Att röra sig och motionera varje dag hjälper mot smärtan och stelheten. Massage och varma bad brukar också hjälpa.

Ofta får man gå i sjukgymnastik och få olika mediciner som hjälper mot smärtan och inflammationen. Om man har stora besvär är det vanligt att man får kortisonsprutor i leden för att undvika skador. Är sjukdomen så svår att en led har skadats kan den behöva bytas ut genom en operation.


Inflammation i muskler och leder

Bechterews sjukdom är en kronisk inflammationssjukdom. Inflammationen drabbar olika vävnader som ledband, muskelfästen och leder. Det vanligaste är att man får Bechterews sjukdom i ryggraden. Då sitter inflammationen framför allt i de längsgående ledbanden men kan också sitta i de små lederna mellan kotorna.

Sjukdomen börjar ofta med en smygande värk i nedre delen av ryggen eller i skinkorna, särskilt på morgonen. Efter något år med sjukdomen blir värken mer ihållande och i sena stadier av sjukdomen kan de inflammerade vävnaderna ombildas till ben. Det kan leda till stelhet och långvarig smärta.

Det går inte att bota sjukdomen, men smärtan och stelheten kan både lindras och förhindras med hjälp av mediciner och fysisk träning, särskilt i ett tidigt skede av sjukdomen. Därför är det viktigt att man får diagnosen så tidigt som möjligt.

Andra namn för Bechterews sjukdom är pelvospondylit och ankyloserande spondylit.

Bechterews sjukdom tillhör en grupp av de reumatiska sjukdomarna, spondartriterna, som drabbar leder och muskelfästen. Till spondartritgruppens sjukdomar räknas bland annat Bechterews sjukdom, psoriasisartrit, och ledsjukdomar som är förknippade med inflammatorisk tarmsjukdom, till exempel Crohns sjukdom och reaktiv artrit

 

Bechterews sjukdom / Symtom och diagnos

Reviderad: 2008-03-05

Ont i ryggen och skinkorna

Sjukdomen börjar ofta med en smygande, dov värk i nedre delen av ryggen och i skinkorna under flera veckor, och ibland månader. Många gånger byter smärtan plats mellan höger och vänster skinka. Det kan vara svårt att avgöra exakt var smärtan sitter.

Smärtan blir värre när man hostar, nyser eller plötsligt böjer eller vrider ryggen. Den blir också värre om man inte rör sig. Det kan till exempel vara svårt att sitta eller ligga länge. Därför har man oftast mest ont på natten och på morgonen. Man kan ha så ont att man inte kan kliva ur sängen förrän på eftermiddagen.

Man kan också känna sig ovanligt trött. Att ha ont på natten gör att man sover dåligt, får en störd sömnrytm och blir trött. Men tröttheten beror också på att man har en pågående inflammation i kroppen.

En del som får Bechterews sjukdom kan också känna sig allmänt sjuka. Man kan tappa matlusten, gå ner lite i vikt, må illa eller ha låg feber. Sådana allmänna symtom är speciellt vanliga vid barnformen av Bechterews sjukdom.

 

Bechterews sjukdom går i skov

Ibland är inflammationen mer aktiv och ibland är den mer lugn. När inflammationen är aktiv säger man att man har ett skov. Immunförsvaret som deltar i inflammationen regleras av både drivande och bromsande ämnen och celler. I vissa skeden är de drivande ämnena starkare än de bromsande och i andra skeden är det tvärtom.

Svängningarna mellan drivande och bromsande ämnen och celler kan förklara skoven. Det är ofta tätare mellan skoven under den första tiden man är sjuk.

 

Inflammation i muskelfästen

Oftast inflammeras muskelfästen, det vill säga de ställen där musklernas senor fäster till skelettet. Men ligament och benhinnor kan också bli inflammerade.

Inflammationen i muskelfästena kan göra att det känns ömt nära lederna. Platser som ofta drabbas är fogarna mellan revbenen och bröstbenet, ryggkotornas taggutskott, höftbenskammen, den stora lårbensknölen, sittbensknölen, fotknölarna, framsidan på skenbenet, akillessenefästet och fästet för bindvävsplattan under fotsulan. Inflammation i muskelfästena kallas på fackspråk för entesit.

Efter ett skov, när inflammationen läker, kan vävnaderna som varit inflammerade ombildas till ben. Då blir de stela och lederna blir svåra att böja. Stelheten går inte tillbaka, utan är permanent.

I svåra fall kan det göra att man får svårare att andas, svårt att klä på sig och svårt att sköta den intima hygienen.

 

Inflammation i lederna

Det är också vanligt att lederna är inflammerade. Då kan både ledkapslar och senskidor svullna och man får ont.

En del av de inflammatoriska ämnena som bildas av de vita blodkroppar fräter sönder brosket som klär ledytorna. När brosket är förstört gnids ben mot ben i leden och det gör mycket ont. När det gör ont drar musklerna ihop sig, och senorna som omger leden drar på ett felaktigt sätt. Samtidigt bryts brosket ner, och leden blir sned och man får en felställning som ger ännu mer smärta. Man kan också få muskelspasmer.

Flera leder kan bli inflammerade, bland annat

  • bäckenlederna
  • ryggraden
  • höfterna, axlarna och knäna
  • käklederna.

Man kan också få inflammation i andra organ i kroppen, till exempel i ögonen eller i kroppspulsådern.

.

HLA-B27

Nio av tio personer som har Bechterews sjukdom har arvsanlag, gener, för en speciell vävnadstyp som kallas för HLA-B27.

Det innebär att de flesta av kroppens celler bär en liten proteinmolekyl på ytan, HLA-B27, som bland annat är viktig för kroppens försvar mot virus. Av någon anledning verkar den också ha med Bechterews sjukdom att göra, men det är inte känt på vilket sätt. Det betyder däremot inte att alla som har denna vävnadstyp kommer att bli sjuka.

Ungefär tio procent av Sveriges befolkning har HLA-B27, men bara fem procent av dessa personer kommer att få Bechterews sjukdom. Därför kan man inte testa sig för HLA-B27 i syfte att ta reda på om man kommer att få sjukdomen eller inte.


jag tror, jag tror på sommaren !

God middag allihopa på söndagskvisten!!!! Det blev aldrig en lugn hemmadag igår, vi åkte till "barnsjön" och solade oss och badade och det var hur härligt som helst... jag simmade som en liten fisk! Simmade på en kärring, blev livrädd o blev glad att det inte var nån fisk sa jag te henne. Nä bara en valross säger hon och tyckte hon va rolig. Hihihi sa jag då :P Sen kom pelle dit och magnus o han slogs i vattnet som två vattenodjur, en aning pinsamt :D
Brun som fan på axlarna blev jag, åkte hem och lagade makaroner o köttbullar och aldrig har det varit så gott med mat innan! Tittade på sommarkrysset (börjar bli gammal men jag tycker det är kul som fan), och efter det kollade vi på rocksystar (en film som gick på 3an som var very bra).

Så idag blir det nog en lugn dag istället, ska laga lite god mat sen. Lövbiff med nåt gott till, men är jävligt sugen på korvstroganoff fortfarande men vet inte om jag har alla ingridienser.

Nu är det inte långt kvar till fallens dagar. Jag ska äta så mycket langos att jag spyr. Jag älskar langos!
Jag gnäöller hela dagarna på min kropp, jag har fan ont i varenda kroppsdel. Ryggen, nacken, svanken, höften. Bah, ska göra en hel undersökning av mig själv hos läkarn. Orka va som 80 i kroppa när man är 20! Blä och jag orkar inte gnälla mer.

Nä nu ska jag blega runt lite mer här på internet puss och adjö kära vänner. Det är en fluga här inne i min lägenhet som är tam, den är på mig stup i ett och retar gallfeber på mig :@

Lördag & solen gassar =D

Skytten 23/11-21/12

Du är lite trött och därför tackar du förmodligen nej till något som du visserligen vill men inte orkar med.

Alldeles precis rätt. Vi tänkte åka till stranden idag men vet inte, är förlamande trött!! + att vi aldrig nästan är hemma så man kanske kan ligga på balkongen o sola ett par timmar så får man fixat lite hemma här också. Så får man lagat nån god middag i eftermiddag med! Är sugen på korvstroganoff med ris, men det känns inte som någon speciell mysig lördagsmat :D Eh den som lever får se!
Får nog ta en promenad sen så man kommer ut en liten sväng iallafall!
Vad ska mina kära vänner göra idag då? :) Kommentera!
Puss!!!


Såå trött va efter lång dag!!

Gick upp vid 7-tiden imorses, älskling väckte mig medans han hämtade jocke&joanna sen kom dom o hämta mig mest i mitt illamående jag på morgonkvisten. Hua!!
Vi somnade i bilen o kom fram till sommarlandet precis tills det öppnade.. Gick runt o snoka lite.. Gubbsen o joakim körde gokart för fulla muggar o skulle raca förbi alla. Hahahah! Gulligt!
Sen gick vi bort mot badet som är det roligaste av allt. Gick i i vågpoolen där det kommer en meter höga vågor & så kul fick väl jag på en skala för sen fick jag så ont att jag inte knde röra mig så kunde inte göra mer saker denna dagen, jag som sett fram emot att göra någonting kul men jag får väl ligga hemma i sängen resten av sommaren för jag tänker inte utsätta mig för detta en gång till . & alla äckliga människor som har bråttom o bara bryr sig om sig själva o går rakt in i en, fy fan jag spyr!!!!!!! Men vi fick tillslut en tre vlig dag ändå efter att ha satt sig ner o vilat o ätit lite :D Joanna är höggravid o inte så tuff heller =) Lite dåligt väder också men när vi kom tillbaks till Kba va det strålande sol, man ska fan hålla sig hemma. HAhaha!
Nu är man hemma (trött like hell), ligger i soffan o mölar jordnötsringar och min älskling kopplar in sigg playstation har äntligen fått !

NMin jensa o vi vid havetvåra goda jordgubbar som genast blev äckliga i värmen ....vi grillar tsatsiki-korvar :DHAhaha härlig bild

lyckliga jag på skaraälskling kör raceJoanna o jag väntar på matfullt med äckliga stora fiskar i vattnet dom trilla i efter vattenskidorna. BLÄÄÄÄÄMoahah ems på skarababy är duktig som klarar o åka :D<3Mohahahha ser ut som ett spjut, men åhhhh va mys o kul!!!! älska klordoftskojjjjj

Skara sommarland - Jihuuuu! :-)

Hellow i sommarvärmen.
Har varit på stranden hela dagen idag o pressat sig med olja på sig. Haha :) I över 30graders värme blir det vääääldigt varmt. Gah =) Har dock inte badat, vågar inte för mina leder, det är det inte värt!!
Vi kände kyckligdoft. Joanna blev hungrig och jag blev illamående av stanken så vi åkte därifrån. Magnus och Joakim åkte till en sjö o badade istället o jag o joanna åkte hem till henne så länge i svalkade oss lite.
Efter det blev det pizza i den lilloa byn =P Kändees lite slaskigt i värmen. En kall sallad hade vart lite ballare?

Imorgon ska vi fyra åka till Skara sommarland o det ska bli så JÄVLA skoj. HAr inte vart där på flera år och eftersom jag är en fegis och inte vågar åka så mkt attraktioner så är det ett perfekt ställe för mig eftersom det är så mycket roliga badstuffs. Sååå kul, jag blir som ett barn igen för då var man jätte uppspelt för att åka dit. Liseberg kan slänga sig i väggen =) Höhö fuck u lisebergs-lovers Mohahaha. Mes är jag. Ordentligt!!!!

Ne nu ska jag titta klart på sjukhuset. Gillar o se folk arbeta inom vården för dom är så duktiga :D Allra helst på sådana stora sjukhus.

Ska upp tidigt imorgon vid 7 snåret så det blir o lägga sig tidigt idag. Jag o min älskling i våran fina säng. Wihoo inte illa pinkat! Älskar dig min lilla bruna get

For being such a good girl, honey!


Cause of you
I forgot the smart ways to rhyme
Because of you
I'm running out of reasons to cry
When the friends are gone
When the party's over
We will still belong to each other

I love you more than all that's on the planet
Moving talking walking breathing
You know it's true
Oh baby it's so funny
You almost don't believe it
As every voice is hanging from the silence
Lamps are hanging from the ceiling
Like a lady tied to her manners
I'm tied up to this feeling
<3

Tjaoowwwww

Igår var det som sagt taco-tajm. Smaka sjuuuukt bra =P (applåder - tack tack), vi skulle se på film vi och våra gäster och jag somnade kl 22 och sov till 11 idag. Sömnbrist? Haha!

Lite senare kommer min Jenny hit. Ska bli sååå kul, va så längesen jag träffa henne :( *Saknad* Det ska bli slut på det nu. Träffas ofta detsamma gäller Andrea .. Ni är mina älsklingar och tvillingsjälar! <3<3
Så jag ska laga en god middag och så ska vi se på en bra film och tjöta .

Så nu får jag börja städa här idag igen. Kul som fan, jag ser verkligen fram imot det.
Det är inte alltid bra att ha en stor lägenhet för den är fan inte rolig att städa ska jag säga er.
Men hat göttttt!

RSS 2.0