Min första "Craving" :

= Julskinka (från sharken), vörtbröd & senap ♥
Guds kärlek till mig ! ! !

103 dagar kvar till beräknad förlossning .

11:28

Jag vaknade för en stund sedan från en härlig härlig sovmorgon. Det är såå skönt att få sova ut ibland och inte behöva stressa upp !!

Nu har vi ställt tillbaka klockan och det är härligt. En timma extra hemma innan jobbet :D
Jobbar min sista helgdag idag, för denna helgen.

Sen ska vi mysa oss måndaga & tisdag jag & Lilla Vince ♥

.. Nu är vi inne i graviditetsvecka 26 ! Tiden tickar på, så att säga :)

- Vad har vi gjort resten av helgen då?
Ja förutom jobb så var vi igår på Pizzerian & åt pizza när jag slutat och sen åkte vi till Ikea och kika runt lite.
Bättre lördag kan jag inte tänka mig. Hihi ! Hitta lite småkrafs som alltid. Vincent var i sitt esse när vi var på barnavdelningen..

Kollade på Junior på kvällen. Började kl 19 och det var änna lagom för mig. Att se klart på en hel film var änna chock-artat. Hahahaaa !!

Tjingeling

Make over !

Ledig dag.
Har gosat massor med lill-killen !!
Gick en sväng till Öppna förskolan och busade. Tog kungsmässan på hemvägen och handlade lite mat.. (Jag hittade Julskinka på charken som jag köpte med hem och tog senap på - I just died)
Köpte massa nytt smink. Man får göra så gott det går när man ser ut som en tonåring i ansiktet med finnar - Så härligt. . . Har även fixat håret som är så förfallet att det inte finns nån återvändo.

Skulle va ledig imorgon också men dom ringde från vikariepoolen och frågade om jag kunde hoppa in 12.30-21.00 och det är alltid härligt med extrapengar även om jag såklart hellre vart hemma med min älskling!
Men vi får mysa fram tills dess. Hade planerat att åka till Noa's ark och mata alla djur, sjunga, fika och sådär.
Vi får se hur det blir med det för idag öser ju regnet ner och det får iallafall va uppehåll om vi ska va där på bondgården hela morgonen :-)

Nu blir det att ta fram lite gottigt och pussas med min heta man .. framför Bonde söker fru! =D
Lillbebis sparkar för full hals. Det blir starkare sparkar för varje dag. Rakt på urinblåsan, kickar alltid in fullträffar där. Jag vägde mig på jobbet igår och vägde 52.5 - Blev överlycklig, typ .. Haha ! Jag vägde 53-54 när Vincent kom sist juuu...

God Kväll så att säga.



I would hold you in my arms and take the pain away

Bästaste av den bästa


12:52

Jag ska snart gå ut i det fina vädret och gå till jobbet. Börjar 15-21 idag.
Har sovit hur gott som helst inatt. I 12 timmar faktiskt. Hahaha !!

Nu sitter jag & äter clementin. Sjukt va goda dom är nu :-) Clementin-besatt.
Måste laga nån go kycklingrätt innan jag ger mig av. Får kika lite recept !
Vi hörs ikväll igen. Pussssssss


Bechterews

Om Bechterews sjukdom

Bechterews sjukdom är en inflammatorisk sjukdom i bäcken- och ryggleder som drabbar ungefär 0,5 % av befolkningen. Det är mer vanligt att män får sjukdomen än kvinnor, två personer av tre är män. Oftast insjuknar man tidigt i livet, men avvikelser finns. Även barn kan få Bechterews sjukdom men deras sjukdomsbild är annorlunda än de vuxnas precis som mäns ofta skiljer sig från kvinnors. Orsaken till sjukdomen är okänd, men det finns en ärftlig faktor med i spelet och troligt är att bakterier eller virus kan starta processen om en ärftlig faktor finns. Rökning kan bidra till sjukdomen men framför allt är det viktigt att inte röka när man fått sjukdomen eftersom prognosen då kan försämras.

Symtom

Bechterews sjukdom kan förutom att den angriper leder, muskler och senfästen också engagera andra kroppsorgan som ögon, hjärta, kärl, lungor, mage och tarm. Sjukdomsaktiviteten varierar i intensitet under livet.

Det första symtomet är oftast en tilltagande molande värk i korsryggen. Typiskt är att smärtan är som värst på efternatten, man kanske till och med tvingas stiga upp för att det gör så ont.

Morgonstelhet är ett annat klassiskt tecken. Stelheten ger med sig under dagen men återkommer igen efter natten eller om man suttit stilla en längre stund.

Symtomen startar sällan akut utan utvecklas under en längre tid. De håller också i sig flera månader, även om smärtan och stelheten under tiden kan variera i styrka.

Bechterews kan också ge andra symtom i kroppen. De vanligaste är tendinit i hälsena, bäckenkanterna och revbenen in emot bröstet, samt inflammation i iris, ögats regnbågshinna.

Hur ställer man diagnosen?

Det är viktigt att diagnosen sätts så tidigt som möjligt så att man snabbt börjar tänka mer på sin fysiska aktivitet än vad man kanske gjort tidigare. Att röra på sig, tänja och stretcha, är en viktig självhjälpsåtgärd som kan påverka följderna av sjukdomen. Det gäller att inte stelna till och att motarbeta förbening både av kotpelaren och av strukturerna mellan revbenen.

Den som uppfyller fyra av fem följande kriterier löper 80 % risk att ha drabbats av Bechterews sjukdom.

Kriterier:

  • Korsryggssmärta som kommit smygande och är starkast under efternatten.
  • Morgonstelhet.
  • Stelhet efter att ha suttit stilla länge. Stelheten och smärtan minskar med fysisk aktivitet.
  • Symtom som hållit i sig över tre månader.
  • Ålder under 40 år (gäller män) när besvären började.

Med röntgen kan man ibland se att lederna i korsryggen (sacroiliaca-lederna) samt mellan kotorna stelnat. Ser man dessa förändringar så styrks diagnosen. Däremot kan man inte säga att en normal röntgen utesluter Bechterews sjukdom. Det är vanligt att man i början av sjukdomen inte kan se någon förändring i ryggen.

Behandling

Det absolut viktigaste är att träna kroppen och ryggen aktivt. Sjukgymnastik av olika slag, särskilt bassängträning, är grunden för all behandling av Bechterews sjukdom. Med kontinuerlig träning kan sjukdomen hållas i schack och chansen att slippa senare komplikationer blir betydligt större. Detta gäller även de perioder när man känner sig symtomfri.

För att motverka smärtan och stelheten används antiinflammatoriska läkemedel när det behövs. Det finns även andra mediciner att ta till i svårare fall av Bechterews sjukdom.

Vilka drabbas?

Bechterews är vanligare hos män än hos kvinnor. Sjukdomen debuterar ofta i ungdomen eller yngre medelåldern. Hos kvinnor kan dock debuten ske något senare och hos personer över 50 år är könsfördelningen jämn.

Bechterews sjukdom är till viss del ärftlig, även om risken att föra vidare sjukdomen inte är så stor.

Så går det för patienterna

Bechterews sjukdom betraktas som en kronisk sjukdom, men för många är symtomen relativt begränsade och funktionsnedsättning är ovanligt. Symtomen kommer ofta i skov och emellan dessa är många så gott som symtomfria. 

Vård

I första hand ska man vända sig till en vårdcentral om molvärken i ryggens nedre del och i skinkorna varat under i mer än fyra veckor. Om ingen väsentlig förbättring skett på 3 månader är det dags för remiss till specialist klinik. Misstänker man pelvospondylit är det speciellt viktigt eftersom det är oerhört betydelsefullt att komma igång med fysisk träning så fort som möjligt. Därifrån finns oftast ett samarbete med reumatolog och idag är också distriktsläkarnas kunskap om de reumatiska sjukdomarna bättre än tidigare. Symtomen kan variera och bilden vara otydlig. Det är lätt att förväxla olika sjukdomar med varandra. Därför är det viktigt att läkarna i primärvården fortsätter sin utbildning i reumatologi för att underlätta diagnostiseringen.

De personer som får diagnosen misstänkt pelvospondylit, eller annan reumatisk sjukdom, slussas oftare vidare till en reumaenhet. Dels för bedömning, dels för rådgivning om behandling eftersom forskningen kommit till slutsatsen att ett tidigt omhändertagande med introduktion till fysisk träning samt en tidigt insatt läkemedelsbehandling ger de bästa resultaten. De flesta som har pelvospondylit sköts fortsättningsvis i primärvården, där man får antiinflammatorisk och smärtlindrande behandling samt de så viktiga sjukgymnastiska råden och träningen.

Ibland kan det bli aktuellt med vård på Spenshult, som ligger i Halland och är reumatikernas eget specialistsjukhus. Där kan utredning av sjukdomen genomföras, utprovning av ny behandling eller bedömning av aktuell behandling ske samtidigt med en god rehabilitering där siktet är inställt på framtiden och en bra egenvård med stora doser träning.

För att få komma till Spenshult krävs det remiss.

Spenshult

Spenshult, beläget nära Halmstad, är Sveriges enda specialistsjukhus för reumatiker, ägt av reumatikerna själva genom Reumatikerförbundet. Spenshult utför utredning, vård, behandling och rehabilitering av de reumatiska sjukdomarna. Med sitt forsknings- och utbildningscentrum utgör det en viktig del av den reumatologiska forskningen.

Reumatikersjukhuset är ett resultat av 50 års erfarenhet av reumatologi kombinerat med den allra senaste vetenskapen inom området. Det är känt som specialistsjukhus och är ett kunskapscentrum med goda kontakter både nationellt och internationellt. Spenshult har en naturlig plats i den medicinska fronten. Där provas både nya metoder och mediciner. Den samlade kompetensen hos medarbetarna inom alla personalkategorier gör Spenshult till ett dynamiskt, forskningsintensivt och synnerligen levande reumatikersjukhus.

För att få komma till Spenshult krävs remiss från det egna landstinget eller motsvarande. En vistelse där innebär tid för träning, koncentration på sjukdomen och inställning av medicinering och vid behov medicinsk utredning. Det kan ge svar på många frågor, stöd och förståelse. Ett av målen är att reumatikern ska bli vän med sin kropp så att livskvalitén kan höjas. Till det bidrar sjukgymnastiken med sin inriktning både på den ortopediska manuella terapin och det psykosomatiska tankesättet med gemensam målsättning att finna och avhjälpa eventuella hinder för ett optimalt rörelsemönster.

På Spenshult vill man inte endast se till kroppen utan också erbjuda den själsliga rehabilitering som är så viktig för den som har en reumatisk sjukdom. En god hjälp är det geografiska läget i det natursköna området nära Oskarsström vid Nissastigen i Halland. Lugnet som de raka tallarna förmedlar bidrar precis som de mjuka rörelserna i Qi Gong.

Sjukhuset tar emot 15 000 patienter årligen för utredning, vård, behandling och rehabilitering i öppen och sluten vård. Patienterna i sluten vård stannar tre – fyra veckor eftersom det är den tid som behövs för att arbeta upp förlorade funktioner, både kroppsliga och själsliga. Dagarna är fyllda av aktiviteter i behandlingsrummen, sjukgymnastiken, bassängerna, arbetsterapin, datasalen eller utomhus. På kvällar och helger kan man finna förströelse genom en runda på minigolfbanan eller fiska ädelfisk i dammen. Fångsten kan man sedan grilla över öppen eld. I cafeterian finns kaffe och små varmrätter att avnjutas inomhus eller på den stora täckta terrassen.

Spenshult är ett komplement till den offentliga vården, specialiserat på den problematik som de reumatiska sjukdomarna medför. På sjukhuset vidareutbildas olika yrkeskategorier inom reumatologi. Bland annat finns en stor enhet för utbildning av specialistläkare inom det reumatologiska området. Samtidigt möjliggör det nyrenoverade konferenscentret, beläget i lokaler som fått behålla sin sekelskiftesmiljö, en breddning av utbildningsverksamheten.

Trötthet

Med de flesta reumatiska sjukdomar följer en trötthet som för en del kan vara det allra svåraste symtomet att leva med. Det är en trötthet som inte går att sova bort, en trötthet som är mycket speciell för sjukdomarna. Har man smärta så genererar den i sig själv också trötthet. Ibland kan faktiskt fysiskt aktivitet hjälpa i kampen mot den. En del medicinska behandlingar ger också trötthet som ”biverkan”. Att förväxla sjukdomens trötthet med annan trötthet är inte heller ovanligt.

Det finns ännu ingen förklaring till tröttheten.

Smärta

Har man ont påverkar det vardagen, arbetet, fritiden och familjelivet. Även livskvaliteten påverkas. Den som har ont undrar över hur det onda kommer att påverka tillvaron och vardagen.

Det finns tyvärr vissa utbredda fördomar om smärta. Många tror till exempel att om man vänjer sig vid smärtan kommer den att göra mindre ont - "ont skall med ont fördrivas". Det är inte så. Smärta stressar kroppen och går man omkring med obehandlad smärta sänks smärttröskeln och man får dessvärre ännu mer ont.

Det är inte all smärta som är fysisk. Den existentiella smärtan måste tas på lika stort allvar.

Utsidan kan vara glättig men inuti personen rasar kanske oron för framtiden och för existentiella frågor. Kanske brister tron och hoppet för framtiden. Djupt inne i sig känner kanske personen förtvivlan, trots ett ytligt sett stort nätverk finns kanske inte någon att anförtro sig åt. Kanske har man egna skuldkänslor, kanske anar man ett klander i ett ord eller i gester från omgivningen. Omgivningens betydelse är stor både på arbetet, på fritiden och i hemmet för att minska den psykosociala stress som en sjukdom för med sig, och för att underlätta att man inte isolerar sig.

Bemötande

Det är också viktigt att sprida kunskap om sjukdomen. Bemötandet från anhöriga, vänner och arbetskamrater är en viktig del av det egna välbefinnandet. Har man synliga ledförändringar kan kunskapen om hur man fungerar vara lika värdefull som om ingenting syns men ändå känns. Eftersom sjukdomen varierar från tid till annan betyder det att en dag kan vara fylld av stelhet, smärta och sjukdomskänsla medan en annan dag kan vara så gott som problemfri. Orkar man berätta om hur verkligheten ser ut för den som lever med Bechterews sjukdom kan det underlätta för framtiden. Kanske är det bättre med en öppen dialog där omgivningen frågar och man svarar så gott det går på alla möjliga och omöjliga funderingar.

Ibland kan välvilligheten från omgivningen, där förslagen om hur man ska leva och göra för att må bra eller bli ”frisk”, vara påfrestande. Kanske är det svårt förklara varför man inte gör si eller så och att viljan att bli fri sitt ok inte är så enkel som att lyda alla råd. Att lyssna, ta till sig, gömma och glömma är inte lätt. Viktigast är antagligen att leva sitt liv så som man själv vill och kan. Det borde vara varje människas rättighet, med eller utan sjukdom.

Att leva med en kronisk sjukdom är jobbigt. Ibland tröttnar man på att göra ”som man ska”, ”att sköta sig”. Även det är en rättighet. Det står var och en fritt att kanske för en tid låta en del av sin behandling ligga nere, att samla krafter för att orka gå vidare. Var och en bestämmer över sin kropp, hur svårt det än är för omgivningen att förstå och acceptera detta.

Från vårdens sida är det viktigt att ta tillvara den kunskap som varje person har om sin egen sjukdom. Att se patientens kunskap, behov, önskemål och förutsättningar och försöka anpassa behandlingarna därefter så att ingreppet i personens liv blir så litet som möjligt. Lika viktigt är det att vara ett bollplank för de frågor som dyker upp under resans gång och att stötta personen att hjälpa sig själv. Det väl använda, men ändå inte utslitna, hjälp till självhjälp.

Omgivningens reaktioner kan göra att man stänger sig inne och inte vill, vågar eller orkar ha ett liv där man umgås med andra. Att visa sig lättklädd med shorts eller kjol på en badplats kan vara väl så påfrestande som att leva med smärta och behandlingar. Människors negativa eller avvisande blickar kan göra att man undviker den för kroppen så viktiga solen, precis som den för själen så viktiga kontakten med andra människor.


Hur kan du vara såhär sjuk när du ser så pigg ut...

Jag måste bara få gå och spy ur min galla någonstans. Jag går alltid runt och är glad, säger att allt är bra. Men nu måste jag bara........


Jag förstår inte riktigt varför man måste gå osminkad, med säckiga kläder och bara se deprimerad ut för att man skulle va sjuk?? Är det så sjuka människor ser ut. Tror folk på allvar det? T.om läkare ?

När alla varje dag kommer fram.. "Hej, åh va du ser pigg ut. Du mår jätte bra??" - Ehm, jo de gör jag, säger jag.. Fast jag skriker på nätterna av smärta och ibland inte kommer ur sängen. Går på starka mediciner varje dag!
Visst är det jätte kul att man uppfattas som fräsch. Men det är för jävligt att människor ska uttala sig överhuvudtaget om någon's mående när dom inte har en aning. Är människor verkligen så okunniga?

T.om läkare har sagt så många gånger. Hur kan du se såå fräsch ut när du är så dålig? Jag blir helt paff när någon säger så. Får man inte lov att vilja se bra ut för att man har en sjukdom eller har det väldigt jobbigt ibland?

När jag mådde som värst och inte ens kom ur sängen. Till och med då ville jag göra mig iordning lite, trots att jag inte kunde röra mig en millimeter och hade smärta från helvetet.
För får jag inte känna mig fräsch så mår jag 1000 grr värre. Men man kanske ska ta på sig mjukisbyxor (brukar jag iofs ha när jag har ont), va osminkad och rufsigt hår och ha gråten i halsen när man går till en läkare för att dom ska SE(?) hur dålig man är.. Nu vet ju som tur är mina läkare hur jag har det. Men vissa som har reumatism har liksom inget "bevis". Deras röntgenplåtar kanske inte visar någonting. Det kan ta många många år innan det syns någon föränding eller artros te.x, och dom inte har fått någon diagnos. Då kanske läkarna inte ens tror dom.
Det brukar ta många år innan man får en diagnos inom reumatologi. Så på så sätt ska jag ju va "glad" över att jag har mkt förändringar och att höften blev så förstörd under så kort tid. Och att jag fick min diagnos så att dom tar en på allvar. Inte bara skickar ut värktabletter och säger att allt ska bli bra. För reumatism blir ju aldrig bra.
Vissa dagar är det bra och helt plötsligt så smäller det till igen.

Men istället så gör man det bästa av situationen, gör inte sig själv till ett offer, lägger på ett smile och försöker se världen positiv ?? Eller..

Jag tycker iallafall att det är roligt att jag verkar uppfattas som positiv.. När jag kommer gåendes på jobbet och haltar fram och har jätteont  ibland så kommer mina jobbkompisar fram och frågar hur det är ... Då brukar jag säga att det är bra.. att jag har lite ont i bäckenet osådär men det går bra. Jag orkar liksom inte ömka mig själv jämt! Så har jag fått höra mkt det senaste typ "hmm lite ont Emily? Du är så himla positiv" . . Det värmer verkligen att höra för det är så jag försöker va i livet. Inget hjälper av att gå runt och åma sig och va deprimerad, även om det känns segt vissa stunder och gånger.
Därför är det ju bra att jag har min blogg så jag kan spy ur all min galla här ;P ? Hahaha.

Ibland blir man bara så trött när ingen förstår. Alla har liksom blivit vana vid att höra skrik och gnäll när man ibland försöker ta sig ur soffan eller rör sig. Alla har redan gett upp. I början skulle alla fråga om man ville ha hjälp.
Men nu vet dom att det inte är någon idé.
Senast igår sa en till mig "-Ojojoj va du vankar fram som en anka redan. Foglossning så här tidigt?"
Men HALLÅÅÅÅÅÅ. Har dom fortfarande inte fattat att jag har reumatism. Jag går nästan alltid, i hela mitt liv och haltar framåt och har svårt att röra mig. Men vad är det för fel på folk. Vägrar dom verkligen att inse fast man säger det till dom? Det är verkligen inte OK att säga en sån sak.

Och jag är så trött på vissa som frågar.. Hur är det? Bara för att fråga liksom.. Dom vill egentligen inte höra svaret. Eller dom vill bara höra svaret "Bra" - Sen när man kanske för en gångs skull säger.. Nej det är faktiskt inte så bra, jag har jätte ont.. "Jaha, men det går nog över", säger endel då.
Då blir jag riktigt förbannad uppriktigt sagt. Varför frågar man ens en fråga om man inte vill höra svaret?
Det ser bra ut utåt och då ska det liksom va bra. För reumatism syns inte alltid på utsidan, och det som inte syns, det finns inte. Då är det slut disskuterat liksom..Jag som är så ung är väl inte alls så sjuk. Jag säger nog bara så för att jag tycker det är roligt. Jo men "det blir nog bra". Visste dom vad reumatism ens var? Fast jag förklarat vad det är för sjukdom? Nej. Det blir tyvärr inte bra, aldrig nånsin.


Stay with me

Puh vilken natt. Fattar inte varför allt det onda kommer när jag sitter eller ligger ned. Eller jo det fattar jag väl men, man vill inte acceptera det ändå ;P All tryck kommer ju på bäckenet vid dom tillfällena.
Tycker iofs att det är väldigt bra att det kommer i dom lägena, än om det hade gjort det när man stod eller gick. För då hade det ju påverkar jobb och allt annat som man gör med en 1åring om dagarna...
Dock är det alltid segt med smärta och oro för alla rörelser man gör i sängen. Fruktansvärda smärtor och fruktansvärda värktabletter som jag absolut inte vill ta ! Inatt lyckades jag dock lägga en kudde under bäckenet för att avlasta en stund så det slipper bli ett sådant tryck. Men det funkar ju också bara en stund för sen blir man stel som en pinne och måste röra runt sig i sängen igen...

Jaja, det går ändå oförskämt bra och vi klarar oss fint med jobb och alla dagliga rutiner som behövs göras och det är huvudsaken. Men det är jobbigt att ha en gnagande oro över mediciner jämt. Och att jag alltid är stel när jag rör mig och går som ett mongo är väl inte heller det roligaste. Men men!

Idag är det en strålande dag och solen lyser. Jag ska följa med Magnus till gymmet om en stund.
HAHHAHAHA, jag på ett gym. Jag garvar bara jag tänker på det. Men jag ska kolla vilka övningar jag kan göra.
Jag kan ju gå på spinning och träna mina ben kanske ;)

Sen ska vi handla lite och jag ska åka & jobba kväll..
Puss, godingar ! ! !

19:53

Hemkomna från vår lilla Mini-trip. Lördag till söndag bara. Men ibland är det skönt att ha någonstans att åka när man känner att man vill booort.. sen så var det såklart kul att träffa alla !

Åkte i lördags förmiddags. Tänkte att Vince skulle somna men han satt bara & titta ut helt tyst och njöt hela vägen. Han börjar visst trivas med att åka bil, härligt !
När vi kom fram så somnade han iallafall så jag Magnus Mathilda & Kevin gick raka vägen till Sibylla & åt lite kebab ! Det måste man ju ha när man kommer till Trollhättan, så att säga .

Sen hämtade vi lillen och åkte till badhuset. I det varma rehab-badet och njöt. Dock gillar inte Vincent att va i stora bassänger så mycket längre. Han gilla inte det djupa havet i Cypern heller.. Men där man kan gå i själv älskar han. Han kanske känner sig säkrare då. När han står på egna ben ;P

Så vi badade i babypoolen och där stornjöt han.
Lite tidigare under dagen fick han nya sockar av moster. Det var inte halkisar under så han ramlad handlöst framåt utan att ta emot med armarna så det gick hål genom hela läppen, blodet sprutade men det stoppade som tur var.. Så synd om honom. Idag har han 5 stora blåsor på varandra inne i munnen :(
Men han är alltid så tålmodig min fina kille. Han lipar inte över småsaker direkt, om han inte är jätte trött.

Jaja vi hade myskväll sen på kvällen men jag somnade som vanligt innan filmen ens börjat. Men det är så ljuvligt att sova. Så jag gick in och la mig och satte på värmekudden och njöt av att veta att jag skulle sova så länge jag ville dagen därpå ;)

Idag segade vi mest innan vi åkte hem - Pissregnade ute !!=/ Lagade min goda kotlett-middag till allihopa, den var uppskattad !! Hihi..

Hemresan gick bra.. Väl hemma ville Vince se lite på film och gosa sig så det har vi gjort..
Nu sover han (blivit mkt uppmärksamhet;) och det vankas älsklingprogram!!!
Tjohooooooo. ..........






HelgMys

Äntligen är veckan över och vi är lediga allihopa i helgen! Ljuvligt :-):-)

Vi har myst hemma idag, jag & Vince.. Vid morgontvn, middagsvil, utelek i det otroligt kalla vädret och vagnen låg i bilen så jag fick bära honom hem för alla uppförsbackar när han inte orkade gå längre. Det var ett lovely moment för mig :D Försökte få han att stå men då gjorde han så hans ben bara vek sig. Hahhaa!

Hem och åt en skitgod middag : Biffar med stekt lök med massa brunsås över och potatismos med vitpeppar i ! Och kokta grönsaker & lingonsylt. . .

Sen har vi lekt inne tills Magnus kom då åkte vi och hämtade en tröja som vi beställde för längesen som blivit försenad och åter försenad :-) Har blivit en hel del beställningar det senaste. Haha!
Köpte hem lite fredagsmys. . .
Så Vincent fick en liten chipsskål och så tittade vi på Teletubbies och tände ljus ("Boa", som Vincent säger för han tror att det är en blomma) innan han somnade nu.

Idolkväll vankas för oss med Chirre, dirre (Visst är jag mogen ;) chokladbollar som jag bakade nyss och Päroncider. Mumsi mumsi ♥

Imorgon åker vi till Trollis & hälsar på !!




Roriiii en rääserbil

Massa bebisparkar & sammandragningar ! Såå mysigt att va gravid ♥
Detta borde va den bästa tiden på graviditeten! Mår såå bra, och jag älskar min mage, hihi !
Försöker visa den för Vincent men han tycker bara om min navel & försöker trycka in den :D

Han försöker härma allt man säger nu. Pekar på allt och vill få ett svar vad det är för något. Han tjötar, tjötar & TJÖTAR ! (:

Har jobbat en stund idag, hämtat Vince på dagis, ätit på Sibylla, lekt på lekparken i kyyyyylan (Brrrr), handlat lite!
Sen har vi badat lite med massa skumm jag & Vincent.. Myst med filt framför Emil i lönneberga!
Såå mys har vi haft idag.. och vi har fått använda overall för att det är så kallt ;P

 

Gissa vad vi ska göra nu!? Mysa med popcorn i våran goa säng framför Bonde söker fru ♥<3
Imorgon är det en Kursdag utan dess like. . . . (Magnus är ledig så pojkarna ska ha mysdag tsm)

Barnmorskan idag, vecka 24 !

Min 6e arbetsdag på raken.. Det är hårt. I vården jobbar man ju oftast högst 3-4 dagar, är ledig några dagar osv.. Det är liksom så intensivt när man är där och man klarar inte så mycket mer. En heltid i vården är, jaa. Ett rent helvete :D Haha !!
Jaja det har faktiskt varit lite kurser och sådär också, på mina lediga dagar. Så det är därför !!
Ska dit imorgon också och kurs hela dagen på torsdag sen är jag ledig tills på måndag - Lovely!

Men jag är så himla glad att jag klarar att jobba överhuvudtaget. Vilken grej för mig va ;) Vecka 24 och jobbar. Det trodde jag aldrig ! Visst är det kämpigt vissa mornar när man knappt kommer upp ur sängen, men jag sitter inte hemma en hel graviditet till, det gör jag bara inte.. och klarar man det så klarar man det.. & hade jag inte kommit upp ur sängen alls så hade jag ju inte varit där :)

Men nu har vi riktigt kommit in i Jobb, dagis, plugg - rutinerna.. Och visst, det tar på krafter att både arbeta och sen underhålla en lillkille fullt ut. Jag är sån så jag kämpar med allt tills jag stupar.. Jag nöjer mig inte med att sätta honom vid Tvn efter dagis så vi hade kunnat ta det lungt. Jag tycker bara att han ska få sitta en stund på morgonen när han vaknar & en stund på kvällen innan han somnar, så det blir en speciell & mysig stund för honom.
 Jag har såna jädra principer när det gäller allt.. så jag kämpar och kämpar och på kvällarna stupar jag helt färdig vid 20:00..
Är vi inte ute i flera timmar får jag dåligt samvete, hittar jag inte på roliga saker som han tycker är kul får jag dåligt samvete, och sen får jag dåligt samvete för att jag vet att man behöver ha det tråkigt ibland.. och när jag låter han va inne en hel dag & ha tråkigt för jag dåligt samvete för det också (Gaah!) lagar jag inte riktig mat får jag dåligt samvete, sitter jag inte & alltid leker, pysslar, sjunger och underhåller honom får jag dåligt samvete... Och vi ska inte ens snacka om om jag sätter mig vid datan / tvn 5 minuter och inte bryr mig om honom .. Då dör jag inombords. Då känner jag mig kassast i hela världen!
Ganska jobbigt det där.

--

Jaja Jag fick sluta lite tidigare på jobbet eftersom jag skulle till Barnmorskan. Vi tog blodtryck, massa olika blodprover osv.. Blodsockret va bra (trots att jag äter endel blask), men järnet va ur-uselt så jag måste fortsätta med 2 järnisar trots att det inte gett nån effekt ännu..
Hon kände på magen och livmodern låg några centimeter ovanför naveln, precis som den ska göra = Bebisen är perfekt stor för sin vecka :) Lyssnade på hjärtaljuden som låg på 144 .. Också bra!
Pratade lite om min smärta & stelhet (Som alltid.. Blää) . Hon skickade en remiss till min sjukgymnast och vattengympa igen ! Har helt enkelt inte blivit av att jag fått någon tid sen efter höftoperationen trots att jag såklart ska gå på regelbundna besök dit för att öka rörlighet & minska min stelhet !

Vi har ätit Tacos och nu ligge jag & vilar mig. Dags att sova snart, upp tidigt imorgon igen.. Jobba en stund & Dagis! Tur att jag jobbar 50% så lillen inte behöver va där så länge.
Natti !!






What a Sunday!

Får väl ta att skriva lite här innan jag lägger mig. Kom nyss hem från jobbet...

Hade en liten sovmorgon imorse.. när jag vaknade gick jag ut med Vincent som inte ville sova sin förmiddags-Nap.. tänkte han skulle somna i vagnen, men ikke ! (Han sov lite längre än vanligt idag, kan bero på det)..

Så vi tänkte att vi struntar i det då eftersom vi skulle på middag hos Magnus mormor.. Där åt vi & sådär, lite kinkig var han redan lillen så vi pröva att lägga honom där men det går inte utan spjälis så vi tänkte att han får va uppe tills kvällen!

Killarna släppte av mig på jobbet.. Började kl 14.30.. Där har det varit en hektisk ooch stressad kväll där alla boende varit otroligt oroliga, snurriga och sprungit runt runt runt.. Satt sig på huk och kissat på golven, kastat blomkrukor efter mig och velat slå mig.. Lovely!
Fick sluta lite innan 22 så jag skulle hinna med bussen.. Började springa för mitt liv för de va sista bussen som gick och jag vart sent ute.. Som en räddare i nöden kom min Fd arbetskamrat och erbjöd sig skjuts.. Thank u god!

Så nu sitter jag hemma och ska strax nana. Vincent la sig vid 18:15 helt slut eftersom han inte sovit.. Men han vaknat ledsen ett par gånger =/ Blir så när det inte blir nån vila på dagen, allt förstört! Stackars min lillkille.
Usch, jag har alltid så dåligt samvete för allt ;P

Ne gå och lägga sig & ställa klockan.. Upp tidigt imorgon igen (Puh).. Lämna lillgubben på Dagis och sen gå på Kurs !! Natti natt...


Kalaslördag !

Imorses började jag jobbet 6.45, sisådär roligt på en lördagmorgon.. 3,5 minusgrader ute. Fick väcka the boys så dom fick köra mig.. Första bussen börjar gå 8.00 på helgerna.. Öh !!

Var en hektisk jobb-morgon.. Va helt färdig när jag knalla därifrån !! Hem och busa & äta lite mat..
Var ute och lekte en stund, handlade lite o så där..
Hem till Victoria & Daniel på kalas för Victoria fyllde 30, så vi har haft en jätte trevlig eftermiddag / kväll med god mat med massa föräldrar & barn.. Vincent & Kalle är helt underbara <3 :)

Vincent va helt slut nu för en stund sen.. Han gick självmant & tog på sig sina stövlar. Magnus fråga om han var trött & ville sova "JA" sa han.. så vi fick snällt gå hem och han gick raka vägen till sängen och däckade.
Mammas sötfisss !!

Nu ska jag bara slappa, helt färdig alltså :) Ryggen ömmar så på med värmedynan också..
Vecka 24 idag ♥


Godmorgon!!

Jag känner mig lite butter idag. Det gör jag iofs alltid när jag ska jobba kväll, blir sjukligt deppig innan. Vet inte varför.. För att man måste gå & vänta hela dagen kanske, och inbilla sig att det kommer bli överjävligt jobbigt!
För varje gång man väl kommit dit och börjat arbeta så är det ju lugna puckar. Det är samma visa varje gång jag jobbar kväll ;P Därför är det lika gött att jobba morgon kanske, men man behöver ju dom där kvällarna ibland också, inte för att man får sovmorgon nu på veckorna när Magnus pluggar men ändå :)
Jaja - 3 dagars helgjobb känns såådär. Jag längtar supermycket tills Januari, det går "nog" fort .. Hihi.
Allra helst när man inte har någon cykel längre och måste ta bussar som går 1 gång i timman, så man får sitta på stationen & vänta och komma hem 1 timma senare än annars... Buhuuuuuu!

Annars sitter vi och tittar på Bollibompa nu. Vincent springer runt i pyjamas & stövlar som han tar på sig själv :D

Blir väl den vanliga visan innan jobb.. Frukost, lite lek och nane-tajm, middag och utelek. Tänkte laga hus-mans-kost idag : Stekt fläsk med potatis & Löksås ♥

Hejhej ! ! !

22+5


19:34

Jag bryr mig inte om vem du arbetar med.
Jag vill veta vad du längtar efter, och om du
vågar göra det ditt hjärta drömmer om

Jag bryr mig inte om hur gammal du är. Jag
vill veta om du är villig att riskera allt för
kärleken, för dina drömmar, för det äventyr
det innnebär att leva

Jag bryr mig inte om i vilken position planeterna
står i förhållande till dina stjärnor. Jag vill
veta om du känt sorg, om livets motgånger gjort
dig öppen eller om du krympt ihop och slutit dig
av rädsla för kommande smärta.

Jag vill veta om du kan nalkas smärtan, min
eller din egen, utan att försöka gömma den,
förminska den eller fixa den. Jag vill veta
om du kan nalkas glädjen, min eller din egen,
- om du kan dansa, vild av lycka som fyller
dig ända ut i fingerspetsarna utan att bekymra
dig om att vara försiktig eller realistik och
utan att tänka på vilka begränsningar de ligger
i att vara människa.

Jag bryr mig inte om ifall historien du berättar
är sann. Jag vill veta om du kan göra någon annan
besviken för att förbli sann mot dig själv, om du
kan uthärda anklagelser om svek utan att svika din
egen själ. Jag vill veta om du kan vara trogen och
därför pålitlig.
Jag vill veta om du kan se skönhet
även en grå dag.

Jag bryr mig inte om var du bor eller hur mycket
pengar du har. Jag vill veta om du kan stiga upp
efter en natt fylld av ångset och förtvivlan, då
du är trött ända in i märgen, och ändå göra det
som måste göras.

Jag bryr mig inte om med vem eller var du har studerat,.
Jag vill veta vad som bygger upp dig inifrån
när allt annat faller sönder. Jag vill veta om
du kan vara ensam med dig själv och om du tycker
om sällskapet som ensamheten bjuder.

Jag bryr mig inte om vem du känner eller hur
det kommer sig att du är just här. Jag vill bara
veta om du kan uthärda att stå mitt i elden med
mig utan att rygga tillbaka.

Hohooooo

Ledig 2 dagar innan helgen.

Ska strax börja laga (Kyckling) Tikka masala, med lite minimajs, baumbiskott, kastanjer och annat gottigt att slänga i :) Tänk att det kan va kul med matlagning. Nåt som inte är lika kul är att Vincent får panik när jag börjar laga något och ska ha det NU, med en gång.. och är helt galen tills maten är klar ;P

Annars händer inte så mycket. Dagarna rullar på. Varit smärtfri i 2 dagar, ljuvlighetens ljuvel. Stel är man ju alltid och går som en mongolid. Men skönt att slippa smärtan lite och få lite energi tills det är dags nästa gång!

Fullt ös här hemma. Vincent frågar om allt: "Va är det?" hela tiden.. Sen försöker han härma orden. Besatt i allt som har med bilar, bussar, lastbilar, flygplan att göra.. Vi ska tända "boa" varje gång vi äter.. Boa betyder blomma, han tycker nog att blomma är lika med ljus. Lika vackert för honom :)
Har fått börja ha vagnen med mig ut. Vågar inte med det annars.. Ibland springer han bara rakt iväg... och det måste se sjukt kul ut när jag försöker springa efter (som inte ens får springa, som har ont/är stel) och haltar samtidigt .. och försöker bära denna tunga otympliga unge på säkert 13-14 kg med magen för uppförsbackar, för det finns inget annat än det där vi bor. Efter en stund är jag helt färdig när jag sätter mig ned med massa sammandragningar.. Hahaha, och jag är inte ens höggravid liksom.. Hallååå?)
 .. Mammas finaaste kille iallafall!

Beben i magen sparkar och håller igång. Mest när man lägger sig på kvällarna. Gillar att hålla till på höger sida mage, precis som Vincent gjorde.. Är nog goast där. Jag känner varenda detalj på bebisen. Är ju verkligen bara magen som syns på mig.. Haha ! Veckorna går sakta men säkert framåt, men man får försöka passa på att njuta. Inte varje dag man är gravid liksom =)=) Har inte varit hos Barnmorskan sedan vecka 11 (Förutom ultraljudet men då verkar dom ju helst inte vilja prata.. Haha) Så jag har iallafall en tid nu nästa vecka. Vet ju att det är glest om gångerna med 2a barnet men .. Inte en gång mellan vecka 11 och vecka 24 låter liteee väl !?

Onsdag idag iallafall och det blir mys framför Bonde söker fru - Höstens alla färger, dofter, den härliga klara kalla kylan som slår en när man kommer ut, och alla mysiga program på tvn <3

Sen så blev jag mörkare än förutspått.. i håret såklart! Mörk guldblond skulle jag bli :) Snarare brunaktigt.. men nu får de va som det är, jag orkar liksom inte med det mer.. Det är på gränsen till hårlossning typ. Jag spyr på mitt hår och vill aldrig mer se det, eller göra något med det igen !

Gravid med V i n c e n t  - Vecka 25.. Ska ta och skaffa mig en ny gravidbild nu i vecka 23. Änna dags =)

Dygnet-runt-låt


Mina små barn

ღღ"En bebis kommer göra kärleken starkare, dagarna kortare, nätterna längre,plånboken mindre,hemmet gladare, kläderna sjaskigare, det förgångna bortglömt och framtiden värd att leva för"ღღ


"And I Wonder If I Ever Cross Your Mind.."

Kvällen är kommen. Det är knäpp tyst och lungt i hela lägenheten.
Mathilda åkte hem nyss och Vincent blev jätte ledsen =/ Hon är världens bästa moster som hela tiden vill vara med honom, leka med honom, pyssla, rita, sjunga och byta blöja.. Han har haft jätte kul med henne denna helgen. Bästaste Matti ♥

Vi har promenerat i Kba - skogen .. Vi har rastat Vincent, som man gör med hundarna i skogen, hihi.
Han fick springa helt fritt utan farligheter. Fast visst, vissa grejer kommer man aldrig ifrån såsom farliga stubbar och stup :D
Sen gick jag & Mathilda på Kungsmässan en stund medans killarna åkte hem. Ingen mening och ha med lilla skrutten dit. Han har det roligare hemma.

Jag ska strax fixa till mitt hår lite. Jag håller ju på att låta min naturliga hårfärg växa ut men det är gräääsligt med utväxten. Ser ovårdat ut, inte stiligt för fem öre. Trött på ovårdat hår. Ska tona det så syns inte utväxten lika markant. Blir lite mellanblonds-koppar- guldigt . Får se hur det blir men allt blir bättre än hur det ser ut nu.Kommer nog bli en skillnad för ögat i början för det blir en stor skillnad mot det kritvita liksom. Men så är det. Jag är trött på fjortis-håret och mitt hår är nog också trött på blonderingen iochmed att det knappt finns nåt hår kvar.Nu ska det vårdas, köpas dyra schampon och inpackningar och klippas ofta - Smekas medhårs liksom.

Guess id rather hurt than feel nothing at all


Myslördag med systra min.

Vilken härlig lördag det varit.
Solen har skinit för fullt. Jag Vincent & Mathilda tog en go promenad ner till stan förut. Lekte massa på lekplatsen, va inne och gav lillen mat på cafeét och fikade, lekte lite till.

När vi var färdiga kom Magnus & hämtade oss och vi handlade lite tills kvällen.

Hemma lagade jag en go Laxgryta (Med bl.a Färsk lax, purjolök, morötter, vitlök, vitt vin, grädde, tomatpureé och persilja :) Gottigt var det..

Vincent kändes lite småvarm. Hade 37.9 så det är ju änna på gränsen, får väl hålla koll på honom sedan. Han har precis somnat.

Vi ska tydligen se på en rysare här strax *Rädd* .. Det är fruktansvärt tycker jag & jag blir inte mig själv på mycket länge :D Förstår inte tjusningen med att sitta och va rädd när man tittar på film.. Får sitta & spänna sig och va orolig hela tiden..
Jaja jag ska mösa mig iväg till köket och blanda ihop dippen. Imorgon bitti är det min sovmorgons-dag.. Såååå härligt ! Jag & Lill-bäsen som sparkar såå hårt -- Vecka 23 idag <3

Vincent har hittat sin skugga. Han pussar på den och slår den för att försöka få bort den !

Helg<3<3<3<3

Nu på morgonen har jag jobbat. Det var kämpigt i och med att det gör ont när jag går, men nu i efterhand är jag glad att det är gjort. Nu är det helg & vi är lediga!

Ska snart hämta lillen på dagis.. Jag slutar 12 men han sover där mellan 12-14 så jag hämtar inte honom förrens då.

När han är hämtad ska jag gå till sjukan. Mer recept och hoppas på att dom kan ge kortison-sprutor på Närakuten (tvivlar jag kraftiggt på).. eftersom det tydligen inte finns nån läkare på Spenshult på 2 veckor (!)
Verkar som dom bönar efter sjukskrivningar när dom håller på såhär.

Vid 17-tiden ska vi hämta Syster Mathilda på centralen i Gbg.. Hon ska hälsa på tills imorgon, så jag tänkte att jag & hon skulle gå ut och äta lite kinamat kanske innan Idolkvällen börjar. Kan ju va lite mys faktiskt ♥

- Mammas finaste goaste mest älskade Vincent.. <3<3<3

13:21

Jisus vilka bekymmer jag har om nätterna. Inatt var ett rent helvete, rakt ut. Jag låg på rygg. Värkte som tusan av tyngden på bäckenet. Aj liksom. Kämpar mig över till sidan, då "hänger" ena benet över och tynger så det värker på bäckenet endå.. Prövar magen en snabbis.. Lyckas värka på nåt jädra vänster där också, kämpar över till nästa sida och där tynger det, värker och är stelt. Va i helskotta. Ska nattbekymren redan börja i v . 22 ..
A det gör så ont så ont i mitt bäcken.. Jag går och haltar mig fram på gatorna o i korridorerna på jobbet. Jävla kortison som inte hjälpte!
Bäckenlederna (SI-lederna) används mycket mer än man kan tro innan man får inflammation i dem. Det är också svårt att avlasta området.

Men jag vill göra allt i min makt för att inte bli sjukskriven denna gången.. Jag vill jobba tills den 15 januari, då mitt vikariat går ut.. 3 veckor innan Bf.   -  Känns väl SÅÅÅDÄR övertygande.. Hahhaa, med min jävla sjukdom!
Men men kämpar man går allt? Hoppas hoppas hoppas.
Sen så behöver man ju pengarna om inte annat =/ Man va ju inte direkt rik förra graviditeten.

Bebisen i magen gör sig hörd varje dag. Sparkar super hårt och jag får ständigt sammandragningar. Jag tycker det är mysigt. Det ska ju inte va någon fara så länge som inte är smärtsamma !

Jajaaa.
Vid 15 kommer Emma hit o fikar..
Hejhej!

Höst-depp

Undra om jag har en depp-period. Känner mig inte alls på topp !! Imorse ringde dom från jobbet och jag hade missat att gå till en data utbildning och då grät jag hela förmiddagen. Hahaha!
Sen har allt känts grått, tråkigt & deppigt ..

När Vincent hade sovit fick jag försöka rycka upp mig. Vi åt mat och lekte lite på Öppna förskolan !
Handlade lite på hemvägen så nu har jag piffat upp kvällen lite med en Mama - tidning, natur godis och choklad..
Bonde söker fru börjar ikväll med. Lägga oss i sängen och mysa. Ja, man får tänka lite mys i dessa depptider.

Nåt som inte är lika positivt är att jag börjar 6.45 imorgon ... MEN högst 3 månader kvar, h ö g s t  3 månader kvar ♥♥


Godkväll.

Nu är jag på bätte humör igen :) Haha! Dock fortfarande lika trött så det blir sömnens värld snart..

Vi kom hem från Åby-badet för en stund sen. Äventyrsbad för lillen! Han ville mest springa omkring idag och jag frös så jag satt med benen i bubbelpoolen för att bli uppvärmd.

Vägde mig och blev överlycklig över att ha gått upp 1 kg sedan inskrivningen.. Hahhaha! Förra veckan hade jag inte gått upp nåt. Men jag borde ju veta hur jag själv är vid detta laget!

Nej - Lite godis och Webtv!
Nattiiiii


Känner mig usel.

Inte på mitt bästa topp-humör idag direkt..sover gåendes/sittandes/ståendes.
Har försökt få lillen att sova sin middagslur i flera timmar men han har bara skrattat åt mig.
Han har vaknat 3 nätter i rad och skrikit i panik, vägrat napp & välling. Bara slängt sig ur armarna.
Vet inte vad det är, om det är någon mardröm =/

Jag känner mig iallafall usel och är på bristningsgränsen till gråt hela tiden. Utan nån som helst anledning.
Jag får ju egentligen sova jätte bra + att jag sover middag varje dag i över 2 timmar.
Det räcker uppenbarligen inte. Nu har han ääntligen somnat iallafall så nu vet ni vad jag ska göra!

Jaja. Alla dagar kan inte va bra! (:

21+0


Elin

Vi är hemma igen! Tog tåget vid 13.. Det gick faktiskt bra :-) Har man saker att pillra med hela vägen så ska det väl gå någorlunda.

Igår var vi på Överby. Jag, mamma & Vincent! Vi shoppade lite små-kraffs såsom leggings, strumpor, en boll, mössor (mösso-man.. har köpt 4 bara denna månaden), bebi-sockar till bäsen i magen. Såå himla små!
Åt en ljuvlig kebab med  k e b a b s å s   på.


Skönt att vara hemma igen iallafall. Nu har vi det rent & fint, ljusen är tända och vi myser framför tvn.
Skoven har lagt sig lite.. och därmed ryggvärken. Idag iallafall, såå härligt att kúnna va sig själv. Känns såå enkelt att vara gravid denna gången. Pice of cake. Mysigt och magen kommer fram mer & mer ♥

Ska kolla lite på Efterlyst snabbt (på play) innan Idol-kvällen startar. . Är lite besatt i det här "Elin-fallet" som berört mig djupt.
Jag läser och kollar överallt. Så fruktansvärt !!! ♥♥♥
Hemska hemska människa. Ska jag nånstans sent så kommer någon få hämta mig precis utanför stället och när jag ska cykla från jobbet ska jag fan ha en kniv på mig! Hur ska man annars kunna va trygg när det finns fruktansvärda odjur som inte kan hålla emot sina luster  ... ?! & att kunna plåga en människa så hemskt....

RSS 2.0