Mammatjöt-

Haft en underbar eftermiddag med Emma (& Eddie) på Kungsmässan. Vi har strosat, fikat, pratat bebisar & förlossningar.. Hihi. Eddie sov utan stopp i typ 3 timmar. Skönt, sist jag var där fick jag springa fram och tillbaks till Amnings-rummet konstant.. - Det var skönt att komma ut lite ensam. (Bebisar räknas inte för dom är så lätta att ha med sig..hihi) !!


Barnvagns-förbud???

Jag & Mathilda tog ett varsitt barn i en varsin vagn när vi skulle iväg med bussen häromdagen.
När jag skulle gå fram och betala sa busschaffören "-Ja egentligen får det bara va en barnvagn åt gången i bussen. Men låt gå för denna gången". Jag sa att jag aldrig hade hört denna regel förut och gick & satte mig.

När det smält in blev jag helt ställd. Hur har dom tänkt sig? Om det kommer en annan mamma några gator ner, ska hon inte få åka med då för att jag redan är där? Eller om jag och en kompis vill åka ned till stan med våra barn & fika. Ska vi inte få göra det då? Ska vi behöva sitta inlåsta i våra hem?

Tycker detta låter helt sinnessjukt. Jag åkte alltid buss med mamma och andra barnvagnar när jag var liten.
Fan va sjuk världen håller på att bli... Nej för fan, sitt inne alla mammor!!!

MåndagMorning

MÅNDAG & NY VECKA IGEN. . . .
Vi är som vanligt uppe i ottan. Ammar & kollar på Bompa. Har precis ätit lite frulle och ska snart göra oss iordning för att gå till Dagis. Efter det ska vi hem och sova nån timma innan Emma (med bebis i maggen) kommer på fika-besök!!!

28 Februari. Sista dagen på februari, det känns gudomligt. Nu kan det inte va allt för många veckor kvar innan våren kommer inkrypandes. Våren & Sommaren är helt underbar här på västkusten -Havhavhav. Vi hänger vid havet typ varje dag på somrarna. Gräver sandslott & äter glass, hänger i lekparkarna, grillar och fikar ♥ Så underbart, snart börjar livet igen (Utan att behöva sitta inspärrad i en trist lägenhet)

Hejhej



Helt nysnittad 2009 (Nu syns bara ett jätte tunt vitt streck)


VINCENT på BB


Trööttmamsi

SÖNDAG ! ! !
Magnus har jobbat hela dagen. Vi har myst i sängen framför Emil hela morgonen. Sen kom svärmor och gick ut på promenad med Eddie medans Vincent (och jag) skulle vila middag så vi kunde sova ordentligt utan att amma varje kvart..hihi (Ute kan han sova hur länge som helst nämligen.. iallafall 1-2-3 timmar, utan mat)

På eftermiddagen lagade vi pommes & hemgjorda köttbullar.. Är precis hemkomna efter en långpromenad och lite lek på en is-fylld lekplats. . Brr, riktigt kallt efter att ha vart ute så länge, och jag tog inte på ståbrädan. Det gör jag aldrig om för Vincent orka inte gå efter en lång bit och stog still utan att röra på sigg ^Morr^* Ville helst bli bärd i uppförsbacken också, men ikke!!! Så nu får ståbrädan alltid va på hädanefter .. (Han har vägrat att stå där nämligen, men nu får han bli tvingad. Haha)

Nu ska vi passa på att mysa ikväll. Gubben min har ju jobbat kväll i flera kvällar så nu blir det riktigt mys framför Solsidan och Bigbrother utröstning (Ja, jag vet. Men det är underhållande like hell.)

Säger bara GURKAN - Sinnessjukt rolig!!!
S

Livet börjar när man får barn!!!



Jag skulle aldrig nånsin tipsa någon om att "vänta med att skaffa barn"
("tills man  l e v t  l i v e t  och rest") Om man är lycklig och har ett stabilt liv vill säga - Det är det värsta skitsnacket jag vet. För det första vet jag ingen som har barn som inte tycker att det är den dagen som man får sitt barn som livet börjar. Det finns ingen stund i livet då man blir lyckligare, inget har någonsin betytt någonting tidigare i jämförelse.

 Det är ju då livet börjar och det är DÅ man lever livet. "Att leva livet" för dom som säger att man måste göra det innan måste betyda att man ska festa ihjäl sig för jag kan inte förstå hur dom menar annars?

Leva livet gör man ju nu, fullt ut... och resa är roligare än någonsin nu när man har barn. Man bryr sig inte om att se sakerna själv, utan man vill att sina barn ska uppleva sakerna mest och det finns inget finare i världen än att se sina barns glada och förväntansfulla miner. Visst blir det lite mer planering och sådär men det är ingen uppoffring. Ingenting är uppoffring när det gäller sina ögonstenar.
Det man ger upp det är sitt ego, som är det enda man brytt sig om tidigare. Det har bara varit "Jag Jag Jag" - Nu skiter man fullständigt i sig själv, för det är inte längre det viktigaste i livet, och tur är väl det.


Lek & Bus

Idag har vi varit på Lek & Bus-landet. Vincent var i himmelriket, hoppade & studsade omkring, hihi.
Först lekte Magnus omkring med honom & sen jag. Tycker det är minst lika roligt som honom att klättra runt i dom höga klätterbanorna.. :):):)

Nu har Magnus åkt & ska jobba kväll. Vi har precis ätit grillad kycklig (Vincents älsklingsrätt) med potatissallad & Nu har vi börjat med lite lördagsmys framför Emil i Lönneberga.

Melodifestivalen ska jag kolla på sedan, all by my self . . Nej då, jag & Eddisen :-D

        

Skulle jämna till Vincent's hår lite igår med rakapparaten och det sluta med att han är helt skallig typ.. Hahahha, stackars lillskiten! Magnus blev ikke glad på mig ;) Lova att aldrig röra hans hår efter sist (då jag gjorde exakt likadant)... Hahhaa tur att det växer ut snabbt!

PUH - Helt slut.

Folk snackar om att det kan va jobbigt att amma var 3e timma. Här snackar vi varje halvtimma (ibland timma) minst !!! Hahaha.. Hinner ingenting kan jag säga, och stressar sönder mig för att hinna allt imellan.. och då vill han inte ligga ned ensam då heller utan vill ligga i famnen. Nu är det kväll som tur är så då kan man ta det lungt utan samvetskval. Haha.

Godmorgon fredag=)=)=)



Älsklingsboys'en imorse.. Vincent är så snäll mot lillebror.
Klappar på honom & håller i hans hand.<3 När han skriker kommer han fram till mig
och säger "-Ooj Mamma" & vill att jag ska ta upp honom.. Hihi!


Morgonen började 6.30 idag, så vi gick upp och titta lite på Bollibompa. Gjorde frukost, ammade, titta på bompa lite till, borsta bissar, ta på kläder, amma. Vince till dagis. Vi ska vila en stund sen ta en Lunch på stajn.

MYSFREDAAAAAAG ! !  ! !


                                  

20:02

Umgåtts med min älskade vän Jenny (min fina kompis från Trollis som jag umgåts med flitigt i flera år innan jag flyttade hit) idag. Det var jättelängesen vi sågs och som alltid va det såå kul att få tid ihop.

Var helt slut imorse efter att natten varit sådär med myyyycket amning och tidig uppgång.. PUH.
& på mornarna så vill inte den ena ungen nåt så vill nästa det, man ska va glad om man slipper gå naken hela dagen för man hinner inte mycket=)

Vi har lagat mat ihop idag, myst med barnen, gick till bibblan så Vince fick leka av sig, kollat på kungsmässan & handlat. Vince va en marodör på Kungs. Pust.

Nu är mina ögon i kors, vi ska lägga oss i sängen & se på film. Får se hur lång tid det tar innan drömmarnas värld tar mig !!! :-P


(Försöker med all sin kraft att picka åt sig ett bröst, som vanligt.. Haha, han snappar åt allt som kommer i sin väg.. Förut trodde han min arm va ett bröst och sög tag för sitt liv så jag fick ett sugmärke-- Hihi, söta)

4veckors-killen!!!


Eddie 4 veckor idag....
♥♥♥♥♥♥♥♥


Sänglampa.


Varit på Ikea & köpt en "Säng-lampa" till Vince, så han kan läsa sina böcker under.
Han är en riktig bok-mal och ääälskar att titta i sina böcker hela dagarna!!!=)



Kungsmässsssan

Hohoooo...
Jag, Mathilda & barnen har varit på Kungsmässan. Där ville Eddie ha mat heeela tiden, så fort vi gick från amningsrummet så blev han arg och ville ha igen. Så vi gav upp tillslut och gick därifrån, och då somnade han såklart. Haha. Vi köpte bröd och matade pippi'sarna med Vince innan vi tog bussen hem igen. Kom värsta flocken. Usch ;-P En jävel följde efter oss hela tiden efter detta och stod typ på mina fötter. Hur rädd som helst blev jag.

Nu sover Vince, och jag väntar på att lill-bäsen ska vakna för han har sovit länge själv i vagnen nu (Kors i taket typ då han alltid vill ligga på mamman's mage... Hihi)

Nu ska vi titta på 112 - På liv & Död. Mitt nya program ! :D

mammas gris imorse  matar pippi'na..  

Home againnn

Nu har vi kommit hem från Trollhättan igen. Åkte dit igår kväll för att hälsa på en snabbis & för att hämta tillbaks våran skrutt-unge!!!

Fick en go sovmorgon imorses (så mycket sovmorgon man kan ha med en liten bäsebäs som vill äta varannan timma..hihi), kikat runt lite på Överby med Mathilda & Fanny + ätit middag hos farmor innan vi åkte hem!

Mathilda följde med oss och ska hålla mig sällskap ett par dagar=)=)
Har precis tittat på Solsidan *Plånkan is at home* (Haahaha) och nu väntar vi på Wallander. Mysmys.



Eddie myser med Moster på kvällskvisten!!!<3


Eddiebus<3

Testar på brorsan's "gamla" babygym. Lite roligare än att titta upp i taket!! :-)
Även om det är lite svårt att fästa blicken ännu...♥



Blev alldeles skelögd när han märkte att det dinglade en nalle-
bööörn över honom... Hihi ! ♥


Så sjukt kul!!!


Marabou


Marabou Mango

Den här har vi köpt och ska prov-ätas ikväll. . . Hiss eller diss :-D Det är frågan.
Haahaahaaaa!

17:14

Jag & Eddie ligger i sängen och myser. Han på min mage såklart. ♥ Man får verkligen passa på att njuta av bebis-tiden. Sen vill dom absolut inte ligga still och kramas på mammas eller pappas mage längre.
Det är sjukt mysigt och det är i n t e  ofta man har en nyfödd bebis hemma. Det är därför jag försöker att inte flänga runt nu i början (som man annars alltid gör juu) utan tar det lungt, i bebisens takt.

Skit samma om man inte gör så mycket mer än att halvligga i soffan/sängen. Kramas & ammar. Det är ändå då han mår dom bäst. Lugn & ro i sina föräldrars trygga famn . . .

Så här ska vi ligga resten av kvällen och hela dagen imorgon tills vi åker till Thn och hämtar hem storebrodern!:)Därför blir det film-maraton här. Har köpt mutcho gott to eat. . :) Mumsi!


Min snyggaste man.....<3<3<3


And the best daddy in world !!!


Mowieee [?]

18-årige Simon lever i en lägenhet med sin bror Sam och dennes flickvän. Simon har Aspergers syndrom och kräver ett inrutat schema varje dag för att må bra. När Sams förhållande med flickvännen tar slut raseras ordningen för Simon som beslutar sig för att hitta en ny flickvän till Sam.



UNDRA OM DENNA ÄR NÅGOT ATT SE IKVÄLL... (!?)


Helghelghelghelg

Nu är helgen kommen igen...
Och även om man är hemma varje dag så tycker jag att det är supermysigt när man får göra det lite lyyxigare :-)

Solen lyser idag (Tyvärr ser jag mina sjukt smutsiga fönster som man knappt ser ut ifrån, men jag försöker ignonera det;-P) Jag & Eddie har precis varit och lämnat Vince på dagis där han ska leka av sig med kompisarna!

Hans morfar åker från Trollhättan sen och hämtar honom där, så ska dom åka hem till mormor, Kevin & Mathilda där Vince ska sova första gången själv. Han kommer få såå kul för han älskar dom och att vara där.
Imorgon ska dom åka till Badhuset och gå på Pizzeria. Sent på eftermiddagen imorgon så åker vi också dit och sover över tills på söndag!

Nu då? .. Jag & Eddie ska passa på att s o o o o v a a  a !!! Ja visst passar det lill-krabban att sova hela dagarna!
Hihi, visst sover han på nätterna också men han krånglar lite. Vill till brösten, tar tag, släpper, blir arg för att han släppt, tar tag, släpper, blir arg för han släppt. Ändå sover han ju och skriker inte så jag ska inte alls klaga, men lite trött är man på morgonkvisten när Vince kommer in vid 6.30 när Eddie precis somnat in djupt. Blir bara nattsömnen det minsta störd så är hela dagen seg, tycker jag.

Så idag & imorgon ska vi passa på att sova och amma i lugn och ro utan att få dåligt samvete att man inte hittar på nåt med Vince... småbebisar vill ju bara ta det lugnt, amma och sova på mamman - Iallafall min!

I eftermiddag ska vi åka och hyra film (+ köpa ståbrädan) - Ha lite filmmaraton, äta god fredagsmat och smaska godis! . . . Antar att det kommer va sjukt tomt utan min stora fjärt-älskling. . . Åka så långt ifrån mamman & pappan - - Men mormor & morfar är världens bästa så han kommer få såå roligt. Bara man själv som mår lite dåligt förmodligen. Nu har han dock blivit såpass stor att han får utbyte av att få komma till mormor&farmor själv ibland och få egentid med dom.. Minns man själv när man va liten hur kul det var att komma till släktingar och bli bortskämd, hihi * När dom är bebisar så behöver dom ju egentligen bara sin mamma & pappa. Få vara nära & lära känna... :):) Nu tycker han ju som sagt att det är kul + att man kommer verkligen uppskatta och behöva avlastning imellanåt när man har 2 barn. Jag upplevde aldrig att jag behövde det när man hade ett. Då kunde man sova lite när man ville, men nu har man två stycken att ta hänsyn till.

Nä nu ska jag plocka iordning lite här - Evighetsgöra.


Mammas finaste skrutteee. . . <3<3<3

Kontroll för barnen.

Idag har vi ätit Kinamat och varit på Bvc med båda pojkarna.. Vikt-kontroll för Eddie & 2års-kontroll för Vincent!!!

V I N C E :
Ålder : - Vikt :  - Längd:
NF           3490       48cm
4dgr        3370     
10dgr     3870
17dgr     4335        52.5cm
27dgr     4705        54cm
5½v.      5505        56.5cm
9v.         6490        59.2cm
3½mån   7065        62cm
4½mån   8110        64cm
5½mån   8370        66.5cm
7½mån   9365        69.5cm
9mån      9845        71.5cm
11½mån  10670      74cm
1 år        11200       75cm
14mån    11550       78cm
15½       12410        78.5 cm
1½år      12100        80.5.cm
2år         13.5          86.5 cm

E D D I E :
Ålder : - Vikt :  - Längd:
NF           3020       47cm
3dgr        2830      
8dgr        3050
22dgr      3760       51.5cm

(Sköterskan fick väga om Eddisen för hon trodde inte det
stämde.. Haha)

Nu har kvällen infunnit sig & jag har tänkt att börja titta på "Svensk Maffia" :-)

112 På liv & Död

<3

Böjjooor

Storlek 1 på libero är för stora för min lillskruttsEddie. Han har fortfarande prematur-blöjor.. Min lilla lilla skruttissssss, ser ut som en röd liten krabba!!! ('v')

Imorgon ska vi iallafall till Bvc, då får vi se hur mycket han gått upp sedan sist. Sist vi var där vägde han 3055. Vi fick tid för Vincent's 2års-kontroll för några veckor sedan så vi passade på att ta det samtidigt imorgon!
S p ä n n a n d e  . . .






Dom är så yttesmåååå..

Gravid-sträck..




När kommer dom sträcken över och under naveln försvinna som man/jag
fick under graviditeten. Eller kommer man ha kvar det föralltid, tro?!

17:45




Andra badningen för Eddie idag. Han njöt! ♥

Hänt idag då?
Jag har varit ensam med barnen medans Magnus varit i skolan & pluggat!!!
Innan han åkte fick jag frulle på sängen *Smarr*. . . Är helt färdig på mornarna nu med 2 barn.
Allt man vill är att ligga kvar i måånga timmar till :-) Det ska jag göra i helgen.
Då ska Vincent för första gången åka till Trollhättan till mormor & morfar helt själv. Nu har han blivit såpass stor att vi kan släppa iväg honom dit. Vi har inte velat det innan när han varit bebis & 1 år. Ingen är lyckligare än mormor & morfar nu!.. Hihi. Mormor skrev "-Skojar du?! Har aldrig blivit så glad", när jag smsade att han kommer i helgen.. Då fick jag dåligt samvete att vi inte släppt dit han innan!
Roligt för honom att få hitta på roliga saker + att vi får lite avlastning, det tar hårt på en att ta hand om en nyfödd & en 2åring. Mest psykist, för samvetet's skull. För Vincent är det verkligen inga problem med. My wonderchild! <3

Tittade lite på Brum gjorde Vincent imorse innan han vilade förmiddag, sen har vi lagat mos, köttbullar & brunsås. Min favorithusis... :) Sen kom pappan hem, då amma jag lill-krabban så gick jag & Vince ut själva..
Åkte rutchkana, gungade och busade. Sen fick vi springa in för vi höll på att få köldskador.. Så jag badade honom när vi kom in.. Lekt på rummet och dansat har vi också gjort.. Nu ligger han och papsen i sängen och kollar på film! Ni kan ju gissa vad jag gör? Hihi.


Britax


Igår köpte vi vagn till Eddie. Har verkligen inte kunnat bestämma oss innan.
Blev en Britax .. och den ser jätte fin och smidig ut än så länge! :-)



Ville verkligen ha en vagn som man kan ha bebisen mot sig. Och sedan vända han utåt när man är mogen för det.Det var nackdelen med Vincent's vagn, att man fick ha han utåt alldeles för tidigt..

Nu ska vi bara hitta en Buggyboard ståbräda. Har kvar Vincent's vagn också, så går vi ut med en varsin vagn när vi går ut allihop = Oftast !! :-)

We don't celebrate sundays anymore


Ikväll:

Solsidan - Chips - Dipp - Cola - Choklad - Wallander


Mammas pojkar!!!!!!!!

Börjar bli lite tomt efter min stora kille här nu.(Är inte alls van vid att lämna bort honom juu)  Han är fortfarande iväg, dom fråga om han fick följa med till Gammelfarmor Elsa och ha kalas för faster Charlotte också, och det låter ju roligt för honom! Roligare än att sitta här...

Han är världens duktigaste min Vince. Lyssnar typ alltid vad man säger till honom, försöker hjälpa till med allt. När han är hungrig eller vill ha nåt så tar han sitt kök som pall och hämtar det han ska ha (Okej, nackdel ibland..hihi). - Men han är såå himla snäll och enkel. Lägger sig och somnar utan ett knyst varje dag och sover hela nätterna.
Det enda som har trotsar om är godis.. Det tjötar han om varje dag, och det går ju tyvärr inte att få hela tiden. Men jag klandrar honom inte. Jag är ju socker-beroendet själv. Därför jag bara försöker ge honom på helgerna, helst inte alls men nu har han ju väl fått smak på eländet!! :-P

Vi har vilat & sovit i lugn och ro, jag & Eddisen - Han har njutit för fulla muggar av att hela tiden få ligga emot mig. Han har inte vaknat en enda gång... Det är det bästa i livet för honom: Närhet & trygghet. Aldrig behöva lämna mammas trygga famn där allt är säkert!! =)<3

Mammas finaste pojkar i hela universum - Vilken storvinst jag fått i livet !! ♥ ♥


FarmorTajm

Inatt har jag lyft upp & ner Eddie från min famn & bröst säkert varje halvtimma. Han vaknar oftast till när han inte får sova i famnen. När vi väl somnat in vid 6 så vakna Vince av Magnus väckarklocka.
Kändes som döden va nära!!

Vincent's farmor kommer och hämtar honom om en stund så vi får sova några timmar + att det är skönt för honom att komma ut lite. Får så dåligt samvete när vi inte kan va ute och leka. Är ju massa minusgrader och går inte & ha en nyfödd bebi ute då. Magnus jobbar till 16 idag också annars hittar ju dom på saker. Jag längtar sjukt mkt efter ljusare & varmare tider - Utevistelse hela dagarna!

Den andra lilla krabban hänger ju vid tutten dygnets timmar, eller i min famn. Haha, ja det är inte lätt att va hemma själv med 2 småbarn när man sitter inlåst och inte kommer ut. Hade vi kunnat va ute så hade Eddie sovit i vagnen och jag hade varit lite fri från klistermärket & kunnat ägna lite mer tid för Vince... Hihi, missförstå mig inte - Det är mysigast i världen att ha en liten bebis på ens mage. Men jag får dåligt samvete för det, som för allt annat.

Så nu kommer Vincent ut och får leka med Vovven och gå till lekparken, och vi kan sitta och amma utan dåligt samvete - Perfekt :-D!!

"MIII" (Min) ropar Vincent åt Eddie... :)<3



09:15



L Ö R D A G.


Och denna morgonen är jag  T I R E D . . . .
Somnade nog runt 23-snåret igår (vilket är sent för att vara mig nu för tiden). Sen så har Lill-lurven velat ligga på mamman och mys-sova + äta heela tiden :-) Väldans mysigt såklart, men efter ett tag så är det skönt att få byta ställning = ligga på mage = det bästa jag vet. Så försökte lägga över honom i Babykorgen. Efter ett par minuter hörde jag en mini-gris ligga och knorra, så fick han komma till min mage igen, han somnade. Jag bärde över, han knorrade och så höll det på. Haha, tillslut gav jag upp att lägga över honom. Bara man får sova liksom...

Men vips så var klockan tydligen 06 och då kom en pigg nyvaken kille inspringandes här och ville få upp oss.
Haha, dödsångest var bara förnamnet! Försökte få han att dricka välling och titta på Pippi så jag fick sova en kvart till men han gilla inte att mina ögon åkte igen och klappa mig på kinderna. Haha.

Plötsligt så kunde Eddie ligga och sova hela själv i flera timmar - Mycket underligt :-P
Men men vi får ta oss en förmiddagsnap nu om en stund när Vince ska sova. Va fasen tar man sig till när barnen slutar sova middag?

Lördag är det också - Mysmysmys. Den stora älsklingen jobbar till 16.00, då ska vi åka för att handla lite gott. Nån god mat och Melodifestivalen ikväll. Jag är så lycklig <3 Kommer bara våren snart, så kan man bli ännu lyckligare utan att sitta instängd här!! =)

Eddisen's tur att fredagsmysa:








FredagsMYS

Här har vi Mamma&Vince-Mys !!!
Bebin sover & Pappan jobbar. . . Han fick komma hem från Dagis idag för
dom misstänkte kanske magsjuka. På sjukvårdsrådgivningen sa dom att
Popcorn kanske va stoppande (Haha) så nu fredagsmyser vi med det,
framför "Brum" i hans nya Dvd - Han är mallig för han tror vi sitter med en
varsin dator framför oss... Hihi !! Såå tråkigt när Magnus vart tvungen att börja jobba igen.
Han får plötsligt ingen mer Csn så det blir både plugg och jobb för hans del. Ibland är livet hårt
och jag tycker det är så jobbigt när han är borta många timmar =/ *Deppigt*.
Men vi myser iallafall på så gott vi kan själva. Mamman och hennes pussisar ♥


Alex Schulman:

G O D  M O R G  O N  ! ! ! !

"Jag kommer in i köket. Du sitter och läser DN med sneda, trötta ögon.
“Hur har du sovit”, frågar jag.
“Dåligt, tack som frågar”, säger du snabbt och med den överdrivna, irriterade vänlighet som jag äger sådant gehör för. Jag står lite rådvill, vet inte riktigt vad jag ska säga. Du har varit uppe länge, jag ser det på osten där, som gulnat och hårdnat. Jag ser det på Svenskans korsord, du har redan hunnit långt. Jag går fram och kysser dig på kinden, du suckar utan att låta, protesterar utan att grimasera - det enda som avslöjar dig är att du viker undan någon centimeter med ansiktet.

Tystnad.


Jag går till kylskåpet, inventerar, hittar just ingenting. Sätter ner en brödskiva i rosten och sätter mig mitt emot dig.
“Kan jag få kulturen”, säger jag
“Den här”, ropar du och håller upp den del du håller i.
“Oj. Jag såg inte att det var den du läste”, säger jag.

Tystnad.

Jag försöker lirka fram nyhetsdelen i din tidningshög, du betraktar min klumpighet när jag inte får fatt i den, du avbryter din aktivitet, sliter fram nyhetsdelenb och räcker till mig. Jag läser just inte, fastnar vid Elgiganten-annonser, när jag reser mig för att hämta brödskivan tittar du upp mot mig, jag ser avsmak i din blick, du suckar du högt och jag blir plötsligt mycket vred – jag skriker: “VAD FAN ÄR DET?!”

“Du kan väl för helvete knäppa igen morgonrocken! Varför går du runt med den helt öppen, jag sitter och äter frukost, jag vill inte se det där!”

Jag säger: “ÄH!”

Och så knyter jag igen morgonrocken. Jag står vid brödrosten, framåtlutad som efter stor kraftansträngning, men jag är inte trött, jag är tagen. Jag är så ledsen. Du äcklas av att se mig naken. Du är elak, du förnedrar mig, hör du det, du förnedrar mig."


----------

G O D  M O R G O N  ! ! ! !

Jag går in i köket, du sitter med DN och dricker kaffe. Jag går fram till dig, kysser ditt huvud och säger "god morgon" och du svarar att det finns kaffe i bryggaren. Jag säger att jag inte hörde när du gick upp och du sitter tyst och läser din tidning och jag frågar när du gick upp och du svarar inte och jag ropar, ganska högt: "HALLÅ, JAG FRÅGAR DIG NÅGOT, NÄR GICK DU UPP?"

Du svarar, irriterat: "Inte vet jag! En timme sen, en och en halv!"
Jag säger: "Jaha".


Tystnad.


Jag öppnar kylskåpsdörren och komponerar min frukost i tanken. Jag gillar att stå på det där sättet och kartlägga möjligheterna - där har vi lite ägg, vad bra. Finns det kaviar, inte det, nähä. Jag målar upp inre bilder av min frukost. Lägger upp spännande strategier. Det är ett fint sätt att börja dagen på.


"Stäng kylskåpsdörren nångång snälla", säger du och jag vet att du oroar dig för elräkningen och vi har haft det samtalet så OTROLIGT många gånger förut, elräkningen blir väl för fan inte större bara för att jag öppnar kylskåpsdörren, jo det blir den visst, säger du och så ser du elakt på mig och säger STÄNG och jag tycker inte om att bli beordrad saker och ting och då smäller jag igen dörren och säger HERREGUD och så sitter vi tysta.


Vi ska inte ha det bråket idag. Jag plockar ut smör och ost och stänger snabbt igen dörren. Jag lägger ner två rostisar och ser tomt och hålögt på hur trådarna börjar glöda där nere. Jag kliar mig i skrevet, men jag gör det snabbt och subtilt för jag vet att du blir äcklad av det. Du har sagt det en gång, att du ÄCKLAS AV MIG när jag gör så och jag tänker på det där ganska mycket. Jag är far till dina tre barn och du äcklas av mig?


Jag sätter mig mitt emot dig. Jag skakar fram DN:s sport-del och läser en stund utan att riktigt läsa. Jag lägger ifrån mig tidningen och säger "jaha". Trummar med tummen på bordet. Jag frågar om vi ska åka en sväng med bilen idag, kanske ska vi hälsa på din syster? Du svarar att du inte kommer att åka en enda meter i den där bilen innan jag lagar den - "den har faktiskt KÖRFÖRBUD, och det har den haft i flera VECKOR nu och du gör absolut ingenting åt det". Jag säger att en säkring har gått, att man kan köra med den ändå och du fnyser och så sitter vi tysta en stund.


Du säger att jag dessutom inte ska köra bil på ett tag med tanke på min lilla uppvisning igår kväll och jag frågar vad hon talar om för uppvisning och du säger att jag VET MYCKET VÄL vad för uppvisning.

Du säger att jag bara drack och drack, alla andra på middagen slutade dricka, men du bara fortsatte. Du säger att jag var direkt PINSAM. Du frågar vad fan det är med mig.


Jag säger att jag drack precis som alla andra och då skrattar du åt mig, du vill bara såra mig med det där skrattet, du säger att du såg hur de andra gästerna började byta BLICKAR bakom din rygg för att du drack så mycket, och jag vet inte om det är sant eller om du bara ljuger, men jag finner det så sårande att jag skriker HÅLL KÄFTEN och slår undan ett juice-glas med sådan kraft att det krossas mot väggen.


Jag ångrar mig genast, för jag märker att du blir rädd. Sedan samlar du dig, blir åter ditt elaka du. Du reser dig upp och när du går ut ur köket säger du: "Du är patetisk."


Jag sitter kvar och tittar på skärvorna.

 


Lovelove.

Det här fina set'et från P.op fick Eddie idag. Storlek 50, Lite stor (i storleken?)
så den kommer nog inte passa på några veckor - Men sen såå:
Stiligaste pruttbebin i stan ♥

Kvällskvist #

Oooj. Vilken eftermiddag. Vi har kalasat i flera timmar, dom sista personerna gick typ nu. Är helt färdig :-) Men det är väl så det ska va när det är kalas. Det har varit helt smockat med folk i vår lägenhet.
Vi har sjungt, busat, ätit tårta och öppnat presenter!!

Han har fått så extremt mycket fint. Nu får det inte plats med mer stuffs i hans rum eller denna lägenhet.
Han fick bl.a: En cdspelare med skiva till, bärabar Dvd med en dvdskiva till, bord med 4 stolar till (i dubbla upplagor så vi får byta ena delen till något annat kul), kläder, ritblock, badankor, lastbil, pengar...

Har precis städat upp lite här hemma. Vincent gick in och la sig självmant i sängen och somnade precis innan de sista gästerna gick. Gosi <3 Nu sitter vi i soffan och bara tar det lungt. Myser med Eddisen :-)
Han fick också lite fina start-grejer idag från dom som inte träffat honom.
Bl.a filtar, klädset, 2bodys & byxor..

Födelsedagsmiddag på Mcdonalds!


Han gillade sin nya leksak. Den kommer användas flitigt under våra resor
till Trollhättan och andra lite längre resor :-)

Vince 2 år ... <3<3<3

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Vincent's födelsedag - HURRA HURRA HURRA . . . .

Vi gick in och sjöng med tårta och paket klockan 6.00 - Han blev jätte glad :-)
Nu ska vi göra oss iordning och ta bussen till Kungsmässan, jag och barnen. Ska handla det sista inför kalaset & nån mer present (Sen behöver Eddie lite kläder för han har inget som passar)

Så ska han få hamburgare och glass där borta. När man fyller år får man lite som man vill.
Igår sa jag och Magnus.. "-Imorgon ska du få : Glass, tårta, choklad, godis, festis" - Vad du vill.
Han blev helt manisk i blicken. Hahaha.

Kalajstajm i eftermiddag (v) Mammas stora kille, som ändå är så liten.. Hihi.


(På 1-årsdagen. Batterierna i kameran var givetvis slut imorse *Morr*)

18:40

God Kväll . . .

Idag har Vincent varit på dagis mellan 9.30-14.30 (Han är där 15 timmar i veckan för att leka av sig med sina kompisar & för att inte förlora sin dagis-plats + att jag får ägna all tid för bebin utan att få dåligt samvete.)

Vi andra har typ suttit i soffan & ammat och sovit ett par timmar. Trots att vi sover super bra på nätterna så blir man ändå seg även om nattsömnen bara blir störd en liten stund under amning osv.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi vill mest va hemma och mysa så här första tiden - Denna tid kommer aldrig mer tillbaka och man vill inte utsätta lillfisen för massa onödiga bakterier.
Imorgon måste vi dock iväg, jag Vince och Eddie och fixa det sista inför kalaset.

Vincent blir ju nämligen 2 år imorgon. Det blir massa kalajs och grejer hela eftermiddagen.
Så imorgon bitti smyger vi upp innan honom, förbereder och går in och sjunger med tårta, ljus och paket.
Han kommer nog bli chockad - Tårta på morgonkvisten :-)

Och idag blir Eddie-busen 2 veckor <3 . . Vincent & Eddie = Dubbel dos av kärlek ♥ ♥




Förlossningen !!

Måndagen den 24/1 kl 08:00 hade vi tid på Förlossningen i Varberg för disskution om igångsättning. (Pga reumatismen).
Läkaren kom in och vi pratade länge & väl, i säkert en timma. Han kände om jag hade öppnat mig något och det hade jag inte. Då måste man sätta in hormongele bakom livmodertappen för att den ska mjukas upp och börja utplånas (och sedan öppnas). Han blev mycket tveksam och trodde inte alls att det skulle gå, eftersom att jag var "så tidigt gången i graviditeten", enligt honom. Haha, man sätter tydligen inte igång förlossningar alls ofta före v 38+0 om det inte är fara för mamman eller bebisen i magen, och jag var i vecka 37+2 så då tyckte han att jag var tidigt gången, hehe.
Han menade på att när man är så tidig så är det inte säkert det händer något med gele't, att man bara får så kallade pinvärkar och att inget mer händer. Vi började prata om att vänta ytterliggare en vecka tills jag kommit in i över vecka 38+, men sedan beslutade vi oss för att man kan ju alltid prova, och funkar det inte så åker jag hem dagen därpå (Man stannar alltid kvar ett dygn efter gelen för att läkaren ska känna på tappen igen dagen efter på morgonronden) ifall något hänt och kommer tillbaka nästa måndag.

Det beslutade vi, och trots att vi förväntade oss att inget skulle hända och vi skulle få åka hem dagen efter så blev man ändå nervös. Barnmorskan kom in och satte Ctg och kollade så bebisen hade det bra. Sedan satte hon denna "hormon-tablett-gelen", och så skulle man ligga kvar i sängen en timma efter detta.

Vi väntade hela förmiddagen men inget särskilt hände. Vi bestämde att Magnus skulle åka och hämta Vincent på dagis så skulle jag ringa om något hände. Vid 16-17 tiden kände jag att sammandragningarna blev starkare & intensivare och kom lite då och då. Dock inget att oroa sig för, enligt barnmorskorna. (som aldrig trodde att förlossningen skulle starta så här "tidigt" eftersom det är ovanligt tydligen.. varje dag man väntar desto större är chansen att det startar lättare men iochmed mina stora bekymmer med smärtorna från och till ville vi inte riskerna något).

Hade värkar där hela kvällen. Dock inte outhärdliga. Vid 23.30 fick jag en spruta i varsitt ben = Sovdos, så att jag skulle kunna sova. Sov gjorde jag hela natten.

På morgonen kom Magnus dit igen lagom till läkar-ronden. Jag trodde att jag hade öppnat mig till 1 cm iallafall eftersom jag haft värkar med 10 minuters intervallen hela kvällen innan. Så det blev ett stort nederlag när han sa att det inte hänt nåt särskilt. Trots att vi ändå var förberedda på det. Vi beslutade iallafall med att ta en hormontablett till och försöka även denna dagen, annars så skulle vi komma tillbaka nästa måndag igen som bestämt.

Vi åkte in till stan i Varberg och vankade runt. Då hade jag onda värkar som kom ganska ofta när jag var ute och gick. Fick stanna till vid varje värk. Lycklig var jag och försökte tvinga mig själv att gå i värkarna fast det gjorde svinont. Inbillade mig att det skulle hända mer då ;P

När vi kom tillbaka lugnade det ned sig och Barnmorskorna sa återigen att han kunde hämta Vince och att jag skulle ringa om det blev outhärdligt, för det kan ändå ta tid eftersom jag räknas som förstföderka (ioch med kejsarsnittet sist).

Hade lite småvärkar från och till. På kvällen var det nästan ingenting längre och jag hade gett upp hoppet när jag la mig för att sova, och förberedda mig på att åka hem imorgonbitti.

Gissa om jag blev chockad när jag vaknade upp vid 00-tiden av att vattnet gick.. Det kom hela tiden och jag ringde på barnmorskan som noterade det och sa att jag skulle försöka fortsätta sova så länge det gick..
Jag försökte, men inte så lätt när man var så uppspelt. Efter nån timma kom värkarna igång igen, mycket mer intensivt än tidigare under dagen. Jag höll mig så länge jag kunde med att ringa dit Magnus (eftersom han skulle ringa dit barnvakter och grejer) men tillslut bestämde jag mig att det var tryggast så även om det skulle ta sin lilla tid.

På morgonen kom läkarna på ronden igen och jag hade öppnat mig 2 cm, och ioch med vattenavgången så var det ändå på gång och barnmorskorna satte in värk-stimulerande dropp. På ganska svag dos i början iochmed att Vincent's hjärtljud gick ned sist, så vill dom va försiktiga.

Lavemang ville jag ha så det fick jag. Efter nån halvtimma kom värkarna igång rejält. Pirrig som bara den blev man. Vi blev flyttade till det riktiga förlossningsrummet där jag fick lustgas. Trots smärtan så blev man helt överfnittrig. Jag tyckte att jag lät som Kalle anka och ljudet runtom bara tystnade. Sen gapskrattade jag åt allt. Barnmorskan kom in och undrade om vi hade kul och dom garva rätt bra ett par gånger åt alla mina dumma kommentarer. Va ju helt veck. Hahaha.

Efter en stund var det inte lika roligt längre. Värkarna kom konstant utan stopp, ingen lustgas i världen kunde hjälpa mot det. Jag hade bestämt mig för att försöka klara mig på bara lustgas så länge det gick, helst hela förlossningen för att inte dra ut på det ännu mer.. Jag började få riktig panik av smärta. Hon kom in och jag var fortfarande bara öppen 2 cm och jag undrade hur fan det kunde va möjligt när jag hade så jävla ont.
Men som sagt, livmodertappen låg långt bak, sa hon + att värkarna ju kom hela tiden. RYggbedövning?, frågade hon. . . "-Neej", sa jag. Men när hon gick mot dörren ångrade jag mig och skrek "-Jo jooo, skynda errr".

Skrek och grät och tappade kontrollen helt. Visste inte vart jag skulle ta vägen när värkarna kom precis hela tiden. Jag hade tur att läkaren med epiduralen kom med en gång. Dom höll på länge bak i ryggen medans jag låg hela galen och grät och skrek för mitt liv, typ. Sätt in den nån jävla gång dåååå, ropade jag till dom.
Kände lite knirr i ryggraden så var den där..Dom fick inte ta nån hög dos med bedövning när man varit snittad innan - Det dröjde kanske 10 minuter, så kände jag att värkarna inte var lika jävliga längre. Jag kunde iallafall börja andas lustgas igen och bli lite mer människa utan att skrika i panik. Mer och mer blev dom ljuvliga.
Tillslut såg jag hur värkarna kom hela tiden och jag kände inte ett dugg. Plötsligt blev hela världen underbar.

Det killades i benen, jag gick och kissade. Dom satte en elektrod på bebisens huvud för att höra hjärtljuden tydligare. Jag hade sladdar på mig överallt så jag kunde knappt röra mig. Försökte stå upp så mycket som det gick. Hon kom in och kände hur mkt jag öppnat mig nu och det var 6½- 7cm.

Ganska snart kände jag att det började trycka på nedåt. Barnmorskan med hennes kompanjon (sjuksköterske-studerande) kom precis in och jag ropa i panik att jag måste på toa.."-Måste du på toa?" Neej, sa hon. Jag får känna hur öppen du är igen.. Jag började få panik.. "-Alltså jag måste på toa". Då får du gå väldigt snabbt sa hon, jag vill inte ha nån bebis i toaletten.

Så jag gick dit och dom stod utanför och ropa hela tiden. Jag fick panik för det tryckte nedåt hela tiden fast jag varit på toa. Panik-artat kändes det verkligen. Som man ska göra ner sig framför alla.
Jag hade verkligen panik nu, och började tappa fattningen helt igen. Hon ville kolla hur öppen jag var igen och det var jag inte alls sugen på när det kändes som jag skulle bajsa ned mig.. (Hahhaha så jävla vidrigt) Hon kollade snabbt och jag var öppen 10cm med en liten kant kvar.

Det var fruktansvärt när det tryckte. Det värsta av allt. Hade ingen kontroll alls. Började skrika och vråla konstant även när inte värkarna var där för det var lika hemskt hela tiden när det tryckte. Barnmorskan tipsade Magnus att trycka emot på mina ben för på vissa hjälper det massor. Jag tyckte det var det härligaste i hela livet.. Sluta aldrig, skrek jag medans alla skrattade. Tillslut hjälpte det inte längre, och jag skulle ställa mig mot huvudändan, jag andades som en dåre i lustgasen.. Det tryckte och tryckte och jag vrålade som exorcisten.
Det var som djävulen kom i mig. Jag trodde i ärlighetens namn aldrig att jag skulle vråla och hålla på. Jag har typ tyckt att folk har shåpat sig på tvn när jag sett hur dom skrikit men jag skrek nog värst av alla.
Jag skrek för mitt liv. Magnus stod helt svettig och klappade på mig och visste inte vart han skulle ta vägen.
Inte dom andra heller tror jag.

Jag skulle prova gyn-ställning igen och prova att trycka på .. "-Aldrig i hela helvete", skrek jag. Aaaaldrig, när det är så här obehagligt. Det kändes som en omöjlighet att krysta när det tryckte på så och allt var så hemskt.
Efter en stund insåg jag att jag aldrig kommer komma ur detta tillståndet utan att göra något.
Nu var det Magnus, 2 barnmorskor, SSK-studenten och en undersköterska där inne som stod och lyste med en lampa och glodde på mig. SKIIIIITSUR var bara förnamnet av vad jag var. Jag var så jävla arg och hyperventilerade i lustgasen. Jag skrek och skrek och skrek. Tryckte på men kändes som inget hände alls, fortsatte så några gånger och det var så jävla jävla obehagligt. Tillslut sa dom att dom såg att det var en skallepär. Och att han snart var ute, jag trodde dom aldrig. Tillslut så kände jag att han åkte genom mig och dom la upp han på mig mage. Jag kunde knappt hålla i honom för att jag var så förbannad över hur jobbigt jag haft det (hahaha) och det gick inte alls över så fort bebin kom ut som alla säger. Det var iallafall en välskapt fin liten kille och Magnus fick klippa navelsträngen.
När hon börja trycka på magen och hålla på blev jag vansinnig och kunde inte hålla i bebin i rädsla av att tappa honom av smärtan så Magnus fick ta honom en snabbis. Ut kom moderkakan snabbt och lätt som tur var och så började hon känna om jag spruckit något (hon va nog livrädd för mig i det laget) och det hade jag inte som tur var, hon tyckte nog också det var tur. Hahaha.

Jag gick på toaletten och kissade typ med en gång. Trodde jag skulle dö innan men när jag suttit där en stund gick det utan större problem. När jag kom ut mätte och vägde dom honom. Han vägde 3020 och var 47cm lång. (När vi åkte hem hade han gått ned till 2770. Dom går oftast ned 10% innan mjölken runnit till)

Efter typ 2 timmar kunde jag bli på humör igen, mysa med mina killar. Dricka ur champanjeglaset och sedan tacka dom så mycket för att dom stått ut med mig .. "-Vi har faktiskt hört värre", sa dom iallafall och det var ju lugnande. Hahaha.

Lillemannen försökte ta bröstet och efter en stund gick det. Det fanns inget familjerum ledigt så Magnus fick åka hem. Barnmorskan körde mig och Eddie till BB där vi hamnade i samma rum som en annan mamma och hennes bebis som skrek hela natten. Jag & Eddie låg bara och myste och kramades.. ♥

Sedan va vi kvar på BB från onsdag kväll till lördagen. Allt som allt var vi på sjukan från Måndag-Lördag.

Han var världens finaste lilla kille, kunde inte sluta lukta eller titta på honom. Trodde inte man kunde älska någon lika mycket som Vincent, men det kan man =)
Så älskad från första stund ('v')

      


Första tiden hemma.

Då har man äntligen tillgång till datorn igen! Våran dataladdare gick sönder för några veckor sedan. Tog ett jädra tag för Lg att skicka en ny och när vi väl fick den så fick vi bara halva, sedan dröjde det ytterliggare 3 dagar innan vi fick resterande del. Nu har vi den iallafall och det är skönt att ha på kvällarna! :-)

Hur går det här hemma då? Finemang. Lillemannen blir 2 veckor imorgon. Vi har haft sån himla tur med våra killar (än så länge) Dom har bara ätit, sovit och varit allmänt snälla sedan de kom till jordelivet.
Eddie sover, sover och åter soover. Vi är nästan oroliga för honom. Jag ställer klockan var 3-4 timma på nätterna för att få i honom lite mat. Då sover han samtidigt och sedan sover han vidare igen. Imellanåt försöker han med all sin kraft att kämpa upp sina små ögonlock en liten bit för att inte missa allt för mycket men för det mesta så orkar han inte och dom åker ned igen. Alltså: Inget skrik här. Inget skrik överhuvudtaget. Iofs ger jag honom bröstet så fort han vill ha det och då blir han nöjd. Oftast så är det ju det dom vill ha. Mat, närhet och trygghet. (Om dom inte har magont eller kolik då såklart)

Vincent är jätte gullig mot lillebrodern. Kommer och klappar på honom titt som tätt. Fast mestadels så bryr han sig inte om honom alls. Hihi. Han är nog lite för liten för att förstå. Men han verkar finna sig i tillvaron. Om han inte är på väldigt dåligt humör, då har han nångång sagt "-Nej" när jag hållt i Eddie, men sen lallat vidare med sina saker. Vi försöker så gott vi kan att vara med Vincent så mycket vi kan, i den mån det går. När vi är hemma båda två så går det ju finemang, det har det faktiskt gjort hittills när jag varit själv med dom också. När jag ska amma så kollar vi på tvn ihop jag Vincent och Eddie och håller om varandra alla 3 ! Hihi. (Dom gångerna han vill va still, Vince;)

Jobbigaste är ju att man konstant har dåligt samvete för Vincent. Han har liksom varit själv hela tiden och undrar säkert vem det är som ligger i min famn och ammar titt som tätt. Han är så go och säger inget ens men ändå har vi så sjukt dåligt samvete. Tänk då om han skulle visa att han inte gilla det och vara svartis, då hade jag ju dött inombords. De första dagarna gick Magnus och matade honom med godis hela dagarna för han hade så dåligt samvete. Hahha, han våga knappt kolla på bebin ;P - Jag antar att vi växer in i det!

Annars så är vi världens lyckligaste. Vi myser på konstant här hemma och förutom det dåliga samvetet och hormonerna som spelar över en stund varje dag = gråta ihjäl sig nån timma över ingenting så känns det helt underbart. <3<3<3 Mina finaste pojkar i hela världen.



Min lilla lilla. Storlek 50 är så stora. (Och man som hela tiden tänker att man inte ska köpa på sig för mkt i 50 för att dom växer ur det så snabbt, nu står vi här helt plötsligt med nästan inga i den storleken).
Och prematurblöjorna är också stora. Lilla lilla groda ♥

RSS 2.0