Ring klocka ring


Snygge-morsan... ;P

Igår gick slemmisen lite tror jag. Vissa stunder är man såå trött & utmattad gällande graviditet. Alla nätter med smärta och stelhet. Man kan aldrig röra sig obehindrat liksom.. Och det känns såå långt kvar. Hela januari också liksom. Sen vissa dagar känns det hur lungt som helst. Man vill att det ska ta tid, ge sitt allt till Vincent.. och bara vara gravid. För hur ofta är man det i livet ?! Jaja. Jag antar att hormonerna är på topp.
Kan ju vänta några veckor till iallafall :-) 2 veckor innan Bf passar mig ypperligt. Hör du det bäse lilla?<3 (Iiinte gå över tiden. Ikke)

NYÅRSAFTON idag då!!!
Vi ska ha en väldigt lugn nyår. Jag orkar inte med något. Vill helst bara sova, dygnet runt. Är sådär riktigt pigg och social ... Vi tänkte iallafall dra till en pulkabacke under dagen och åka (Helst ska man ju åka skridsskor på nyår, tycker jag.. Men Vince är ju lite liten än), sen på eftermiddagen/kvällen ska vi tillaga en god 3-rätters, spela spel, äta snacks, kex och ostar, dricka Pommac. (Försöka att inte somna kl 20. Stackars gubsen min) Min fina älskade familj ('v')



buskillen i somras   

God helgmat:

4 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost


Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan, gärna penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering. Och drick gärna ett gott rödvin till. (Ni som kan) Perfekt fredagsmiddag!!


Some new stuffs.

Idag har jag känt av mina första förvärkar under denna graviditet. Lite mys sådär då man vet att det förbereder sig lite.. :) Tänk att det snart är Januari.. Då är det bara drygt en månad kvar. Nu börjar tiden äntligen gå lite, även om det är nu man börjar tröttna lite och längta. Januari kommer bli väntans månad. Trots att man vet att det är några veckor kvar.. Man väntar så in i norden omedvetet när det börjar närma sig fast man vet att det inte är dags riktigt ännu. Man får passa på att njuta av att ge Vincent all tid för sista gången =/ Snyyyft. Känns så sorligt. Vill inte att han ska behöva slåss om uppmärksamheten med någon. Vill att båda ska känna att dom betyder mest för oss. Ska kämpa dag ut och dag in för att ingen ska bli svartis. Amma på golvet inne i Vincent's rum samtidigt som vi leker med hans leksaker osv. Man får komma på lite knep. Man måste inte sitta i soffan och ropa "Väänta, väänta" hela dagarna liksom..

Idag åkte vi och köpte en billig kamera. Skickade ju in våran på lagning men fick ett brev om att den va så grovt fuktskadad att det inte lönade sig att laga den. Måste ju ha en kamera och fota dagarna på min fina kille och nu när förlossningen närmar sig måste man ju också ha en såklart. Så nu kommer snart lite roligare bilder här.

Hämtade den där blöjhinken på Babyproffsen också. Kul att få lite provsaker och massa broschyrer att läsa!
--- Tittar lite på Robin Hood just nu, som han fick i Julklapp. Verkar inte va någon höjdare, enligt gubben min =) Han ska helst se på massa filmer jämt. . Hehe, så får väl försöka vänja honom vid denna också då.



Chipsskål.

Innan bassängträningen förut idag så gick jag & Vince till bibloteket. Behövde skriva ut lite papper och han tjöt av lycka över att få leka där.. och titta på fiskarna! - Åt även vår middag där. Fisksoppa. Vi doppade vitlöksbröd där i. Mycket festligt, enligt honom!=o)

Gick in på Kungsmässan
och handlade lite innan gubben hämtade upp oss. Behövde lite nya vitaminer och så hittade jag en "Chipsskål" jag länge velat ha. Den rosa vart slut, så det fick bli en brun. Men det var fint det också.

Hittade även 2 toppar inne på rean innan vi fick handla ytterliggare lite mat på Ica som vi glömt igår...
Var väldigt skönt att komma i varmvattnet när jag kom till bassängen. Kunna röra sig utan att vara stel och att behöva oroa sig för smärtor. Gör susen, det där...

Ska bädda ned mig under täcket nu med en nyinköpt Mama-Tidning och lite godis. Lite gottigt får man allt ha det! ;P


Sån här skål fast i brun.

Fått upp vår nya lampa


11:56

Hemma i Kungsbacka igen & julen är förbi. Bara nyår kvar och jag hoppas att det blir en mycket lugn dag med kanske skridsko-åkning under dagen och sen en 3-rätters Brakmiddag på eftermiddagen/kvällen med massa spel efteråt och snacks - Gå och lägga sig när man vill... :-) Får ju inte ens ta ett glas Champanje till 12-slaget. Då kan det va ;P Haha. Jajaaa. Man blir tråkig på åldern's höst. Iallafall graviden's höst !!

Hade fullt upp igår innan vi åkte hem.. Vi skulle handla lite åt mamma, då passade vi på att handla till oss själva också. Vi bärde och bärde och sammandragningarna bara öste på och hade jätte ont i magen efteråt så inget mer bära för mig. Hatar att va ett offer bara och inte "kunna göra nåt" ..
Sen åkte vi till mitt favvoställe i Vänersborg: Koppargrillen och åt en middag. Jag svimmar bara jag tänker på deras mat. Fläskfile med nån tomatbit över med deras gudomliga beasås, pommes och kokta grönsaker.
Ahhhh ♥ ♥
Åkte förbi Åhlens och bytte en julklapp till Vince som han hade fått 2 av och köpte massa godis i källaren.
Sen kunde vi äntligen åka hem med bilen full av packning ännu en gång.

Leksakerna får inte ens plats här hemma. Vi måååste ha ett radhus - Bums. Hans yttelilla rum passar sig ikke längre =0) Och tänk att vi snart ska dra fram ytterliggare saker. Babysitter, babygym, gåstol osv.
Ahhh. Inte i Vincent's rum men, det blir väl vardagsrummet. Vincents rum är hans. Bebisen får sitt tids nog !=)

Ska strax börja laga lite lunch. Idag blir det hemgjort mos, panerad fisk och reumeladsås. Mums.
Sen ska vi ut nån timma och leka i snön. Hur det nu går.. Vi får se, Vincent älskar ju inte snön direkt men lite luft behöver man allt. Sen ska jag ge mig av på (Gravid) Vattengympan i eftermiddag. Kan ni se det framför er?
10 valrossar som står & hoppar, andas profylax, smeker sina magar och ligger på bassängbotten? HAHAHAHA.
Iofs så är jag rena pygmeén jämfört med andra för jag är ju pinnsmal på resten av kroppen men ändå. Man känner sig inte som en lärka direkt.


Shoppingen !!


Dagens shopping.
Diinglis (till lilla bebisen)
Labanstrumpor
Barbapapa body + byxor - Strl 62
Tröja med tryck *Daddy's little hero* med tillhörande byxor - Strl 50
Vintermössa (Till Vince)
2 tröjor (Till mamman)
Storpack med trosor
Mascara

Mellandagsrea. #

ANNANDAGJUL.
Och vi är i Trollhättan ... Åkte ju hit igår för att fortsätta fira jul. Vincent har fått så himla mycket fina saker. Han blev helt salig när han vaknade och vi satt ihop alla hans leksaker på rummet innan vi åkte och nu har han fått ännu mer. Det underbaraste med julen, att se sitt lilla barn så glad!=)

Han har bl.a fått: Fisher Price's bondgård, Duplo Lego, Ett kök med tillbehör, en dammsugare som sprutar bollar, en rutchkana, saccosäck, en tavla, massor med filmer & böcker, fina kläder, gossedjur, spargris, rittavla, verktygslåda - Ja en massa saker, helt enkelt. Mamma's gossekille ♥

Jag & syrris ska snart ge oss ut bland alla galningar på Mellandagsrea'n. Helt utan barn ska vi gå, i lugn och ro. SHOPPAAAA :-) . . Jag måste shoppa till mig själv, men jag är så mycket mer sugen på att shoppa till Vince & lill-bäsen i magen.. Finns såå mycket fint juuu.

Magnus ska åka med Papsi, Sören & gubbarna till Karlstad för att kolla på match och ta några biror.
Roligt för honom tycker jag. Vi ska äta god mat i eftermiddag och mysa innan vi ger oss av hemåt imorgon igen.

((Vince på julaftons morgon med sina första julklappar.
Saccosäck och en pippibok))


VECKA 34. Gick vi in i igår :

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Uppesittarkväll. #

                              (Förra året)


G O D   J U L . . . =0)

Här vankas det alldeles strax
uppesittarkväll framför BingoLotto. Enda gången om året vi spelar det. Det är liksom obligatoriskt såhär dan före dopparedagen - Tända ljus, bingo, massa choklad, julmust och helst en god baily'es till. Det får dock vänta tills nästa år.

Jag har precis gjort en smarrig Jansson's frestelse som vi ska ta med oss bort imorgon. Det är inte direkt så nu när man har en egen familj att det blir lungt på julafton utan här ska vi på förmiddagen till svärfar, eftermiddagen/kvällen svärmor. Juldagen åker vi till Trollhättan och där svänger vi först av hos min mormor innan vi åker vidare och firar med mina föräldrar & syskon. Haha. Det värsta är att min syster har vattenkoppor så att Vincent kommer få det om ca 2 veckor men dom tyckte det på sjukvårdsrådgivningen för det blir mycket mildare ju yngre dom är. Men usch va hemsk man känner sig som gör det med flit. Hoppas verkligen han får en jätte lindrig variant med typ 4 st och knappt nån feber. Risken är ändå stor annars att han får det året som kommer nu och då är det inte roligare med en liten bebis här hemma som kommer smittas.

Jaja.. Jag längtar iallafall tills man köpt ett stort hus så man kan bjuda hem alla som känner för det hem till sig.
Stå i köket hela dagen som en husmor och laga all god julmat och ha det som man själv vill :-) !!

Har varit hos Barnmorskan idag. Sf-måttet låg på 31-32, hjärtljuden va fina och bebisen låg med huvudet nedåt och fixerad ! ♥ Hon tyckte att jag skulle äta så mycket jag kunde (eftersom jag inte alls gått upp mycket) och ta det lungt (eftersom hon kände endel sammandragningar). Hon hoppades att bebin skulle komma i vecka 37-38 eftersom jag har det kämpigt med smärtorna. Skönt iallafall att allt är bra med lill-bebis.

Nu blir det nog lungt på bloggfronten över julhelgen men nu ska jag njuta massor av min fina familj och se Vincent's reaktioner över tomten och julklapparna! <3<3 Julen är barnens, och det är den allra roligaste julen att fira med sitt alldeles egna barn.
God jul igen!

Ruschhhh



Morgon - Maggen < 3 . . .
Nu ska vi ge oss ut på lite julshopping.. Bara de allra sista kvar, vi har redan fixat det mesta =)
Men ändå mysigt tycker jag att höra all julmusik ute, se alla springa omkring (när man själv kan ta det lungt..hihi) och fika ! Måste hitta nåt till gubben min, och det är inte det lättaste kan jag lova er.
2 dagar kvar tills julafton ! ! !

Lite kvällsmys



Igår började vi titta på serien Morden i Sandhamn som går i 3 delar. Alldeles strax ska vi se på andra avsnittet - En roman av Viveca Sten's böcker. Jag älskar som sagt svenska serier / filmer mest av allt så detta passar mig ypperligt. . . Man kan leva sig in i det mycket mer än annars, tycker jag.

Så nu ska vi strax lägga oss framför tvn i sovrummet (Aaaj. Det är när jag lägger mig som pain from hell kommer.. och skrik från hell för min käre sambo att lyssna på hela natten. Men mest synd om mig som plågas ihjäl. Snyft) och smaska på de nybakta Rocky' Road'en .. ♥




Rocky Road :

 Färdigt på: 40 min

 

Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %  (Jag tog vit choklad)
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter


Gör så här:

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Malliga killen! :)<3




Jag tycker absolut inte man ska stressa bort Spjälsängen om det inte behövs. Hur ofta har man spjälsängsbarn i sitt liv liksom...? Vincent har sovit såå bra i sin spjälsäng sedan han föddes, och det har inte funnits en anledning i världen att stressa bort den. Han har inte försökt klättra ur eller dyligt heller. Men nu den senaste veckan så har han velat komma i där oftare & oftare och mysa. Då står han där inne och gormar framför sängen och vill att jag ska lyfta i honom så han kan lägga sig under täcket med nappen och läsa bok ! Då tänkte vi att det kan va dags att iallafall pröva att ta bort spjälorna.. Vilken mallig kille vi fick här hemma då !:-) Vi har liksom tänkt att vi haft det såå skönt i alla tider (Sedan han föddes). Bara lagt ned honom, han har inte kommit nån vart och han har somnat. Nu vet vi liksom inte hur det blir, men jag antar att man får ge det lite tid. Allra helst dagtid när det är förmiddags-nap som gäller. Då känns det som han kommer springa upp hela tiden och absolut inte komma till ro. Men det är väl bara att gå och lägga tillbaka honom och hålla på så, tills han vänjer sig. Hade velat köpt nåt "ramla-ur-skydd" till huvudändan som det är på växa-sängarna typ. Nån som vet om det går att köpa till? (Väntar med en växa-säng tills bebin nr 2 blir ett halvår och tar över spjälisen). . Har iallafall bäddat upp där inne under sängen med massa täcken nu för jag antar att han kommer ramla ur inatt så som han rör sig i sömnen. Tur det är typ 10 cm till golvet bara. Hihi.
Vi har precis lagt honom för natten nu och han ligger fortfarande kvar där inne tyst. Wish us good luck ! Tiderna förändras! :-)

"Kotlett-gryta"

Den måltid jag lagade idag skulle jag kunna äta varje dag i resten av mitt liv. Det är så gudomligt gudomligt gott.
Stek först Kotletter. Salta & peppra. Lägg över dom i en gryta och häll över massa vatten. Strö över köttbuljong och låt detta koka på ganska svaga grader i iallafall 40 minuter (så köttet blir mööört).
Så länge kan du göra hasselbagspotatis och slänga in i ugnen. Eller pommes.

Hacka färska Champinjoner och purjolök. Fräs champinjonerna i smör tills de blir gyllenbruna.. Häll i allt i den stora grytan. Släng på 1 msk Sweetchilisås, soya, en skvätt grädde och maizena. Salta och peppra över.

VOILA. Godaste middagen ever. Gör en smarrig sallad till.



Måste köpa, till lill-gossen's rum...




MåndagMorgon

"Muu Bää, dubbelkvack, dubbelkvack.. När du har fått en svacka"
(Vi ser på bompa och denna svetsar alltid fast sig i mitt huvud resten av dagen)

Har ganska så nyss stigit upp och det var faktiskt skönt för min kropp. Är så jobbigt på nätterna när man måste ligga ned för som sagt när jag vrider mig i sängen (eller reser mig) gör det så ont så ont i bäcken och ljumske.
Både foglossning och reuma samtidigt. Nu sitter vi i shaslongen (stavning) och varje gång vi måste resa oss så skriks det och gormas från mig. Är så otroligt stel. B L Ä ! Jag ska va i full rörelse dygnet runt uppenbarligen men man orkar inte det när man är så här tjock :D

Nej nu ska vi titta vidare
och se vad vi kan samla ihop för en "god frulle" av de stackars matstuffs vi har kvar innan vår härliga handling idag ;P !!



Lite fakta - Bechterews - (Från reumatikerförbundet. Har inte haft de där "typsiska" symtomen innan utan bara haft akut smärta. Men nu sitter det i varje dag morgonstelhet och att det blir bättre när man rör på sig) :

"Det första symtomet är oftast en tilltagande molande värk i korsryggen. Typiskt är att smärtan är som värst på efternatten, man kanske till och med tvingas stiga upp för att det gör så ont.

Morgonstelhet är ett annat klassiskt tecken. Stelheten ger med sig under dagen men återkommer igen efter natten eller om man suttit stilla en längre stund. "

  • Korsryggssmärta som kommit smygande och är starkast under efternatten.
  • Morgonstelhet.
  • Stelhet efter att ha suttit stilla länge. Stelheten och smärtan minskar med fysisk aktivitet.
  • Symtom som hållit i sig över tre månader.
  • Ålder under 40 år (gäller män) när besvären började.
  • Smärta i olika kroppsdelar såsom rygg, höfter, knän, axlar etc.



Höjdpunkter

Jag börjar bli rädd för mig.  Allvarligt . För en stund sen sa jag till Magnus att jag längtar tills imorgon:
Varför då?!, undrade han. "- Jo, för att vi ska ju åka & handla". Haaaahaaaahaaa.
Åka & handla mat. Jag tycker det är skit skoj. Jag älskar att handla. Strosa omkring i flera timmar och hitta nya grejer att inhandla och tillaga ! :-)

Dagens höjdpunkt imorgon.
YEAH - Småbarnsmorsan's liv. Men det är faktiskt så himla underbart.
Jag som nästan trodde när jag var gravid första gången att livet skulle ta slut när man fick barn. Tänk att jag inte visste att livet bara hade börjat och att det var det allra bästa av allt i livet. Ingenting var någon mening innan.

Nu ska vi strax se på "BabyMama" som börjar på 3-an.
Myyycket spännande verka den vara, enligt min man när jag berättade titeln ;P!
Hahahaha.



Upp & hoppa >

                            

Vägde mig på simhallen igår. Väger fortfarande bara 53 kg =S Men men, det gjorde jag ju förra graviditeten också så det är säkert ingen fara. Även om det känns konstigt när bebisen, livmoder och allt annat växer & ökar - Jaja, jag är ingen stor människa direkt. Äter inte som en häst heller. Men jag gör så gott jag kan, och det brukar bli bra ! :)

Ganska seg dag har det varit idag. Jag blir ganska down av att "bara gå hemma". Måste hitta på grejer varje dag annars känner jag mig dålig, och otroligt rastlös.. fast jag egentligen inte orkar göra nåt.
Blr ju liksom andfådd av att bara sitta ned + att ryggen värker, men jag känner att Vincent behöver komma ut såklart på nånting. Dock behöver dom små inte ha kul varje dag och det är de jag försöker lära mig. Så att dom uppskattar de roliga sakerna när det väl händer!

Lyckades iallafall göra lite saker. Vi fick med oss Vincent ut (som inte alls är förtjust i snö eller pulka, han vill helst inte få snö på sig alls. Hemska tanke. Då kommer han fram till mig och så ska jag putsa bort det) och Magnus & han åkte iallafall lite pulka nedför backen vår(Det var en blandad förtjusning för Vinne'n..) + promenerande och titta på snöbilen var väl det roligaste av allt.

Sen så har jag bakat lite chokladbollar som vi snart ska smocka i oss ! Muuums.
Lite sugen på att baka julgodis imorgon - Leila's Rocky road är otroligt lockande i nuläget ! (v)

                          Lillemannen har precis somnat så nu blir det rest in our home.

20:53

Godkväll mina vänner.
Jag är så trött, så trött. Somnar runt 20-21 på kvällarna + sover middag varje dag, ändå är jag döende dygnet runt. Smockar mina järnisar men antar att det är såhär att va gravid. Iofs är jag sådan som ikkegravid också ;P Haha.

Jag sitter i soffan och kikar runt på massa sidor. Finns inte så mycket sköna ställningar. Sitter jag rakt så ömmar det nåt fruktansvärt i revbenen eftersom livmodern går ända dit. Halvligger jag så gör det OOONT i bäckenet. (Inflammationer från reumatismen, som vanligt.) Det är värst när jag varit stillasittandes/liggandes. När jag reser mig är jag så himla stel, haltar och kommer knappt fram. Men efter en stund i gående läge går det finfint igen.

Ganska segt på nätterna när man aldrig hittar en skön position dock och måste ändra läge hela tiden. Jag åmar mig och gapar, trycker igång värmekudden på maxvärme tills det är stora märken på bäckenet. Min gubbe har dock köpt en till kudde till mig som jag kan ha mellan knäna. Det är ett måste. Så typsiskt att man måste "springa" upp och kissa hela tiden, så fort man somnat gott.

Vincent är så himla rolig. Han har t.om börjat härma mig när jag gapar (av smärta).. HAHAHHA, så låtsashaltar han & härmar mig. Hahaha, jag dör, så jäkla rolig unge <3

Nu blir det film
och lite lördagsmys. Kommer somna om ca 10 minuter som vanligt men man kan säga "se på film ändå" :) sen så är det min sovmorgon imorgon så det blir väl sömn från 21-11 och sen lika trött ändå. Hahaha, men men sova är livet --- NATTI !!!


New week again.

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   


31+6


Gravidisar:




Bli medlem i "alltforforaldrar.se" så får du det här Gravid-paketet.
Skojsigt va?!


En vecka kvar tills julafton =o)

H a l l å j  . Då var det helg igen !!

I eftermiddag ska vi klä vår Julgran som vi köpte igår, och slå in alla julklappar som ligger inne i garderoben.
Mysmyyys! (: Kommer nog bli mycket jobb med alla julgranskulor och Vincent. Men en riktig julgran måste man ha. Nu luktar det jul i hela hemmet! ♥

Började titta lite på Jordmödrene igår, som jag tittade på även när jag väntade Vince. Tänk att det kan va så himla kul att se på när man väntar barn. Man längtar som ett barn på julafton efter att få vara där själv, och tiden dit känns så segt, så segt. Till alla gravidisar som missat : www.nrk.no/nett-tv/klipp/294460/ .
Men det börjar iallafall närma sig lite nu - Går in i vecka 33 imorgon ('v')

Tittade lite i bloggen
tillbaks i tiden. För exakt 2 år sedan, med andra ord.. När jag väntade min första lill-skit.
Är ju i exakt samma vecka nu som jag var då, på samma datum! Eftersom dom är beräknade precis samtidigt i princip. Så kul att se hur det var då. Och vilken skoningslös graviditet jag har nu.
I samma vecka förra gången hade jag ju såklart artrosen i höften, vidgad njure (hoppas det inte kommer igen?!), spydde som en gris, och en massa förvärkar. Fick gå in i duschen 5 grr per dag och gå upp 3 grr per natt och duscha glödhett. För då kändes det inte lika smärtsamt. Fick sätta mig i soffan mitt i natten och sova sittandes.
Nu känner jag ingenting alls. Och det är ju härligt, för det ska ju ändå inte hända nåt på några veckor så bekymrena kan ju vänta några veckor till också =)=)
Dock börjar man ju känna sig lite tyngre. Är helt andfådd & kippar efter luft bara av att sitta i soffan?!
Hahaha.


Vincent 2010

JANUARI


FEBRUARI (1årsdagen)


MARS


APRIL


JUNI


JULI


AUGUSTI


SEPTEMBER


OKTOBER


NOVEMBER


DECEMBER

Happy birthday to me... 8-|

Väcktes tidigt imorse av 2 killar som kom in och sjöng för mig i sovrummet - Smörgåstårta, present & ljus hade dom med sig :-) !! Såå fint..
Då är man 23 bast, och snart 2-barnsmor ♥ Kunde absolut inte haft det bättre. (Förutom ett glassigt nybyggt hus vid havet, körkort, jobb på en rolig skvallertidning eller dagis, och ett fett bankkonto för resten av livet.)
Men det kommer, det kommer {-: Jag älskar mitt liv som mamma & det är det allra bästa jag gjort.

Efter att dom varit här inne i morse så åkte Magnus till plugget & jag gick med Vince till dagis. Dom skulle ha julbord där idag<3 När jag kom hem så kröp jag ned under täcket igen och somnade om i 2 timmar *Lyyyx*.

Nu får vi se vad resten av dagen har att erbjuda =)=)=)



Mammas lillkråka, här 7 månader.
(Som sagt. Kameran är paj så det blir inte jätte mycket nya bilder,
eftersom dom blir såå suddiga. Men kul att kolla tillbaks i tiden också. Hihi)

14 Dec

Godkväll !!

Va konstigt det känns att inte ha något "måste" att följa på dagarna längre. Allt känns avslappnat & skönt :)

Har mest varit hemma jag & lilleman idag. Skulle åkt till badhuset men efter att vi varit på Kungsmässan närmade sig klockan 17.15 och då behövde vi hem & förbereda inför kvällen.

Klippte lilla gossen vår. Han var såå långhårig. Vi ville verkligen spara ut det med hans underbara änglalockar men det såg mest ovårdat ut, och min lilla älskling ska ikke se sådan ut ;P Han blev iallafall mycket tjusig <3

Fått shoppat 1 tunika, 2 långa linnen & ett par söta strumpbyxor. Det är det enda jag använder just nu. Strumpbyxor & leggings. Bekvämast så, sen så har jag så smala pinnben så jag passar inte i jeans =S

Håller igång med det ena efter det andra
hela dagarna här hemma. Allt måste va perfekt och jag hittar hela tiden saker som behövs göras så på kvällarna när jag slänger mig i soffan är jag helt andfådd.
Värre kommer det bli. Hihi.

Imorgon ska Vince till dagis en liten stund och leka av sig. Får se om man får något uppvaktande imorgon bitti. Fyller ju 23 bast, så att säga. Hihi !


Luciakillen min ♥



(Som inte ville ha på sig den tillhörande mössan)


Lusse lelle lusse lelle, elva nätter före jul.


L u c i a . . .
Det är så himla roligt med traditioner sen man fått barn. Man vill göra allt så speciellt, så det blir det för barnen.Man vill att dom ska känna den känslan som man själv gjorde. All förväntan.

Nu var han lite för liten detta året. När jag var liten gick vi upp hela familjen vid 6-tiden på morgonen. Det var så speciellt för då fick vi äta Lussekatter, pepparkakor & dricka julmust tidigt på morgonen framför Lucia'n på tvn..Det ska vi också göra när barnen blir äldre.

Efter någon timma så började man göra sig fin med Luciakronan på huvudet och trippade iväg till dagis i mörkret för att lussa för familj & släktingar :):)

--

Något han inte är för liten för iår det är hans första lussefirande på dagis. Det är nåt jag drömt om länge att få gå på när man fått barn. Sån himla mysstämning. Man känner inte riktigt av att det är Lucia annars.
Kl 17:00 ska vi infinna oss på dagis. Vincent ska va pepparkaksgubbe. Dom ska va tillsammans med dom stora barnen på den andra avdelningen. Gissar på att det inte blivit så mycket sång annars. Haha :)
Det ska bli väldigt intressant att titta på, tror inte våra busungar kommer stå särskilt stilla..

Vi ska snart ge oss iväg på lite Lucia-Shoppande, jag & Vince. Han ska bara få vakna från sin förmiddags-nap.
Idag var det inte kul att lägga honom. Han var så ledsen, så ledsen. Vi prövade allt.
Ge honom välling, tog över honom till vår säng & låg bredvid honom & klappade på han länge, tog över honom till sin säng igen, provade vagnen.. Sen tog Magnus över han till sin säng igen.. Han va ledsen fortfarande.
Jag stängde in mig i badrummet och bara grät. Kände mig som den värsta i hela världen.
Jag hatar när han är ledsen. Det skär i hela mitt hjärta. Även om han är större nu & kanske driver med oss ibland för att få sin vilja igenom så dör jag inombord när han är ledsen. Han somnade strax efter och jag grät ännu mer för hur hemskt är det inte att behöva gråta sig till sömns? =/ Tror han vart övertrött. + att han ibland försöker testa oss för att få komma upp igen.. Det som är det jobbiga för jag är sån känslig mami...

Söndagskväll !

Hemma igen efter en härlig dag...Åkte ju som sagt till Kungsmässan för att hitta en pepparkaksdräkt tills imorgon. Fanns inga alls där. Som tur var ringde svärmor och hade hittat en på Coop som hon köpte.. Himla snällt !!

Passade på att äta skräpmat på Mcdonald's idag. Söndagar är typiskt såna dagar (för oss ialf) som man inte orkar stå och fixa med mat & disk i köket !!

När vi var färdigätna och mätta så blev vi bortbjudna hem till Kalle och hans föräldrar, även deras kompis Hugo va där med sin nyfödda lillasyster :-) Dom lekte massor. Vincent va rena ängeln för en gångs skull.
Bara titta på dom andra när dom ryckte saker ifrån varann. Hihi, men huvudsaken dom är snälla borta juu.. Fast han är ofta snäll min lillkille men en vilja av stål ;P

Jag gick runt och bärde
på nyfödda Freja när hon vart ledsen. Så himla små dom är. Man kan inte tro att man har haft & snart kommer ha en sådan liten, som inte ens kan hålla upp sitt lilla huvud eller suga på nappen som åker ut hela tiden. Såå goa !

Nu mår jag lite illa så ska vila resten av kvällen. Lillemannen sprang och försökte klättra i sin säng självmant och somnade på stört. Det är hårt att leka med kompisar =)=)


..adventstider ..

G O D M O R G O N  T R E D J E   A D V E N T !!! :0)

Idag är det min tur att gå upp tidigt med Vince. Och vilken tid steg vi upp då? 06:00 - En härlig tid på en söndagsmorgon.. Hihi, men Jamasen var nedkissad så det var inte så konstigt att han inte ville ligga kvar.
Stackars lillgroda ♥

Vi har tänt det 3e ljuset och ätit en god frukost. Allt känns så bra i hemmet nu när man är nöjd med alla saker runtomkring ! Hihi.. Har tittat lite på Astrid Lindgren's jul nu på morgonkvisten. Myst under täcket i soffan !!

Behöver ge oss iväg för att köpa en Pepparkaksdräkt till Vincent idag, eller stjärngossedräkt. Det vill jag, men inte Magnus. Hahaha, stora bekymmer! Imorgon är det ju Lucia, och vi ska på Vincent's första firande på dagis på eftermiddagen. Ska bli så himla himla mysigt! :)

Kanske tar en sväng till badhuset också. Det var ett par veckor sedan vi var där nu. Hade nog varit kul för våran lilleman <3

Hej så länge på er - Ha en mysig advent
:-D


Sååå nöjd <3


Äntligen fått mitt efterlängtade bord
idag på mitt för tidiga kalas :-) ♥


Vecka 32

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


11:35

Haft en härlig sovmorgon. Nu regnar det utanför fönstret och slask bildas, inte såå mysigt!

Jag var såå trött, så trött hela kvällen igår på Julbordet. Jag är riktigt tråkig nu för tiden. Jag vill bara va hemma & sova typ :D Haha! Kl 20:00 ville jag helst hem redan för då satt jag & halvsov. Min kropp är helt färdig. Haha.

Men för dom andra var det partaj och jag ville inte dra med pappsen hem för tidigt så vid 00.15 tog vi spårvagn, sen pendeln & sedan buss och var hemma i Kungsbacka vid 01-snåret. Julbordet var i Gbg.
Jag svor för mig själv att aldrig mer ge mig ut på kvällarna. Hahaha, det är inte värt allt meck för att ta sig hem när man bara vill sova ;) Ska jag ut nån mer gång i mitt liv så blir det taxi från stället tills utanför min ytterdörr.

Maten va iallafall himmelsk. Hur mycket gottigt som helst, man önska att man kunde proppa i sig allt men det går ju tyvärr inte.. Hihi.

Just nu är Pappa, mina syskon & Vincent ute på promenad till Coop. Dom skulle handla lite så vi kunde göra en kycklingsallad. Mums..

Farmor & dom kommer om en stund också och ska ha kalas för mig.. Hihi, så det blir full fart idag också.. Somna tidigt ikväll, som den pensionär man är. Men jag trivs i mitt liv, så jädra mycket.!


Redo för julbord


Fredagen den 10onde December.



Och när vaknade vi idag?!
Jo det ska jag tala om för er, för det är nog världsrekord : 8.45 .. Helt sinnessjukt glad var jag när jag tittade på klockan.
Vincent vaknade iofs 2 grr inatt (vilket aldrig händer) och tillslut bärde jag in honom till oss. Jag vet inte hur Magnus lyckades imorse för varje dag när han går upp sätter sig Vincent upp med en gång, men idag har han tydligen sovit vidare - Till 8.45.. Svårt att smälta :-) Haha, men jag ska inte gnälla. Att sova från 19.00-07.00 varje dag är inte pjåkigt det heller. Jag anar att vårt liv kommer förändras drastiskt med nästa bebe, man har liksom inte den turen 2 grr =D

Vi ska ta på oss lite kläder & göra oss iordning nu
, tänkte jag. Ta en långpromenad ner till stan & hämta ut ett paket och låta lillgrisen leka av sig lite på bibblan med dom andra barnen där. Det är verkligen superbra på bibblan. Massa leksaker, rutchkana och barn.

När vi är färdiga med det så får vi ta bussen hem, lägga Vincent för att sova middag, jag får laga lite middag och så ska jag göra mig tjusig ytterliggare en gång. Jag & Papsi ska nämligen på Julbord ikväll inne i Gbg.
Vi ska ta pendeln in vid 16.45 och möta upp dom andra. Först blir det lite För-mingel, ska bli väldans mysigt. Kevin&Mathilda följer med till Kungsbacka och får va hemma & umgås med Magnus & Vincent ikväll framför Idol.

Imorgon är det nämligen Kalajs hemma hos oss. För jag fyller 23 bast på Onsdag den 15onde. Hahaha.
Stor mening att fira det, men jag är fortfarande som ett litet barn. Förväntansfull och kan knappt sova natten innan... Haha .. :)

Ha en bra fredag allihop ♥♥♥

Babykorg bäddad & klar ('v')



                                     (Suddiga Iphone-bilder - Såå tråkigt)


Gottigheter

Har en kille som har lärt sig ett nytt ord här hemma "Oooklad", går han runt och ropar :D Haha !

Nu efter han sovit sin förmiddagsnap :
Vincent: "GLAAA" (glass)
Mamman: "Nej vi ska göra mat nu"
Vincent: "Nej, Glaaa"

Hahaha han är riktigt bestämd om dagarna och försöker testa oss hela tiden.
Igår gav jag med mig men ikke idag =) Vill att han ska få sådant på helgerna bara.
Han hade egentligen inte behövt det då heller när han är så liten men tack vare mormor & farmor som gett honom i smyg fast vi inte velat så blir det så=/ Haha.

Nästa barn kommer la börja med sötsaker vid 2 månaders ålder.. *Snyft* Nej, jag ska va ännu hårdare då, för så länge dom inte bryr sig när man själv fikar så behöver man inte ge dom.
Då får farmor & mormor bli hur sura dom vill. Ännu mer än denna gången. Haha.
Nu höll vi oss ändå länge, dom tyckte vi va sååå hemska som inte ville ge honom grädde när han va 7 månader och va såå nöjd med sin majskrok. Herregud han hade ju knappt börjat med mat.

Men efter 13-14 månader så gav dom honom ändå fast jag sa till :@ MORR!
Så nu har vi denna kampen (Som såklart kommit såsmåningom ändå)
Men jag vill inte ge en 1åring massa gojs i onödan. Han kommer äta det såå mycket i barndomen sen ändå.
Det är jag ett levande bevis på - Gottenarkoman så det står härliga till :-)


Ingen pulkaåkning här !!

Vad vi ska hitta på om dagarna när Vincent inte är på dagis är ett mysterium =D Jag är sån som alltid vill gå ut en stund per dag och leka med honom. Men sen vintern kom så vägrar han att va ute.
Det är jätte hemskt att åka pulka, snön är också jätte hemsk. Får han lite snö på fingrarna gråter han ihjäl sig, och man måste borsta bort det. Hahaha, mammas mespropp ;) Han tycker det är jobbigt att lunka runt i sin overall, han ramlar i den och blir ledsen för han inte kan resa sig själv.

Jag har ändå försökt att vänja bort detta och va ute iallafall en halvtimma, men han går bara till ytterdörren och bankar på och vill inget annat än att gå in. Och vad ska vi då göra inne hela vintern undrar jag?
Jag kommer ju svimma av tristess + att när vi är inne vankas det bara jävulskap så fort chansen ges ! ;P

Kan ju inte gärna åka
till badhuset, Kungsmässan, öppnaförskolan, lek& bus landet osv varje dag !
Jag vill inte att han ska bli sittandes vid Tvn på dagarna. Även om han älskat det. Hihi. Jag tycker bara han ska sitta där och mysa på morgon och kväll en stund, före & efter sovning. Jag antar att vi får pyssla, måla, sjunga och leka på rummet. . . Men jag börjar bli så sjukt osmidig, orkar ingenting längre och då har jag ändå lite mer än 8 veckor kvar. Puuuh. Så fort jag pratar blir jag helt andfådd.

Tur iallafall att det är jul, nyår och födelsedagar som vankas nu i december månad så det kommer väl finnas endel saker att göra framöver ändå.. Men just nu känns det Segt segt segt !!



< 3

"Att amma är ett sätt att umgås med sitt barn.
Kvinnan i andra kulturer ger bröstet utan förbehåll.
Hon oroar sig inte för när barnet åt sist  eller om hennes bröst
tycks vara fulla eller tomma. Hon ammar inte först och främst
för att barnet ska få i sig mjölk - hon ammar barnet för att
det ska trivas och vara förnöjt. Om barnet gråter, har hicka,
gör sig illa eller är rädd för främmande, ger hon barnet bröstet.
På så sätt får barnet den mjölk det behöver..."
CITAT AV ANTROPOLOGEN MARGARET MEAD


Hemmamamma igen <3

Första lediga dagen idag. :) Fick dock gå upp tidigt ändå, såklart. Hihi . Vincent gick upp med Magnus när han skulle till skolan vid 7, sen så väckte dom mig vid 7.20 när han skulle iväg..
Vi har mest myst i soffan med täcke framför morgonTvn, han älskar det! Igår fick vi stressa iväg till dagis tidigt och då var han inte alls glad att han inte fick sitta i lugn och ro med vällingflarran =/

Badat har vi också gjort tillsammans denna morgonen. Det är alltid såå mysigt. Hur sur han än har varit innan så blir han på strålande humör när vi plaskar, häller vatten på varandra & sjunger. Favoriten just nu är "En kulen natt natt natt".

Nu verkar han ha somnat där inne i sitt rum så jag lägger mig en stund jag också för en förmiddags-nap.
Är alltid så otroligt otroligt trött!
Ska skicka iväg vår kamera på lagning. Den är sönder, som vanligt.. nu har vi varit utan den länge och bara kunnat fota med Iphonen och det blir suddiga bilder eftersom Vincent inte vill va stilla.
Vill gärna ha en riktig kamera också nu inför bebisens ankomst så vi kan fota våra ljuvliga barn ! :D


Första mötet mellan Vincent & Mamma - 10 Februari, 2009 ♥

Lunch-tajm #




Ska strax ställa mig & laga lite LAX till lunch. Ska smeta över massa Phiadelphia-Ost och örter också.
M u m s - Kl 15 börjar jag jobba idag, fram tills kl 21 !! Sista dagen på jobbet, sen är det Havandeskapspenning & ledighet som gäller fram tills beben tittar ut :-) Skööönt !!!


20:22


30+1
-

Varit hos svärmor nu på eftermiddagen, vi försökte leka lite i den mysiga snön som yrde ner i mörkret tillsammans med Vince men han vill aldrig va ute längre. Bara för det är snö - Tråkmåns :)

Så vi har fikat iallafall och lillgubben har lekt med deras nya hund.. Han skulle mata den med hundgodis, när han hade gjort det så klappade han händerna åt sig själv. Hihi, världssöt !

Nu blir det lite mys framför tvn tills det är nanedags. Ska jobba kväll imorgon, va nog över en vecka sedan jag jobbade eftersom vi vart såå sjuka. Bläää. Sista 2 dagarna nu också sen är det havandeskap som gäller.
Hejhej


2a advent :):):)

Denna morgonen har gått åt först & främst till en mysig 2a adventsfrukost. Kände inte så mkt av smaken dock eftersom förskylningen aldrig släpper, men mysigt var det ändå.
Dock har vi fått ett litet problem vid matbordet. Vincent vill aldrig aldrig ha någon mat längre. Han som alltid varit så glupsk när det gäller allt vill inte längre ha något. Jag tror det har med att göra att han inte har tid att sitta vid matbordet. Så vi försöker så länge som möjligt att tvinga han kvar, så han vet att han har tid att äta sin mat.

På dagis måste dom ju sitta kvar tills alla ätit upp så jag måste fråga om han gör det där för hemma skapar han sig vansinnig och skriker för sitt liv när han inte får springa ned efter en sekund.
Jag blir hyperstressad och vi får ingen vidare mysig stämning vid bordet. Jag hoppas att det är övergående och att han bara testar oss och snart ger sig.
Inte kul dock att han inte får nån mat i sig, som tur är har han ju lite att ta av men han behöver ju ändå näring i sig. =/

För övrigt så tvättade vi upp både gamla och nyinköpta bebiskläder i storlek 50 igår kväll.. Så nu på morgonen har jag skurat ur byrån och vikt in allt prydligt i lådan. Mest vitt & neutralt allting, endel mörka färger är det också från Vincent's gamla nyfödingskläder.. Får liva upp med lite mer färg sedan när bebin kommit ut.

Ska även åka & hämta en babykorg idag är det tänkt, som bebisen ska få ligga i bredvid mig i sovrummet.
Då blir det att bädda den med nya fina påslakan sedan i eftermiddag. Det känns som man vill börja förbereda lite.
Visseligen är det 9 veckor kvar men man måste ju få mysa till det lite, snart är det jul och nyår och allt annat och sen vips är tiden kommen. Lite förberedd vill man ju vara. Det kommer annat som man behöver fixa med sedan ändå såsom vagnen osv ...

Är så orolig att Vincent ska bli avundsjuk och undra varför han ska ligga i sitt rum och ett annat barn ska ligga i samma rum som mamma *Gråter ihjäl mig*.
Jaja, han kommer få sova med oss i sovrummet så mkt han vill, om han nu skulle vilja det sen.
Han sover himmelskt i sitt rum hela natten från 19-07 men han ska aldrig få känna sig utanför - Aldrig.
Tror säkert att jag bryr mig mer än vad han kommer göra. Haha .


Åka & hämta denna babyhinken på Babyproffen snart också.

31

Föressten så går vi in i vecka 31 idag - 69 dagar kvar.

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Kungsis

Pappa körde hem mig och Vince tidigare idag. Eller han körde oss till Gbg så tog vi pendeln där ifrån.
Vill inte va med om samma resa som på ditvägen då tåget mellan Gbg & Trollhättan va inställt så vi gick knalla runt och hitta efter ersättningsbussar så snabbt som möjligt. Där väntade vi & väntade med massor av folk som knödde sig på första bussen så vi inte fick plats, sen kom vi äntligen på den andra bussen. Busschaffören fick ta vagnen och ställa in. Sen när den väl börjat rulla så stod vi stilla i Gbg i över 45 minuter så hela bussredan tog 2 timmar. Superkul med en fullsmockad buss och en vild 1åring.. Baah va jag ville dö. Som tur va så var han jätte snäll, även om det är svårt att sitta stilla men vad ska man begära? :)

Så nu reser vi inte själva mer förrens bebi'n är ute. Känns inte tryggt att lyfta upp vagnar i tåg när man vankar omkring som en anka. Blir helt färdig bara jag tänker på det.

Nu är det väldans skönt att vara hemma. Är fortfarande snorförskyld. Kan knappt andas, hostar nästan så jag spyr. Magnus också. Går aldrig över det här.

I veckan jobbar jag mina sista pass på jobbet och det känns härligt. Kroppen börjar ta ut sin rätt. Är tung, trött med värkande leder.

Vi lagade god mat när vi kom hem. Hasselbagspotatis, lövbiff, beasås och sallad. Mums.
Vince sover änglalikt nu. Blev aldrig att han somnade förut när vi for & flängde så, så han var verkligen trött.
Inte ens jävlig har han varit trots att middagssömnen uteblev - Goding !

THE BACKUP PLAN ska vi se nu strax , äta chips och dipp .. Hur skulle en lördag annars se ut?

Dec. 3, 2010


Midsommar, 2008 - Nygravid med Vince . . . ♥



RSS 2.0