Sommar&Sol&Vi har korta kjoolss..

I fullkomligt LÖVES Magnus uggla, Markoolio & Gyllende tider såhär när våren / sommaren börjar träda fram, när solen gassar, människor har brills på sig, uteseveringarna öppnas och grilllukten som sprider sig genom områderna.
Med den musiken, grillning och en iskall cider i näven kan ju inte livet kännas mer än på topp, eller?! :-)

Har suttit i samtal med F-kassan hela morgonen så nu får vi se va käringen beslutar! Efter det åkte vi iväg, hämtade ut masor av medicin på apoteket för det har tagit slut... IGEN!! När vi varit där så drog vi oss iväg ut mot Vallda och la oss vid havet och pressade. 27 graders celsius va det där så det var ju inte så illa pinkat direkt.
Vi började dock disskutera en konstig sak, folk säger att man får lika mycket färg när det blåser men vi böörjar faktiskt tvivla.. för kan ni handen på hjärtat säga att ni har lika mycket färg efter en dag på stranden då de varit lite kallt och blåst, som en dag det verkligen bränt på kroppen under presninggs-dagen? NEJ, det har aldrig hänt mig iallafall så på någon konstigt vänster så måste det vara så, hur vet jag inte. Har ni några förslag så dela gärna med er så min hjärna slipper filosofera mer på det, för jag har ingen grubblarhjärna direkt. Hate it (Att grubbla)

Lillfisen låg på en gosefilt bredvid mig i skuggan och gurglade och pratade. Efter hela dagen blev han lite övertrött (har inte sovit en stund på hela dagen för det har varit för mkt kul runt om att se) så när vi kom hem grät han och jag har kommit på ett somnings-trick som ALLTID funkar. Har man tålamodet ca 1 minut så deckar han alltid direkt.
Tålamodet är min bästa vän. Jag skryter int gärna om mig själv men tålamod har jag mer än vad jag trodde var möjligt. Det tryter ALDRIG! Och då menar jag aldrig... Jag kan ha tusen bolla i luften, bråka med folk, prata i telefon, en skrikandes bebis i kanske en kvart t.ex, samtidigt som benet krampar i flera sekunder eller hugger till.. då jag även diskar och lagar mat samtidigt utan att balla ur. Jag är lugn som i graven oavsett. Börjar inte skrika, sura eller svära utan tar fram mitt lugnaste jag och försöker göra det bästa av situationen och det är faktiskt min starkaste egenskap som jag är väldigt stolt över. För jag tycker inte alltid jag har så många bra egenskaper =)

Magnus den fikusen hoppade i havet & doppade sig- Ha ha ha! Crazy man!
Hade ont som tusa när vi kom fram till stranden, tog en halvtimma att gå dom stackars 20 metrarna typ. Onödigt att hålla på sådär kanske men jag känner mig väldigt pigg och bra efter en utedag oavsett om man är dödstrött när man kommer hem.

När vi kom hem satte vi på grillen. Marinerad flintastek, champisar och potatissallad på Menyn idag. Lillen vill inte ligga själv för han va övertrött & sur så jag hade honom samtidigt (Jag är bäst på de där med att lugna ner honom).
Nu sover han så underbart och lär sova för natten. Han var helt slut efter att varit ute hela dagen ! !
Igår somnade han vid 20 och vaknade inte förrens vid 05 för mat så måltiderna har verkligen glest ut efter vi köpte den nya nappflarran. Det var ändå jag som vaknade panikslagen vid 05 för han varit utan mat så länge så jag väckte honom och gav honom. Han hade varit utan mat i 10-12 timmar och jag visste inte ifall det var farligt när han är så liten!

Ska försöka ta mig i badkaret och ligga där o chilla mig en stund.. sedan poppa lite popcorn, se på Efterlyst och sedan däcka i sängen. Så underbart ska de bli!
Jag & Magnus bråkade lite förra veckan.. vi hade mycket delade uppfattaningar om saker&ting men vi satt länge och disskuterade och kom fram till gemensamma lösningar. Inget löser sig om man inte snackar och reder ut.
Han har spelat lite för mycket Ps3 men insett det själv så nu har han slutat och vi har fått en mycket mer underbar familje-situation efter det! Nu älskar jag vårat liv.

Imorgon ska han tillbaka till jobbet efter några dagars ledighet och jag vet inte hur vi ska klara oss här hemma nu när vi fått så mycket hjälp. Allra helst på morgonen för de tar en jädra stund för mig att komma upp. Men vi  försöker klara allt jagoch Vince så det ska väl gå bra - Tänka positivt ska man!

Tjöt tjöt tjöt - BYE!

The baby! Tror att han blir snyggare när han inte ler på kort! *Flin*
Jag tycker annorlunda =)



Jag har fått rätt Biffiga armar efter snart 1 år hängandes med hela kroppstyngden På kryckor!!


Press presss på sin blekna stackars kropp !  !


Den lilla Grodan ligger i svalt förvar (blåste som tur var lite) och Nanar (5 min ungefär)   <3

Läs detta om ni orkar :D

När jag vaknade i morses (hade älsklingen liggandes på mig) så låg Vince och lyfte på huvudet och tittade sig omkring i hela rummet, nyfiket & log... Hihi, jag vaknade med ett stort leende när man får börja dagen så underbart!
Undra hur länge han har legat så och kikat?
Och han skriker inte oftast längre när han vill ha mat utan han stoppar in tummen i munnen och suger frenetiskt.. haha så då vet jag att det är mat han vill ha! Så himla söt, ibland tar han ut tummen en stund och sedan sätter han tillbaka den igen... Hihihi <3 Min Pöt !!!
Låg och lekte och pratade med varandra hela morgonen, käkade frukost, tog mig över till badkaret (ingen underbar upplevelse, men det var tvunget)... åkte iväg till Svärmor och väntade in henne, fikade lite och berättade hur han brukar ha det.. pussade farväl massor till älsklingen och åkte iväg med en klump i magen! Men det var ju tvunget =/

Körde den långa vägen och lyssnade på musik.. kom fram och anmälde oss i receptionen, röntgen låg en bra bit bort så jag fick låna en rullis ! Upp på bristsen.. hon fick hjälpa mig upp med benet och massa bilder togs. Upp med friska benet typ i gynställning för dom skulle se ordentligt. Det stog 3 medelålders käringar där i rummet där dom kollar röntgen-grejerna.. dom kollade på bilderna, tjötade med varandra och tittade sorgset på mig ca en halvtimma efteråt - HAHA!
Iväg till Christer, ortopeden efteråt.. Han satte upp röntgenbilden på en tavla och förklarade. Såg först den friska sidan, fanns massor med vitt brosk där, fick se andra sidan där var deet helt genomskildigt. Ledkulan ska vara helt rund, men det var stora inskavda hål på den. Varje gång jag rör mig så skaver det in i ledkulan. Inte nog med att det ligger "ben mot ben" utan det skaver även in och förstör. Jag har undrat så länge varför det gör SÅ JÄVULSKT ont varje gång jag rör benet, varje gång det guppaar, varje gång någon går in i mig, varje gång jag gör fel rörelse, när jag råkar släppa benet från en trapp / sängen... ja varje "högt ställe" Nu vet man ju äntligen varför.
Fick även se benen.. På friska fanns det massa vitt ut på kanterna = Skelettet.. På sjuka sidan var det också helt genomskildigt för skelettet är i princip borta för att jag inte kunnat belasta på så länge.
Så under operationen så ska han se ifall protesen går att sätta fast (den sätts fast ner i benet på något vis) eller om det inte går pga skelettet så ska han sätta in sement (stavning) i benet så protesen sitter fast ordentligt.
Han sa att mina ben kommer va helt ihop när jag vaknar efter operationen och det kommer gå bra och dom kommer vara så sedan eftersom jag inte kommer ha ont där mer. Åhh jag visste inte ifall jag skulle få gå så föralltid =)
Bara mitt bäcken som är helt  snett som jag måste träna intensivt efteråt för att få det rakt igen. Just nu är det ryggen som tar stryk eftersom den får användas istället.

Man kommer va av med denna smärtan jag har nu i princip direkt... ont kommer man ha av annat istället = dom har varit och sågat i skelett och varit inne o rört i höften + ett stort sår som kommer finnas på benet MEN shit the same säger jag! Det kommer kännas som snittet, kanske lite mer men det kommer inte va hälften av den smärtan som jag har nu.
Man ska upp och försöka röra sig redan dagen efter, man ska börja försöka belasta så snart som möjligt, men med kryckor lite i början tills man får tillbaka balansen och det kanske inte är så lätt att belasta direkt eftersom skelettet är borta men jag ska träna och försöka så gott jag kan. Är min smärta veck så finns det inget som hindrar mig!
Fått en broshýr med massa jag ska tänka på de första 3 månaderna. Måste ju ha toahöjning (jag frågade vad som händer ifall man är hos någon annan o måste på toa då, eller om man måste hålla sig? han asgarvade men jag fick inget direkt svar... haha så jag antar att man får hålla sig) sänghöjning  (sängen måste va 10 cm ovanför knät) , griptång, sittdyna... Man får inte böja höften i mer än 90 graders vinkling för då går det jätte lätt ur led. (Höftprotesen och det är ingen rolig visa tydligen) Eller sitta ben knäna över varandra men det ska man helst inte göra i resten av livet alls.

Dom ska ringa mig om tiden (operationstiden) imorgon för dom skulle flytta några patieter längre fram så jag kunde få tidigare tid, annars fanns det ingen förräns i mitten på juni och jag vägrar att ligga såhär o lipa och gapa så länge när dom andra typ haltar lite grann bara och har inte hälften av smärtan. Jo jag vet för jag har sett dom allihop där borta. Och dom är 70+ och jag 20, dom gör inte så mycket ändå.. Jag har en bebis!! ???
Magnus och Vince fick nog bo där med mig igen.. jag skulle inte behöva må dåligt över det också. JIHU!!!

Tog en massa blodprover, blodtryck, EKG med mera med mera.. Måste trappa ner kortisonet (man får inte gå på det när man ska opereras och man får heller inte sluta tvärt) och inget antiinflammatoriskt får man äta så bara massa smärtlindring.

Jaja det hade gått jätte bra hos farmor iallafall. Sovit i flera timmar, sedan vaknade han på sitt underbara humör han alltid gör när han vaknar.. skrattar o pratar en massa!
När vi kom så kom Charlotte (Magnus syyster) med Vincent sovandes i vagnen.. de hade varit ute på promenix.
Han fick även en jätte söt t-shirt av henne. Åh sikken snäll faster han har, lille fisen!
Jag pussade sönder honom på hemvägen, vi tjötaade en massa.. han fick vädra rumpisen när han kom hem och rpata med oss. Sedan slockade han i mina armar med en gång, alldels tryggt<3:)
Köpte med Pizza som vi käka när vi kom hem, man var ju vrålis efter hela dagen!

Nu ska jag söva efter denna dagen, lycklig och förväntansfull. Det verkar finnas en ljusning ändå :-)
Långt brev har jag skrivit nu - HAHAA!
Natti

Farsan & Morsan på väg till Spenshult idag.
Pussisen - Helt fläckig i fejan har man varit hela dagen - Utan att någon sagt något. NAJS
----
Mammas gos låg o chillade på balkongen häromdagen när jag skurade utemöblerna! Fisen tränar nacken på farmors altan ÅH! Jag är så duktig Spanar nyfiket rung på Kungs 
Sitter på donkenCharmar mig lite innan nanetajm Älskar att få böjjan bytt!! :) lite suddig men pöt ändå!

Ännu ett inlägg.

Blev det innan nane-tajm!
Vincents napp i flarran är alldeles för stort.. det rinner i giporna och han fick i sig 120 på typ 3 minuter så får köpa en napp för 0mån+ istället. Stackarn, hoppas han inte får ont i magen!!!

Kände mig öm i kroppen och tog tempem, hade 38.5 !! Slutade med panodilen för ca en vecka sedan för dom va slut på recepetet (lite starkare än vanliga och långtidsverkande) så nu kommer väl sån skit. Har iinte kunnat få feber ju pga regelbunden användning och den här sjukdomen gör ju immunförsvaret kasst = mycket feber o skit.
Så måste börja med dom så snart som möjligt. Man får inte ha feber när man ska opereras heller.

Min älskling blev sååå himla pöt i sin nya pyjamas *Smälter* ... Nu ligger jag i sängen och ska sätta på "Sanningens ögonblick" på weben :-) Sååå roligt program!
Nattinatt

Har skrivit ner lite punkter om min vardag, ska prata med min handläggare på F-kasan iövermorgon för att jag är berättigad lite mer ersättningar än vad jag har.
Om hur min vardag i det stora hela sett ut sedan augusti :


1 . Har inte kunnat uföra dagliga sysslor såsom dammsugning, handling, ärenden ute på stan, ta mig till sjukgymnast eller leva ett "drädligt liv." (Utan hjälp)

2. Ibland kan inte sköta mig själv och med det menar jag: ta mig i badkaret eftersom jag inte har dusch(kan inte lyfta mitt ben över karet) så då får min sambo lyfta mig i badkaret.
Det blir mycket skrik, gap och tårar.

3. Matlagning:  Ibland fått släpat mg ut till köket med kryckor eller blivit bärd, tagit en halvtimma ungefär.


4. Jag kommer få toahöjning, griptång, förhöjd säng och en sittdyna.


Har även fått hjälp att komma upp i lägenheten i perioder. Det har gjort för ont med allt "guppande" som blir när man blir bärd, så dom (magnus o pappa) fick bära ner en stol till mig som jag fick sätta mig på ifrån bilen med stöd åt fötterna lite bakom  stolen så fötterna i princip "satt fast" utan att det rörde sig o guppade, och fick bära upp mig med stolen till lägenheten.

Detta resulterar

Jag vill va självständig, jag har inte haft färdtjänst (utan väntat på sambon kommit hem) och det har gjort mig deprimerad och detta har jag gjort att jag inte viljat leva.
Jag har fruktansvärt ont, jag går på morfin, jag har inte kunnat röra mig, är handikappad och stilla sittande mesta dels av tiden.

Jag får ibland ligga i sängen med smärtsamma plågor som är outhärdliga
då får min svärmor och vänner får komma hit på dagarna och hjälpa mig med vincent för min sambo måste jobba för annars har vi inte råd med allt som behövs.
Vi har dyr hyra på ett fint område .. vi måste bo här för det är det enda stället med hiss
så jag kommer ut och in ur lägeneten.

Vi är en familj på 3 st  och vi måste tänka långsiktigt, vi flyttade hit från ett annat område för det fanns inget annat med hiss. I vår gamla lägenhet som vi flyttade från fick min sambo bära mig upp för 3 trappor (när jag var "så bra" annars stolen) när jag skulle till läkare och sjukgymnast, resten av tiden fick
jag mestadels sitta inne.
Min sambo får ta ledigt från sitt jobb för att köra mig till olika saker för jag inte fått tillfällig färdtjänstkort.

Det har varit ett helvete, har inte kommit upp ur sängen utan hjälp (tagit en timma ungefär)
har inte kunnat leva ett vanligt liv pga min höftled.
Innan detta blev "värre" :
När jag jobbade kunde jag inte ofta cykla eller åka buss dit utan mig sambo fick köra mig och jag fick halta mig fram genom korridorerna, mina kollegor bad mig gå hem varje dag för jag hade ont och kämpade, fick sjukskriva mig 5/7 dagar i veckan, och han fick komma o hämta mig och bära mig efter arbetspassen för min höft var förstörd, darrade, kraampade och smärtadeoerhört efter en hel dags gående (haltande) på jobbet.

------------------

Ja borde ju få ersättning för detta helvetet, även retroaktivt, eftersom jag inte fått någon hjälp från någonstans förutom
NU, nu börjar de engagera sig lite för min mamma varit med rytit på dom & hjälpt till.
Man kan inte bli sjuk som ung för de skrattar åt en i samhället och tror inte det är så värst farligt. (För man är ju ung?)
För jävligt!!!


Shopping-dag

Ganska nyss hemkommen och SÅÅÅÅ trött i både höft och rygg.
Var lite bättre än igår/inatt så jag beslutade mig för att  följa med, så farligt kan det inte va om man ändå sitter i rullisen, sagt och gjort! Det gick ju någorlunda ändåå. Varit borta precis hela dagen och lill-hjärtat har varit så gudomligt snäll, inte sagt ett ljud! Bara tittat sig omkring med sina blå stora vackra ögon.. På eftermiddagen gnällde han 2 sekunder inne på Willys för han var övertrött efter denna fullspeckade dag .. då guppade jag honom några sekunden och sedan tvärdeckade!! <3<3 När vi kom hem fick han bytt böjja, lyssnat lite på sin sängmobil och skrattat, skrattat lite åt mammsen och nu tvärdeckat i min famn igen. Åh va man kan älska dig min lilla lilla Vince ♥

Shoppat en massa massa hela dagen. Kunde inte ens ha alla påsar i knät på hemvägen, åkte till Willys och storhandlade massor. Träffade Carro min jobbkompis och tjöta endel.. Ska prova med mindre nappar till lillen nu för alla tidigare har varit förstora.. Ska snart sätta på han hans nya fina Jamas!
Nu har vi äntligen fått tummen ur och köpt blommor till hans rum, gardiner är också fixade .. ska bara köpa gardinstänger till honom & Kök! också
Nej nu ska jag vila mig efter denna dagen.. kanske ta ett bad? Om jag kommer i badkaret vill säga.
Imorgon är den stora "träffa ortoped-läkarn-dagen" ..JIHU, äntligen!!=)=)
Min lilla ska va hos farmor så länge eftersom vi skulle prata i lugn och ro, jag mår pest för detta (lämna bort honom) men det kommer ju såklart gå bra men mest jobbigt för mig =/

Nu värker det så dags för medicintajm igen! Ha en bra kväll allesammans! Natti natt [I förtid]

Dessa är beställda till lillen, sååå fina!

ADIDAS STAN SMITH CF 1 BLACK


Fruktansvärd natt

:( Gjorde en massa ofrivilliga rörelser varje gång jag skulle somna in (fattar inte varför men antar att man alltid gör det men inte tänker på det annars) och vaknade av ett skrik utan dess like. Samtidigt som det "rörts sig" så krampade det i flera sekunder och benet skakade och det var helt fruktansvärt. Vågade inte somna in tillslut men gjorde det ändå och då var det samma visa igen. Magnus gick upp och hämtade en morfintabett till mig och tillslut somnade jag, tack och lov!

Har inte vågat mig upp ur sängen ännu idag men ska prova om en stund, dom (magnus och vince, jag kan tyvärr inte ta hand om honom så mycket) ska ut och shoppa som fan och jag vill gärna följa med i rullstolen men jag vet inte ifall vägen dit blir mer fruktansvärt än vad det är roligt. Får se..
Ska handla massor också för nu är det verkligen tomt, igår fick vi äta korv med brö till middag och hur kul var det på en skala?! Jaja hoppas jag överlever denna dagen för igår kväll tog det en timma från toaletten in till sovrummet, jag skrek, grät och benet skakade och krampade och får ingen balans.. för jävligt detta livet men snart är det (nog) över!!

Säng-liggande ! !

Vi har haft en familje-dag i sängen idag... bara lekt och myst med Vince! Jag kommer inte upp härifrån, bara jag andas så gråter jag av smärta! Tog en timma ca o ta sig till toaletten tidigare idag, va ett rent helvete att få ner benet från sängen! Men men jag får väl ligga här och vänta på bättre tider (Tisdag te.x).
Men rädd för propp blir man när det inte går o röra benet överhuvudtaget och det börjar skava skavsår på hälarna.
Blir Desperate houswives Repris straax och Magnus ska laga Kycklig och nudlar till mig!!!´Så ska väl dom gå ut en sväng o få lite luft.

Jaja jag är inte på humör! HEJHEJ

ROBINSON

Nu sitter vi bänkade..nyduschad och go, väntar på lite Godis (Fnisss pappsen).
Varit ute i solen hela dagen idag, så lite färg har man fått.
Får dock ondare o ondare för varje dag som går. Tog säkert en halvtimma med tårar o gap för att komma upp ur sängen förut.. Enveten som man är, vad ska man upp o göra liksom med den smärtan? Man får ingen guldstjärna i himlen för det, så är det likadant imorgon så ligger jag i sängen hela dagen så får magnus sköta stället här.

Jaja hoppas ni har en bra lördagskväll, de flesta grillar nog o tar en öl =)
Men jag klagar absolut inte så länge jag har värmedyna, godis och en mysbebe i famnen. ♥

Människor är fruktansvärt korkade.

Kan vi inte vara överens om att det alltid kommer att finnas folk som ger en kommentarer? Om man inte ammar är man dålig mamma, ammar man för länge är man dålig mamma, har man inte barnvakt innan barnet är 4 veckor blir barnet asocialt, lämnar man bort bebisen är man hemsk osv osv. Likadant med vikten på bebisarna, kommer alltid vara någon som tycker annorlunda.

Läste en tråd på familjeliv där hennes söta bebis vägde något på 9000 gram och var 4 månader . (Även någon som var 7 6 månader och vägde 11 kg.. Mycket kan tänkas men nu var hon 2 år och var JÄTTE liten för sin ålder och mamman fick alltid köpa de minsta kläderna. Så man kan inte snacka vikt på en bEBIS) Hon fick hela tiden kommentarer som "fortsätter han sådär kommer han varken kunna krypa eller gå" .."han kanske lider av fetma" "Är det verkligen normalt att en 4 månaders väger lika mycket som en 7 månaders normalt ska göra?" ..Osv osv.
Jag blir så j----va URSINNIG rent ut sagt. Tänk när ska människor bara ta och skita rent fullständigt i andra??
Hennes bebis mådde PRIMA och det är alltid huvuddsaken. ETT SPÄDBARN KAN INTE VARA ÖVERVIKTIGT.
Dom kan va jätte tjocka och goa men det är ofta ett tecken på att dom mår väldigt bra och de där kryper dom av sig sedan när dom börjar röra på sig mer.
Likadant om en bebis på 10 månader som vägde som en på 5 månader och då var det ett jäkla liv runt det.. ifall hon inte fick någon mat osv osv.. HERREGUD, hennes dotter mådde också hur bra som helst och det är ju alltid huvudsaken? Alla bebisar har olika aptit. Är den inte hungrig så kan man inte tvinga dom att äta och är dom hungriga kan man inte neka dom.. Men människor ska ALLTID ha åsikter om ALLT, för dom tror alltid att dom är bättre "över-människor" än alla andra och att dom och deras barn har det bäst. Ibland är det bättre att de håller käften stängd istället för att öppna den och visa hur dumma dom verkligen är.

Min älskling är nu en liten fis på runt 6500 (men ändå ingen riktig michellin-gubbe ännu för han rusar iväg på längden också).. han älskar att äta (men äter inte mer än andra 2 månaders för det är vanligt att de äter var 3-4 timma, ibland oftare).. Kanske fortsätter han gå upp, kanske planar det ut (de går upp mest de första 3 månaderna sa BM) Han är så tillfreds med livet, han chillar sig igenom dagarna. Gnäller bara när han vill något och blir han sjuk han har något att ta av! Och han är bara SÅÅÅ PÖÖÖÖÖT med sina så valk-ben (K) Hiiihihi.
Jag var också en riktig tjockis när jag var bebis och Magnus också=)=) .. Tänk om någon ska säga "Akta, ni skämmer bort honom med mat, han blir tjock sedan.. han kommer inte kunna gå, plana ut måltiderna" .. dom hade fått en rak höger av mig. Det är en bebis vi pratar om, varken jag eller Magnus är överviktiga, och ingen i våran släkt heller.
Aldrig att jag skulle låta en bebis va hungrig, svälta eller banta en bebis. Vad finns de för sjuka folk?
Dom kan va mulliga tills de blir 1-2 år utan att det är något att oroa sig för.

Men det jag ville komma fram till är att : Människors korkade kommentarer beror på okunskap!
Men undra när folk ska sluta ha så myckert åsikter om precis allt??
Jag älskar min bebis, hon vars bebis var underviktig älskar sitt, även hennes barn som var överviktigt, kort, för lång, för mycket fräknar, födelsemärken blaha blaha... Varför prata o lägga sig i om sådant?? En liten bebis vars föräldrar älskar de över allt annat. JAG SPYR PÅ FOLK SOM KOMMENTERAR BARN eller pratar illa om dom. Dom ska ha ett skott i pannan och dom är riktigt jävla sjuka i huvudet!
Ursäkta mig men den tråden gjorde mig riktigt upprörd!

Love days like this.

Ja, jag överdriver inte om jag säger att det varit en RIKTIGT bra dag!!!

Vid 12 - snåret kom mannen i huset hem, köpt med massa gottigt till kvällen. Jag och Vince hade somnat här i soffan så vi vaknade till liv.. gjorde oss i ordning och gick ut o gick en runda med selen! Kom fram folk (pensionärer har en tendes att fullkomligt ÄLSKA mig) och tjötade ungefär varje hundradels meter, så jag fick ju tjöta en hel del.
Var jäkligt trötta efter en bits gående (tyngden börjar bli jävulskt mot höften), så vi satte oss på en bänk i solen.
Låg en jävligt död kråka på vägen, helt platt med blod och fjädrar runt om kring.
URSÄKTA FÖR EN HEL DEL SVORDOMAR HÄR SÅG JAG MEN FÖRHOPPNINGSVIS ÄR NI INTE KÄNSLIGA AV ER.

När vi kom till dörren kom Magnus ut.. hade fått ytterliggare ett brev att hämta ut. Ja, min mormor är sååå snäll! Så det hämtades ut på hydro (Gardiner till Vince och oss + en födelsegrej till Vince som det står namn, vikt och datum osv.. så fin, och kul att ha framöver i livet).. Jätte fint och roligt!!

Gick in på Hemköp och köpte oss en varsin glass som vi åt i solskenet.. När vi kom hem började vi förbereda maten - GRILLAT!!! Det blev Marinerade Kotletter (igen för det var så jävelusiskt gott) champisar, pommes och en kall sås gjord på Creme fraice, phiadelphia, vitlök och lite örter ... med en god feta-sallad till.
Det åt vi och det var massa mys, Vince tyckte det var jätte roligt , vi bäddade upp honom i vagnen så han kunde se ordentligt överallt :-) Våran älskade lilla underbara bus <3<3<3

Nu ska vi strax kika på "Familjen är värre", äta chirre och dirre. HAHAHHA visst är jag rolig?! Tända ljus och ha det allmänt underbart!!! Mangan är äntligen ledig i helgen så imorgon blir det en riktig familjedag.
Längtar så tills på tisdag då vi sk till Spenshult och prata ut länge med Ortopeden!! Spännande och roligt (och pirrigt)

VI MYSER SÅ UNDERBART INNAN LÄGGDAGS . MIN LJUVLIGA PRIIINS!

Kolla minen.. hahah, så gött har han det =)
(titta hans små armar ligger o kramar om mig .. åhhh im smälting)



Äntligen Fredag, äntligen

Haha undra om någon här är lycklig för att det är helg. Fråga mig inte varför men det är väl för det är sådan mysstämning.. Strålande solsken idag - Såå underbart ! ! !

Natten har väl varit sådär...Hjärtat har sovit bra men jag har haft en pulserande hemsk smärta. Grät nästan och det gör jag inte ofta längre för jag har väl blivit härdad (Haha) och även i stillasittande/liggande läge gjorde det ju skit ont. Oftast förut ha det varit när jag rör på mig. Men ortopeden sa att när sjukdomen inte kan bli så mycket värre och artrosen är riktigttt svår så gör det även ont i ikkerörande läge. Vilken tur att det snart är operation!
När jag skulle upp på toa så kunde jag inte lyfta med benet utan fick ha det släpandes (som i höstas) JÄVLIGT sakta för fuuck va ont. Jaja jag ska inte lipa mer nu framför er här =)

Idag blir det grillning igen för vad är väl godare?! Nej precis, inget! Med massa goda kalla såser till.
ÅHHH, jag läskar verkligen upp mig själv här.
Riktig mysfredag har jag planerat in iallafall. Nu somnade nyss min lille fis <3 MAMMASSS....

TACK & HEJ -- TRELIG HELG

Ljuva Ting

Nu är jag här igen.. varit nere hos Michaela och fikat ute i solen förut, hur gött som helst!  Vincent & Nellie tittade med stora ögon på varandra. Suttit och tjötat om allt & inget!

Jag har lagat Pannbiff 'a la Emsss - Låter en aning smarr, va?!
JÄVLIGT starkt. Som vanligt tror jag att jag pepprar för lite. När ska jag lära mig?

Ska även gå in på... hmm, vad hette den sidan nu igen då (?) och beställa tuffa stora fotografier på Vince att ha på väggen, även massa andra bilder som man ka sätta in i fotoalbum. Funkar inte bara att ha bilder på datorn.
Vad är det för minne sedan att titta i liksom?
Nu ska jag titta på Sjukhuset och sedan Grannfejden, folk är så jävla körda!
Men riktigt underhållande för en annan att titta på - Det kan jag inte förneka direkt.
:-)

Titta in på ljuvating.com föressten..
Denna söta Krok ska Vince få o hänga upp sina jackor på!

Min lilla groda!!! (L)

HALLÅÅÅÅ!
Vincent ligger på min mage med benen åt sidorna som en liten groda (L) Mammas gjoda!
Att ens kärlek kan vara så djup, det är helt sjukt! Att denna lilla lilla varelse kan ge en annan människa så mycket känslor.. han börjar mer och mer få en personlighet och det är så underbart att se, även hur han utvecklas mer och mer för varje dag! Hur han tittar runt precis överallt, allt är så spännande att han blir helt till sig och förvirrad. Huvudet flyger fram och tillbaka för det är så spännande att han vet inte vart han ska kolla. ÅH SÅ ROLIGT MAMMA ser det ut som han tänker <3 Så ljuvliga ljuvliga ögon. Igår sov han hela eftermiddagen, kvällen och natten. Jag saknade honom så mycket att jag blev nästan lipfärdig. Ha ha ha!
Sen när han vaknade fick jag pussa på honom som en galning och då gapskrattade han åt mig och tjatade massor, tror han hade saknat mammsen också, faktiskt :-)

Nu ska jag strax duscha och fixa till mig lite, ska gå ner till grannen och fika lite och titta på hennes lilla dotter. Hon fick nämligen också ett barn i December månad.. så det blir kul att titta på henne! Se om Vincent reagerar på andra bebisar, fast det är han nog för liten för.. men kul iallafall. Sitta ute i solen, hon har våran sol hela dagarna den busen.
Sedan är jag sjukt sugen på att laga Pannbiff med stekt llök, potatis och Gräddsås (Rätt stark) - Riktig husmanskost! Gott men jag gillar att göra om maträtter lite, det behöver ju inte vara exakt sådan husmanskost som gamlingarna äter utan en enda krydda i liksom...
Nej... Dags att do some importent stuffs! HEJ

DU VET ATT DU ÄR SMÅBARNSFÖRÄLDER NÄR:

♥ Du har ett kodord för Bajs i offentliga sammanhang, och din omgivning känner till kodordet.
♥  Du njuter av att gå och handla mat själv, och räknar det som "egen-tid".
♥  ....Men när du väl gör det kommer du på dig själv med att vagga kundvagnen (som en barnvagn) när du står och pratar med en bekant.
♥  Det första stället du letar efter nycklar / mobiltelefon är i lådan där plåtar förvaras under ugnen.
♥ Middagen tar 25 min att laga, 6 minuter att äta och 45 min att städa upp efteråt.
♥  Du utbrister : "Herregud, halva dagen har ju redan gått åt", trots att klockan bara är 11.
♥  Du känner hur världen rämnar när du råkar sparka till en leksak, på väg ut ur barnets rum, som börjar spela eller tjuta och väcker barnet du ägnat timmar åt att lägga.
♥  Du slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker.


HoppsaN

" Tyvärr är det fortfarande så i detta avlånga land att när två fria och jämställda individer flyttar ihop och bildar familj så är det till 99 % kvinnan som förlorar - hon får MER jobb (för hon tar det mesta av hemjobbet) och MINDRE egen fritid.

Nåväl, i början är det inte så stor skillnad eftersom hemmet fortfarande är ganska litet och det är bara två personers skit som måste tas om hand. Och det är ganska kul att inreda och planera tillsammans...

Sen kommer första barnet. Hon stannar hemma (för hon ska ju amma och så.. dessutom är ju mamman det viktigaste personen för babyn det vet ju alla). När hon nu är hemma och han jobbar så är det inte mer än rättvist att hon gör det mesta hemarbetet: lagar mat, städar, fixar tvätten, sköter barnet. Han jobbar ju o drar in stålar, och dessutom är han trött efter jobbet så det är inte mer än rätt att hon gör lite mer hemma, visst är det så! Och han byter faktiskt däck på bilen två gånger om året - så det är ju inte mer än rätt att hon tar i lite mer inom hemmets fyra väggar eller hur?

Efter mammaledigheten (jo, så brukar den kallas fortfarande för det är en försvinnande liten minoritet män som tar ut FÖRÄLDRAledighet) jobbar hon igen. Neeej.. inte heltid, för barnet ska ju inte behöva vara så långa dagar på dagis, det är inte bra. Och hon tjänar ju mindre än han (han gjorde ju karriär medans hon var mammaledig) så lilla familjen förlorar mindre än om han skulle gå ner i tid. Då är det inte mer än rätt att hon lagar mat, diskar, tvättar och städar plus engagerar sig i barnets uppfostran lite mer än han. Och jovisst, han än ännu mer trött efter jobb och övertid än förut - för jobbet har ju blivit lite mer krävande än det var förr. Så han måste också få gå ut med polarna lite då o då. Det är ju bara helt naturligt. Ibland "hjälper han till" med barnen och hushållet, och ojsan så duktig han är (tycker alla inklusive han själv).

Sen är ju så att eftersom han tjänar rätt så mycket mer än hon vid det här laget så är det bara rättvist att han får njuta av frukterna av sitt flit... faktiskt. Hade hon haft samma begåvning som han så hade hon faktiskt kunnat tjäna lika bra! För var och en efter förtjänst, i den här relationen är vi jämställda så därför betalar var och en för sig, här delas det 50/50. Om hon nu råkar ha en usel lön så behöver väl inte han straffas för det?

Fast... vad hände med det jämställda fria paret? Hon har blivit lite grinig måste erkännas. Man kan ju undra varför. "

Massor av tankar

Usch jag har verkligen så SJUKT mycket bekymmer att det finns inget slut på allt. Kan inte ALLT runt om kring mig bara bli bra ? Jag hoppas innerligt att dena återhämtning efter Operationen kommer gå relativt snabbt.
Jag vill bara kunna sköta allt själv, på mitt eget vis.. Kämpa på för allt, för ja.. det kan jag erkänna att jag är bra på.
Trots allt som hela tiden händer runt om kring en så står jag där rakryggad och kämpar på in i det sista. Vart jag får den energin från är ett mysterium när inte ens andra runt om kring mig har det så här och inte ens orkar.
Det är den enda postivia sak jag är nöjd över hos mig själv. För jag ger aldrig upp!

Ibland önskar jag bara att jag hade någon att prata med, som inte dömmer, som sitter och kan lyssna och försöka förstå. Utan massa skitsnack !! Det känns som det bara är skitprat överallt, mår någon dåligt.. ja då ska det tryckas ner!

Förstår verkligen det där med "får man barn så försvinner alla, och även om man blir sjuk" jag har varit med om båda saker så jag har väl dubbelt upp då. Men det är inget jag lipar över direkt...
Ska ut och leva livet och lära känna massor av nya BRA människor när jag blir frisk!

Vet inte vad jag ville med detta inlägg, skriva av mig kanske. Jag bryr mig så mycket om alla jämt.
Ibland önskar jag att någon kunde bry sig om mig, att lämna lite av sin viktiga vardag och ta en stund tillsammans med mig. Men det är nog för mycket begärt (?)

Då börjar även denna dagen lida mot sitt slut...

Det där lät lite deppigt, men!!! Skönt det iallafall.

Imorses ringde en sköterska från min sjukmottagning för jag undrade lite om min sjukskrivning osv och hon sa att jag hade fått en "inför-operationssamtals tid" (därav behövde jag inte sjukskrivning från henne)... VA (?) Undrade jag, för jag har inte fått hem någon tid alls, och hade ingen vetskap alls om detta.. så jag fick ringa ner till Spenshult i Halmstad och jo visst så hade dom glömt att skicka ut en kallelse.. Vilken tur att jag ringde så jag inte hade missat det...Orka vänta ännu mer bara för dom glömt det?
Så nästa tisdag, om exakt en vecka så ska vi dit. Magnus mamma ska ha Vincent så länge för man ska tydligen ha med sin anhörig och sitta och lyssna på dessa saker som är väldigt viktiga en lååång stund i lugn och ro. Skulle även röntga höften och ryggen för att se vad dom ska ha för Protes osv... och efter detta samtalet kommer det gå SNABBT, jihuuu!
Börjar pirra rätt bra i magen...
Och bekymmer som vanligt för jag kommer iallafall behöva ligga inlagd en vecka och jag vet inte hur det blir, ifall dom kan gå bo där med mig igen eller inte. Jag tänker INTE vara utan min lilla bebis så länge. Min barnmorska sa att bebisarna hinner glömma en och bli gnälliga och undra vart mamma är !!! STACKARS min lilla bebis, det ska ALDRIG få hända honom, hellre dör jagg. Fast isåfall får dom väl hälsa på mig varje dag men sisådär kul att åka ca 15 mil varje dag... Jaja det löser väl sig, det gör det ju alltid tillslut.

Även varit på Plantagen och firrat blommor till balkongen. Har verkligen sjukligt jäkla ont idag. Gapa rakt ut varje steg jag tog där inne för det högg till så djävulsk och kollade med mördarblick på alla jäkla människor som blegar ögona ur sig. Tog la en halvtimma att komma ur ich i bil, Magnus suckade åt mig och bad mig skynda mig. Död åt honom tänkte jag + 10 andra hemska tankar hur han kan va så elak... va fan - jag lider????

Hemma grillade vi fet flintastek med mormor&morfar och planterade blommorna på balkongen... hur kallt som helst o blåste nordanvind. När vi hade grillat klart tittade självklart solen upp...fikade lite o sen åkte dom hem till Trollis igen.

Mammas operation hade gått bra<3
Nu ligger jag i sängen o tänker så göra resten av kvällen. Går inte att sitta upp.
Se desperata hemmafruar på datan kanske. Min lilla kärlek har varit underbar hela dagen som vanligt och sover nu på min mage - Alldeles ljuvligt. Önskar jag kunde stanna tiden...
Äta kex&ost nu... Heeeej

.♥ .♥ .♥

Det finns bara ett vackert barn här i världen och varje mor har det.♥

Varit iväg på en massa Stuffs

Skrev detta inlägg runt 16-17,tiden men det blev visst inte Publicerat förrens nu !!! :
Trodde Barnmorske-besöket skulle gå snabbt... men Ack va fel jag hade (Såklart). Det skulle tas blodtryck igen, blodprover och Urinprov. Jag såg väldigt annorlunda ut tydligen =)
Skulle gå igenom hela förlossningen, hur det var nu efteråt, min sjukdom (som om vi inte ältat det tillräckligt?) och äntligen till det viktiga: Preventivmedel. Så idag har jag börjar med Mini-piller. Ppiller fick jag inte ät av en jävla massa anledningar och främst för att Mor min hade Bröstcancer för ett tag sedan.
Men mini-Piller går bra. Tro inte att jag kom undan ytterliggare än läkar-tid även om jag försökte. Anders var bara tvuuungen att träffa mig en sista gång. *Pust*

Skulle åkt ut och solat oss vid Havet och köpt med oss massa Gottigt... MEN det var inte jätte jätte varmt och sedan kom molnen fram så vi åkte till Kungs istället ändå. Gissa vem som tyckte det var suuuperintressant med alla saker?!
Hitta en söt Kepa till lillen som han blev såååå himla söt i + mössan som jag visade, kikade runt lite, åt på Mc-donken och sedan handlade. Äntligen hemma nu, städat lite.. ska även duscha och sedan bara sitta på röva... sååå ont att det är sanslöst. Det hjälper inte mycket alls med alla de mediciner jag äter per dag , men det skulle det ju inte göra heller, sa ortopeden. Ska se om det lindrar liiite med ett glö-hett bad sen. Ska bada Vince i sin balja också, änna dags.

Ikväll när lillälsklingen somnat ska vi sätta oss & spela lite kort och äta lite gott faktiskt - Myyys.
Imorgon kommer Mormor hit och vi ska grilla och massa annat..
.Hejhej

Min gudomliga lilla kille <3<3<3<3<3<3<3<3










Ä l s k a r  d i g   l i l l - s k i t e n  f r å n  m å n e n  o c h  t i l l b a k a  <3
M a m m a s  &  P a p p a s  l i l l a  P r i n s ♥

. Uppe med Tuppen .

GODMORGON!
Natten har varit bra (Som vanligt). Herren vaknade runt 03 för mat och sedan vid 06.30 och då behagade han att gå upp också för han ville inte somna om =) Men vem fasen vill sova ännu mer när man sovit så gott hela natten ? (Inte mamman iallafall *Fniss*) . Gjort vårat Morgonbestår och nu ligger han återigen i min Famn och sover *Lille gos*

Jag ska snart börja tillaga lite frukost, om man ska ta och göra någon slags Äggröra till kanske, lite småsugen på det!
Har checkat en jädra nice "Picknick-smörgåsrecept" på Nätet, så gudomligt gott såg det ut. Dubbelsmörgås med Tandoorikyckling, phiadelphia, grönsaker, rödlök med mera!
kryddburken_tandoorikrydda

Efter frukosten ska vi bege oss till min Föredetta BM *Pust*, som om man inte hängt där nog... är änna trött på henne nu och tro fasen att hon är trött på mig också med alla mina bekymmer. Ha ha ha! Sista gången på ett tag nu, och nästa graviditet tycker jag nog att man kan få byta ut Barnmorskan !!
Vince och Magnus (Som är ledig 2 dagar nu efter att ha jobbt helgen, jihuu) får väl ta en promenix så länge eller nåt, tar väl inte så lång tid där förhoppningvis. Bara hon inte tvingar mig på Läkarbesök hos deras doktorer igen, missade nämligen ett "efter-snittkontroll" där för några veckor sedan. Jag är så innerligt trött på att springa överallt där inget vettigt sägs, mitt snitt ser utomordenligt ut, har inte vätskats en enda gång och jag pratade ut o´m snitt-upplevelserna när jag blev utsksriven från BB så det behöver jag inte göra ännu en gång. Dom är oroliga att man ska bli deprimerade efter den upplevelsen...

Sedan ska jag shoppa den urläckra (Enligt mig) mössan till Vince, ta någon fika med min Familj på Kungs kanske och sedan handla mat inför veckan.. håller på att kollar lite Recept just nu som man kan ha i sin "Veckolista".
Ja visst är jag en riktig hurtbulle? (Ironi) :D Köpa ny flaska till Vincent också, dom blir ju slitna så fort när dom används flitigt. Jag fullkomligt ÄLSKAR att handla saker till bebisar, spelar ingen roll vad det är. Har jag pengar går ALLT åt till Vincent .. vet faktiskt inte när jag handlade något till mig själv sist. Var nog ett år sedan eller nåt! Skulle shoppat för ett tag sedan men det blev också till honom *Flin* .. Men nu börjar det faktiskt bli akut med mig själv så ett par Ballerina måste jag faktiskt inhandla nu... sunkigt att gå omkring med illa-luktande tjocka skor när våren börjar komma.
Nej då ska det var målade naglar med ballerina (skulle ju helst haft högklackat men den drömmen är lååångt borta just nu, nästa sommar kanske? Jag är glad, kanske jag kan ha högklackat någongång i livet igen? Hade förberett mig på att inte kunna ha det mera... men dom säger ju att man kan gå efter ett tag efter Operation så man får väl försöka lita på det, även om hoppet varit borta myyyycket länge.) på fräscha nytvättade fossingar!
Idag blir det iallafall gårdagens Tacos till middag för det blev massooooor kvar.
Solen strålar och det känns som det kommer bli en väldigt bra dag idag.
Mamma åker till Sahlgrenska och ska imorgon opereras *Hoppas hoppas det går bra men det ska det väl göra*
<3 Älskar henne!!!!!
Hörs senare för mer uppdatering, antar jag. Pussss från mig och min lile bäse-skit!

Film & Kladdkaka



Vicky och Cristina, två unga Amerikanska tjejer, åker till Barcelona för en härlig semester. Vicky är tillbakadragen till sin natur och ska gifta sig i slutet av sommaren. Cristina är hennes raka motsats, öppensinnad, äventyrslysten och sexuellt nyfiken. De träffar en attraktiv och kontaktsökande konstnär och senare även hans vackra, men komplett galna ex-fru. Mötet är början på ett romantiskt äventyr som antingen kan uppfattas som dråpligt eller upprörande, helt beroende på dina egna erfarenheter.

Denna ska vi lägga oss och se i sängen när baby kommer hem från jobbet!! (Lill-älsklingen får fortsätta nana på mammas mage, det mysigaste jag vet... han älskar det också *Flin* - Närhet, närhet, närhet for fuck sake)
Gissa vem som valt den?! Han får bara gilla läget. =)
Ska ställa mig och göra en riktigt kletig och god kladdkaka som vi kan mumsa på till också..... Godnatt alla fina.


KUUNGEN :D



(Det gick inte att trycka på Enter, därför det inte är styck-indelad...lite jobbigt men får gå=)
Varför längtar du till den dag då du ska fylla sju 
Varför skynda på när den tiden snart är här ändå
och det liv som du har alla tusentals dar passerar på ett litet kick
Så mens ditt hjärta slår an passa på om du kan fånga varje ögonblick














Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är riktigt kär
(Snart är den dagen här)










Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är hopplöst kär


Du som inte än börjat måla dig kring ögonen
tänt en cigarett, hört på Bowie eller Nazareth
fått ett streck i kemi vart på kurs i Torquay
färgat håret blått, vart så full så du spytt
då din oskuld flytt behöver inte ha så brått

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är riktigt kär
(Snart är den dagen här)
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är hopplöst kär




Och plötsligt så har du nått fram till den dag då du ligger och tänker som jag
Varför längtar du så, när det går så fort ändå
Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är riktigt kär
(Snart är den dagen här)
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är hopplöst kär

------





Det som alla pojkar vill  är att fälla tonårstjejer 
Därför är jag långt från "chill" när jag möter en så'n player
I min egen vestibul
Står han där lite finnig och ful och tror att han och dottern ska ha strul













Nu har pappa laddat bössan För att mota bort en drös
P p pojkar som vill bara för att komma till på var fjortis som går lös
Så håll hårt i truckermössan om du är en utav dom P p pojkar som vill
bara för att komma till För då lär pappa ladda om

Hittar via MSN gänget som var här på scooter
Står sen i pyjamasen skäller ut dom efter noter
Den som då har krökt ett hår Lagt en hand på min tonårings lår
Han lär snabbt få be sin sista "Fader vår"

Nu har pappa laddat bössan För att mota bort en drös
P p pojkar som vill bara för att komma till på var fjortis som går lös
Så håll hårt i truckermössan om du är en utav dom
P p pojkar som vill bara för att komma till
För då lär pappa ladda om


Minns mitt första tonårsrus
Handen tätt under flickvännens blus
När det plötsligt hördes vrål från hennes hus
Nu har pappa laddat bössan För att mota bort en drös

P p pojkar som vill bara för att komma till på var fjortis som går lös
Så håll hårt i truckermössan om du är en utav dom
P p pojkar som vill bara för att komma till För då lär pappa ladda om
P p pojkar som vill bara bara komma till För då lär pappa ladda om























STORSJÖYRAN ANDRRREA - HAHAHAHHH

I ai nt more than a minut away from walking

Dagen har väl inte innehållt så mycket vettigt ändå.. myst på morgonen, skulle åka iväg och fika men så glömde vi kortet hemma och hann inte åka och hämta det för Magnus skulle till jobbet - SEGT!
Så trötta som vi var (jag och vincent) så gick vi oss och sov middag i 2 timmar och det var ljuvligt och fruktansvärt mysigt, låg och höll om varandra, mammas lilla <3
När jag vaknade så gjorde jag Tacos och det var också ganska gott, smockade i mig två stycken med skal och en med mjukt bröd!
Nu har jag gett lillälsklingen mat, fått bytt blöja och på med Pyjamasen, lika gott att ha den på...
vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det blir nog att leka och mysa mestadels av kvällen!!

Imorgon ska jag till min Barnmorska för att se vad man ska ha för Preventivmedel, får se vad ma ska välja ??
B Y E


Känner du igen dom?!!



10 orsaker att hata dig

FYYYY FAN VA GÖTT DET VAR MED GRILLAT !!!!
MINA SMAKLÖKAR FINNER INGA ORD !!!!

Ja som ni förstod var det ganska gott.
Imorgon kommer kanske mamma hit, hon ska nämligen opereras på Sahlgrenska på måndag
så då kan ju vi bara köra dit henne på morgonkvisten.

Alla barnen i husen mitt emot här hoppar studsmattor och leker och man känner då hur livet leker =)
Haha Vincent är så söt när han sover, skrattar så han kiknar & hela magsäcken hoppar till, hihi undra vad han drömmer om då =) Nu blir det 10 orsaker att hata dig som börjar kl 18, sedan Robinson sedan är det läggdags antar jag. Man är trött på kvällskvisten när man blivit mor. Hjärtan och godis till - Mmm!!
Pussss och Kraaam (K)

The grill-master in this house!


Marinerade Kotletter & Champnjoner - DET VAR MUMSIIGTTT!!!


Morsan i huset.




Min SNYGGING<3

Världens Bästa Lördag!!!

Inatt har inte varit så roligt. Nej, det hade inte med Vincent att göra för han sov som vanligt som den Kung han är =) Hihi!
Men skrek av smärta, Uschhh men enveten som jag är så struntade jag i att väcka Magnus och gick med myrsteg till köket och fixa ersättning o hämta ny blöja! Fan va jag gapa =P
Efter X antal mediciner senare såhär på morgonkvisten så känns det bättre.

Gjort våra dagliga morgon-rutiner här hemma. Kokat nytt vatten inför dagen (även kokat flaskorna), bytt blöja, tvätta bäsen, gett D-droppar,  kammat ull-håret, klippt naglarna som växer som ogräs varje dag, tagit på nya och fräscha kläder.  Denna procidur blev alldels för mycket för hjärtat så han slocknade direkt efter detta!! PÖTBOLL <3

Stora hjärtat jobbar, och eftersom det inte blev någon grillning igår ska han köpa med sig det hem idag.
Marinerade kotletter, färska champinjoner, potatissallad med sallad
och Cola på Balkongen.
Ni här ju själva hur ljuvligt det låter?! Vi måste rengöra grillen bara - Bööh, det som är det tråkiga!
Har på mig mina fina nya somriga kläder också. Satt som spunnet!! :)

Jag skulle dammsuga upp i köket förut, tror ni inte humle-jäveln va kvar i dammsugaren och flög ut på golvet livs levande? Jag blev livrädd och skrek det högsta jag kunde (Vincent blev jätterädd, stackarn och blev ledsen han med *Förlå så mycket mammas poojk*:( ) Den är ju sjukt jävla gigantisk så jag fick dammsuga upp den så fort jag kunde igen och slänga in dammsugarn i Vincents rum och låsa! VAD FAN VILL DEN MIG LIKSOM?? Döda mig då om det är det du är ute efter =////

Nu ska jag ta med mig Laptopen ut, sola mig och lyssna på musik!!! Mer underbar dag får man ju leta efter.
Trevlig helg!

denna ska jag köpa till vince


En liten Vandring

Nu har jag GÅTT till Hydro med kryckor och en tung bäse i bärselen på 6.5 kg, det var tungt och jävligt kämpigt! Är trött i bena och har Mega-ont nu! (Är bara backar, upp ner och upp ner hela vägen) Men men en får kämpa sig igenom livet :D
Han sov så underbart hela vägen i Friska luften och jag var livrädd att jag skulle snubbla på något och halka ellr att bärselen inte skulle hålla och att min lilla pälskling skulle flyga rakt ner i Asfalten =/ Buhuu, eller att det skulle hugga till typ när jag gått hälften så jag inte skulle kunna fortsätta min vandring för jag glömde nämligen mobilen hemma också!
Kom la fram minst 20 pers och berömde mig, ha ha ha! Jag var så duktig, så mycket kämparglöd, så fin, så fin bebis.
En karljävel (eller ja, en pojkspoling på 20 bast) tutade (!) och slängde en slängpuss (!) Åt oss... Se där, finns såna också... som gillar en morsa med benet rakt ut. Moha ha finns fölk till allt !

Hade fått ett paket som jag hämtade på Hydro med Leggins, tunika och heta trosor Från mormor! Hon är så söt.

Köpt en B-film som ska ses med Chips och lite Cöööla. TREVLIG FREDAGSKVÄLL!

Solsken & dunkadunka!! =D

Är det här hos mig såhär på fredagskvisten!!! Det är ju strålande väder så jag och Vince har varit ute på Balkan och skurat av alla utemöbler och möblerat lite där - Det behövdes. Jag bäddade upp honom i vagnen så han såg ordentligt och det var jätte kul men han slocknade ganska fort av alla intrycken - Sötgosen!
Jag la mig på en stol, satte på musik och började Pressa! Änna dags nu, inte solat på ett år så huden är LIKBLEK, sidådär snyggt!
Gick in lite nu för bäbbebäsen vaknade och tröttnade så vi ligger oh gymmar lite men det värsta va att det precis nyss flög in en GIGANTISK jävla humlejävel in här. Jag är livrädd :(:( Men den flög in i Vincents rum så jag har lååst in den där och går aldrig mer in, det värsta är att blöjorna ligger där och det behövs snart bytas =///

Idag har jag bestämt att vi ska grilla marinerade Kotletter och champinjoner - Premiärgrilla för det har vi inte gjort ännu. SÅÅÅ GOTT skulle det vara!! Mysfredag sen ikväll också såklart!
Nej nu får jag underhålla min lilla älskling . Hej svejs!


Im Calling Y O U



-I don't want a diamond ring, just get me a really really big closet!

 



Underbar dag.

JAG ÄLSKAR MIN VINCENT SÅ HIMLA MYCKET!!!<3 Älskar varje sekund jag får spendera med honom! Min alldeles EGNA bäsebäs! Tänk att jag har en son, som är alldeles ljuvlig också! Tänkte precis skriva att "kunde aldrig tro att det var så här lätt att ha barn" Men då vet man ju att folk inte kan ta det utan skriva
 "Vänta du bara.. det kommer"
Undra varför man alltid ska kommentera sådant? Jaja det kanske det gör? Man varför kan man inte skriva "Åh va roligt/skönt för dig" istället? Vill man inte unna människor runtomkring sig sådant?
:D Lite sådana tankar jag har ibland! Likadant om någon gått ner i vikt fort.. då ska folk börja babbla.. Åh hon har nog anorexia, bara för man själva är avundsjuka.. Om någon går upp för fort "Ja då har hon nog bulimi, tror ni inte?"
SJUKT, gläds åt andra istället som har det bra. Jag blir väldigt glad om folk om kring mig har det bra iallafall <3 Gör mig oftast mer glad än om jag själv har det.

Underbar dag har vi haft iallafall.. Var ute på en liten "promenix" med Vince imorse men den "promenaden" vill jag helst bara glömma =S Oj så jobbig upplevelse det var.
Vi tänkte åka till Slottsskogen och Picknicka.. Eller MAJJA som jag säger och Magnus skrattar som tusan åt mig, men vi "majjade" alltid när vi var små =) Hihi...
Men Svärmor bjöd dit oss på fika på altanen, och efterom det inte var någon direkt värme på våran balkong så åkte vi dit... det är alltid vindstilla där nämligen så där har vi varit hela eftermiddagen och snackat skit.

Det blev aldrig någon Kallops igår så jag ska äta det nu. Magnus åkte och golfade en stund så vi ska bara mysa och ta det lungt! HEM LJUVA HEM.
Nu ska jag avnjuta middagen, är riktigt vrålis!
PUSSSSS

Utedag=)

GOD MORGON SVERIGE!
Man vaknade med ett leende på läpparna för det var starka solstrålar som lyste igenom persiennerna idag. Kl 07 på morgonen =) Det är fortfarande inte ett moln på himlen så det blir nog att sitta ute i solen mycket idag. Frisk luft får man aldrig för mycket av.
Drömt svartsjukedrömmar och det var ju sidådär roligt - Ha ha! Och jag själv simmade (flög) på vaattenytan i vatten fullt med is i, och jag undrade hur ont jag skulle han är jag kom upp ur det där kalla, hade en öl i handen också (som jag förörvigt inte ens gillar så särskilt) Men jag kom aldrig upp ur vattnet.

Hann aldrig göra kallopsen igår så det får bli idag. Och jag gör ingen märkvärdig alls utan den lättaste:
Stekar bara igenom Grytbitar i stekpannan så dom är färdiga, saltar & pepprar. Slår på massor av vatten,
häller över allt detta i en stor gryta, lägger i 3 lagerblad.. Sänker till 3an, lägger på ett lock och så får det stå så i ca 2 timmar. Man får gå dit lite då och då och slå på mer vatten för det försvinner.
Sedan saltar man och pepprar med svartpepparkorn. I med lite vetemjöl och KLART
Serveras med Potatiss. Hur lätt som helst :-) Och det ljuvligaste av alla maträtter, enligt mig!
Gott är ju självklart också med lite skivade morötter i, kanske champinjoner också?
(Har provat med lök också men det tyckte jag inte alls om, blev mest bös i grytan)
    Så. Smaklig Måltid Nicole!!!

Glömde föreesten berätta om Bvc i gårdagens inlägg men det gick bra som vanligt, var aldrig någon vaccination utan det blir den 15onde!! Men han vägdes och mättes. 6490 gram och 59.2 cm lång!!! Hahaa min lille tjockis!
Han mår så himla bra sa Barnmorskan, och jag ger han så bra som jag ger. Men jag behövde iallafall inte ge honom mer mat (haha) utan fortsätta som jag gör! Han äter så lite varje gång därför blir det lite tätare än annars men han vill helt enkelt inte ha mer utan blir mätt och somnar! Så underbar min fis!
Sedan gick doktorn igenom honom och allt var så bra, trodde han skulle bli lack när han klämde honom på magen men ikke. Han tittade på honom precis som "Whata fuck gör du med mig?!" Med tykna ögon. Hahaha!

Jag längtar som fan tills jag får Operationstiden! Jag ser så mycket fram emot det. Jag berättade nog inte att Carro också opererat in en ny höftled för några år sedan pga hennes höft dog ut när hon var 10 år av en ovanlig sjukdom.
(Och det häänder i princip INGEN någonsin så här unga som vi..att man får en protes, så vi har endel gemensamt, och skönt att kunna fråga ut henne om allt) Men hon går precis helt som vanligt och det syns inte alls, så lite hopp får man trots allt!

Smarta jag kokade upp vatten tills dagens måltider nyss föreessten och spillte endel kokande vatten på nederdelen av mina fingrar. Aj sa jag.. men men!! Konstigt att man ska stressa och hålla på så man klumpar sig jämt!

HAVE A NICE DAY!


Nanetajm

Sjukligt sjukligt trött, höll på att decka av redan i eftermiddags (kunde knappt hålla upp ögonen) och nu är kl 22.30 snart  PUUUUH! Tänkte bara slänga in ett inlägg försst :D Gullig jag är va?

Idag har jag och älsklinngen träffat Carro & Leon, satt länge länge på Kungs, fikade & tjötade och det var väldans trevligt. Kul att träffa någon man trivs med! Leon sov och sov :-) Sedan var våra små killar inte på så bra humör. Jag hade inte huvudet med mig överhuvudtaget idag.. först hade jag glömt ena delen till bärselen, sedan nappen till nappflaskan så Carro kom på den smarta ideén att mata med sked... Några klunkar gick bra men det vill ju sugas, han fick suga frenetiskt på sin napp tills han somnade. Sedan kissade han ner hela sig och mig (sov fortfarande. Det roliga var att hon precis berättat att Leon inte kunde ha Libero för han alltid kissar igenom. Det har aldrig hänt oss sa jag och VIPS ) så vi åkte hem så han fick mat i sig och nya kläder.
Sedan bar det av till Magnus mormor som fyllde år .. där var det högljutt och kalas för fulla muggar. Treevligt och han är så snäll min lilla pojk, sedan blev det sent och då behövde han komma till sin hemmiljö för att få sova i lugn och ro... Så here we are. Nu ska mamman slockna också så man orkar med morgondagen!
HELT SLUT. Kom fram en dam förut och gav mig massa "cred" för att jag gick med kryckor och bärsele =O Haha men det är ju alltid roligt med komplimanger..

GODATTENS . Its gonna bli ljuvligt


GråttochTrist

Dag ute idag!! FAN, man blir ju på så gott humör när solen lyser... Sätta sig någonstans ute o känna att det bränner lite på kroppen! Känns mycket roligare att gå ut också, men det tycker la dom flesta så jag är ju inget undantag där direkt - Haha!!
Vi ska iallafall till Bvc och träffa läkaren om en stund så vi väntar på Magnus som får sluta tidiigare, får dock se om han kommer Vaccineras idag eller inte, har hört att första vaccinationen är när dom är 3 månader!
Den som lever får se.

Kollade på Desperate housewives igår kväll men fick gå och lägga mig. Dödens trött var man, sovit hur gott som helst inatt. Gick upp vid 03 som vanligt och fixade ersättning och sedan vaknade vi vid 07.30 igen!!
Låg och pratade och var på så gott humör som alltid på morgonen, man kan int göra så mycket annat än o smälta *mammas bebiiissss* Nu ligger han i gymmet och tjötar!

Ne fixa iordning oss lite inför besöket, hörs sen! PUSSSSSSSS

PS idag ska jag göra min wonderbara Kallops...... Mmmm längtar redan!
Blivit galen i mat sen graviditeten - Hahaha!

HöftledsOperation

"Majoriteten av dem som opereras blir fria från smärta och värk.

Personen kan i stort sett leva ett normalt liv. "


Sårbehandling

Du får ett plastat förband på såret som går att duscha med. Normal

sårläkning är ca två veckor och stygnen tas då av distriktssköterskan enl

remiss som lämnats till dig vid hemgången.

Du ringer själv till din vårdcentral för tidsbokning av stygntagning och

sårkontroll.

Fortsatt vätskning från såret, tilltagande värk eller feber är

varningssignaler och kan vara tecken på infektioner och du skall då ta

kontakt med sjukvården snarast.

Ärret kommer under det första året bli allt finare och blekna successivt.

Om du vill få ett riktigt fint ärr rekommenderar vi dig att tejpa såret med

steri-strip i cirka tre månader. Tejpen finns att köpa på apoteket.

 

Smärtlindring

För att du ska kunna röra dig och träna upp dina muskler är det viktigt att

din smärtlindring fungerar. Vid hemgång från avdelningen får du ett

recept på smärtstillande mediciner och det är viktigt att läkarens

ordination följs för fullgod effekt.

Ligga på sidan

Du kan ligga på sidan så snart smärtan tillåter detta. Du ska då ha en

kudde mellan benen.

Undvik att korsa benen med tanke på risken att höften kan hoppa ur led.

Sitta

Du får sitta så fort du klarar av detta i en specialstol (coxitstol) eller på

förhöjningsdyna. Dynan ska användas fram till 3 månader efter

operationen. Tänk på att inte luta dig fram för mycket eller vrida i höften i

sidled när du sitter. Efter en protesoperation ska du undvika att sitta med

benen i kors, sitta i djupa/låga stolar eller att sitta på huk.

EFTER UTSKRIVNINGEN

Utför träningsprogrammet fram tills du träffar en distriktssjukgymnast.

• Trappor Gå uppför med det friska benet först

och nedför med det opererade benet

först.

• Bilkörning Avvakta med att köra bil till 6 veckor

efter operationen och därefter när

du anser att benet återfått tillräcklig

styrka och rörlighet för detta.

• Gång Vi rekommenderar gång med kryckor i 6

veckor. Om du känner dig stabil och går utan att

halta kan du släppa kryckorna tidigare. Det är nyttigt

att hålla igång med promenader.

• Cykling Cykling utomhus är tillåten cirka 3 månader efter

operationen.

Motionscykling är tillåten efter samråd med

sjukgymnast.

• Simning Är bra träning men ej lämplig före

efter cirka 3 månader.

• Löpning: Rekommendras ej
• Samliv Vid samlag undvik vridning och

böjning över 90 grader av det opererade

benet. Börja försiktigt efter 6-8 veckor.


FRAMTIDEN

Att återfå tillfredsställande funktion i höften tar tid, ofta ett halvt till ett år.

Den inopererade höftleden är alltid infektionskänslig och du bör vara extra

uppmärksam om du får infektioner i kroppen. Urinvägsinfektioner ska

helst behandlas omgående. Ska du göra större ingrepp hos tandläkaren

exempelvis rotfyllning eller dra ut tänder, bör antibiotika ges i

förebyggande syfte.

När värk och smärta har försvunnit kan man lätt glömma bort att man har

en höftprotes.

Glöm inte att vara försiktig med vridningar och böjningar i höften, då den

kan hoppa ur led efter flera år.


Sov du lilla videung, än så är det vinter...

                                                HELLOJ!!!
Nu är jag och älsklingen Trötta (Jag bytte blöjan och vädrade honom + att han fick titta lite på sin mobil.. sedan slocknade han direkt i min famn, lilla tröttfisen), har varit ute på Äventyr hela dagen med Joanna&Leo! Vincent satt i selen och tittade med STORA ögon överallt inne i Kungsmässan, fanns så mycket roliga lampor att titta på :-) Så bra den kommer till användning nu och han älskar ju att va där och titta runt!!! Blegade runt lite överallt och käkade på Mcdonken sedan.
Åkte runt löverallt med bilen och jag sjöng mina vackraste visor för Leo när han va lite ledsen och Joanna var iväg, lite glad blev han iallafall :D
Vincent blev hungrig när jag satt o vila på en bänk inne på Kungs medan Joanna köpte strumpbyxor. Det ekade över hela kungsmässan av han ljuvliga stämma, och jag som haade vatten i en flaska fick hälla över det till den andra så fort som möjligt och hälla i pulvret som kom över hela golvet och över hela mig i all sin hast. Alla mammor som gick förbi log förstående mot mig .... (Ha ha ha) Och bajs på det så vi fick byta blöja, glömde underlägget hemma så Joanna tog fram massa tidningar vi kunde lägga så inte lillen får några äckliga bakerier på sin fina lilla bäse-kropp!
Sedan har jag rockat "Backstreet back, no more" Med BSB (Backstreetboys) som var mina stora idoler när jag var 14 år. På deras konsert hade jag skrivit in BSB (v) (Medett hjärta bredvid) i pannan - Inte alls pinsamt va?!

Nu väntar jag på den stora älsklingen som förhoppningsvis ska komma hem från jobbet snart.
Får se om vi orkar ge oss ut på en liten promenad senare. Varmt och skönt har det ju varit idag!!
SUGEN PÅ GRILLNING - MÅSTE bli av snart!
TODELIDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


K a r m a ¤

Bäst att lägga sig nu så man får några timmars sömn iallafall :-)
Fikat var gött, kändes dock som vi va på disco.. kanske för det var läängesen jag lyssna på musik!
Eller iallafall i bra högtalare - Haha! Vince min lilla Prins (yee i can rim) sov så snällt hela tiden <3
Joanna är så snäll och får hjälpa mig med det mesta: Hämtar mig, bär babyskydd, knäpper upp, håller dörrar .. Osv osv!!! Så tacksam är jag verkligen!! Ska gottgöra henne sedan.

När jag kom hem tittade jag på Ballar av stål, så jävla ball ! Sen kom baby hem från jobbet... så vi har ätit lite kex o ost idag igen men nu ska det blir jävulskt skönt att krypa sig till Kojs (Ha ha ha fan va fult)
Jag älskar vårat nya sovrum, trivs verkigen när man kryper ner där. Förutom dom spyfärdiga tapeterna, men tänk sen när jag gjort i ordning i sovrummet... Undra hur bra jag kommer må då!!! Har en bild framför mig hur det ska se ut.
Har ingen ork till sådant förrens jag blir frisk så det får va lite snurrigt här i hemmet tills dess.
Te.x så har vi inga gardiner i köket eller Vincents rum ännu för att vi inte har nåra gardinstänger ( många fler fönster här än i förra lägenheten ) och våra gamla gardiner passar inte in så det måste också köpas nya. Men har inte riktigt ork till o gå o fixa sånt när allt är så jobbigt. Men sen så... ska det va ordning på allt . Kontrollfreak som jag är så vill jag vara med och bestämma saker om ni undrar varför inte Mannen min gör det!!!

[Tråkigt att jag får ta med min kameramobil som är så kass verkligen . 2.0 megapixel - Ha ha ha...Men vi ska köpa en kamera snarast]
Leolej Mys on tha fik. Ser kanske inte lika gött ut som det var... Ha ha ha Och varför ser jag så jävla lycklig ut? Finaste bäsebäsen, som är min!

Sängen va det ja - GODNATTI

Hur söt får man bli?!

Maten blev Wonderfuuul, lite väl mutcho Creme fraice men annars delicius.
Tråkiga ni var med kommentarer föressten. Ingen som hade nåt smarrrecept?
Jag och Vince la oss och vilade middag i två timmar, jag passade på att sova jag också. Vi vaknade vid 06 idag så man var ju lite trött... eller det är jag fortfarande faktiskt !!
Väntat på Joanna hela dan för vi skulle fika men det verkar inte bli nåt av det?

Har testat bärselen och nu verkar den väldigt bra... sist satt den inte så bra (va för smal för den) och det kändes inte som han satt fast ordentligt men jag nojja väl mig bara.. Himla bra om jag kan börja använda den för då kan vi ju komma ut lite mera iallfall + gå runt i lägenheten så han inte bara får ligga när Magnus jobbar. Han älskar att bli bärd och dom ska va mycket uppe (så dom blir trygga & får närhet) så här i baby-tiden..
Nä nu kommer visst Joanna ändå.. blir Karma, ská ta en redig bakelse !! MUMSS

Mammas älskling är huuungrig


ÅH!!! Va kul jag har...


Spännande mosssan.


Nanaj såå gott!!!


Ska ivääg.






SJUKT MYCKET KÄRLEK♥



Köttfärssås

Idag har jag tänkt att laga Köttfärsås - Är sjukt sugen på en Köttfärssås som stått och puttrat nån timma :D
Så här tillagar jag min:
Fräser köttfärs,lök och mängder av färska champinjoner (det godaste av allt juu:), häller i vatten och krossade tomater, massor av creme fraice, smular i lite av en köttbuljonstärning, krossar i vitlök... Saltar och pepprar lite och river på massa Parmesanost- MUMS!
Med färsk-Pasta till.

Hur tillagar ni eran? Gör ni annorlunda (?) får ni gärna dela med er...
Kanske kan bli ä n n u  godare nästa gång!!!

[Hade tänkt att lägga in en bild på en god köttfärsås men tyvärr ser det ju aldrig gott ut på bild=S]

God morgon, god mooorgon...

Hör fåglar sjunga glatt, god morgon godmorgon i kööör *Tralala*
Här var vi uppe tidigt idag, runt 06 tror jag hjärtat ville ha mat!!! Men herre.. han har nog sovit från runt 16.00 - 02.00 från och till (I princip hela tiden) . Mat vid 02, somna om till 06 så vad ska man begära liksom?
Han var REDIGT trött efter Trollhättebesöket.. men så är det när man är poppis och tusen släktingar ska prata, sjunga, klappa, hålla, mata en hel helg... det blir väldigt mycket nya intryck!
Han blir ju liksom trött av att titta sig omkring lite annars och slocknar... :-)

Men nu är blöjjan bytt, morgontvättad, borstat det lilla ull-håret.. tagit på de nya fina kläderna och nu ligger han och pratar i gymmet! Han har otroligt bra morgonhumör, kan få vilken människa som helst att smälta när han runt 06,07,08 ligger och gapskrattar och pratar bredvid en i sängen - Det är ordentlig kärlek vi pratar om! ♥

Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska med till Karma =O Vi har ju inte handlat ännu så en räkbaguett hade ju inte suttit fel.. och längesen man träffa Leolej!!! Jaja får tänka lite teeee...

Ha en trevlig dag, verkar bli sol idag med! ... Hoppas så vi kan va ute i det fina vädret.
TJOLAHOP

Då var vi hemma igen!!!

Stannade på hemvägen på Ammis och käkade Trollhätte-kebabb and JISUS vad gott det var. Mumsfillibabsii...
Träffade även Andrea & Niclas när vi skulle gå dit, glad för det blev jag. Vi pratade ju om att vi ville träffas men att vi inte hann.. men så fick hon ju sett Vincent ändå så det var ju tur. Nu ses vi på dopet nästa gång :D<3

Disskuterade hus hela vägen hem i princip och Prinsen sov gott hela vägen. Hans ögon har blivit stooora nu det senaste (likadana som mina:) och är sååå vackra. Älskar dig meeeeeest !

Har jävligt ont också för jag har inte tagit mina smärtlindrande mediciner eftersom jag tog ett glas vin igår och vill gärna inte gå och dö nu när jag fått barn änna. Men jag får skylla mig själv som sagt. Tyckte jag förtjänade ett glas faktiskt! Så är deeet... Vi spelade kort hela kvällen. Jag och Malin var överlägsna!!!
Nu är vi äntligen hemma och vi kom som ett pack lodisar från bilen med TUSEN miljoner grejer... sjukt va saker man ska ha med sig när man fått barn. Barnvagnen, babyskyddet, stor resväska, skötväska, blöjpaket, påsar med diverse presenter & påskägg, korg med massa saker i ... Med mera med mera!
Så jag har packat upp allt, slängt grejer i tvätten, slängt in en tvätt, vikt ihop kläder, plockat in grejer.. Magnus har satt upp Vincent's nya Sängmobil som han var jättelycklig att ligga under. Man såg bara hur det lyste "WOWWW" i ögonen på honom, så spännande :-) Mammas gos.
Är med bjuden på Mammträff imorgon men jag har inte bestämt mig ännu. Vore trevligt på sett och vis.. komma ut och träffa folk, men ändå inte... Hur kul känns det med kryckorna och vagn? Kommer knappt framåt och kan inte ens bära min egna fika?! Alla ska fråga om de ska hjälpa till och vad som har hänt ..... Joanna var ju så snäll så hon erbjöd sig hämta oss iallafall isåfall och det är ju tur, annars kommer vi ju inte iväg överhuvudtaget (Gubbsen jobbar.) Jaja får tänka ett tag till.

Tack Malin för igår - JÄTTE kul att träffa dig, och hoppas du kan komma på dopet nu då (vi har inte bestämt datum ännu så ni behöver inte oroa er om ni inte fått inbjudningar ännu och lacka ur... ha ha ha). Du kommer bli världens bästa fadder!

Från min Mormor som är världens bästa - Ska vi mysa med ikväll :-)
Alkoholfri cider i champanjeglas med Ost&kex.



Fick Vince från släktingarna i Norrge.
Jätte söta bruna shorts med en t-shirt och sockisar.



Andra coola sockisar från Gammelmormor.
 


Jag med mitt underbara glas vin :D HAHA och min underbara farbror!!  Magnus och Malin... tog både en och två drinks - HAHA 

ÅNGRA ALDRIG NÅGOT SOM EN GÅNG FICK DIG ATT LE

Påskdagen!!! :)

Hej hej!!!

Dåligt med bloggande men ni vet ju varför :-) Nu ska vi strax ge oss av hem, legat på altanen hos mor&far i soffan o soolat halvnäck - Jävligt gött väder!!!

Igår var det Påskafton och vi var ju hos Farmor&farfar.. med hela släkten, sjukt god mat och trevligt!
Jag tog mig faktiskt en äggtoddy och ett glas vin så hade mamma och pappa hade hand om Vincent (Tycker inte barn och alkohol hör ihop). Kände att jag förtjänade det och "fira" att jag ska bli opererad och frisk. Men han var ju ändå med mig.. skulle inte känna för att lämna bort honom. Uscch!!

Jag : "Fan...äggtoddyn ser ut som bröstmjölk, kolla själv?"
Malin: " Ha ha ha, Mammahumor?? . HAHAHAHA"

   
 

LÅÅNGFREDAG !!!

Och vi ska packa hela morgonen, tvätta, göra oss i ordning och vänta på pappan.
Sedan åker vi till Thn hela helgen, ska bli jätte kul.
Träffa farbror från Sthlm och Malin, även alla andra förstås !! :D
Påskafton kommer firas hos farmor&farfar med hela tjocka släkten.
G l a d  P å s k

leker i sitt nya gym! skrattar och pratar en massa. ÅH VA SPÄNNANDE MAMMAAAA Min sååå duktiga lilla pojkeeee

GRATTIS MIN GUDOMLIGA LILLA POJKE PÅ 2 MÅNADERSDAGEN -
JAG ÄLSKAR DIG MER ÄN VAD JAG NÅGONSIN KAN BESKRIVA.
DU ÄR DET BÄSTA SOM HAR HÄNT MIG OCH DU KOMMER
FÖRALLTID VARA ÖVERÖST MED KÄÄÄRLEK !!!
                                    ♥

Tralaaaa



And I give up forever to touch you
'Cause I know that you leaving me somehow
You're the closest to heaven that I ever been
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
'Cause sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
Yeah, you'd bleed just to know you're alive

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am

__here i am - once again __


The mam! <
Nu är jag och min bebis inkomna från en timme ute i solskenet - HÄRLIGT det brände på bena!
Som alltid somnar han så gott så han sover ännu. Då har jag passat på att koka vatten till hans kommande måltider, kokat lite nudlar till mig själv (vilken underbar måltid jag får idag. ENBART nudlar, ha ha ha.. men vi vill inte handla innan vi åker till Thn imorgon) och nu hamnade man här en stund igen.

Får se vad vi ska underhålla oss med resten utav dagen då. Magnus jobbar ju till 22.
Men leka lite i det nya gymmet blir det nog - Det va ju så joooligt!
Packa lite tills imorgon också kanske, har även fått schemat till mina träningsövningar från Spenshult som jag ska göra två grr om dagen fram tills operationen. Ja se där, fanns ju uppenbarligen saker att göra ändå!
Så hej svejs orörda fejs  #

Pälsklingen!  min lill-skit<3 leker i sitt nya gym! skrattar och pratar en massa.

Svider i tandköttet.

Men vill man va fin får man lida pin..börjar iallafall bli riktigt vita tänderna nu! Inte för att dom va gula innan heller (eller jo om man jämför med nu) men det är hett med vita bissingar.

Medans jag satt och matade lillen så plinga det på dörren.. så kom svärmor med en Påskpresent till Vince. Vi ska ju va borta över påsken så hon ville väl va snääll. Han fick världens finaste babygym. Vi hade ju pratat om att köpa en nu eftersom han är med så mycket nu och tittar överallt.. han blev jätte glad och pratade massor där under leksakerna. Den spelade fina visor också! Så snällt så :)
Mamma skulle köpt en men nu får hon köpa något annat. Han blir överöst med grejer den lilla skiten, men är man bäst så ska man ju ha det bästa <3:)

Har suttit vid datorn en stund nu och hjälpt min kära lillasyster Mathilda (via telefon) att fixa Msn.. det har hon velat ha jättelänge så hon kan skriva med mig och kusin Fanny osv. Kul att jag skrev med dig här va, Mattiröven?? :-) <3

Nu börjar solen komma fram också - HÄRLIGT. Kanske blir en liten promenix idag också då om man är på hurtighetens humör.. och det verkar jag vara! + att jag längtar tills imorgon då vi ger oss av. Gött att komma iväg och slippa hemmiljön lite!!! Nej nu har jag endel att dona och feja med. TJOFLÖJT GÖTT FOLK!

Natti natt . . .

Då var vi nyss hemkomna... trött som fasen!!! Blev en lång visit men det är alltid kul hos hans mormor, hon är jävligt rolig och ball :-) Man har la ökat 10 kg i vikt efter det där besöket.. Ha ha ha!!!

Jag älskar att åka bil när det är mörkt ute. Sååå mysigt, allra helst ska det spöregna så det smattrar på rutorna också. Åka måånga måånga mil och lyssna på nåt lugnt, tänka på det mesta! :D

Längtar tills sängen så det blir det nog strax, krypa ner under det varma goa täcket med en värmedyna på höften.Skööönt ! ! !  NATTI MINA VÄNNER ...

Lite halv-seg dag om man säger så..

Lite uttråkad idag är man... Underhållt min herre hel förmiddagen. Tvättat honom, tagit på nya kläder, borstat hans lilla hår (köpte babyborste häromdagen, haha), putsat hans tunga med vishy-vatten. Den jäkla torsken vägrar att ge med sig. TROTS att vi köpte mycostatin för 350 jävla spänn (!) Jaja sånt är livet.
Diskat, tvättat lite... kände att jag behövde tvinga ut oss så Vince fick lite frisk luft och så man slipper känna sig som världens sämsta mamma. Gick bra en stund, nerförsbacken i området bredvid här skrek jag inombords, man belastar kanske mer då.. för hela benet skakade också. Vincent kolla på mig som jag vore en idiot. Men vi klara att gå en bra bit trots smärta och regn (tyckte det var helt underbart väder ändå.. man uppskattar småsaker nu bara man kan gå lite granna). Kom fram en kärring och disskuterade. Hon tyckte la att jag såg mongo ut förmodligen, ha ha ha! Vincent låg så sött i sin vagn men lite otålig på slutet för han ville att vi skulle gå snabbare haha så jag fick stanna och skjuta honom fort fram och tillbaka .. men han somnade inte för han va såå hungrig så vi fick ge osss av in för en liten måltid.
Känns endel in the höft nu men jag är ändå stolt över mig själv att jag klarade att gå hela området enbart med stöd av vagnen.

Nu väntar vi på pappan, så jag får tid att fräscha till mig lite så ska vi åka till Elsa och äta hemmalagad pizza med Magnus kusin och hans tjej, det blir trevligt!
Ha en trevlig dag gött folk!

AGIIIIII som hjärtat säger, ag i i i i .... (K)

På lördag, påskafton... får jag träffa min underbara kusse Malin.
Till vänster <3

DU, UNDERBARA ÄLSKADE!

Är det sant att jag håller ett barn på min arm

och ser mig själv i dess blick,

att fjärdarna gnista och jorden är varm

och himmelen utan en prick ?


Vad är det för tid, vad är det för år,

vem är jag vad bär jag för namn ?

Du skrattande knyte med solblekt hår,

hur fick jag dig i min famn ?


Jag lever, jag lever. På jorden jag står.

Var har jag varit förut ?

Jag väntade visst miljoner år

på denna enda minut.


Bara jag...?

Som är så här känslig? Man kanske är det den första tiden? Eller kommer man förbi sånhär?
Jag är helt galet kär i min bebis. När jag tittar på honom blir jag helt varm inombords, jag har då aldrig sett något vackrasre (säger ju alla mammor) men jag tycker verkligen det.
Det känns som jag aldrig kommer kunna släppa iväg honom på dagis eller dyl.
Som jag känner nu så gör någon han någonsin illa, så mycket som ett litet rivmärke så kommer jag bli galen, börja störtlipa och låsa in mig i all evighet. Tänk om någon kommer reta honom :( Im gonna kill the kids. På riktigt alltså. Jag blir gråtmild bara jag tittar på honom.
Jag vill skydda honom mot allt som är ont i världen, som han kan tycka vara jobbigt, vill aldrig att han ska uppleva något jobbigt, därför jag blir överkänslig bara han gråter (tyder ju på att något bekymrar honom). Får hjärtklampning  och blir svettig, allt runt om kring mig bara skriker "ta upp honom" och jag börjar nästan lipa själv. Är det möjligt att vara såhär bölig?! Man märker ju att han älskar att vara i famnen o få närhet och jag älskar det också. Jag bara älskar när han ligger på min mage och jag känner hans underbara bebisdoft <3 Vill aldrig att denna tiden ska ta slut. Man lever i sin egna lilla värld och skiter fullständigt i allt annat som tidigare var viktigt.
Dom sa att det skulle vara ett under att få barn, men jag kunde inte inse hur stort och mäktigt det är.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Sjukligt trötttt

Är jag... men man börjar ändå vänja sig vid att gå upp o göra ersättning på nätterna och gå upp tidiga mornar. Man bara gör de, vaknar direkt och gnäller inte om det. Hade förberett mig på att det skulle vara jäkligt jobbigt men har inte suckat en enda gång hittils. I löv my new life... faktiskt!

Ska lägga mig i ett varmt bad strax och mjuka upp lederna lite, efter det blir det nog sängen. Kanske se en film där eller om man somnar! Man ska va glad om man orkar va vaken till 21-22 nu för tiden :D

Åt en himla god fisksoppa hos svärmodern. Kladdkaka med grädde till efterätt. Solen kom ju också fram tillslut så det blev lite solning ändå. Vincent va lite gnällig och inte alls på humör där borta, övertrött tror jag! Han kom inte riktigt till ro men nu när han kom hem somnade han direkt och hemma är han alltid lugn. Borta bra men hemma bäst och det märks ju verkligen att man inte ska ränna för mycket för småbääsar trivs bäst hemma i lugn och ro.
Dock ska vi på middag imorgon också hos mormor'n. Men inte förrens sent på eftermiddagen så då får vi ju hela dagen hemma iallafall, och trivs han inte där så åker vi hem igen. Han går ändå först! Nille (kusinen till Magnus) & tjejen skulle också dit så det blir trevligt att träffa dom igen.

Stör mig så himla mycket på en grej så det finns inga ord för det, det gör mig rosenrasanade alltså.
Vissa människor växer aldrig upp, så är det bara. Mår dåligt i sig själva så då måste dom snacka skit om andra!
Men gränsen går väl ändå om man snackar skit om barn?? FY FAN (det är riktigt jävla sjukt), skulle jag aldrig göra. Ett oskyldigt litet barn som inte gör något ont i världen. Alla barn har en förälder som älskar dom över allt annat och skulle bli hur ledset som helst om de fick reda på det. Det borde väl alla mammor veta! Hur känsligt moderskänslorna är och hur mäktigt det är.
Over and out med det ämnet!!!
--

Måste bara berätta om en jävligt god grej vi åt iddag till frulle. Nybakta frallor med oxrullar och pepparrotvisp på. Lite annorlunda men väldigt gott. Jag är en sån människa som avskyr att alltid ha samma grejer. Torra tråkiga ost/skink mackor. Vill alltid spexa till det lite speciellt.
GUD vilket roligt samtalsämne. Men mina mackor is the shit.
Min godaste är baguett, med salladsblad, skinka från charken, ost som man rullar ihop.. med tomat, gurka, tunna rödlöksskivor med majonäs över. Mmmmmm ! ! !

Vänta på att älsklingslillen ska vakna så ska jag byta böjjan och ta på jamasen.. sedan blir det mysing i sängen innan nanetime då som sagt. Bäsar sover jämt juu!!

Natti natt - Zzzz

"How you are my hero
How you're never here though
Remember times when you put me on your shoulders
How I wish it was forever you would hold us
Right now I'm too young to know
How in the future it will affect me when you go
You could have had it all
You, me and mum y`know
Anything was possible"

Ska vi gå ut & möta livet, du och jag?

Igår hade vi en jätte mysig kväll här jag och Mangsss. Vincent sov hela kvällen, så vi åt negerbulls och tittade på familjen annorlunda *sista avsnittet.... lipingggg* (fick tvingat honom attse det.. hehe) och ballar av stål - Så jäääkla kul!
Satt och tjötade och kramades, skönt att känna att man kommer lite närmare varandra igen. Vi har haft det VÄLDIGT jobbigt! Men jag älskar honom (Och minfinfina son) mest i hela världen ♥ Vi klarar igenom allt tillsammans. Det som kallas: love love love?

Ont i käften idag som sagt, ilar så in i h---vete. Och detta är bara f ö r s t a  natten =O Usch, vill inte tänka på hur det kommer kännas när jag ska dricka/äta något sen. Allra helst om man ska dricka något kallt. Brr!!!
Men tänderna är redan mycket vitare. Om en vecka kommer det va perfa :-) Jag vill ha riktigt onaturligt vita tänder! Fuck naturligheter :D ( Fan va moget Emily, verkligen)

Gubben i huset är iväg på coop och morgonhandlar lite. Vincents mat är slut, han ligger och sover i min arm här, så underbart! Vill att han alltid ska va bebis :-) Så mysigt att ha honom nära jämt. Vill aldrig va ifrån honom, sen när dom börjar busa kommer han aldrig vilja gosa med mammsen. Som sagt, jag tar vara på varje minut av denna underbara tid. Bara är hemma och myser och myser och myser (Andas bebislukt är som en drog). Kalla mig tråkig men detta är livvvet!
Jaja.. till saken, maten va slut ja och han vill ha mat när han vakar så han fick rusa iväg. Mammas lilla matvrak. He löves food. Finns inte så mycket annat att va glad för när man är en liten bebis :-D Jag är så stolt att han växeer så bra, ett väldigt bra tecken på att han mår himla bra! Då känner man att man har lyckats.
Köpa nybakta frallisar också som vi ska mumsa i oss till frulle.

Senare idag ska vi till svärmor på middag. Hon och gubben hennes har varit i Egypten en vecka och checkat in Pyramiderna. Vissa har det gött ! Så hon är väl brun, men det är väl som vanligt med den familjen. Ha ha ha *Orättvist* Pigment som är hur grymt som helst. Magnus solar EN gång och är neger sen, hela året (!) Vincent verkar ha fått lite av det pigmentet för han är brunare än mig iallafall. Ha ha och det är väl gött han slipper va en blekfis! <3
Vi skulle ätit på hennes altan och solat men verkar inte va nån sol dag =/ Hoppas den dyker fram senare.

Längtar till helgen! TJING

♥ i Wanna grill.

HELLOOOO ! ! !

Till helgen är det Påsk och då ska vi till Thn. Långfredagen är tradition, då är vi alltid hos farmor och käkar Påskmat och dricker ägg-toddy! Undra vad Vince ska få i sitt Påskägg :D Han har redan fått ett av gammelmormor fullt med kläder i och en liten kyckling! Hihi. Blir inget  godis i påskägget ännu iallafall. Ha ha !

Idag är jag sugen på att grilla i vårsolen. Man får ju se till att uttnyttja sin balkong :-) Skit sugen på marinerade kotletter och färska champinjoner på spett. MUMSS!
Vincent har 37.9 och det är ju feber på en Bäse, dom ska ha runt 37.3 sa dom på Bvc så vi måste ringa Barnmottagningen igen för dom fick absolut inte ha feber under 3 månader =/

Ikväll ska jag börja med en omgång blekning av tänderna. Magnus moder jobbar som tandhygenist så jag har fått avgjuta tänderna och fått blekmedel som är bra som görs hos tandläkarna. Håller i flera år så det är ingen skit som inte funkar :-) Bara att det ilar så in i helvete i tänderna och det bara vattnas med saliv i käften.
Men vill man va fin får man lida pin, ska sova med det 5-7 nätter tror jag.
Nu ska jag börja fräscha till mig igen, nu är det slut på deppighet och slapphet.
Börja med brunutansol också. Har varken tid eller ork för solarium just nu + att jag tror inte det är så bra med alla bakterier som finns i solariumen med tanke på mitt nya snitt. Man blir även ful i huden och rynkig =P
Då är jag hellre blek med fin hy!
Shoppa kläder också så man är lite vårfin men det gör jag efter operationen så jag vet vad jag får på mig.
Jee i wanna be a hot mum!

Vi låg i sängen, tjöta och hade så mysigt imorse. Vincent va så glad <3
MIN GODINGGGG. ♥ ♥ ♥
    

I LOVE YOU MORE THAN WORDS CAN SAY!

Min fina Familj - Ni är mitt allt ! ! ! (Lyfter så duktigt på huvudet, mamma blir så stolt)

På Rumpan Bar igår eftermiddags---



Jag ska skita ut alla mina bekymmer.

Imorses blev jag väldigt chockad när Vincent vaknade och ville ha mat. Tittade på klockan och då var den 04.30. Han hade inte ätit sen 19.00 igår kväll och sovit sedan 21. Herregud, blev änna lite rädd... vet inte om det får gå så många timmar mellan målen men han hade la vaknat om han var hungrig !
Sedan somnade han om igen och sov till 08.30. Där fick jag för att jag sa att han äter såå ofta.
Men jag har rådfrågat med bvc-sköterskan och jag fick byta ut ett mål NAN-1 mot ett mål NAN-2 om dagen en vecka och sen två mål om dagen osv. För han blir inte mätt av den andra och vill ha varje, varannan timma (förutom på natten, för då äter han bara en gång) och då är det ju bara blask.
T.om bröstmjölken var fetare.
Det blir nog bra =) Verkar ju börja mätta lite mer nu då, för det borde ju varit den som gett resultat!

Solen gassade på rätt bra igår - Underbar dag. Jag kunde gå med vagnen en bit på promenad, såg väl inte klok ut men skitsamma. Det var skönt för oss att komma ut, så satte vi oss på en bänk på en lekpark inån timma och solade, hur gött som helst!
När Magnus kom hem åkte vi hela familjen till Rumpan bar..dom hade öppnat uteserveringen så där satte vi oss i solen (Vince i skuggan) och åt världens godaste o fetate pizza, drack cola & stt & tjötade som på gamla tider - Mysigt.
Blir väl att tillbringa helgmiddagarna där om solen fortsätter såhär, wonderbart.
Vincent satt nöjt (med nappen) och tittade storögd på alla spännande saker som fanns att se på.

Mätta & belåtna åkte vi till Coop, vi orkade aldrig storhandla (får göra't på måndag) men jag älskar attt titta runt på alla babysaker (+ nappflarrors avdelning, köper allt. hahah) så shoppade lite bra sakerr och nya nappar. (Flaskan som var svin dyr har vi nu märkt går för sakta så den vill han inte ha, han sög för kung o fosterland inatt o sen tittade jag o han hade bara fått i sig 40mg och sen var han för trött i käkarna o orkade inte suga mer, stackarn..så får väl köpa ny napp till den.). Ska inhandla ett baby-gym till honom nu också, det är ju inget kul att ligga på golvet utan att ha nån kul att snegla på! Köpte en färdigmat, pasta alfredo.. tills idag, Magnus jobbar ändå och hinner inte riktigt stå o laga riktiga middagar när vi är själva hemma.. och lite mys till igår (chips dip o cola).

När vi kom hem så kom hans kusin Nille & hans tjej hit. Hoon var jätte söt & trevlig! Dom avgudade Vincent och han visade sin tacksamhet genom att rapa dom i fejan för han hade precis käkat. Ha ha ha!
Satt och tjötade några timmar med dom här, sen när dom åkte tittade vi på Robinson och åt gottigt sen slocknade jag!

Nu ska jag träna medans älsklingen sover (andra älsklingen jobbar). Trä na - träna - träna. Hade feting ont (träningsvärk antagligen) efter den lilla promenaden igår. Går ju aldrig på mitt ben (hade inte så ont igår) så det är klart man får jävligt ont när man väl använder det. Har ju inte gjort de på 8-9 månader. Ändå gick jag inte långa sträckor alltså.
Så nu gäller trääning så blir det inte lika mycket efter operation sen för jag antar att man vill bli bra så fort som möjligt sen efteråt.
Grannarna hade röj här igår kväll.. dom satte upp en lapp nedanför på dörrn här att vi fick droppa in om vi ville. Ha ha ha.

BYE, föressten.. hittade denna på Youtube. Kommer ni igår den tiden, tjejer? (Angelica, Jenny, Linda, Andrea? Kommer inte ihåg alla som var med på den tiden...?) Ha ha ha! Fy fan va roooooligt.........


Ha ha ha!! :)

                                                          Lillen hungrig
                                               *Ignonera mitt töntiga baby-talk*
                                                                   :D



Lillen mätt :-)


Vince the prins <3

                                                   

Älsklingen ska precis lacka ut på mammsen!


The boysss <3


Mammas glad-skit ♥


Tränar sitt lilla huvud & är så duktig :D


Älsklingarna sover middag på Spenshult =)


ÅH!!! Godingen innan vi ska ut i vårsolen (Ser nästan ut som en liten tjej:) SÅ SÖT.




JAG ÄLSKAR DIG MEST AV ALLT I HELA VÄRLDEN!
DU ÄR DET BÄSTA JAG GJORT <3<3<3 Pusssss, mamma!

i don't care what they say, im in love with u

Möörnn >>
Solen lyser och har sovit som en stock, har kramats massa jag och Vince inatt <3 Vaknade vid 03 o ville ha mat och sen sov vi till 7.30. Lite jobbigare är det ju nu för tiden att springa upp o värma ersättning men inget jag stör mig direkt av.
Bara att de går segt när jag inte går så fort så han hinner bli arger som tusan, så jag försöker skynda mig upp fort som fan så fort jag hör att han rör på sig =)
Gött iallafall att jag kan knapra i mig piller på morgonen när det gör som ondast (ligger blixtstilla hela natten, sen när man väl rör på sig så känns det en aning). Har jag kunnat innan också eftersom de inte påverkade honom men det känns ändå mycket bättre nu. Man vill inte ta nåt när man ammar!
Nu kan jag bara tänka att det skadar mig själv och det ger jag fullständigt fan i.
Äter fulldos med kortison, inflammationsdämpande och smärtstillande. Ska börja trappa ner lite på kortisonen innan operationen, men fick inte sluta helt.. då undrar kroppen + att jag hade en pågående inflammation i kroppen o då hjälper kortisonet på traven lite. Fick recept på Kalk också för att kortison under längre period kan bryta ner skelttet.
Sköterskan smög ner en burk med såna till mig igår så jag skulle slippa kööpa - Gulligt av henne :-)

Alla (på sjukhuset) hade sagt att det varit så undebart att haf oss där, syftade väl på Vince.. vi hade lyst upp deras tid där och allt va så kul =) Kul det då... vi va gött poppis, kunde inte gå förbi en människa utan lååånga disskutioner.
Kärringarna tyckte att Magnus va sååååå snygg och jag med (sleten som ett djur va jag) och det va inte konstigt vi hade fått en sån fin bebis. Ha ha ha jaja det är ju alltid kul med komplimanger.
Vissa människor är för dåliga med det för de vill själva verka bättre än andra! Avskyr folk som tror dom är mer än andra *Blääää*. Läste Hänt extra när jag låg där inne om "Ensam mamma söker - Johanna" ... vill bara dejta KÄNDISAR så inte andra killar bara är ute efter hennes kändisskap och hon har inget gemensamt med VANLIGA killar.
HAHAHA fy fan va pinsamt... vem fan tror hon att hon är?? Herre hon är ingen kändis.. hon har inte gjort ¨nåt bra liksom..hon var med i tv EN gång, hon är glömd imorgon men hon tror hon är världskänd.
Nä jag tror jag dör, fick ju fan skämmas själv när jag läste det.

Magnus jobbar... när han slutar ska vi väl åka o handla lite, tomt i kylen nu! Komma på lite roliga recept och köpa gottit till ikväll. Hans kusin och hans tjej kommer och hälsar på ikväll också! Inte träffat dom ännu, trevligt!
Köpa nya nappar till Vince, ibland vill han ha dom om jag hjälper han att suga... + nya flarror o lite annat.
Han är så duktigggg...när han ligger mage mot mage på mig så lyfter han hela huvudet och hela ryggen för att titta på mig. Så stor såg han ut att vara och kämpade så för att titta på mammsen... Fy fan jag dog igår när han gjorde så första gången, lipade nästan! Min duktiga duktiga kille... <3<3<3 ÅHHHHH. Jag älskar dig mest, du är omringad av kärlek och kommer alltid va! ♥

Nu ska jag göra pannkakor med sylt och grädde till frullis!
Hej så länge.
Love and light

Ps han börjar bli lik mig nu. Han har fåått mina stoora blåa ögon :D


På BB. Visst är han sjukt likt Bobby här? (Han i den rätte för Rosing). - Checka läpparna (han putar) :-) Ha ha ha




Fyra olika stuffs.

Fyra tvprogram jag brukar se:
* Unga Mödrar
* Desperate Housewives
* Familjen Annorlunda
* Halv Åtta Hos Mig (Enbart för att få dreggla efter maten)

Fyra saker jag gjorde i går:
* Tränade bassängträning
* Myste med min familjemedlemsgubbar
* Log och sa samma saker om och om igen till nyfikna skvallerkäringar
* Solade mig lite på en altan i vårsolen

Fyra som står på min önskelista:
* Bli frisk
* Ny garderob
* Mutcho pengar
* Utomlandsresa med familjen

Fyra saker jag avskyr:
* Folk som inte gör som jag säger (min man te.x) Ha ha ha
* Folk som snackar skit hela jävla tiden
* Smärta
* All slags kritik (jag äro felfri)

Fyra saker jag tycker om att göra:
* Lyxa till livet 
* Mysa med min ljuvliga underbara Vince (pappan med ibland)
* Shoppa upp all my money
* Äta goda dyra middagar (Hör kanske till punkt 1)

Fyra saker jag åt i går:
* Fisksoppa (Men fick aldrig fiskat upp nån fisk med sleven i bunken) 
* Tvp wienebröd med choklad
* Tonfisksallad
* Frulle (= smörgås, flingor, ägg och proviva)

Fyra namn jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn till (förutom det/dem jag redan har)
* Alicia
* Olivia
* Iseline
* Ellioth
(Ni kanske förstod hur mycket lättare jag ttycker det är med tjejnamn)

Fyra jobb jag skulle vilja ha:
* Psykolog / Socionom / Kurator
* Sitta i kassa vart fan som helst (Älskar o träffa nya, olika människor & tjöta)
* Barnmorska
* Reseledare (Kanske dock inget jobb om man har barn och familj men om det varit för 3 år sedan;)

Fyra snabbmatsställen jag gillar:
* SIBYLLA
* Burger King
* Kinamat (om det räknas)
* Mackedonken
 
Fyra personer som jag ringer eller sms:ar nästan varje dag:
* Magnus
* Mamma
* Pappsen
* Joanna?
 (Jag smsar o ringer sällan nu för tiden, hinner inte:)

Fyra bloggar jag utmanar:
mzetterblad.blogg.se
milismini.blogg.se
jms.blogg.se
nikklife.blogg.se


Höftleds - Artros

Hej!!!
Jag blev igår kväll u n i v e r s u ms  lyckligaste tjej :-)
Jag kan inte förklara med ord hur glad jag är. Det finns ett slut på eländet, äntligen finns ljusningen här.

Som ni förstår så kom ortopeden in på mitt rum igår för vi skulle disskutera. Tar det från början:
Han hade med sig röntgenbilderna. Min reumatiska sjukdom = Becherews (ryggsjukdom, ledinflammatorisk sjukdom) har länge gjort så att jag haft kronisk inflammation i höften som gjort att allt brosk hade försvunnit (=artros, som blivit av becherew'sen).. så nu ligger det ben mot ben.
Finns inget man kan göra åt det alls, inga mediciner, kortison, antiinflammatioriska mediciner kan göra det bra så det fanns bara operation som lösning - Jag blev väldigt glad för det.. de jag träffat där inne säger att man blir HELT smärtfri efter bara några dagar (!) Man kan leva ett helt vanligt liv sen. Nackdelen är ju att en höftprotes håller i ca 10-20 år.
MEN det struntar jag i, då har man iallafall fått så många år som är bra, allt är ju bättre än nu och då får jag ju operera om det igen.
Kommer inte kunna gå ut och springa o sådär, kunde få jogga till bussen  sa han men jag äär ju ingen stor-löpare längre iallafall, man får inte lyfta upp benet o dra det ut åt sidan för då kan den nya höft-kulan hoppa ur led och man ska helst inte sitta på knä utan ha benet bakåt för det är inte bra att ha höften i 90 grader.
Annars kan man leva som vanligt. Får instruktioner på "inför operatons-samtalet" vad man får göra och inte.
Men jag kommer kunna bada på somrarna utan att oroa mig att jag blivit kall och inte kan gå dagen efter, jag kommer inte få några mer "skov" (att man blir dålig då och då) och jag kommer inte behöva äta några mediciner.
Förutom en biologisk medicin som läkaren ska sätta in som man får komma in o få i dropp, så att man förebygger att andra leder ska drabbas oc h det gör man ju allt för att slippa!!! Denna sjukdomen gör att immunförsvaret är aggresivt eller va det nu var..
Har ju början till bechterws sjukdom (visade förändringar på ryggen på röntgen + att bäckenet var inflammerat ) och det är ju en ryggsjukdom så därför är det bra att jag får en biologisk medicin.
Har ju drabbat höften än så länge så skönt om man slipper fler ställen sedan.

Kommer krävas väldig intensiv träning efteråt, alla leder är förkortade pga att man inte rört sig och kroppen har ställt sig i felläge. Ena höften står uppåt osv men jag tror endel fixar sig av sig själv under operationen.
Men blir man helt smärtfri är det ju inga bekymmer att träna.

Ska till honom på samtal inför operation om 3 veckor o sedan skulle de inte dröja mer än nån vecka och så blir det operation. Sen kan jag börja LEVA igen, min familj kan bli lycklig!
Jag kan leka med Vincent och vara en glad mamma och människa igen - Jag är väldigt glad och postiviv annars och det ska bli skönt att slippa gnälla, slippa sitta här och kunna ha miljoner bollar i luften.
Jag kommer inte behöva vara sjukskriven resten av mitt liv, jag kan jobba som tusan, skaffa en bra utbildning
och det bästa av allt...... skaffa fler barn!!! Kommer ju inte ha ont mer :-)
JIHUUUUUUU jag och magnus är så lyckliga, vi trodde aldrig det fanns ett slut på eländet.
Har skrivit ut mig från sjukan tills operationsdagen. Ska träna hemma tills dess som FAN, ju mer man kan träna desto mindre slipper man träna
efter operationen och desto mer lyckad bli den.

KANSKE INTE BEHÖVER SITTA I SOFFAN HELA DAGARNA MER... INTE I SÅ MÅNGA VECKOR TILL KANSKE
JIHUUUUUUU

Höftledsartros (höftledsförslitning)
Höftledsartros, som ibland också kallas höftledsförslitning, är när  brosket i lederna försvagas och försvinner. I samband med det är det vanligt ledkapseln blir inflammerad. Du kan inte själv påverka förslitningen, men väl förebygga smärtan genom träning. Behandlingen kan också omfatta läkemedel, akupunktur och att få en ny höftled inopererad. Kontakta husläkare om du har ont eller är stel i området runt höftleden.

Ett friskt ledbrosk är fast och fjädrande. Det ger stadga och fungerar som en glidyta för leden. När man blir äldre tunnas ledbrosken ut. Det är normalt.

I alla leder möts två ben. De delar av benen som möts är klädda med brosk. Vid höftledsförslitning, höftartros, förändras brosket. Det blir matt och ojämnt, ibland med djupa sprickor. Det tunnas ut och fjädrar sämre när du belastar leden.

Till slut försvinner brosket helt och benändarna kommer i direkt kontakt med varandra. I samband med ledförslitning är det vanligt att ledkapseln som omger leden inflammeras. Du får ont och blir stel i höften.

Det är fortfarande till största delen okänt vad höftledsförslitning beror på. Det finns en viss koppling till ärftlighet. Men däremot verkar det ha mindre betydelse hur mycket leden har ansträngts.

Risken för höftledsförslitning ökar om du:

  • Är överviktig.
  • Tdigare har brutit höftleden.
  • Tidigare haft en infektion i leden.

Höftledsförslitning är något vanligare bland kvinnor än bland män. Risken att drabbas blir större ju äldre du blir. Av 100 personer över 55 år har ungefär tre personer slitna höfter.

Symtom

Höftledsförslitning kan utvecklas under många år innan du märker något. I början är det en smärta som känns mest när du börjar röra dig. Leden känns stel och gör lite ont när du reser dig. Det går över när du rört på dig en stund. Med åren ökar smärtan och stelheten och du kan få värk även när du vilar.

De vanligaste symtomen för höftledsförslitning är:

  • Att du har så kallad startsmärta.
  • Att du har ont när du står eller går.
  • Att du har en stel höftled eller att stelheten ökar gradvis.
  • Att du har värk på natten och när du vilar. Det är tecken på en långt gången höftledsförslitning och kan vara mycket plågsamt och stör sömnen.

Smärtan sitter ofta kring höftens fram- och utsida och strålar ner mot ljumsken, där själva höftleden sitter. En del tycker att smärtan sitter runt sätet. En del känner smärta på lårets fram-och utsida och ofta strålar den till knäet. Du haltar, får svårt att gå och behöver käpp eller andra gånghjälpmedel.

All smärta kring höften är inte höftledsförslitning. Smärtan kan bero på en ryggsjukdom, en förträngning i bäckenets blodkärl eller på att höftens muskelfästen är inflammerade.



Reumatoid artrit (RA), ledgångsreumatism, kännetecknas av en kronisk inflammation i kroppens leder. Inflammationen har stark förmåga att bryta ned brosk, intilliggande ben, senor och artärer. Även ögon, hud och andra organ kan bli attackerade. Orsaken är något oklar, men verkar vara multifaktoriell. I Sverige har knappt 1% RA, och sjukdomen är vanligare hos kvinnor än hos män. RA debuterar ofta som en inflammation i flera leder. Inflammationen är ofta symmetrisk, vilket innebär att till exempel höger och vänster fot drabbas likadant. RA kan även drabba andra delar av kroppen än lederna. Lederna får ofta felställningar. Sjukdomen går ofta i skov. Den drabbade kan vara bra ett tag, innan sjukdomen sätter fart igen.

Att få en ny höftled

Operationen innebär att man ersätter den sjuka höftleden med en konstgjord, där ledkulan är gjord i metall och ledskålen är gjord i plast. Denna operation är 1900-talets största landvinning inom ortopedin. Ingreppet är troligen ett av de mest framgångsrika och kostnadseffektiva som någonsin har introducerats inom medicinen.

95 procent av patienterna som opereras blir fria från smärta och värk. Social isolering bryts, påfrestningarna på patientens familj och omgivning upphör. Patienten får ett normalt liv.

----

Och ännu mer fakta :-) :

Konstgjord höftled

hoftled 

Denna information får du när du blir uppsatt för höftplastikoperation. Någon gång mellan nu och operationsdagen kommer du och anhöriga att kallas till ett informationsmöte. Då får du träffa personalen på Ortopedkliniken - sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut - och får möjlighet att ställa eventuella frågor du har inför operationen.

Höftleden
Höftleden består av en i det närmaste helt rund kula - ledhuvud, som ledar mot en ledpanna i bäckenet. Leden innesluts av en ledkapsel som innehåller ledvätska. Ledytorna - ledhuvud och ledpanna - består av brosk.

Nedslitning av höftledens broskytor leder till besvär av olika slag. Förslitning av en led kallas artros. I de flesta fall kan man inte ange någon bestämd orsak till artrosen. I några fall är den en följd av en skada som tidigare drabbat höftleden, t ex brott på lårbenshalsen, brott på bäckenben och ledpanna eller en infektion i höftleden. Reumatisk ledvärk - reumatoid artrit - kan också genom angrepp på ledhinna och brosk ge ledbesvär.

Protesen
Du ska få en ersättning av den slitna leden i form av en totalprotes. Den består av en höftkula i metall som ledar mot en ledpanna av hård plast.

Bägge protesdelarna fästs med bencement, en blandning av plastpulver och vätska, som blandas till en deg och stelnar på cirka 10 minuter.

Det man kan vinna med en protesoperation är i de flesta fall frihet eller åtminstone betydande lättnad vad gäller vilovärk och belastningssmärtor. Däremot kan man inte säkert lova att rörligheten ökar.

Man bör i regel inte återgå till tungt kroppsarbete efter operationen.

Inför operationen
Via brev, telefonsamtal eller besök på sjukhuset har du fått en tid för inläggning.
Om du någonstans på eller i kroppen har en sårbildning eller infektion - t ex skrubbsår, bölder, blåskatarr - kan operationen inte genomföras på grund av den ökade infektionsrisken. Kontrollera detta inför operationen.

Ta kontakt med din distriktsarbetsterapeut för utprovning av hjälpmedel du behöver efter operationen.

Sjukhusvistelsen
Du får komma in till sjukhuset dagen före operationen.

Tag med: Toalettartiklar, rakapparat, dina mediciner i originalförpackning, ett par stadiga skor  - viktigt när du börjar gångträna efter operationen. Tag också med de hjälpmedel du fått av din distriktsarbetsterapeut.

Vad som händer under inskrivningsdagen
Du får gå till laboratoriet och ta blodprover.
Du får gå till medicinmottagningen och ta EKG på hjärtat.
Du får gå till röntgenavdelningen och röntga höften och ibland lungorna.
Du får träffa arbetsterapeut och sjukgymnast.
Din läkare och din sjuksköterska skriver in dig och gör en allmän undersökning.
Du får träffa narkosläkare och den läkare som ska operera.
Du ska duscha och tvätta dig i en speciell bakteriedödande tvål som heter Hibiscrub.
Du får äta fram till kl 24:00 och dricka fram till 2 timmar före operationen.

Operationsdagen
Ny dusch i Hibiscrub.
Du får en kateter insatt i urinblåsan.
Du får antibiotika i dropp på operationsavdelningen.
Operationen tar mellan 1-2 timmar och görs i narkos eller i ryggbedövning.  Ryggbedövningen innebär att man sprutar bedövningsvätska runt nerverna i ländryggen. Nedre kroppshalvan blir då bedövad och denna bedövning kan man vidmakthålla efter själva operationen för att slippa smärtorna. Man är alltså inte sövd men får lugnande medicin som gör att man kan vara ganska dåsig.

Ibland behöver man blodtransfusion i samband med operationen. Allt blod testas numera så att risk för smitta med t ex HIV-virus inte föreligger.

Det finns även möjligheter att lämna eget blod. Du får då cirka fem veckor före operationen gå till laboratoriet och tappas i tre omgångar.

Så snart du vaknat efter operationen och bedövningen har släppt, ska du trampa upp och ned med fötterna för att öka blodcirkulationen och minska risken för blodpropp. Trampa 20 gånger varje vaken timme de första dagarna.

Dagen efter operationen
Du får börja äta och dricka. Du får komma upp och stå på benen och eventuellt gå några steg. Första gången kan det vara litet "snurrigt" men det är normalt och blir bättre för varje gång du är uppe. Du får naturligtvis hjälp av personalen och får använda ett gåbord som stöd. Några dagar efter operationen röntgas höften. Duscha får du göra dag4 efter operationen.

Sjukhusvistelsen brukar bli cirka 4 dagar, beroende på hur snabbt träningen går. Vid utskrivningen ska du kunna gå med kryckor eller rollator och även klara av att gå i trappa.

Under tiden på sjukhuset får du kontakt med sjukgymnast som instruerar dig hur du ska gå - med gånghjälpmedel - samt hur du ska träna - hemträningsprogram.

Du får också träffa arbetsterapeut som instruerar dig i användningen av de hjälpmedel du behöver. Dessa ska du ha ordnat med innan inläggningen.

På avdelningen finns även kurator att tillgå som kan hjälpa till med frågor som rör exempelvis hemtjänst m m.

Om du tror att du behöver extra hemhjälp när du kommer hem efter operationen är det bra om du kontaktar hemtjänsten redan innan du läggs in!

Att tänka på efter höftplastikoperationen
Har du en konstgjord led måste du vara särskilt aktsam om du får en bakterieinfektion, t ex urinvägsinfektion eller böld.

En allvarlig komplikation till protesoperationen är en s k djup infektion. Den yttrar sig som värk, belastningssmärta och förhöjd sänka och kan ge sig till känna flera år efter operationen.

Ska du genomgå någon annan operation bör du meddela din läkare eller tandläkare att du har en höftprotes. 

De närmaste månaderna efter operationen kan du ha en del känningar från den opererade höften och även smärtor då du tar ut vissa rörelser, dessa kan kvarstå ganska länge. Nästan alltid har man en stelhetskänsla och ibland en liten smärtkänsla när man suttit eller legat stilla och börjar röra på sig.

Efter operationen kan benet kännas längre än tidigare. Ibland måste man kompensera detta med en klackförhöjning på skon av något slag. Detta bestäms som regel vid uppföljningen efter operationen.

Du kommer att följas upp 3 månader efter operationen vid en telefontid eller till dispensärmottagningen, d v s ett mottagningsbesök hos sjuksköterska och sjukgymnast.

Tänk på att:
Inte böja för mycket i höften:
Plocka inte upp något från golvet - använd griptång.
Ta på strumpor med strumppådragare.
Sitt inte i djupa fåtöljer och soffor - använd sittdyna.
Luta dig inte framåt när du sitter.
Sträck fram det opererade benet när du ska sätta dig/ställa dig upp.
Gå med ett steg i taget i trappa - uppför med det icke opererade benet först, nedför med det opererade benet först.

Bilkörning är inte lämpligt under den första tiden på grund av att man inte har full kontroll över benet. Rådgör med din läkare vid utskrivning och återbesök.

Följ dessa råd minst två månader eller till återbesöket.


Hallå där, gött fölk.

Har haft lite fullt upp så har inte hunnit sitta vid datorn ännu..... Men nu så :-)

Det går bra här borta, mamma är ju här och hjälper till.
Benen i höften ligger förmodligen "ben mot ben" och skaver (brosket ska ligga imellan och "glida" som ett lager, men det är ju borta" så Kba sjukhus har skickat hit röntgenbilderna så att ortopederna här ska granska det så ska jag träffa dom imorgon. Förmodligen blir det operation, redan inom några veckor. (JIHUUUU men jävligt nervigt för det är ju en jävligt stor operation=S) Men har jag överlevt detta så ska jag väl överleva det också.

Tränat i bassäng idag, träffat arbetsterapeft...igår träffade jag läkarn som sa detta med operation och biologisk medicin som man får i sprutform. Vince får ersättning nu, har inte fått min amningsstoppsmedicin ännu men den kommer väl imorgon så det ömmar i pattara kan man lungt säga (bikinin satt rätt vulgärt här *Pinsamt*, så jag har fått låna en baddräkt tills jag fått köpt nu). Vincent o mamms är med mig överallt och han är snäll som en liten prins som vanligt.
Jag behöver väl inte säga hur omtyckt han är här? HAHAHA vi får inte va ifred en sekund, alla tror han är mammas för hon är så ung så hon bli smickrad. Så har dom frågat om hon är min syster och ifall hon är min personliga assistent och taxichaffören hit flörtade med henne, HAHAHA .. han tittade åt sidan (istället för vägen) hela vägen hit så jag trodde han skulle köra över vägen, och han va la 20 bast eller nåt. Ja du -  FÖÖÖLK!

Imorgon kommer Magnus hit för mamma ska själv till sjukan på fredag... så får vi se va ortopederna beslutar, ska jag opereras kanske jag får komma hem tills dess (om det ändå är inom några veckor). För det är ingen billig tripp för dom som är med mig här. 350 kr per dygn och mat ingick inte ens, så vi kan ju räkna ut att det tillsammans med mitt prins blir 8-9 tusen inom några veckor (!). Kul att betala dom pengarna men är det vad som krävs för att bli frisk så visst.
Men dom är inte bara att punga fram när man är sjukskriven! Som tur är får vi lite hjälp.

Nä nu är det mat här strax igen.. jag och morsan går o muckar med alla typ, haha ne men vi ställde oss i kö utanför matsalen EN HALVTIMMA tidigare i förmiddags för igår va stömmingen slut igår när vi kom ,för alla fetton hade glupskat i sig det (och dom kan inte nöja sig med ett glas saft, utan 3 + 3 koppar kaffe o överfullt på tallrikarna, snålgamlingar) och igår eftermiddags var prinkorvarna slut så nu tänkte vi "NU JÄVLAR" så vi va där en halvtimma innan nu då idag, men tro fan att kärringarna knör sig före oss in ÄNDÅ. Så nu io eftermiddag ska vi demostrera..............

Hej hej skriver o uppdaterar mer när det hinns.
I LOVE U MAGNUS (om du nu läser detta) The love of my life.
Tack för att du orkar med mongolida mo'a
('v') Love u to the heaven and back (my english is very very good)

RSS 2.0