Mathilda's 11års kalas


Den 13 Januari. .


Back in Kungsis

Jahopp då var vi hemma i lilla Kungsis igen. . Mutcho härligt efter en helg borta - Borta bra men hemma bäst=)=)

Var ju på lite Galej igår och träffade några gamla vänner som man inte pratat med på några år - Det var trevligt att träffa dom igen & se va folk gör idag. . . :D 
Pappsen min kom väl & hämtade oss vid 2-tiden, och sov på soffan hos farmor & farfar (eftersom mamma o dom flyttar) så vakna rätt tidigt eftersom mamma gick upp med Vince & alla syskonen med.

Så skönt när man "bor där över helgen" för dom kan gå upp med Vince o ge oss sovmorgon utan att man behöver få barnvakt över natten o så liksom. Samma nu när vi va iväg igår så behöver han inte sova hos nån annan och man ska behöva må dåligt att dom är iväg på morgonen. Man vet att man är där hela natten ifall de är någgot problem. . Tycker jag är super bra! Speciellt med sovmorgonen som vi alltid får där. Inte så många föräldrar som har sån tur. Bor man i samma stad så sover man kanske inte över hos sina föräldrar på samma sätt. Kommer man hem o är utvilad och är på Top igen liksom =) Ha ha ha. Utan att behöva lämna bort sin lill-skit.
För det hade det inte varit värt. . .

Då har vi packat upp hemma hos föräldrarna hela dagen & karlarna har bärt o stått i. Va massa kvar o packa upp fortfarande när vi åkte men vi va ju tvunga så de inte skulle bli för sent.

Jag sjöng i bilen med Vince & läste böcker. Han va jätte trött efter denna dagen & helgen. All bus med moster & morbror. Så han somnade efter en liten stund. Snööyra va de också ute så vi fick köra rätt sakta!

Eftersom man är lite seg idag så hinkas det massa Cola med isbitar i & har köpt Godis som vi ska smaska med framför dexter - Dexterkväll ska vi ha. Känns extra skönt att ha myskväll ihop bara vi 2 när man varit iväg.
Ny vecka snart. . . Tjohoo!

F r e d a g :)<3

Jag håller på & packar. Vi ska åka hela familjen till Thn för att hjälpa Mams&Paps o flytta.
Ska bo hos farmor & farfar allihop.(Över helgen tills allt är överflyttat tills deras nya lgt)
 Det blir kul!!! Såå skönt att komma bort lite :)

På lördag när lillefisen min har somnat (mamma&pappa passar han såklart. haha) så ska vi lalla bort till Jenny (gött nära:) för att ta lite vin med henne & hennes sambo. Ska bli super trevligt, va längesen vi träffades o hade mys tsm. ♥

Så nu ska jag fortsätta lite här. Med lunch, läggning, fortsättning av packning osv.
Vi har nyss duschat tillsammans - Det älskar Vince :-) Han skrattar ihjäl sig av strålarna som kittlas på maggen.

HEJHEJ

Vincent kommer skita fullständigt i dig

 När han blir större. Han kommer leka med alla andra, som älskar honom. Och han kommer älska dom - Men inte dig.. dom som VISAT att dom älskar honom från början. Hoppas det känns bra - och hoppas du sover gott om nätterna.
Kommer man aldrig & hälsar på eller är engagerad (eller bryrr sig överhuvudtaget.. inte ens frågar hur du mår) så kan du fara & flyga!! Du missar världens underbaraste lilla kille, världens bästa personlighet! Vincent är världsbäst, duktigast, sötast & roligast. Han har massa som älskar honom, men tyvärr inte du. . . Fy fan - Jag blir illamående. . . .

Älskar att sjunga & dansa

Måste bara berätta att Vincent verkligen älskar musik! Det har han gjort enda sen han var jätte jätte liten. Och nuför tiden så dansar han JÄMT, så fort han hör musik! Haha :D Han älskar det! Det är sååå jäkla gulligt när han gör det! Han dansar både i matstolen eller om han står eller sitter. Och man ser verkligen hur han LYSSNAR och dansar till musiken liksom..haha =) Världens sötaste är han!! Han kommer kanske bli en dansör;) eller dansare.
((Vad det nu heter till killar))

Förövrigt stod jag igår kväll & prata i min mobil och så tappade jag ner den ner på gräset utanför balkongen..springer ner & tar upp den men då har själva batteriet trillat ut.. och jag har letat, letat & åter letat.
Hur fan kan det BARA försvinna? Jag ska ringa på grannen här nedanför imorgon och kolla om den hamna på hans uteplats.. för mobilen åkte liksom imellan springan på våran balkong, så det kan mkt väl hända.
Faan vilket jävla klantarsel liksom. . .

Idag har vi inte gjort så mkt. Följt med pappan på endel ärenden, ätit pizza på Valentin och köpt med lite choklad hem som vi ska smaska på till våra Dexter-avsnitt som vi ser varje kväll - Helt sjukligt bra :-)

Lugn söndagshemmadag

Idag har det varit en typiskt söndags-dag. . Inte mycket nytta gjort!! Lill-skiten vaknade kl 08.30.. glada gick vi upp och gjorde våra rutiner. Vid 11 somnade han om och jag med.. sov till 13.30 medans lillen gick upp med pappsen. . . Magnus hade börjat med Kalops och jag fortsatte. . Vincent fick en egen som han älskade :)

Pappsen åkte till jobbet och vi gick ut en sväng & gick i kyyylan.. Brr ! !
Och på eftermiddagen så har vi bara lekt med alla hans leksaker.
Han fick gröt, efter en stund välling oh så blev det naning vid 18.30. .

Som sagt -- En väldigt lugn och seg dag!!

Jag väntar på att Jensa ska ringa så vi kan ha ett långt samtal.. som vi brukar ha på kvällarn.
Snacka av sig.. det är skönt. Gör det mest på kvällen när man kan slappna av i lugn & ro...

När baby kommer hem så blir det förmodligen ett avsnitt av Dexter ikväll igen *Beroendeframkallande*

Nyfiken på chips-skålen som stod framme när lill-skruttisen vaknade :)


Brummar.. många gånger varje dag, och när jag härmar
honom försöker han ta min tunga för att nypa tag där i - Tokunge
:D


Väntar på mammas reaktion - Får jag idag kanske!??







Jessica!! Du tog orden ur munnen på mig. Kunde INTE sagt det bättre själv:



"
Ibland kan folk säga till mig att jag måste gå ut och roa mig själv och att jag gör det för sällan, att jag antingen grejar hela dagarna eller är mamma.
Men det där resonemanget kommer jag nog aldrig förstå mig på. Jag (eller vi) har valt att skaffa barn och därför väljer jag att vara med min son så mycket jag kan och det är knappast något jag mår dåligt över, snarare tvärtom. Jag njuter som sagt!
Jag har försöker träffa mina vänner och umgås så mycket det går och ibland är Vince med och ibland inte.

Sen är det så klart mega kul att gå ut på party och släppa loss i mellanåt och är jag sugen på det gör jag det.
Men jag tycker absolut inte man ska gå efter någon oskriven regel att typ: Nu Emily har du inte varit ute och supit på flera månader nu måste du gå ut och roa dig!".. Whaaat?!? Måste jag tyyp!? Roar man sig bara om man festar?!?
Jag roar mig när jag är med min familj också. De låter ungefär som att de skulle vara ett helvete bara för att man inte går ut och festar jämt så som man gjorde förr innan man fick barn =S haha

Hhmm nä, jag blir bara så fundersam ibland när jag titt som tätt får de där "gå-ut-och-roa-dig-kommentarerna". Jag lovar mitt liv är fullkommligt underbart som det är och känner jag för att gå och festa/dricka så lovar jag att jag ser till att göra det. Det finns ingen som stoppar mig men det är inget jag prioriterar varje helg men självklart ibland när jag känner för det! Man blir en ny människa när man får barn, och jag är glad att jag prioriterar Vincent framför massa fester hela tiden"

Godis..lördag

Vi gick som sagt en ganska lång & kall promenad, men det var skönt med lite frisk luft. Dubbelt så tufft blir det när man kör vagnen i snön. Får ta i för sitt liv - Ett riktigt träningspass när man går en stund. Haha


När vi kom hem så lagade jag vitlöksstekt ryggbiff, hemmagjord klyftpotatis, grönpepparsås, färska champisar & rödlöks-saallad -- Det var gott.. dock blev biffen rätt seg. ska förmodligen inte bli välstekt men jag äter inte kött annars. . . som vi åt när gubben min kom från jobbet med massa tända ljus. Lillgubben blev överlycklig när pappan kom hem från jobbet, världens största smile. Man blir helt varm inombords.

Vincent gubben s k r i k e r av lycka när han går med gå-vagnen. Skrattar det högsta han kan, mallig & tittar hela tiden på oss & väntar på att vi ska klappa händerna och berömma honom♥ Gosenosen. Älskar dig mest i hela världen.

Jag ska ha lite egentid & tjöta i tel nu på kvällskvisten (har väl oofs alltid egentid då.. på kvällen, det är skönt.. behövs efter hektiska dagar:) .. och sen blir det goooodis, chips & Robinson!!

*Kevin..jag längtar efter er ocksåå - Ses nästa helg:)*

                   PUUUSSISSSS ¨¨¨¨¨¨


 kollar på tubbisarna. .  ska strax riva ner hela skostället.

Mooorgonkvist.

Åh jesus.. jag kommer på mig själv flera grr i minuten att sitta och blunda. Jag är helt sjukligt trött, försökte ligga kvar så länge som möjligt. Kl 07.30 så gick det inte mer. Då stod han och hoppade och slickade på sin spjälis-gavel & skällde på mig.

Jag hoppad han vill somna om snabbt idag för detta var väldigt jobbigt. Hahaha!

Igår kanske han inte var såå jäte trött när jag la honom för han va inte så sugen på att somna själv. Ställde sig upp & tjötade och spotta ut nappen. Så jag prövade att lägga honom i vagnen & där somna han på 2 röda.
Jag antar att det där går i perioder och att man har olika humör, olika dagar.. såklart :-)

Förmodar att det blir en lugn lördag. Magnus jobbar tilld 16, lite tråkigt.. men men! Blir väl lek, bad & mat, och sömn.. de vanliga rutinerna - Rätt mysigt ändå.. Hihi!

Heej så länge!!

Här varr lilsnuffen 8 mån ==)

AP


Det som i första hand eftersträvas är att uppnå en stark och framför allt trygg anknytning mellan föräldrar och barn. Varför? Jo, det finns flera skäl. Det första är att barnet får känna tryggheten i föräldrar som svarar snabbt och riktigt på dess skrik och tillfredställer dess behov. Sedan för att barn och föräldrar kommer att lära känna varandra väl genom närheten och det kommer att göra det lättare att veta vilken sorts förälder man behöv er vara för sitt barn.

För att uppnå denna närhet, anknytning och för att lära känna barnet föreslås en rad verktyg och bland dem väljer man de som passar och fungerar i just sitt liv. Det som föreslås är främst amning, att bära barnet mycket (om barnet är ledsen), att sova nära barnet och att undvika separationer när barnet är litet. Sedan är det viktigt med "positiv disciplin", att lyssna på barnet och att behålla balansen i familjen.

Vissa saker inom attachment parenting är så självklara i Sverige att det känns fånigt att ta upp dem, men i USA och många andra delar av världen är det fortfarande relevant. Så ingår det i attachment parenting att uppfostra barnet med "positiv disciplin". Mjuk vägledning, vilket enklast uppnås genom att man känner barnet väl. ((Hårda ord och tillmälen i uppfostringssyfte skall undvikas och aga är ju inte bara extremt olämpligt, det är också förbjudet i Sverige tack och lov.))


Spädbarn och småbarn

De första åren är viktiga för att lägga grunden för föräldraskapet, relationen och barnets kännslomässiga liv. Det tycks också vara så att det är i början som barnet är mest kännsligt för avvikelser från det förväntade, av evolutionsprocessen framväxta sättet för ett spädbarn att leva.

I AP är grunden:

  1. Knyt an vid födseln.
  2. Amma. (om det är möjligt=
  3. Bär barnet
  4. Sov nära barnet
  5. Lita på barnets signaler (Skriket är det sista desperata steget)
  6. Undvik "metoder" (Baby trainers)
  7. Balans
  8. Undvik separationer

    Man kan inte skämma bort bebisar. Stressa inte på med olika metoder ifall barnet inte är mogen.

    Enligt mig så tycker inte jag (och även många andra som också tycker att AP är det bästa för deras barn..= ett slags sätt hur man tycker att man vill vara mot sin bebis )

    Jag tycker inte att man ska "skynda sig" att barnet ska sova i egen säng / eget rum..
    dom är fortfarande såå himla små att både jag & förmodligen barnet vill ha varandra nära.
    Dom kommer sova i eget rum senare ändå.

    Vagga, bär, sjung, ge välling för att söva bebisen så länge h*n behöver. Stressa inte med att "bebisen ska sova själv" när den skriker och inte vill. Det är ett tecken på att h*n inte är mogen och förmodligen vill somna i närhet av mamman eller pappan. Känna sig trygg.

    När bebisen har vant in sig i detta mönster och känner sig trygg (och vet att föräldrarna finns där om h*n behöver dom) så kommer den tiden när den kan somna själv. Man kommer inte behöva vagga hela livet liksom.

    Jag tar upp när bebisen skriker . Dom gör det för att kommunicera och förklara att något inte är som det ska - det tycker inte jag att man ska igonera.

    Att amma om det går. Går det inte så ger jag flaska "mage mot mage" precis som man gör när man ammar och har ögonkontakt så att de får den närheten de skulle fått med amningen.

    Med mera .. med mera.. kan fortsätta länge - Alltså sådana saker (som för mig är helt självklara) men som vissa människor anser "att man skämmer bort barnet" och att man kommer få det svårt i framtiden. Vilket jag inte alls anser att man får. Utan ett tryggt barn.

    Något jag dock inte håller med om inom Ap är att amma barnet jätte länge (vissa ända fram till skolåldern).. jag tycker man ammar den tid som är rekommenderad och sen ger man dom riktig mat & välling på kvällarna. tycker det är rent av äckligt att amma i 2årsålder & uppåt.

    Och att sluta snabbt med blöjor eller vad det var. Jag tycker inte att man ska stressa barnet med nånting överhuvudtage. Dom börjar gå, krypa, prata osv när dom känner sig mogna för det.. och det spelar absolut ingen roll NÄR.

    Som sagt.. inte stressa med något tycker jag.. för att man själv är lat & inte ORKAR.
    Man brukar få lägga sina behov (inte allt såklart) åt sidan de första åren.. det handlar inte bara om en själv längre utan finns nåt mkt viktigare i ens liv.. som går före allt.

Fredagkväll (v)

Dagen startades helt underbart - Med sovmorgon ända tills 09.00, jag trodde jag drömde. Både jag & Vince va superlyckliga när vi gick upp. Kändes verkligen som det skulle bli en super fredag (och det har det varit också:)

När vi gjort oss klara körde Magnus iväg oss till Öppna förskolan..först va vi där en stund med de lite större barnen. Vince va alldeles fascinerade av en kille på 1½ år. Han tittade på honom heeela tiden, släppte honom inte med ögonen 1 sekund, kröp efter honom vad han än gjorde.. och satt & log hela tiden. Så himla gulligt verkligen - Märker ofta att han ser upp till killar som är lite större än han.. Hihi, lära sig allt dom gör!

Så vi var där i princip hela eftermiddagen. Han däckade så fort jag la ned honom i vagnen. Då hade inte han sovit sen han vaknade. Han vakna ju så sent liksom.

Jag knallade iväg till Kungs och hitta lite söta saker på Hm som jag alltid gör - Jag tittar inte ens på kläder till mig själv längre. Är jag shopping sugen så shoppar jag till min lilla kille. Mycket roligare :-)

Fick väcka honom så han inte skulle sova för länge. Tog bussen hem och åt mat och busat en massa.
Sen slockna han som en stock och jag har göttat ner mig i soffan med choklad, chips och dipp.
Underbar fredag. Nu: Let's dance. Gillar egentligen inte det med den är ju en tradition på fredagar :D Hihi

--
((hoppas människor kan lära sig ta ansvar snart, och ta hand om det bästa dom har: sina barn. dom förtjänar det))

IDAG HAR --- VINCENT--- NAMNSDAG. Visste inte det förräns en mamma på Öf sa det. Lill-killen!
Hoppas ni har en trevlig kväll. Tänd ljus & unna er massa gott. Måste man på fredagar iallafall (många vill ju bara på helgerna) så man orkar med veckorna sen !!

Köper alltid såna där gosiga grejer (va det nu heter) som man sätter på fötterna när det kommer
in med nya motiv. Är riktigt besatt i dom, såå mysigt! Köpte även mössa.. Mösso-man som jag är.
Supermysig vårmössa som hade kommit in. Undra hur många jag kommer köpa till denna våren? Haha och mockasiner som är väldigt behövligt =)


Våran eftermiddag!!=)=)

Eftermiddagen hos Svärmor var jätte trevlig. Vi åt jätte mycket tacos, fast med kyckling och nån annan krydda istället i pita bröd - Smarrigt. Chokladglass till efterrätt och Vincent åt en jätte god banan-persika efterrätt som han brukar säga "-Mmmm" efter varje sked han får :) Hihi, lillsnuffen!<3

Vi busade massor med kissi-mjaw'en Kitty. Jag tror inte jag behöver förklara hur himmelskt kul Vincen tyckte det var.. herregud han va efter henne hela tiden och han är smartare än vad man tror. Visste exakt hur man skulle göra för att locka till sig henne.. Hihihi!

Spelade golf på Wii-spelet. Jag som aldrig är grymm på spel var inte direkt motiverad först men sen slog jag längst slag av alla varje gång och alla blev impade (hahaha) så det var riktigt kul. Magnus trodde det var fel på kontrollen för han brukar alltid va bäst så det var verkligen skönt att slå honom.

Fortsatte att leka med Vincent på golvet med massa lego osv. Han hade jätte kul och vi kom inte hem förräns kl 20. Gissa om Vince the prins stupa i säng!? Och vi stupa i soffa. . .
Nu ska jag kolla runt lite mer sen ska vi mysa framför nåt avsnitt med Dexter. Vi har fasen missat en hel säsong.

Vart tog maowen vägen!? (Som blev livrädd när Vincent jaga hela tiden)


Åh va rolig katt!!! Henne vill jag ta..


Vincegubben & sin farmor...


Golfturnering på hög nivååå.


Mammas lill-snuffis. . . Han ÄLSKA kissi-mjaw'en :) Han visste precis hur man
skulle locka till sig katten med katt-leksaks-pinnen och kröp efter honom heeela tiden
och sa maoww maoow<3 Så sjukligt söt så mina ögon tårades :):)





Hahah titta katten. Han är grym Vinne :) - Efter sin mor såklart. Haha





Kattungen Kitty


Golfmästaren såklart...


Duplo legooo.. Skojjsigt!




Tyckte det var jätte spännande med golf-spel på tvn och titta länge =)

Sovardagen

Tji fick jag.. kl 03.30 inatt vaknade Lill-Vince klarpigg och överlycklig.. skrattade, dansa & tjöta! Jag trodde inte det var sant, men konstig nog var jag inte såå trött trots att jag inte somnade förräns 12. Så jag gick upp och bytte blöjan ifall det hänt nåt där.. och han tjöt av lycka att få komma upp. Sen fick jag börja vagga han i vagnen och kl 05 somnade vi igen - Till kl 07.. Gick upp, myste under täcket framför Vakna :-)
Åt gröt. Köpte en ny till honom igår från 12 månader med müsli i, den uppskattades. Tror den var mer mättande också, kändes mycket mer tjock. . Vincent hjälpte mig med tvätten flera grr.
Han pekade på mitt öga. Så berätta jag att det var ett öga . Pepa på munnen & jag berätta att det var en mun.. och han började le, tog på ögat igen och jag upprepade det igen och han gapskrattade. Hahaha.

Vid 10 somnade vi igen och jag vaknade inte förräns 13.30 - Sjuuukt. Magnus gick upp med Vince vid 11.

Så det har varit en riktig sovar-dag från och till. Nu sover han middag igen.. hahaha, innan vi ska till svärmor på middag i Ef, onödigt att han ska va dö-trött vid 17-18 som vanligt. Så vi kanske kan åka hem vid 19 iallafall med våran snutt. . .

Nu ska det dammsugas & skuras golv - Det är INTE kul att ha en vagn i denna årstiden inne i lägenheten.
Dammsugning 3-4 grr om dagen för att det inte ska se ut som en missär :D

I min blogg för exakt ETT ÅR sedan:

JAG ÄR SÅ OERHÖRT GLAD ÖVER MIN PROTES. ATT JAG FÅR LEVA ETT SÅNT UNDERBART LIV SOM JAG GÖR NU. ÄR UTE OCH FIXAR, TRIXAR OCH ÄT I FULL GÅNG HELA DAGARNA - PRECIS SOM JAG ÖNSKAT MEST.
DETTA TRODDE INGEN AV OSS FÖR 8 MÅNADER SEDAN. INNAN VI VISSTE OM DET SKULLE BLI BRA EFTER OPERATIONEN. JAG ÄR SÅ GLAD  ATT DET BLEV BRA EFTERÅT.. JAG SITTER PÅ GOLVET MED MIN LILLA KILLE.. OCH ÄR SÅ GLAD FÖR ATT JAG *KAN* SITTA DÄR. KAN GÅ UT MED SOPORNA *ALLDELES SJÄLV* UTAN HJÄLP. GÅR I BADKARET LÄTT SOM EN PLÄTT. FÖRR TOG DET EN HALVTIMMA CA. ÄVEN ATT KOMMA IN I BILEN.
SÅG NOG ROLIGT UT.. DEN STÄLLNINGEN MAN HADE FÖR ATT KOMMA IN DÄR. HALVLIGGANDES ÖVER HELA BAKSÄTET. HAHA =/ SÅÅÅ GLAD ÄR JAG IALLAFALL OCH JAG TACKAR GUD (ELLER MIN LÄKARE) FÖR DET.
TACK TACK TACK<3<3<3 JAG RYSER NÄR JAG LÄSER DETTA OCH TÄNKER TILLBAKA. NÄR MAN TRODDE ATT MAN ALDRIG NÅGONSIN I LIVET SKULLE KUNNA GÅ IGEN - DET VAR DEN MEST FRUKTANSVÄRDA KÄNSLAN I HELA VÄRLDEN :

20 Januari - 2009
Min rumpa är så liten så liten nu, den är nästan helt borta! Blir så när man inte kan gå... Min rumpis som är så het annars  (HAHAH).. Buhuuuuu! Längtar tills jag kan gå ut på långpromenixer och träna för då kommer musklerna såå fort tillbaks.
VILL VILL VILL, jag sitter hela dagarna och försöker tänka ut olika knep för hur jag bara ska resa mig och bara gå oavsett hur det känns. Sedan när jag väl reser mig upp och försöker ta ett steg så tar det bara stopp, man känner bara i hela kroppen vilken omöjlighet det är. Är så van vid mina kryckor, är så rädd om dom inte är nära mig!
Benet följer liksom inte med, jag tar i det mesta jag kan för att få det med mig och ändå så släpas det ut efter sidorna.
När jag försöker stå på det som jag ska öva och göra så känns det som jag väger 150 kg minst, det är så tungt, så tungt. Det hugger, strålar och gör å förbannat ont! Ändå sitter mina tankar heela dagarna med att komma på knep hur jag ska klara det.. jag reser mig och är fast igen, försöker ta de där stegen men det är som man går på en pinnsmal tråd, armarna flaxar för de finns ingen balans och vänster höft är mycket längre upp än de högra bara för jag felbelastar så det känns som de vänstra benet är en halv decimeter längre än det högra, eller ja.. det är det! Så man känner sig som Selma Lagerlöf.. Ni vet? med träbenet...
Det känns bara som man har en otroooolig lång väg framför sig för att komma tillbaka, kommer det någonsin att gå?
Jag kan aldrig sluta att vara bitter.. varför ska detta drabba mig? Det är väl bara att acceptera läget. Men jag kommer aldrig att göra det! Jag hade hellre amputerat bort en arm.. även om det ger svårigheter så kan man iallafall ta sig framåt. Vad är viktigare än det? Man kan inte göra NÅGONTING utan att komma framåt. Ska jag ha det så här så vet jag inte vad jag ska göra.. Kan inte gå ut, inte simma, inte åka skridskor, inte va ute o shoppa, inte resa. Ska jag sitta inlåst resten av mitt liv? I en soffa, och låta andra hitta på saker med mitt barn för att jag inte kan? Förlita mig på andra om jag ska ta mig någonstans? Kan ju knappt ta mig in i en bil så körkort känns väldigt långt borta. Vill jag ha en chipspåse och ingen vill köra mig nej då får jag ingen chipspåse....
Nej detta var inte meningen o bli ett deppinlägg. Bara det att jag tänker inte på någonting annat, inte ens för en minut!

Jo faktiskt.... förut vet jag inte vad Vincent gjorde inne i magen men det var det coolaste jag varit med om.
Säkert  5 cm uppåt och 5 cm åt sidorna kom något ut frpn min mage, jag kunde greppa tag handen runt denna "knöl" Måste varit foten, eller? HELA foten var ute... HIHI mamma grät och blev alldeles rörd...... Gud va fiiiiiint!
Älskar Dig Min Prins - Tänk Att Man Kan Älska Någon Man Aldrig Träffat :-)))) Det Är MAGISKT!


---

11 januari 2009

Hemkomna för en liten stund sen.. suttit o tjötat en massa, ätit någon typ av moussaka och spelat kort så fingrarna blödde! Haha nej då, jag spelade väl två omgångar eller något sen strunta jag i det! Tycker det är fruktansvärt tråkigt med kort. Skit-gubbe kan va kul någongång ibland (det ända jag kan typ, haha)

Nu har vi äntligen fått upp våran fina nya köks-lampa och ytterliggare ett par gardiner, nu fattas det gardiner i kök och babyrum. Måste bara skaffa fler gardinstänger, ett antal fler fönster här än i den förra lyan!
Det ordnar saj...

Mår sådär faktiskt, känner mig så himla less på allting. Tycker ingenting är roligt längre.
Positiv - Nej, och det har jag ingen anledning att vara heller!
Så förbannat orolig för hur jag ska klara denna förlossning också.
Dag efter dag.... Starta snart tack! Om två veckor räknas det som fullgånget.
Då finns det ingen anledning att vänta längre, tycker jag har lidit tillräckligt.
Men med min tur så kommer jag gå över tiden 2 veckor.

Är så himlaaaa orolig för allting hela tiden, det kan inte va bra att oroa sig så här mycket jämt.
Vad fasen ska man göra då när man inte vet hur någonting kommer bli?
Och jag stör mig sååå på folk som inte fattar, som verkar tro att detta är en lek. "men magnus behöver väl bara va hemma en vecka, varför skulle han behöva va hemma mer" "visst ska det bli så roligt" och allt va man får höra hel tiden.
Vad är det man inte fattat vid detta laget?? Jag klarar mig inte själv ens. Hur tror dom att jag ska klara mig hemma, eller spelar dom dumma?? Jag vet inte när jag kan gå, om jag kan det! "du måste börja gå på benet, du måste träna"
Vad gör jag hela tiden? Nej men jag går runt så här för skojs skull för det är så jävla roligt....
Jag är så förbaskat arg hela tiden, hoppas hormoner ger med sig snart, jag är inte sån här annars. Jag ballar ut för ALLT! Men allra helst för såna här saker.. hur man nu inte kan fatta. Jag kan inte böja mig ner, inte böja mitt ben, inte ta mig in o ur en bil, går jag 100 meter med kryckor (för utan har jag inte kunnat sedan början på augusti) så tar det en jävla stund o man är helt slut. Jag kan inte putta på en barnvagn ute då.. inte bära någonting alls för jag kan inte gå ett steg utan kryckor för det gör svajnont att belasta. Behöver hjälp med i princip allt!
Men alla andra kanske är sådana super-kvinnor att dom klarar va höggravida på detta, GLADA och positiva trots att de inte vet hur livet framför en ser ut, vara ute o ränna på saker när man hela tiden skriker av smärta o all energi går ur en, ta hand om lägenhet, vara glad över sin graviditet, vara glad över det som komma skall... Jo visst jag försöker vara jätte glad men jag kan inte va särskilt glad för jag vet inte hur jag kommer klara det! Jag har inte ens någon här i närheten som kan hjälpa mig om det vore så för det känns som alla suckar åt en och tycker man överdriver!
Nej jag orkar inte prata mer, jag är så förbannad för allt! Besviken på hur mitt liv är, avundsjuk på alla som går ut med sina bebisar på låånga promenader (jag känner att det är sååå himla lång borta) och är ute o fikar med sina vänner och är glada... Jag får aldrig vara glad för jag vet att allting är en kamp, och jag vet inte hur länge folk orkar runt om kring mig heller. Måste spänna mig 24 tim om dygnet, för alla rörelser, för alla människor som går förbi, för alla ojämnheter i backen, alla svängar & gupp. ALLTING gör så fruktansvärt jävla ONT, ett försnabbt steg och det är kört! Jag stressar överallt för att vara människor till lags, för att inte irritera. Snart börjar Magnus jobba, då kommer jag igenstans. Inte på barnmorskebesök, läkar eller sjukgympa. Kan inte åka kommunalt och jag känner ingen här, inte en släkting som kan köra mig! Jag är helt och hållet beroende av honom och jag HATAR det. Det går inte en minut utan att jag tänker på detta, hur det ska gå när bebisen är ute.
Alla förväntar sig att jag ska bli bra efter förlossningen?
Tänk om jag inte blir det? Vad händer då? Jag känner att man inte kan falla längre ner i bott än vad det är just nu, man kommer inte mycket längre ner. Förstår inte hur alla kan tycka jag ser så fräsch ut för att va i 9onde månaden. Jag behöver känna att någonting är ROLIGT, få göra någonting riktigt kul, har inte hänt sedan i somras minst. Vi kan inte göra någonting kul tillsammans och man behöver få ha kul ihop. Vågar knappt ligga o kramas längre, för jag blir bara rädd och det kommer bara göra ont =S
Det är nästan att jag sitter o hoppas på att dom ska hitta något när dom väl får röntga mig, en tumör eller va som helst. Som går att TA BORT.


Full shå idag. . .

Nu ska jag skriva lite om Vincent (som jag alltid gör. hihi) :
Den senaste veckan har varit såå otroligt rolig - Det har hänt MASSVIS i Vincent's utveckling. Han vinkade, klappar händerna hela tiden, säger "tack tack tack" när man ger honom något, säger TITTA, han står själv och håller bara i sig pytte lite när han går, såg ut som han tog ett steg själv när han skulle till rutschkanan på Bvc förut.
Han kommer nog gå när som helst nu. Han kan när han VILL. Men det spelar absolut ingen roll när han börjar med det. Han får gå precis när han vill såklart - Han är så himla duktig, man blir stolt när dom lär sig något nytt !!
Gåstolen är ingen favorit längre. Inte vart på 1-2 mån. Vill aldrig sitta i den. Bara krypa, klättra, dra ner saker och gå omkring som gäller =D Blir VANSINNIG rent ut sagt om han måste sitta stilla i 1 sekund (förutom när vi ser på tubbies)

Sömn: somnar runt 18-19 och sover hela natten fram tills 06-07. (Är uppe en timma eller två och sover 2 timmar till - Ibland somnar han om direkt efter vällingen på morgonen o sover till 07.30-08.30. INTE ofta men det är SKÖÖÖNT)
Såhär är det VARJE dag och jag är så himla tacksam att man aldrig behövt va uppe på nätterna och röja.
Man får sin natts sömn liksom och sin egentid varje kväll.
Sover middag 2 timmar på förmiddag & 1-2 timmar på Ef beroende på om vi är hemma eller inte.

Mat:
06-07: En flaska varm välling direkt när han vaknar (MUMSSSS, mys)
09: Gröt med nån god smak:D
12: En varm måltid lunch
14: Mellis (fruktpure eller frukt. Banan är en favvo=)
14-15-16: Middag.
18: Gröt
18-19: Lite vällsing och nana

Fick sovmorgon idag (Magnus är ledig & gick upp) Det var superhärligt. Vaknade vid 10 och då gav vi oss iväg till Bvc. Missuppfattade om att det skulle vara "1års-kontrollen" utan det var bara en vanlig kontroll. Vad han kan, om han kunde "pincett-greppet" osv osv. Så det fick han visa =) Han var superduktig. Visade henne allt, tjötade massor och va så glad. Han tycker de är skit kul att vara där .. och gillar henne massor =D Haha. Funderar på ifall det är bara för att det är så ljust där. Vi stannade kvar i lekrummet lite efteråt för han gillar ju att leka där. Han träffade flera andra barn .. dom satt och tjöta med varandra. Så skulle han försöka följa efter en tjej som va lite äldre och göra lika dant som henne vid rutchkanan. Haha.

Åkte och handlade endel, det behövdes. (Köpte 1års vällingen nu fkt:) Så fick vi ett impuls-sug att åka till Öf. Har ju bara gått på måndag & fredag men snart är han ju 1 år så vi ska börja vänja in honom lite på från "1-5 års" Öf också.
Han satt och lekte länge med en kille på 3 år. Han skrattade jätte mkt åt honom. Verkar som han tycker det är kul med lite äldre killar. Kanske ser upp till dom. Haha, den större killen tyckte nog inte att det var lika roligt. Han satt och lekte med en bondgård och Vincent använde den som en gå-vagn som med allt annat =)
Så jag fick ta bort honom så killen fick leka ensam.


Vincent's vikt:
10/2 - 3490 (Födelsevikt)
14/2 - 3370 (4 dagar)
20/2 - 3870 (10 dagar)
27/2 - 4335 (17 dagar)
6/3 - 4705 (27 dagar)
20/3 - 5505 (5½ vecka)
15/4 - 6490 (9 veckor)
19/5 - 7065 (3½ mån)
17/6 - 8110 (4½ mån)
16/7 - 8370 (5½ mån)
16/9 - 9365 (7mån, 1 vecka)
12/11 - 9845 (9 månader)
20/1  - 10670 (11 månader. 1 vecka)

Vincent's längd:
10/2 - 48cm (födelselängd)
27/2 - 52,8cm (17 dagar)
6/3 - 54 cm (27 dagar)
20/3  - 56,5cm (5½ vecka)
15/4 - 59,2cm (9 veckor)
19/5 - 62cm (3½ mån)
17/6 - 64cm (4½ mån)
17/7 - 66,5cm (5½mån)
16/9 - 69,5cm (7 mån, 1 vecka)
12/11 - 71,5cm (9 månader)
20/1  - 74cm  (11 månader, 1 vecka)

Vincent's huvudomfång:
10/2 - 35 (nyfödd)
14/2 - 35,5 (4 dagar)
27/2 - 37,3 (17 dagar)
6/3   - 37,9 (27 dagar)
20/3 - 39,2 (5½ vecka)
15/4  - 40,6 (9 veckor)
19/5 - 42,1 (3½ mån)
17/6 - 43,6 (4½ mån)
16/7 - 44,3 (5½ mån)
16/9 - 45,6 (7½ mån)
12/11 - 46,5 (9 mån)
20/1 - 47,5  (11 mån, 1 vecka)

(Ifall ni undrar om mat, sömn, vikt osv ..varför jag skriver om allt det så tycker jag det är kul att anteckna detta så man kan gå tillbaka längre fram och titta hur det va då, hur rutinerna var osv. + att jag ju ska spara denna bloggen till Vince sen när han blir äldre. Kommer han nog tycka är jätte kul att se bilder på sig själv & hur det var när han va liten. Vet jag själv när jag var i 10-11 års åldern. Då satt man med fotoalbum hela dagarna och titta hur man såg ut när man va liten. Hihi - Sen så kanske ni tycker det är kul också? Jag tycker det är kul att läsa om andra's barn. Hur deras rutiner är och man kan jämföra på skojs skull deras olika längder osv. Alla är ju så himla olika och det är ju det som är kul. Tur är väl verkligen det. Kul om alla är likadana!? NOPE:)


Myser framför tubbisarna. Enda gången kan va still.
Då passar mammsen på att kramas & mysas =)=)
URSÄKTA MIG SÅ MYCKET att min kjoljävul åkt upp.



Föressten så var den en man på 47 år som skulle "gena" över tågrälsen i Kungsbacka i måndags. Hans fru stod på andra sidan och sa till han & skynda sig. Samtidigt kom tåget såklart i full hastighet. Chaffören tuta tusen grr och människor skrek. Men han hann inte & blev överkörd :( Bekanta hade sett när brandmännen plocka upp likdelarna i påsar efteråt. Frugan stod ju där & såg allting. Det var ju vid 15-tiden och det är ju då ALLA kommer från sina jobb & skolan och håller till på stationen. Var hur många vittnen som helst som hade sett detta och var  superchokade.
FY fan säger jag =/ Vi åkte förbi där precis då med bilen och undrade varför dom hade spärrat av.
USCHHH. Kan inte sluta tänka på detta - GENA ALDRIG utan gå hellre runt. Man tror ju alltid att man hinner. Det trodde väl förmodligen han också - Men det gjorde han inte.....

G o d n a t t e n s

Kommit på mig själv flera gånger med att ha "nickat till" framför datan så det ska verkligen bli skönt att krypa ner under sitt goa täcke (med värmekudden som gör de ännu skönare att somna på en ömmande rygg. den är det .. känns lite obehadligt men ändå inte ont). Ännu skönare blir det att jag ska ha sovmorgon imorgon.

Vincent har somnat i sin säng själv hela tiden nu. Även idag när han skulle sova middag. På dagarna är jag van vid att gå runt med vagnen i lägenheten + dra den fram & tillbaka över trösklarna i ca en kvart för att han ska somna. Så kunde man haft det så lätt att bara lägga honom..gå in och ge han nappen 2 grr och sen sover han? HAHA. Sinnessjukt. Ni förstår att detta är viktigt för mig.. tjötat om detta i 2 dagar nu, men som mamma är såna här saker väldigt roliga och man blir stolt :-)

Blir inte en j ä t t e  lång sovmorgon för runt 10 ska vi åka till Bvc för "1årskontroll" . Förmodligen är det vaccination också.
Ska åka och handla efteråt också. Skrivit en Matlista. Haha, det är härligt att göra det annars glömmer man allt och har ingen mat hemma ändå=)

Zzz - Sova va det!


Hemmadag!!!

Hello - Jag håller på att lagar mat till Vincent, och han håller på att somna i spjälisen.
Han lagt han där i 2 nätter nu och han somnar själv. Så skönt. Att jag inte prövat det innan!? (In your ass, till alla er som tror att dom inte kommer somna själva bara för att dom sover med sina föräldrar eller att man vaggar dom till sömn. Jag tror att det är därför han somnade själv så himla lätt. Bara för han blivit trygg genom det sättet)

Föressten så vaknade han kl 06, trots att han somnade 17.40 igår kväll.. Så himla skönt.

Vi har iallafall en riktig hemmadag idag. Det var längesen. Han behöver va hemma & få sina rutiner, inte bara slit & släng. Jag märker att han tycker det är roligast att va hemma också. Ibland när vi är ute o går blir han jätte ledsen och så fort vi kommer in blir han glad. För det enda han vill göra är att krypa omkring, gå med gå-vagnen och runt möblerna. Han HATAR att va stilla eller sitta fastspänd någonstans. Att byta blöja eller ta på ytterkläder är en brottningsmatch utan dess like :P Hahaha.

Nu ska jag passa på att vila lite. . .  Maria kommer snart hit & hälsar på också!!

ÄNGLALOCKAR♥    --- Vi leker massa på rummet! . . En riktig bus är han.
   

 


Bebisar - 11 månader:

Vid det här laget har du antagligen en liten mini-Houdini hemma, var favoritsysselsättning är att ta sig in i utrymmen där han inte borde vara, eller att ta sig ut från platser där han borde vara.

Det finns inte en hylla som är för hög och inga skåpsdörrar som är för avskräckande för din elva månaders baby, som ständigt är ute efter att undersöka och (som det kan verka) plocka isär. Med utbrytarkonungens hela skicklighet kommer din baby nu att åla, vrida och slingra sig ut ur varje blöjbyte, matstol eller spjälsäng – eller kort sagt ut ur alla försök att begränsa honom till en plats.

Snabba framsteg

Han gör nu stora fysiska framsteg (bland annat kanske de så omtalade första stegen), men genomgår också en stor verbal utveckling – inte bara i antalet ord som han kan säga, men främst kanske i antalet ord som han kan förstå.

Böcker är något annat som blir allt intressantare, och din baby kan nu spendera långa stunder med att studera bilder och bokstäver i sina pekböcker. Inom kort kommer han att lära sig känna igen, och peka ut bilder som han sett upprepade gånger.

Att peka blir förmodligen något han kommer göra en hel del; det är nämligen ett bra sätt att kommunicera när man inte pratar så bra ännu.


Måndag

Då sitter jag & äter dagens middag.. den består av snabbmakaroner med grönsaksbuljong i . . .. Hahahaha, så är det när man är själv hemma. Då tänker man inte alls på mat till sig själv!

Vincent har precis somnat. Lite tidigt men han var heeelt sjukligt trött. Så det var skönare för han att få somna.
Prövade att lägga honom i spjälisen idag också. Och visst somnade han själv :-) Man blir så otroligt stolt.
Har liksom aldrig varit några problemmed honom alls med något, sen han föddes. Tog bröstet med en gång, ammningen gick super, har alltid ätit bra, alltid sovit jätte bra, aldrig skrikit utan anledning. Allt har liksom varit super. Allt känns för bra för att vara sant - Ett bra tecken på att han är väldigt nöjd med livet... och det känns ju otroligt bra för mig som mamma för vet jag att han mår bra så gör ju jag det också.

Vi har iallafall varit & lekt med alla bäbisarna idag på Öppna förskolan och det är alltid lika mysigt. Han visar vilja av stål, min lilla kille. Får han inte som han vill slänger han sig baklänges och skriker. När han inte får ta nån annans leksak. Hahah, men det får han IKKE. + när man ska ta på overallen, det vill han i n t e . . Men det är mammsen som bestämmer.

Han somnade en timma i vagnen. Efteråt gick jag förbi Ica och köpte en liten burk med cola och en chokadbit som jag ska mumsa på strax till mitt favvoprogram "Familjen annorlunda" ♥ Längtar till måndagarna bara för det går då. Haha...

Magnus jobbar kväll. Vi har haft jätte mysigt i eftermiddag. Hade tänt alla smålampor, busade, sjöng, skrattade och hade jätte kul Vi har alltid så mysigt och kul ihop. Det är kul när han skrattar med en / åt en.
SÅ sa han "gröt" .. när jag sa det - härmis =) Duktig..

Imorgon är vi också själva hela dagen.. så tråkigt, får väl se vad vi ska hitta på.. Kan nog va skönt för Vince att bara va hemma..
Nu ska jag läsa lite bloggar & sen bänka mig vid tvn.

Inatt när jag stod och beundrade honom så var jag tvungen att fota=)
Dumma mamma.. han fick klämma åt ögonen fast han sov av den starka blixten.


På öppna förskolis..


Sin dagliga göra här hemma.. gå med gåvagnen och se mallig ut =)=)


Att somna alldeles själv

Lilla fina Vincent tittar på Teletubbies - Han älskar tubbisarna
   

   

Vi har alltid legat & kramat Vincent medans han fått flaska med välling och somnat i vår säng. Har alltid gjort så, har tyckt att det är så mysigt. Ta alla tillfällen i akt att få kramas och snosa in hans goa lukt. + att det känts som det är en tryggt och härligt sätt för honom att somna på - Tätt intill sin mamma eller pappa.
 Vi har faktiskt aldrig ens provat att lägga honom själv. Idag la vi honom i spjälisen. Gick in 2 grr och stoppa in nappen och han somnade faktiskt.. :)

 Nu ska de ätas chips, se på "blåsningen" & "sommaren med jöran"=D . . Sen är vardagen här igen.
Jag är lite öm i ryggen, jag hoppas det är övergående. Har ju inte känt av min sjukdom alls den senaste tiden.
Hejhej

Helt sjukt..

Vincent tog upp  toastolen och la huvudet där och fastnade .. så sa han "- Mamma, jag vill inte göra så" med en JÄTTE gullig ljus röst.. . . Hahahah hur fan KUNDE han säga så? Magnus hörde ju det också =O. . Han visste säkert inte att han sa det eller menade nåt med det.
Men hur i hela fridens namn kunde han? HAHAHHA. Vi höll på & dö.
Från att bara säga Mamma, pappa och lampa så säger han det.. Va säkert en engångsgrej också men han SA ju faktiskt det. Snacka om att vi va chockade.

Fick en uuunderbar sovmorgon ända tills 11. Gud va skönt. Låg uppe en bit in på natten i sängen med laptopen på magen och bara njöt. Inte ofta man kan va uppe länge eftersom man ska upp tidigt (fast vi kör ju varannan dag när han är ledig så ska faktiskt börja göra de på mina sovmorgonar=).

Nu sover min fis middag och vi softar lite i soffan. SKönt att göra det också. Magnus ska snart åka & träna - Min träningsnarkoman. Men han har ju goa muskler .. Mmmm i like iiiiit :-)
Så ska vi åka & äta söndagsmiddag hos Vincent gammelmormor Elsa. Hahaha, hon har fan bjudit dit oss varje helg nu i flera veckor. Magnus kan inte med & säga nej... =)

Vincent som tomtenisse i julas...<3

MIN LILLA VINCEEE:

Är ständigt på promenader runt lägenheten i sin gåvagn, hela dagarna. Det bästa han vet.
Han blir super mallig & stolt över sig själv. Går oftast runt & ler. Vill att man ska berätta hur duktig han är :-)


MyS-LördaG

Idag var Vincent snäll & gav mig sovmorgon till 07.30 - Det var verkligen välbehövligt i och med att jag inte kunde somna inatt för det var 2 idioter (hahaha) som stod och sjöng och spela gituarr hero. Jag kan lova er att det var INTE tjusigt. Att man KAN sjunga sååå dåligt? Helt otroligt =D

Har iallafall plockat undan hela morgonen. Det blir lätt grisigt med såå många i lägenheten. Så har jag & Mathilda matat Vince, badat honom och plockat på hans rum. Även dammsugit 2 gånger idag :-) Alltid lika kul. . .

Var ute och gick en prommis i Fors förut. Såå kul att kika runt o områden tycker jag. Hur folk har det och hur man själv skulle vilja ha det.

Nu ska vi strax ha lite räkfrossa :-) Köpte med massa färska räkor hem och färska baguetter.
Tänkte ha kärleks-mys-kväll ikväll =) Hihi.. + chips, lökdipp och cola. Massa tända ljus och film<3 Ska nog se New Moon.. har ju sett Twiligt så får väl se 2an också då.


God kväll =)=)

I förmiddags när Magnus kom från jobbet så följde han med oss till Öppna förskolan för första gången.. så vi va där hela familjen, det var jätte mysigt och säkerligen kul för han att få se vad Vincent får uppleva varje gång han är där och hur lyckan sprider sig kring hela honom. + att han inte ville va utan han heela 2 timmar idag eftersom vi var i Trollis sedan i förrgår. Ingen av oss vill va utan våran lilla fis ♥
Det var han, ensam med alla mammorna. Hahaha!!

Efteråt skulle vi ta svängen förbi Spenshult för dom ville att jag skulle göra ett nytt Urinprov. Gjorde ett när jag va där för några veckor sen men dom ville ha ett nytt (Undra varför.. om de va nåt fel, liksom) Men så va det stängt.. så är det alltid när man väl tagit sig nånstans. Puh.

Fick även ett sms om att våran dator hade kommit. Inte en dag för sent .. så vi åkte till Siba och hämta ut den.
Efter 1 månad (!!). . . Oj, vilken skillnad det var med våran ifrån våran minilap som vi lånade. Denna va enooorm.
Aldrig att jag skulle köpa en mini. Man får inte ens se en hel bild, ljudet är jätte dåligt och man kan knappt skriva!

Så kom papps och syskonen. Jag laga middag, vi har kollat på Lets dance och nu spelas det massa Gituar hero. Dom tar sig en varsin öl pappa och magnus. jag håller mig till cola - i hate beer. Jag ska upp med lillguben imorgon också... Mys kväll med andra ord --- Natti

Så här mkt gillar Vince, Jenny :-))




Heldag med Jenny<3

Har vi haft idag. En av mina bästa vänner (såå glad att jag har dig, en verklig vän som ställer upp och bryr sig. inte många av dom sorterna kvar längre, så man får ta vara på dom man har. hellre få verkliga än många falska, blä) Tog bussen ner till stan (I Thn) vid 12snåret. Sen har vi fikat på Oden-cafeét hela eftermiddagen i princip och pratat om allt & inget. Vincent har vart jätte glas, jag var lite orolig eftersom han är full energi nu för tiden och helst inte vill sitta stilla i en vagn. Men han avr jätte glag och skojade med Jenny hejla tiden. Han gillar verkligen henne :-)
Brummade med munnen och gapskrattade. Vi var även ute endel och busade i snön med Teletubbies-gubben som är Vincen's favorit. Den sjunger & visar teletubbies i skärmen.

Han vaknade 5 imorses Vincent (gjort det i några dagar nu , ORKA) oich då gick pappa upp med honom eftersom han ändå skulle upp till jobbet efter en liten stund sen tog mamma över. GHääärligt, han brukar somna om efter en timma när han vaknar så tidigt men han va uppe & busa med sin morbror till kl 9 och sen somnade han bara om en timma. Så i stan så vaggade jag, vagga, vagga, vagga för han va supertrött. Men ingen bebe somnade.
Puh.. gick ut och promenerade i hopp om att det skulle gå bättre. Barn somnar ju lättare ute i det fria.
Drog och drog i den höga snön (PUH).. vagga och vagga. Nej... välling och vagga lite till. Men han låg bara och tjöta och garva åt mig. Puh va helt slut, sjöng lilla snigel akta dig.

På tåget somnade han av sig själv så jag har vaggat för gäves hela dagen. Mina armar är bort domnade.
Slitit med en fullsmockad vagn & bebis på buss, tåg, tåg igen och buss. Upp och ner, ner och upp.

Så nu är jag jätte glad att vi fixade oss hela vägen hem. Man är verkligen superwoman när man är mamma.

Har vaggat i en halvtimma till nu så nu sover han äntligen igen, för natten. HOPPAS inte han vaknar kl 5 igen.
ÖVERLYCKLIG för att vakna till en ny, underbar dag.

Pappa kommer imorgon. SKa ta nån öl med Magnus (och mig men jag gillar ej öl.. haha) och spela gituar hero.. blir fredagsmysssss<3


Mathildas födelsedag - hurra hurra hurra!!



Idag fyller världens bästa syster & moster Mathilda 11 år ♥ En stor tjej. Hon är verkligen inte som 11 år. Hon är såå smart, förstående och kan ALLT. Är bäst i klassen i skolan och såådär *Skryt skryt*. Hihi.
Så omtänksam mot mig när jag var sjuk. Hjälpte mig i duschen, tog på mig byxor och sockar. Kämpade med att få på dom förbannade stödstrumporna...
Är världens bästa moster. Hon älskar lilla Vincent så mkt. Hon kan nästan mer än mig. Hon vet när blöjan behöver bytas, bär honom & vaggar han till sömns när han behöver sova, passar honom för faror, leker med honom & bär honom hela tiden =)
Världens bästa moster.

ÄLSKAR DIG - ringer sen, min fina syster!


Badhuset!!!

Vi promenerade bort till badhuset vid 11.30-snåret. När vi väl kämpat oss fram med vagnen i snön och var framme och mött upp tjejerna så hade jag (SJÄLVKLART) glömt min bikini hemma (såklart, jag..liksom). Jag bad till gud att dom på badhuset skulle ha nån lånebaddräkt/bikini att låna ut men ikke.

Det var bara för oss 4 att traska hela vägen upp för alla helvetesbackar i snö med vagnar upp till Brittalenas (där vi bor) och hämta bikini'n.. och gå vägen tillbaka. Det var roligt, lite extra kondition liksom. 1½ timma. Jag grät blod inombords när vi släpade oss upp för backarna. Jag avskyr dom. Jag trivs verkligen i vårat område - Älskar det.
Men varför i hela friden ska det ligga längst upp för en backe som aldrig tar slut!? Vaaarför ska det finnas berg överhuvudtaget så uppförsbackar bildas? Tänk va härligt det är att promenera r a k  sträckor. Uppförsbackarna gör ju att man inte alls vill promenixa... Hhah, ja ni ser hur kul jag tyckte det var. . Jag HATADE kondition i det läget.
Tänkte att jag aldrig någonsin ska röra på mig igen. Usch !!!

Sen badade vi, det var jätte trevligt. Det var ganska kall luft där inne så våra små älsklingar blir kalla rätt snabbt och dom var trötta efter alla promenader o dyl så det blev nog inte mer än ½-40 minuters bad.. så duschade vi och åt lite mat & begav oss hem igen. Vincent däckade så fort jag la ner han i vagnen typ :-) Lillsnutten ♥

Gjorde mat & lekte lite när vi kom hem.. och nattade honom. Tog nästan 1 timma idag. Magnus gav han välling, körde runt honom i vagnen ½ timma sen gav han upp.. jag tog över. Fortsatte köra vagnen tills armarna blödde. Sen la vi oss tätt tätt intill varandra med lillen på min axel och då somnade han så tryggt. Underbart!!!

Nu blir det npg strrax sängen. Är ju en dag att orka med imorgon också :-)
Man får tyvärr inte fota i badhuset, sa dom till mig sist (haha) så det blev inga bilder.
Natti natt gött folk.

Grötfrukost

DÅ sitter vi vid köksbordet och lyssnar på Technology samtidigt som han får gröt och dansar (gungar) i sin stol. Sååå himla söt! Så ska vi klä på oss strax & ta en promenad till badhuset för att möta upp Malin&Eden.


Dagen i helhet :

Dagen idag började med välling till herren vid 06 tiden. Vid 7 gick vi upp för att Pappan skulle till jobbet och kissade med öppen dörr, spolade (för jävligt vaaa. spolade i sitt eget hem, fy fan) och plingade om & om i oboy-glaset.
jag var inte nådig inombords när jag gick upp!!! (vi hade sovit vidare om det inte vore för detta, liksom. hahaha)

((Har ju varit lite bortskämd de senaste med att ge han välling vid 06-07 o han somnat om till 07-30 -- 08.30 - Trots att han somnar varje kväll vid 18-19 och inte vaknar en enda gång. Ja, jag ska då verkligen inte klaga.
Men inte blir jag piggare nånsin för det?!))

Vi somnade om från 8-10 iallafall sen va det att ge gröt snabbt, göra oss fina och ta en lång promenad i solen till Öppna förskolan. Där röjjdes det järnet, han va helt inne i en traktor i en timma som han inte släppte taget runt.

Åkte hem, lagade bacon-röra och åt middag med pappsen innan han åkte med sin bror för att se Avatar på bio. Vi lekte innan det var dags för nattning.

Nu sitter jag bänkad & se ska FAMILJEN ANNORLUNDA <3.

-----
((denstarkastestjarnan.blogg.se ♥ ♥ ♥ så bra föräldrar och så tappra som orkar kämpa vidare. vila föralltid i frid, världens finaste lilla victor. vad är det som avgör att vissa får ha kvar sina älskade barn och andra inte!? FY FAN. Man tappar andan och dör inombords när man ser sånt här))

Vinka hejdååå.

Alldeles nyss skulle vi vinka hejdå till pappsen som skulle gå till jobbet. "-Hejdååå Vincent", sa Magnus och vinkade. Vet ni va han gjorde då? Han tog fram sin lilla hand upp i luften och skruvade på den precis som han aldrig hade gjort något annat. - Herregud va vi skrek & tjöt :D Hur i hela friden hade han lärt sig att vinka?! Ååååh vilken duktig liten kråka vi har.  ♥                   ♥                       ♥

Pulka--timeee

Tidigare idag så åkte vi iväg till Kungsbacka skogen för en promenad och så Vince skulle få åka lite mer pulka.
Får ju passa på massa nu innan snön försvinner och det var ju bara - 2 .

Magnus köpte fel pulka när han handla det. Skulle ju va en baby-pulka men de va slut och då köpte han en vanlig. Hade säkert gått men Vincents overall är så halkig så han glider bara... haha, så vi brukar lägga han på magen o de ääälskar han, ler hela tiden.. då och då lägger han sig ned o vilar =)=)

Prövade även att lägga han så han kunde titta upp på himlen och de fina vita träden inne i skogen.. han låg som en dö säl.. hahah. Mysigt hade vi iallafall även om jag nog ska köpa en babypulka också där de kan sitta o man kan spänna fast dom stadigt o bra. Kanske man kan ha nästa år också?







Nu nattas lill-skiten och jag sitter helt döö i soffan som alla andra kvällar. Man bara andas uuuut efter en hård (men underbar) dag. Nu blir det godis & television!!!

Upp å ner - videooo :)


Haha, exakt såhär är mina dagar :



DU VET ATT DU ÄR SMÅBARNSFÖRÄLDER NÄR:


♥ Du har ett kodord för Bajs i offentliga sammanhang, och din omgivning känner till kodordet.
♥  Du njuter av att gå och handla mat själv, och räknar det som "egen-tid".
♥  ....Men när du väl gör det kommer du på dig själv med att vagga kundvagnen (som en barnvagn) när du står och pratar med en bekant.
♥  Det första stället du letar efter nycklar / mobiltelefon är i lådan där plåtar förvaras under ugnen.
♥ Middagen tar 25 min att laga, 6 minuter att äta och 45 min att städa upp efteråt.
♥  Du utbrister : "Herregud, halva dagen har ju redan gått åt", trots att klockan bara är 11.
♥  Du känner hur världen rämnar när du råkar sparka till en leksak, på väg ut ur barnets rum, som börjar spela eller tjuta och väcker barnet du ägnat timmar åt att lägga.
♥  Du slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker.

11 månader

Idag blir Vincent 11 - månader. Snart ETT år gammal. Ser verkligen fram emot ett helt nytt år tillsammans med honom. Min lilla son, där han lär sig massa nya saker, mer kommunikation och massa busigheter :)
Kommer nog bli ett annorlunda år. Med jobb för mig, sedan dagis för lillen och dagarna kommer förmodligen gå ÄNNU snabbare än va de gör nu. Nog nyttigt att få komma ut o jobba, man blir lite folkskygg när man varit hemma så himla länge.
Nog om det. . . Här kommer en 11 månaders kille:


Tagen på Juldagen av faster =) Massa uppmärksamhet av alla. Hihi

Bilder på mitt fina lill-troll :






















Läser Mama. . Samtidigt så sa han mama hela tiden :D Haha,
det tyckte jag var lite festligt =)






Lära - gå - vagn . . .

Fick Vincent i julklapp. Det är nog den mest använda grejen alltså. Han fullkomligt älskar den.
Han går (jätte mallig) och ler..bara väntar på att man ska överösa honom med komplimanger, klappa händerna & säga att han är sååå duktig - För det är han verkligen (Går ungefär som jag gjordde när jag lärde mig gå igen efter operation. Hahahah.) Supersöt när han springer iväg. Go-skiten min<3



Låne-data.

Jag tycker absolut i n t e  att det har varit roligt att min data varit inlämnad sen den 12 december.
Visst att det varit jul & nyår men det var 12 dagar kvar tills julafton när vi lämnade in den. NÅNTING måste ju ha hänt under den tiden? ...NEJ, den 28onde skickade dom efter reservdelarna. Som brukar ta fem dagar att komma men domn har fortfarande inte kommit. Åh vilken tur man har, datornörd som man är.
Men ärligt. Vad gör man när barnen sover middag? Jo, kan slänga sig i soffan och slappa med en dator. Hur kul tror ni jag har haftt den senaste tiden? Ha ha. För jävligt.
Ringde dom igår och dom berättade att man har rätt till lånedator efter 20 dagar och nu har det ju gått typ 28 och verkar inte va nån dator på G så... jag fick iallafall låna en så jag slipper va pissed off.

Hur ska jag kunna blogga om en hel månad? Inte för att det är hela världen så... men jag ska spara denna blogg och visa för Vince när han är lite större hur söt han var och hur underbart vi hade det osv. Nu har jag liksom missat hans första jul, nyår osv osv. Alla julförberedelser. Jaaaja. Antar att jorden inte går under.

Todelidooo :):)

RSS 2.0