Bebisar - 11 månader:

Vid det här laget har du antagligen en liten mini-Houdini hemma, var favoritsysselsättning är att ta sig in i utrymmen där han inte borde vara, eller att ta sig ut från platser där han borde vara.

Det finns inte en hylla som är för hög och inga skåpsdörrar som är för avskräckande för din elva månaders baby, som ständigt är ute efter att undersöka och (som det kan verka) plocka isär. Med utbrytarkonungens hela skicklighet kommer din baby nu att åla, vrida och slingra sig ut ur varje blöjbyte, matstol eller spjälsäng – eller kort sagt ut ur alla försök att begränsa honom till en plats.

Snabba framsteg

Han gör nu stora fysiska framsteg (bland annat kanske de så omtalade första stegen), men genomgår också en stor verbal utveckling – inte bara i antalet ord som han kan säga, men främst kanske i antalet ord som han kan förstå.

Böcker är något annat som blir allt intressantare, och din baby kan nu spendera långa stunder med att studera bilder och bokstäver i sina pekböcker. Inom kort kommer han att lära sig känna igen, och peka ut bilder som han sett upprepade gånger.

Att peka blir förmodligen något han kommer göra en hel del; det är nämligen ett bra sätt att kommunicera när man inte pratar så bra ännu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0