*Host host*

Har varit så mycket sjukstuga här det senaste så har inte funnits så mkt & skriva om:)
Vi hostar ikapp här hemma. Så fort vi behöver säga ett ord så hostar vi tills vi nästan spyr. Inte riktigt, men nästan. Vi har fått hem hostmedicin - Coccilana, och slemlösande. Dock får inte jag ta den slemlösande.
Tar inte hostmedicinen i onödan heller eftersom den innehåller lite morfin. Dock får gravida använda den men det känns ju alltid sådär med starka stuffs.

Jaja. Vi kämpar på här hemma ändå så att säga. Lillen har fått vara på dagis måndag & tisdag och det har varit gudomligt för oss att bara fått ligga i sängen & dö lite, sova lite & dö lite till ;P
Man får så sjukt dåligt samvete om man ska ha ett barn hemma då. I helgen & sent på EF när han kommit från dagis tvingade vi oss alltid upp för att inte Vincent ska undra varför vi ligger där.. Sen när klockan börjar närma sig 17.30 har vi mått som goast för då tycker vi det är en okej tid att sätta på barnprogram (annars får vi dåligt samvete för att han ser mkt på tvn också HAHA. Vi får dåligt samvete för ALLT) och kan slappna av.. Hahaha :)

Vi håller på att planerar in en Ullareds-dag. Vill kunna köpa alla julklappar på ett och samma ställe och där har dom ju liksom ALLT. Har ingen lust att springa i 100 olika affärer när man är ganska mkt gravid just nu.
Sen så är det så bra med barngrejer där och om man behöver något till den kommande bebisen.
Alla "stora" grejer har vi ju efter Vincent.. Massa kläder också men alltid kul nya kläder också såklart och sängkläder & sådär. Vince behöver också nya sängkläder. Jag vill köpa såntdära fint Barbapåslakan & kuddar till honom. Hoppas & tror att det finns där på Ullared.

Älskar min lillkille sååå mycket. Han är otroligt otroligt bestämd av sig nu för tiden och vill gärna testa oss men fy faderullan va ljuvlig han är, helt amazing ♥♥

Somnar sittandes i sängen nu - Sååå, G O O D N I G H T!


Ynkliga. ...

Magnus har ju haft 40 graders feber och hosta i flera dagar och idag när jag vakna så hade jag också feber och massa hosta. Fyyy va ynklig man är med feber som vuxen. Spelar ingen roll hur mycket man anstränger sig, man orkar ingenting.

Har försökt och försökt att underhålla min lilla älskling men vid 15 sa det stopp och febern ökar till över 39..
Man bara darrar och åmar sig. Det är jobbigt att ligga i sängen t.om...

Va tvungen att ta mig en varm dusch fast man inte ska det nyss för ryggen värker nåt fruktansvärt.
Så jävla typiskt att man ska drabbas av allt jämt. När det ena går över kommer det andra liksom.
Gravid, rygginflammation, foglossning i ljumsken, för tidiga sammandragningar & blödningar - Feber & hosta!
Jag är verkligen lyckligt lottad ;)

Ne nu blir det mys framför Pippi i sängen tills Vince ska lägga sig. Har sjukt dåligt samvete för det men han verkar trivas iallafall. Han gillar inte att va ute så mkt när det är så kallt ändå.

Imorgon fick han komma till dagis bara för vi är sjuka - Dom är såå gulliga. Slipper man dö av dåligt samvete =)
Magnus är på Närakuten nu eftersom hans feber & hosta aldrig går över och här luktar det bajs så jag ska åma mig upp .. Hihi.. Lillen har fått glass för att jag skulle stilla mitt dåliga samvete lite ;P

Hejhej!




Advents myyys.

Allt är bra nu .. Inga sammandragningar ( mer än vanligt ) så jag får ringa Bm på måndag och höra om man kan jobba & så sista veckan fram tills Havandeskapspenningen börjar gälla, men det borde väl gå.

Handlar inte om så många dagar heller. Och jag är inte den som gillar att sitta stilla & blänga i onödan ...

Idag var jag & Vince tvugna att ta bussen och handla lite. Magnus ligger i 40 graders feber & yrar, stackarn.
Man är ju helt färdig bara man får lite feber som vuxen.

Alldeles strax ska vi baka lite pepparkakor tills första advents-fikan imorgon. Lyssna på lite julmusik samtidigt så man kommer i lite stämning. Har en julskinka i ugnen nu också. Mumsss !!!

Passade på att köpa denna till Vince medans vi handlade.
Snacka om Myyyys. Han är helt Astrid Lindgren - besatt nu.
Gissa vem han fått det ifrån, och vem som kommer sitta bänkad bredvid honom
ikväll med pepparkakor & lördagsgotte :-) ?


Och så fick han en pek-bok med massa djur i - Han älskar djur, allra helst katter.
"Baaa" heter katt, för honom. (Bara för vi brukar säga Mjauuu. Då försöker han säga likadant & då blir det Baa)

Förlossningen.

Åh vilken tråkig natt vi haft. Igår kväll fick jag blödningar & sammadragningar regelbundet.
Vi trodde det var kört & ringde förlossningen i Varberg som bad oss komma in. Vi var helt skakiga här hemma.
Fick ringa svärmor som fick komma hit & sova här med Vince och åka dit.

Sammandragningarna kom hela tiden, varannan minut i flera timmar. Inga smärtsamma som tur är.
Så vi fick ett rum och dom satte Ctg-kurva på magen. Hjärtljuden var jätte fina men sammandragningarna kom lite väl ofta så hon tillkallade läkare som kom efter någon timma som gjorde VUL (Vaginalt ultraljud) för & se så allt var slutet och det var det, som skönt var. Men jag trodde inget annat heller. Vet inte hur jag ska klara & föda barn, varje gång jag ska ligga i sån gynstol så blir jag helt skakig som ett asplöv, nervös och spänner sönder hela kroppen. Hon fick klappa på mig, säga att allt skulle bli bra och och att andas. Haha jävla mesig man känner sig, som om man inte varit med om nåt värre än att ligga i en sån stol (?). . .  Dom gjorde även vanligt ultraljud för att se så att moderkakan satt där den skulle & så inte blödningarna kom där ifrån, och allt såg bra ut.

Då släppte oron iallafall och vi skulle komma tillbaks om sammandragningarna blev smärtsamma eller ännu mer blödningar men skönt att bäsisen mådde bra iallafall! Dock jobbigt med sammandragningar som kommer hela tiden. Ska ta det så lungt som det går. Inget julpyntande som dom sa. Hm, hur ska jag klara mig. En sån sjukt rastlöst själ som jag? Haha - Men förhoppningsvis lugnar det ned sig snart.

/

Nattetider #

Jag har alla möjliga saker som händer mig på nätterna när jag är gravid. Haha. Nätterna från hell ??

Som vanligt är det ju skulderbladet som gör svin ont vid 4-5 tiden så jag vaknar och skriker för det gör så jädra ont, får ta alvedon & värmedynan där på. Foglossning i ljumsken (på opererade sidan såklart) som värker när jag rör mig i sängen och nu dom senaste nätterna får jag kramp i höger vad .. Jag drabbas av panik och glömmer alltid av vad det är som man ska göra med foten, om man ska vinkla den uppåt eller om man inte skulle göra det, så det slutar man att jag ligger helt blickstilla och gapar tills det släpper för jag inte vågar röra mig & göra fel :P


Planeringsdag.

Spenderades igår i Hindås en bit ifrån Göteborg. Majsan, min arbetskamrat hämtade up mig & en till vid 6.40 så mötte vi upp alla andra vid Varla kl 7 för då gick bussen.. Det var mörkt & snöigt så var inte långt ifrån att somna på bussen, som tog en timma.

Väl framme så blev det frukost och den fortsatte vi att arbeta grupparbeten med BITT. & så va det lite redovisningar & sådär... Bitt, fika, bitt, fika.. Hihi, var mkt fikaaa!

Sen åt vi lunch och arbetade mer med bitt. När vi var färdiga dansade vi Line-dance i 1½ timma.
Efter det var det fri-tid för promenad, bastubad eller mingel och på kvällen var det middag med förrätt, huvudrätt & efterrätt innan vi åkte hem & va hemma vid 21.

Behöver jag tala om att jag fick försöka hålla upp ögonen med händerna dom sista timmarna?
Puuuh. En hård dag för en gravid kvinna :-) & utan att få se sin lill-gris på hela dagen ♥

Barnmorske-besök :

Sf mått : 27
Blodvärde : 110
Hjärtljud : 146
Blodtryck : (Minns ej:D)
Vikt : 53


Veckan är kommen & helgen försvunnen.


Haft en fullt-upp-dag. Jobbat, hämtat på dagis, lagat mat till lillen, dammsugit, plockat iordning, badat lillen, gjort kvällsmat. . Osv osv !

Veckan har bara börjat. Är knappt ledig en dag juuu..
Vaknar varenda natt av en evig värk i höger skulderblad. Bara nattetid, går över direkt när jag går upp.
Samma tid varje natt (i minst en månad nu) .. Vid 4-5 så vaknar jag o skriker & gormar, får ta värktablett och värmedyna. Har jag tur går det över efter en stund. Den turen hade jag imorse, somnade om så ljuvligt så ljuvligt utan värk på den varma härliga värmekudden. Vad händer då? Joo klockan ringer 5.30.
Det var ljuvlighetens ljuvel för mig kan jag försäkra er om.

Här är iallafall dagens magbild (efter en hård dag för en sleten mama som ej orkat göra sig iordning - Ser ganska efterbliven ut, men försök att se bort det, om det ens går- Tack) Vecka 29.




Le åt världen & världen ler åt dig



Var äntligen min sovmorgon-dags idag, såå härligt att ligga kvar & inte bry sig om nåt. Trots att jag somnar sjukt tidigt på kvällarna så kan jag uppenbarligen aldrig få för mycket sömn. Det sorligaste är att jag skulle kunna sova dygnet runt om jag tillät mig.
Hur man ska orka när ens barn slutar sova middag är för mig ett mysterium . . :)

Vi har haft en ganska lung söndag. Åkte till Varla och tog en promenad i kylan. Brr, ibland undrar vi om vi är tokiga som ger oss ut i ur & skur för vi ser aldrig en människa ute. Haha, men jag skulle aldrig klara att sitta inne en hel dag. Man sitter ju redan inne på mornar & kvällar liksom.

Tittat på massa hus & radhus. Vi tittar väldigt mycket efter radhus just nu... Vill hitta, vill hitta !
Men det får bli när det blir. Man vill ju ha det perfekta så man kommer nog få titta runt endel.
Och i det områdena som vi vill ha är det väldigt svårt att få, folk där släpper aldrig sina hus där ;P

Jag är trött på att bo en bit ifrån allt. Jag vill bo mitt i smeten i princip.. Har man sitt lilla hus där med en trädgård med staket runt så kan ungarna ändå springa hur fritt dom vill, när även gatorna runtomkring är lugna också...

Magnus jobbar extra ikväll också. Skönt med lite bonus-pengar till jul så att säga.
Jag kommer i veckan att ansöka om Havandeskaps-penning så jag kanske bara jobbar 3 veckor till.
J i p p i e . . . Slippa kämpa musten ur sig med ryggvärk, foglossning i ljumske och "den stora magen" med tunga gamla :D - Jag tvivlar faktiskt inte nämnvärt på ifall det blir beviljat heller för min chef sa att hon aldrig varit med om avslag under hennes tid som chef eftersom hon skriver så grymt =)

Jag har lurat Vincent precis & lagt varm mjölk i hans nappflarra istället för välling. Verkar som han gick på det.
Hihi .. Lurismami !!

Tagga upp lite mysstämning här hemma inför Ensam mamma & tagga upp inför en hård arbetsvecka.
Hejhej

ÄLSKADE RARING ♥ ♥

I wanna sunburn. Just to know that i'am alive, to know i'am alive.



.

Snöig lördag.

Imorse när vi steg upp var det helt vitt ute. Väldans myysigt!..
Magnus åkte och skulle jobba extra på morgonen (och nu på kvällen också för den delen;P) så jag & Vince tände ljus och åt frukost, badade tsm, sjöng massa låtar och lekte.

Han sov "middag" och när han vaknade och Magnus kom hem så lagade vi Tacos till lunch..
Gick ut och åkte pulka.. Jihuuu, Vincent skratta som bare den när vi kasta snöbollar på varann - Ju hårdare desto bättre ;)  Skadeglädje?
Bygde snögubbe... Hihi sen lekte vi lite till ute innan det blev för kallt!

På spisen puttrar en Kallops som vi ska äta imorgon.. Älskar när den står i flera timmar och köttet delar sig självt :):)

Nu är det lördagsmys för mig & Vince. Pippi på de sju haven rullar på tvn och massa täcken.
Vincent är helt slut sen vi va ute.. Har tagit fram en kudde och bara velat ligga på den på golvet<3 Gosekillen vår.


Mysigast !

Mysigaste stunden på veckan har infunnit sig *
Det är fredag, man är ledig under helgen, man har handlat, man har tänt ljus i lägenheten.
Man myser med sin lilla kille som fått fredagsgodis, Emil och täcke i soffan ♥

Så himla bra ! ! !


Tjööööt

Vi hade strömavbrott här igår natt & igår morses .. i samband med det så gick vår router sönder. Så vi fick kopplat in en ny idag !

Har varit ledig i 2 dagar, så vi har myst på jag & Vince. Det är full rulle, om man säger såå ;P Han har en egen vilja nu för tiden, som heter duga. Han är såå fruktansvärt söt när han försöker få sagt det han vill...
Råkar man ta fel sak te.x så vrålar han på en.. och jag typ dör av garv! Och han älskar att försöka komma undan saker.. Tex sova, äta eller ta på overallen då vill han att man ska jaga han runt hela lägenheten och as garvar.
Ha ha ha!

Vi har varit och hämtat ut en Canvas-tavla på honom som vi beställt, så har vi köpt ett par Allväders-vantar för nu är det kaaaaaallt. Var också på Bibblan och lekte massor !

Nu blir det Dexter. Vi älskar Dexter jag och Magnus. Vi har hela serien och blir besatta. Helt underbart är det =)=)
Upp tidigt imorgon o jobba också.. TJOHO


Vecka 28


Vincent

Tänkte sätta på Teletubbies på tv'n nyss till Vince . Men han pekade bara mot playstationet och ville inte sätta sig tillrätta och va nöjd. Frågade om han ville se på Emil istället. Då gapskrattade han, sprang till sin lilla fotölj och väntade. Hihihi ♥ Det är inte lätt att va liten & inte få sagt det man vill.

Ibland visar han med fingrarna "Imse vimse spindel" och jag börjar sjunga. Då skriker han till. Då vill han att jag ska sjunga den andra versionen "Imse vimse spindel Wow, spinn bara spinn bara spinn natten lång".

När han vill ha nappen smackar han med läpparna och när han är törstig "Aaahhh" :)
När han sätter sig vid bordet o säger brumm brumm. Då vill han måla en bil med kritorna.
Han är min goaste lillkille i hela världen som jag älskar så det gör ont inombords!

En aning hormonell (?!)..

HELLO !!!
Idag har det varit deppig-hetens-dag. Jag har gråtit, gråtit OCH gråtit ... Inte haft nån speciell anledning, eller alla anledningar blir typ stora. Har gråtit helt förtvivlat. Hahaha, ja det är inte lätt att va gravid.

& igår skrattade jag så tårarna sprutade åt Pensinärs-jävlar på Tvn. Jag var verkligen helt förstörd efteråt, grät som ett barn bara för att det var så kul och det slutade med att jag bara grät o grät o grät.... Sjukt, jag skämdes över mig själv!

Smockat i mig en Bigmac för en stund sen.. Smarrigt! Känner mig verkligen stor nu, det gör ont i magen när jag böjer mig ner så den börjar nog bli för stor för att göra det.. och när jag bärt Vincent gör det också ont i magen !!
13kilos klump kanske är för tungt.. Men mammas älskling är ju mammisuuuuk ♥

Ska strax ta fram Julskinka (från sharken), vörtbröd och senap. Har köpt tomteskumm & julmust också <3<3
SÅÅÅ SUGEN. . . . Det enda jag äter till frulle & kvällsmat (Dock inte de sista jag skrev..hihi)

Imorgon åker vi till Trollis. Mamms & Papps trivdes ikke på Karlstorp så dom ska flytta tillbaks till ett hus i Skogshöjden.
Mysmysmys att va där till Jul med tänd brasa...

HOHOHOOOOOOOOO

Middag idag:



Lax, ugns-rostade rotfrukter & kall sås ♥


Sjukgympastik

Varit hos sjukgymnasten nu på morgonen. Hon tror att det är foglossning jag har i ljumsken. Typisskt att det ska va just på den sidan då där det redan är stelt & orörligt.
Hon kände & klämde lite, vi bestämde att jag ska prova TENS igen (som jag haft förut). El-stötar som ska driva bort smärtan på något vis, och få igång kroppens egna morfin.
Så en sådan fick jag hem.. Ska även börja med vattengympa, men ska börja med Gravida så jag bara slipper va med äldre. Så jag är med i gravid-vatten-gympan men får några övningar som är speciella för mig, för att få upp rörligheten.

Ska även ha Annan rörlighets gymnastik /styrketräning på onsdagar.. så man kanske slipper va så stel, eller iallafall förbättra det lite.
Så nu blir det fullt ös, medvetslös !!

Jag kunde redan idag logga in på näter på Stjärnstudio och kolla bilderna som Vince tog på dagis igår.
Mammas sötgroda :




Saker & ting förändras.

Vi gratulerar till barnbarnet!

En mormor och morfar, farmor och farfar (släktingar eller vänner), kan få stor betydelse för sitt barnbarn hela livet. Det finns också en stor möjlighet att amningen ska fungera bra om er dotter/svärdotter/släkting får ett bra stöd av er. Det är därför vi har skrivit detta för att berätta för er hur vi ser på mor och barn nu för tiden på dagens "BB-avdelningar".

För bara 30 år sedan gällde följande:

  • Amningen var fastlagd efter ett schema, där barnet skulle ammas var fjärde timme.
  • För att barnet skulle bli harmoniskt ansåg man att det skulle ha lugn och ro, vara rent och ha regelbundna vanor.
  • Barnet blev lagt i sin säng efter amningen och man var rädd för att förkyla eller skämma bort om man bar omkring babyn.

I dag vet vi att:

  • Det tar tid att lära sig amma sitt barn.
  • Amningen hjälper mor och barn att få ett nära förhållande till varandra.
  • Modersmjölken är den bästa näringen för barnet de första 6 månaderna.
  • Bröstens storlek och utseende har inte någon betydelse för hur amningen ska lyckas. Så gott som alla mödrar kan amma oavsett bröstens storlek och form.
  • Ju oftare barnet ammas desto mer mjölk bildas det.
  • Barnet får inte ont i magen av att äta ofta. Magsäcken är liten och rymmer inte så mycket till att börja med, vilket gör att barnet i stället äter ofta. Dessutom är bröstmjölken anpassad till barnet och belastar inte barnets mage, tarmar eller njurar utan passerar snabbt, varför ett ammande barn äter oftare än ett barn som får tillägg.
  • Det är stor skillnad på hur länge och hur ofta barnet suger på bröstet vid varje amning. Barnet äter tills det är mätt.
  • Alla barn äter i sin egen takt, precis som vi vuxna gör.
  • De flesta barn behöver äta på natten det första halvåret.
  • Bäst produceras bröstmjölken under natten.
  • En praktisk hjälpande hand är guld värd för en nybliven familj.
  • Ett barn blir inte bortskämt för att man tar upp det när det gråter. Det ger kärlek, trygghet och tröst.
  • Man sover gott ihop med sitt barn.
  • Barnet behöver tid på sig att vänja sig vid livet utanför livmodern.

En av de viktigaste betingelserna för att den nyförlösta modern ska få ett bra och långt amningsförlopp är att hon får samma information från personal, familj och vänner. Synen på den första tiden efer förlossning och amning har förändrats i takt med nya forskningsrön, men många myter lever tyvärr vidare.

Vi känner igen följande:

  • "Är du säker på att du har nog med mjölk?"
  • "Ska du amma nu igen?"
  • "Blir du inte trött av att amma så länge?"
  • "Du behöver få sova en hel natt!"
  • "Peter sov hela natten redan vid fem veckor"
  • "Du var ett snällt barn - du åt bara var fjärde timme."
  • "När hon skriker så mycket kan det vara för att det är dålig näring i din mjölk."
  • "Du gör honom beroende av dig. Hur ska det gå när du ska tillbaka till ditt arbete?"
  • "Ska du ta upp honom nu igen? Han kommer att bli bortskämd"
  • "Du kan bli fri från din amning på natten om du ger honom flaska."
  • "Efter fyra månader räcker det inte att bara amma honom."
  • "Eftersom du har så små bröst är det inte säkert att du har tillräckligt med mjölk."
  • "Jag kunde inte amma mer än fyra veckor, så det kan nog inte du heller."

En nybliven mor har stor nytta av att vi visar henne att hon är den som bäst vet vad som är bra för hennes barn. En nybliven mor är mycket lyhörd och känslig.

Njut nu av ert nya barnbarn - det är livets efterrätt!


Ljumsk-smärta

Aaaah, fattar inte varför det gör så fruktansvärt ont i höger ljumske/höft (där protesen sitter).
Antingen kan man ha ont där som gravid bara eller så är det nåt väldigt konstigt med protesen =/
Hugger till när man hostar eller rör sig plötsligt och på nätterna är det omöjligt att röra sig eller vända sig om.

Vissa dagar är det någorlunda och vissa fruktansvärt och det är mycket värre när man vart still ett tag.
Får ringa och kolla imorgon.. även om det "bara" är graviditeten så är det så typiskt att det ska komma just i den höften där det redan är stelt och nedsatt rörlighet. Åååh..

SOVA (hur lätt det nu kommer gå - en kudde mellan benen & ligga blixtstilla?) , yesss.

.Tjugo.sju.

  V E C K A  2 7  -  V I N C E NT                                                 V E C K A  2 7  -  B Ä S E  2


My jacket .(v).

Brr what a cold day ..
Jag & Vincent har promenerat i en timma idag. Frisk luft kan man ju lungt kalla det för. Han hjälpte pappa & farfar o meka med bilen, det var ett riktigt allvarligt moment för honom. Ett viktigt arbete hade han att utföra.
När han tröttnade satt han framför ratten och brumma. Då as garvade han för han trodde han var busig och inte fick sitta där egentligen ;P

Jag fick min älskade jacka som jag trånat efter sen jag provade den igår... Helt underbart satt den på !
Nu behöver jag inte gå med rosa varje dag, utan har 2 varma jackor att välja på ||


Åt på Mcdonald's. Där Vincent INTE va rolig att ha & göra med innan han fick sin Cheese - Fy fasen.

Nu sitter han nybadad framför Teletubbies innan sängen väntar, och vad väntar jag på ?
Jooo : Ensam mamma söker såklart ♥




Idag går vi in i vecka 27 <3

Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Besök här hemma

Godmorgon !! Då var äntligen helgen här. Lördagsmorgonen började med att lilleman ville gå upp kl 05.15 - Härlig tid va ;) Han hade nog somnat om när jag bärde in han i sovrummet men om nån reser sig upp så vill han springa efter upp & då är det kört.. Och Mathilda som låg imellan oss ville gå och lägga sig i soffan för Magnus låg med armarna bakom huvudet som han alltid gör när han sover och jag vet hur obehagligt det är att ligga bredvid.. Hans armbågar ligger och vaggar mot ens huvud och man bara väntar på att han ska röra sig i sömnen för då får man en fetingsmäll rakt i huvudet av dom vassa armisarna, då blir man livrädd mitt i natten !!

Jaja då det var bara att gå upp.. Kevin kom strax efter så nu sitter vi helt döda framför Bompa och dagen har börjat!
Jag hoppas vi alla kan vila en stund när Vince vilar "middag" =D Hihi.

Imorgon är det min sovmorgon och jag lääängtar. Hihi !!

Vi hade Idolmys igår.. När papsen lämnade av barnen här (syskonen) så hade jag precis slutat jobbet.
Så vi gick allihop och hämtade lill-Vince på dagis. Det tyckte nog dom va jätte kul att få följa med på !!

Han brukar alltid va jätte glad på dagis men han hade varit lite kinkig =/ Och va resten av dagen igår ocksåå.. Förmodligen övertrött för han sover inte alls lika länge på dagis som hemma. Stackars mammas lilla ! ♥
Men blev överlycklig som alltid när han får se morfar iallafall..

Hemma fikade vi innan pappa åkte vidare hem igen. Dom ska flytta nästa helg så han ska passa på att tapetsera om lägenheten innan dom lämnar den, nu när dom är barnfria ! Skönt för dom..

Vi tog en härlig promenad i kylan till Hemköp och köpte lite gottigt till helgen. Sen kom Magnus & hämtade oss så vi slapp gå för mördar-backarna..

Grillad kycklig & honungsmarinerade revben åt vi, med potatissallad...
Jag tog fram lite fredagsgott till Vince innan han skulle lägga sig : Gurk & morotsstavar med dipp till.
Tänkte att det skulle va en utmärkt god grej att ha på helgerna till honom men han ville inte ens smaka så jag få väl prova ikväll igen.. Han fick några chokladbitar iallafall och han va i himmelriket. Han åt aldrig upp det utan gick & slickade på chokladbiten en gång i kvarten, precis som han inte skulle få nåt mer.. :( Hahaha gosi !

Sen blev det idol och jag somnade ganska snabbt. Vid 21.30, så rolig är jag !

Idag får vi se va vi ska hitta på... Jag vill åka till Ullareeeeed :)
Dock antar jag att vi ska göra det nån annan helg och det är röd dag så förmodligen blir det väl att gå till nån lekpark i stan och fika ..

Såhär trött är jaggggg

Snart helg igen ! =)=)

Hohooo vilken natt jag hade inatt. Så fort jag rörde mig så högg det till i höger skulderblad och ljumske.
Jag skrek och svor och gick upp varje halvtimma hela natten för & kissa och för att inget hjälpte !

Vid 05.20 ringde klockan för då var det dags att gå upp till jobbet.. Va småseg efter värktabletterna men var bara att ta på sig och gå till bussen.

Dagen har gått bra .. men har varit otroligt trött. Efter dagis har vi bara myst framför film faktiskt.
Det gör vi i princip aldrig för det får jag alldeles för dåligt samvete för (Förutom en stund på morgon & kväll innan nanedags).. men nu behövde både jag & Vince det för vi var trötta båda 2 och jag nicka till en stund..

Nu ligger jag & vilar ryggen på värmedynan min och sträcker på magen.. den går ända upp till revbenen så det värker även där när man sitter upp. Hahaha, låter som ett evighetsgnäll här ;P

Imorn är det helg igen och mina syskon kommer över helgen & bor hos oss.. Mys!

Natti
:)

Läser om grisarna vill & vill inte innan det är dags & sova..

Dryga jävlar.

Man klagar på ungdomar men pensinärer då? Hur dryga är inte dom.. kan inte ens säga tack eller ens le när någon kommer springandes mot dom och hjälper dom upp med rullatorn i bussen.. Hallå? Jag hade varit sjukt tacksam.

(Skulle man bli bjuden på mat hos sin gammelfarmor så hade man snällt ätit upp och tackat för maten trots att vi kanske inte alltid äter en stek utan några helst kryddor eller salt med kokta grönsaker till..
Men hade vi bjudit dom på Tacos så hade dom sagt "-Ne fy fasen.. Såna nymodernigheter äter då rakt inte jag".
Jag tycker mer o mer att äldre är dryga jävlar alltså. T.om ungdomar är trevliga idag och tackar för sig. )

Vardagsblask

Gick upp 05.30 imorses för att bege mig till bussen & jobbet.. Där har jag slitit på ! :)
Tog bussen hem igen när jag slutat och la mig en halvtimma och vila innan Vincent kom från dagis..
Magnus & Vincent handlade lite.. Jag lagade kotletter , pommes & beasås.. så gick vi ut i ovädret och gjorde lite sand-kakor men Vincent gick mot vår ytterdörr och sa "-Brr".. haha, stackarn så vi tog ett varmt bad och har myst framför Pippi under täcket i sängen :):) Mammas goskille <3 Världsbäst & det mest fantastiska jag har.

Magnus jobbar lite extra nu på kvällen och jag väntar på Bonde. Jag kommer nog däcka framför det för jag är helt färdig och jag ska ta 6 bussen imorgon bitti igen.
Natti mina vänner !

Garage

Nu på eftermiddagen tänkte vi att Vince skulle få sitt garage vi hade köpt till honom i julklapp. Jag har alltid dåligt samvete för allt och kom på att han inte fått nån leksak på ett tag så han fick den i förskott. Haha. Stackars barn liksom!

Men den var den sjukaste kvaliteén nånsin. Det var typ olika delar man skulle sätta ihop som rasade så fort han skulle köra bilarna där på, och massa smådelar som lossnade. Mitt lilla barn stoppar fortfarande saker i munnen så det var livsfarligt och vi ville aldrig mer se fanskapet så vi åkte ned till stan och köpte ett nytt som var mer anpassningsbart för hans ålder med stora delar, så det blev Fisherprice's.
Lite annat smått & gott hitta vi på leksaksaffären så kalaset slutade på 1000 spänn. Haha, men så är det ibland.
Inte billigt med leksaker direkt..

Nu är nog min unge lyckligare än tidigare idag :-)
(Iallafall mamman?)



Ikväll ;


Regn & Pyssel.

Åhh regnet öser ned. Blir nog en innedag för mig & min "lilla bebis" :D Pyssla, måla och sjunga... Först blir det lite pasta med baconröra :)


Godast just nu :



Det här behöver du :
1 kg fläskkotletter
1 purjolök
Färska champinjoner (efter smak)
0,5 liter stark köttbuljong
1 tsk D´Elidas chilisås (jag brukar ta sweet chili sås)
2 tsk kikkoman soya
1 tsk soya color
ev. en skvätt grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Stek fläskkotletterna i stekpanna så de får fin färg. Salta & peppra på bägge sidorna. Lägg över i en större gryta med lock efter hand. Skölj och hacka purjolöken. Häll ner champinjonerna. Slå på köttbuljongen i grytan och tillsätt lök, chilisås, kikkoman soya och soya color. Sänk värmen, på med locket och låt kotletterna få småkoka ca 45 min. Red av med maizenamjöl utrört i lite vatten. Tillsätt ev. en liten skvätt grädde som rundar av smaken på såsen. Smaka av med salt & peppar.


SÅ FRUKTANSVÄRT GUDOMLIGT GOTT :-)


Vår dag.

Så härlig dag har vi haft idag.
Varit på Söderstadens lekpark och lekt i nån timma och sen mötte vi upp the daddy in the house på badhuset, plaskats och lekts för fulla muggar.
Brösten svällde över bikiniöverdelen, och de så härliga ödmjuka badpersonalen som alltid är så trevliga kollade argsint på mig. Vadå? Ådriga bröst är väl fint eller!?

Ätit pannbiff med lök och brunsås, potatismos med kokta grönsaker till nu på eftermiddagen. Det är min älsklingsrätt nu för tiden - Jag får till det bättre för varje gång och nu smakar det himmelrike !

Det var helt svart ute när vi kom hem - Jag blir absolut inte deppig utav att det blir mörkt tidigt, som många blir.
Snarare tvärtom. Jag tycker det är fruktansvärt mysigt. Tänk barnvagnspromenader i villområden i mörktet.. Och tänk snö på detta också, som knarrar under fötterna, med en inbäddad lillfis i åkpåsen. ♥




Angående "daltande" med barn/bebisar.



Jag ser inte problemet med att barn lär sig HUR man får uppmärksamhet. Är inte det bra? Att barnet lär sig att "om jag ropar så kommer mamma/pappa"?

Vad lär barnet sig av att man ignorerar skriket? Jo - just att man inte bryr sig. De kan inte tänka mer komplext än så. Och små barn är inte manipulativa.

Det är bara lata föräldrar som kallar vanlig omsorg för daltande.
=)=)

Lediga (-:

Nu är jag äntligen ledig. När alla andra börjar jobba så slutar jag.
I 2 dagar ska vi mysa jag & Lill-gubbis.

Men nu är jag supertrött och vill inget annat än att han ska somna så jag kan ta en sömn stund jag också.
Han gick nämligen upp 05.55 imorse - Egentligen skulle ju kl varit 7 så jag kan inte klandra honom ;)
Hur lätt kan det va att veta för honom liksom? Haha.

Supermysigt ute på mornarna när man går upp - Dimmigt, mörkt & Mys.
"-Boaaaa", ropar Vincent och vill att vi ska tända ljus.

Nej, sova en timma så man orkar med dagen sen.
:):):)


RSS 2.0