Hemma igen

Haft det sjukt sjukt härligt.. Runt 40 grader i skuggan hela veckan. 30 grader i havet & poolerna.
Man har inte kunnat vara på land mer än 10 minuter åt gången innan man fick hoppa i igen för att överleva!

Vincent har varit Extas hela veckan.. Badat hela dagarna, sprungit runt runt runttttttt. . . Ätit massa "GLA" (glass).
Varit uppe sent och tittat på Bamse-show. Han dansade, klappade händerna och skrek.. Så kul tyckte han det var. Alla gapskrattade åt honom hela tiden & tyckte han va såå charmiig.. Man blir så glad inombords;)

Så fort vi kom ut ur flyget i Cypern sa jag "- I Cypern brukar reumatiker ha det skönt med sin värk".
Så fort jag sa det så bara smällde det till i bäckenet med inflammationerna och jag kunde knappt röra mig därifrån. Varje steg jag tog högg det till nåt fruktansvärt.. Slutade inte (tänkte det var tillfälligt).
När vi kom fram till hotellet o väntade på incheckningen fick jag bara sätta mig ned och gråta. Kunde inte röra mig, var i Cypern, inga mediciner med mig, ingen hjälp att få (det är väldigt svårt för läkarna med reumatism även i Sverige.. om dom inte är specialister. Tänk Cypern? Gah), en 1åring som konstant springer.. Och där sitter jag och kan knappt andas för det gör så fruktansvärt ont.

Den natten kunde jag inte vända mig om i sängen ens.. Fick Citodon av min farbror som har samma sak. Citodon brukar va det enda "starka" smärtlindring som går bra när man är gravid.
Det hjälpte inte. Panik. Va nära att ringa Jour-reseledarna. Men va skulle dom/läkarna kunna göra?
Dagen efter så fick ja ta mig till reseledarna som fick ringa 20 olika samtal till sjukvården i Sverige och där konstaterades att som ja visste att man får ta Citodon och.. det som hjälper mot inflammation är Kortison! Som vanligt...

Sen så gick det bara över plötsligt.. Kommit tillbaka titt som tätt, pendlat mellan höger & vänster sida bäcken. Ganska korta perioder i jämförelse.
Som när vi haft för kallt på rummet, när jag suttit för länge & när vi gått för långt om kvällarna.

Som tur är hade farbror några fler Citodon jag fick snåla på under resan..
Så nu när jag är hemma är jag livrädd för att bli invalid även denna graviditet så imorgon bär det av till Spenshult för inflammationsdämpande och smärtlindringg att ta vid behov (och hoppas på att det hjälper).
Vill änna kunna jobba & sköta barn!!! Tog inte med mig min värmekudde.. Fasen man behöver ingen värmekudde i ett så varmt land tänkte jag. Mitt största misstag någonsin. Hade varit såå bra på nätterna när man haft så ont & varit stel.
Men nu är den på, och efterlängtad<3:)

Jaja.. Var ialf ett helt underbart familje-hotell.. Har shoppat endel, varit på rygg-massage (tänkte jag behövde det, men blev bara värre efteråt ), Magnus har varit på snorkeltur..

Ljuvligt har det varit.. Nu längtar jag efter lite höst-rusk, höststövvlar, hemgjorda köttbullar, mos & brunsås :)
Imorgon är det dags för första inskolnings-dag för Vincent på dagis!!




















C Y P E R N

Inatt går vi upp kl 3 . Svärfar kommer och hämtar oss lite efter det & släpper av oss på Landvetter.. Jihuuu!
Ska bli sååå kul . Kl 6.30 går planet mot Cypern! Hela tjocka släkten ska med (ca 30 pers).
Vi har visat Vince massa flygplan för att förbereda honom. Oooj - Wow, säger han ;) Haha!

Hur vi ska underhålla denna lilla kille i 4 timmar på planet blir en annan femma. Men eftersom han bli väckt kl 3 inatt (Ska bli såå kul att väcka honom, äntligen - Hämnden är ljuv) så hoppas jag verkligen han somnar på planet.
Har köpt med lite leksaker & böcker som jag hoppas det går att underhålla honom med en stund.
Sen får jag kasta över honom till min kära far om han blir för besvärlig.
Hoppas fan inte vi har en sur - f**ta bredvid oss, för det lär ju inte bli kul för henne isåfall med en kille som inte kan sitta still. Hahaha!

Har packat färdigt nu iallafall och gjort oss iordning. Lagt lillen så nu är det bara att lägga sig snart & invänta att klockan ringer (;

Sol, bad, drinkar (alkoholfria - fall ni nu trodde nåt annat), god mat, härligt sällskap <3 Love it!
 (och en metall-höft som kommer tjuta när jag går igenom detektorn på flygplatsen . Gaah!)










20 Augusti

Heeej!
Nu har jag jobbat några dagar till. Idag var jag ledig så har passat på att mysa med min busiga kille och inhandla det sista inför resan.. Grej som håller uppe vår parasoll till vagnen, vätskeersättning, mutnings-leksak, blöjor, välling, mat.. Osv osv! Nu är det nära :-)

Sen var killarna ute & lekte med Kalle & Daniel.. Våra grannar som sagt.. Småkillarna är lika gamla och börjar samma avdelning nu i September . Stackars dagis-fröknar.. Dom kommer ha att göra, minst sagt!
Dom är lika roliga och ikke-sitta-still'iga båda 2.. Hur fröknarna kommer hinna med det, är för mig ett under när jag knappt hinner med en själv. Haaaha!

  

Har precis ätit Tacos nu och lagt min lill-skit! Han är såå rolig;) Springer bort till köket och bankar på köks-skåpet när han är törstig och vill ha vatten (=hela tiden). . och alla andra miljoner saker som gör att man skrattar ihjäl sig åt honom varje dag!

Ikväll ska vi titta på "Den bästa sommaren" med Kjell Berqvist. Han är alltid rolig. Och som sagt.. jag älskar svenska filmer (: Äta lite gottigt till..
Sen blir det jobb lördag & söndag innan vi åker..

((Min mobilladdare är borta ifall någon försökt ringa mig. Så ni når mig hos min man sålänge))

Vecka 16 idag!

"
Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen."


6 dagar kvar..

Har inte så mycket tid över att blogga...
Jobbat 2 kvällar, har 2 kvar, 1 dag. Ledig en dag, sen jobba 2 till innan vi åker.
Det tar på krafterna. Det är en oerhört tung avdelning både fysiskt och psykiskt och det är många som byter hela tiden för det är så krävande. Man får ju liksom lika mycket betalt på andra ställen!
Inget för en gravid iallafall. Häromdagen åkte jag på en rungande käftsmäll rakt över örat så det var svullet en halvtimma. Hahaha!
Och igår fick jag dra upp en gubbe på 100 kg själv för ingen annan va där.. Jajaaa! Sen cykla hem hur långt som helst med mördar-backar hela vägen!
Ska snart byta avdelning jag också..

Har go träningsvärk idag efter cykelfärden hem igår kväll.. Kolsvart, ingen ute.. när det väl går förbi nån karl eller ung kille så ska dom vissla eller ropa WOWWW.. Så ja blir livrädd och cyklar för mitt liv.
Hallååå.. Är mamma och är gravid igen liksom..Vad vill dom mig? Haha uschh!

Magnus är skengravid och mår illa när han går upp.. Hhaha!
Jag har skit ont i höger bäcken & vänster skulderblad på nätterna och måste gapa när jag rör mig.
Dessa inflammationer som kommer *Suck* Men det är väldigt tur det bara är på nätterna mest så man kan sköta allt annat!

Nej nu är det dags att börja greja innan det blir fullt ös igen :-)
Ska börja packa ocksåå..

Föralltid.

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma
Ett barn som får stryk lär sig att slåss
Ett barn som hånas lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete
Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig att känna kärlek i världen




Fredagskvällen is here



Jobb. 6.45-15.15 idag ! Jag har gått runt som en död zombie hela dagen, fruktansvärt. Bara spytt & spytt .. hela tiden, varje timma. Var helt skakig när jag cyklade hem och fanns ingen kraft kvar!

Vincent va hos sin farmor & lekte när jag kom hem för Magnus kände sig dålig förut. Det var gott att få lägga sig helt död & vila några timmar innan lill-basen kom hem igen och gjorde mig full av lycka.
Blev inte lånvarigt eftersom han inte hade sovit något idag. . .  Hade fått en söt T-shirt också ;)

Nu har jag tagit ett långt bad och känner att sömnen inte är långt borta. Dock ska vi se Wallander först - Dödsängeln, och fredagsmysa lite ! !

Vecka 15 (Och jag känner den lilla bäsen varje dag<3)

Öland

Tjolahopp!
Vi har vari på Öland sen i lördags... Vi bodde i ett stor hus i Byxelkrok med Svärfar med fru, Magnus bröder+tjej, Kusin Leo. .
Vädret va inte så bra.. Förutom sista kvällen!
Vi var på Lådbilslandet vilket småkillarna ääälskade ;) Dä fick dom åka bilar själva och karuseller som vi föräldrar styrde själva. Hur kul som helst.
En dag var vi inne i Borgholm & strosade. Gått i Trollskogen, Var på Böda Sand... Den campingen kommer vi hålla till på varje sommar i resen av vårat liv & aldrig nån annanstans - Drömcamping!
Utomlandsstrand med resturang & pooler.. Trampbåtar, kritvit sand. Världens största lekpark med studsmattor, bilar som barnen kunde åka omkring på, och cyklar som hela familjen kan cykla omkring på på campingen (som är flera mil lång).. egen Ica, shoppingaffärer, sportanläggning utomhus.. Allt, hur mysig som helst!
Kan man sitta & grilla på kvällen & ta en drink medans barnen springer omkring & leker ;)<3

Massa god mat har vi ätit och killarna älskade att springa runt på den stora trädgården där de fanns gunga & studsmatta. Vincent sprang dit själv, klättrade upp och hoppade för sitt liv. Hahaha! (Va stängsel runt)

Resorna va inte lika roliga. Man kom aaaaldrig fram!

Vincen har fått ett humör utan dess like. Får han inte som han vill så skriker han raaakt ut.. Precis som att han skulle få det mer då ;) Haha! Och när man frågar han något så skakar han på huvudet. Hahaha<3 Världens sötaste.

Vecka 15 går vi in i imorgon i graviditeten och det känns bra än så länge. Fortfarande endel spyor och endel inflammationer i höger bäcken & vänster skulderblad men det är verkligen hanterbart och det känns finemang. Känt bebisen ett par gånger också<3!!

Nu blir det att jobba järnet i 11 dagar innan vi åker till Cypernnnnnn<3<3<3 LÄNGTAR järnet.

             


Busat hela dagen.

Vi mötte Linda & Tuva på halva vägen. Sen börja regnet ÖSA.. nej, inte ösa - Forsa.. Helt sjukligt mycket. Hela jag var dyngsur. Det droppade från armarna och fötterna gled när jag gick. Haha, Vinne as garva i vagnen :D

Sen har Felicia visat mig varenda leksak på hennes rosa rum ;) Och dom har lekt och busat. Fikat gjorde vi och sådär.
Sen när Börje skällde på Felicia trodde Vincent han skällde på honom. Tårarna sprutade och han sprang allt va han kunde in i hallen... Sen gick han & krama honom, läänge .. Hahaha!
Efter det blev han allmänt känslig och löjlade sig. Man fick inte ens prata med honom för då spruta tårarna och han sprang in i min famn allt va han orkade ;P

Pappa hämtade oss och vi har lagat mat .. Han var ute med Vince och lekte idag också.
Han har precis ätit 3 smörgåsar och nu la jag han i sängen & han stendäcka igen. Hoppas det bara var några dåliga dagar han hade när han skrek när man la han.

Nu ska vi se på Wallander idag igen & äta Chirre&Dirre !

Baaah

GoKväll!
Har jobbat på morgonen idag. Spydde upp alla inälvor 3 gånger. Killen jag jobba med stod utanför dörren helt panikslagen . "- Åh, herregud. Du måste gå hem Emily." Hahahaaa !
Det är så här livet ser ut varje dag. Inget man kan gå hem från jobbet för :-)

Cyklade hem & tog en nap med killarna. Sen har vi varit ute & lekt på gården hela eftermiddagen!

Imorgon bitti åker jag & Vince till Trollis tills på fredag då kör pappa hem oss lagom tills mitt kvällspass börjar.

I Won't Cry



MAMMA & SIN KRÅKA, I VÅRAS!

Måndag

Goddag!
Jag står & lagar en Kotlett-rätt till lunch.
Vi ska snart åka till Carro&Leon för att leka.

Sen ska Magnus hämta oss i Ef för vi ska in till Charlotte i Gbg och köpa hennes diskmaskin.
Göööött - Ett bekymmer mindre ;) Haha!

Hejhej!

Vincent plockar Vinbär:


2 Barn

Nästa år kommer vi ha 2 barn här hemma. Det känns konstigt.
Vincent har alltid varit våran lilla "bebis" och någon annan kommer att vara bebisen här sen.
Allt har kretsat så kring Vincent för oss så det är svårt att tänka sig att det kommer finnas en till som vi kommer älska lika mycket. Det känns inte som man kan göra det.

Ibland kan jag nästan inte ens vara glad för jag tänker "Stackars Vincent" . Han kommer inte ha all uppmärksamhet själv. Ibland måste han få vänta (Även om det kanske är bra ibland).
Och det värker så i mitt hjärta när jag tänker på det.

Jag vill inte bli sån som inte har tid för mitt största älskade busfrö:
"Mamma har inte tid" - "Mamma måste mata bebisen" - "Mamma kan inte kramas nu"
 - " Mamma kan inte finnas till bara för dig hela tiden".

Det känns så fruktansvärt. Jag vill aldrig att han ska komma i 2a hand. (Samtidigt som det är fruktansvärt om inte bebisen får lika mycket tid & engagemang som Vincent fick när han var nyfödd)
Jag ska göra allt i hela världen vad jag kan för att han inte ska känna så.

Den första tiden ska jag försöka lägga lite mer uppmärksamhet (som går) på honom. Eftersom han är medveten. Det är inte bebisen. Jag ska ha bebisen i bärsele så jag kan leka med Vincent. Jag ska amma i bärselen.
Jag ska krama på min älsklingsVincent och få honom att känna sig älskad på jorden, och aldrig ersatt av någon.

Han ska få presenter när bebisen får välkomspresenter. Dom 2 ska alltid få känna sig på första plats. Båda två.
Vincent ska få lite mer fokus i början. Tills den dagen han är så inne i att vi har två barn och inte längre bryr sig.
Det skulle kännas så hemsk som alla säger att man ska göra honom delaktig. Att han ska hjälpa till att hämta bjöjor, nappflaskor mm och vara en stor storebror. Men jag vill inte att han ska vara min "hjälp-reda" Han kommer inte vara stor.
Han ska få sova kvar i sin spjälsäng & han kommer inte ha ståbräda. För han är fortfarande jätte liten.
Jag tänker inte göra honom "Stor" bara för att han är storebror. När han egentligen är jätte liten.

Det är iallafall tur att nyfödda sover såpass mycket i början. Tills man kommit in i det. Och tills Vincent har vant sig vid att det finns en till som behöver tid .

Vi kommer ha 2 barn. Det känns konstigt. Utmanande och skrämmande.
Hur ska man räcka till?



RSS 2.0