Jag är smart.

Bollibompa, välling och banan i sängen är en höjdare. Det gäller att tänka smart! Är stel och har värk, så detta passar ju ypperligt! :-)

Igår när jag skulle till jobbet var min cykel snodd, igen =/ Haltade omkring på jobbet hela kvällen och sedan till bussen. Går mycket lättare att cykla än att gå! Men men får kolla efter en ny.. hur länge man nu får ha kvar sen!
Dom andra 2 har ändå varit låsta också..?? Blir ingen ny iallafall.

Vi ska mysa oss hela förmiddagen.. Vid 11 åker jag till jobbet o har APT och Magnus & Vince ska till  Öron-näsa-hals mottagningen med lillen! Han hade ju ett par Öroninflammationer i vintras/våras och har haft vätska bakom trumhinnan sen dess så dom vill väl kolla ordentligt
Vid 18 kommer min pappa & hämtar mig o Vince. Då åker vi och hälsar på tills fredag! M y s ! <3

TapasKväll

Framför ensam mamma söker !!! :-) Myspys is life.

Magnus har fixat vår bil idag.. Så då har jag och Vince varit på badhuset och badat, fikat, lekt på lekplatsen, handlat, åkt buss, ätit middag, städat..Och nu så har lillgubben lagt sig i sina nytvättade sängkläder!
Jag är så glad att han är en så lätt unge ändå.. Sover från 7-7/8 varje natt. Vaknar aldrig. Sover middag 3 timmar om dagen.. Äter superbra. Har alltid sovit och ätit bra & aldrig skrikit utan att det varit för hunger.
Det känns som det kommer slå emot oss dubbelt upp med nästa bebe!
Men vi har och göra ändå kan jag säga er. Han är inte still en sekund våran kille. Han springer och springer.
När vi är ute i affärer och han inte är fastspärrad i vagnen så springer han all världens väg. Men jag antar att det hör åldern till. Hemma är det enda stället man kan slappna av på. Där är det barnvänligt från golv till tak :D

Jaja.. Jag ska tända lite ljus i sovrummet nu. Vill ju gärna ligga där i sängen och äta nu framför den nya Tvn. Hihi!

Sladden har vi rättat till nu =) 
Tapas = Ölkorvar, soltorkade tomater, ostar, marinerade vitlökar, oliver,
pepparsalamis, kex , tomater med cheddar . MUMS !!

"Brooklyn's finest"

Det är lördagskväll och det innebär filmkväll ! Vi ska ligga i sängen framför den nya tvn med tända ljus och titta på "Brooklyns finest" .

Handling :

Tango är en hemlig polis som arbetar med drogbrott, en tjänst som tvingar honom att välja mellan vänskap och plikten. Familjepappan Sal lockas av girighet och korruption, eftersom han är fattig men hans fru behöver medicin för en sjukdom som hotar ta död på deras ofödda tvillingar. Eddie ska snart pensionera sig från polisyrket och måste varje dag hitta en anledning att fortsätta att leva, men det blir allt svårare. Alla tar de ödet i sina händer och slutligen sammanstrålar dem i Brooklyn.



Förövrigt har det varit ganska lungt idag. Har ätit otroligt god lördagsmat (Och stark !!!) Vitlöksgratäng med fläskfilegryta och sallad ! Mums..
Sen har vi varit ute och lekt i det svinkalla vädret. Varit borta och tjötat en stund med Malin & Oliver.

Jag håller på att slutar med Citodonen idag. Ska försöka allt jag kan att enbart klara mig på maxdos av Pandol Extend. Känns inte alls kul att gå på medicin som gör en snurrig, även fast den ska va helt ofarlig.
Men som sagt, jag ska göra allt jag kan. Kämpa på ännu mer för att klara mig på alvedon.
Vill inte gå runt och må dåligt varje dag för att jag äter medicin. Får bli lite mer varma bad & lite mer värmekudde, antar jag !!

T R E V L I G  H E L G . . . : )

Vecka 21

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


Varberg's stadshotell!

Där har jag & mina arbetskollegor tillbringat dagen. För föreläsningar och kurser. Vi arbetar nämligen med BITT = Bemötande, Inflytande, Tillit, Trygghet. Så det har vi pratat om!
Vi fick god frukost, fika, lunch & fika igen :-)

Träffa en jätte go tjej som tagit över min rad på den gamla avdelningen. Vi hängde hela dan. Kul !
Sen dom andra surf''ttorna på den andra avdelningen is killing me inside. Sura, otrevliga jävla kärringar.
Som bara gnäller på småsaker när inte dom ens kan göra en så enkel sak som att heja, vara trevlig eller svar på tilltal själva.. Snälla, gå och få er ett pökkkkkk. *Spyr* . Spelar ingen roll vilket humör jag är på eller vad som har hänt. Jag är alltid trevlig mot alla. Även dom jag inte gillar, det måste man va på en arbetsplats.
Men inte ens klimakterie kärringar kan fatta det. Förstår ni? Sinnes !!

Var en trevlig dag iallafall. Höll på att somna på slutet och blev mycket stel. Blir tydligen det av att sitta stilla sååå länge. Och det tog mycket mer på krafterna att sitta på kurs än att va på arbetet, faktiskt.

Ska kolla på Idol nu och sen sova. Upp och jobba tidigt imorgon & Magnus ska plugga.. Och lillen på dagis.
Min goa goa lillkille. Idag tog han på sig sina stövlar själv, och går ned för trapporna. Jag är så mallig.
Min fina!

Sen är jag ledig hela helgen och vi ska bara mysaa ..
Föressten. Min mage är jätte stor idag... Hihi!

Zzz - Natti

Bäckenhelvetet

Sätta sig, kämpa sig upp från soffan som en orörlig pensionär med suckar och gnäll för att gå och kissa.. Gå och sätta sig igen, kämpa sig upp, gå och kissa. . Osv osv... så håller det på, om och om igen.. Finns inget slut på kissandet!

Så fort jag kommer från toaletten är det dags igen. Jag kan lika gärna bosätta mig där.
Jobbigast är det på nätterna för har jag legat en längre stund är jag så fruktansvärt stel och orörlig att det är fruktansvärt att resa sig.. Och att då vara tvungen att göra det varje timma är såådär !!

Har jag råkat somna om och vaknar 2 timmar senare än det vanliga pinkeriet, då är det som blåsan ska sprängas och det är minst sagt obehagligt.

Jag minns den här känslan när man vet att smärtan aldrig går över. Man måste liksom va rädd varje gång man rör sig eller ska resa sig. Man gör det inte obehindrat längre utan det finns alltid lite hinder, lite smärta och lite stelhet. Inget felsteg liksom. Försiktig försiktig. Men man vänjer sig in i den situatonen konstigt nog väldigt snabbt (snabbare än vad man tar sig ur sen sen). . Så jag är redan van igen. Jag har redan haft det såhär i så många år av livet, det är så här framtiden kommer se ut det närmaste. Synd att det är något innuti kroppen som vill en illa, som bara vill förstöra mer och mer för varje dag.
För varje dag av smärta så är det ett steg närmare ännu mer förstörlighet. Och ännu mer felbelastning..
Och rädsla. Rädslan är det värsta. Man måste hela tiden tänka på hur man rör sig för att det inte ska hugga.. Och man kan inte ens nudda bak på ryggen.. Ett enda litet tryck är döden själv.. Tänk när man råkar rulla över på rygg och legat så en halvtimma innan man vaknar av panik-smärta.. När jag försiktigt försiktigt vänder mig till sidan eller magen så ömmar det som om det varit ett kokjärn där bak till.

Men efter en stund i gående läge så lättar det, och det är såå skönt! Man kan ändå leva ett vanligt liv.
Förhoppningsvis så länge som möjligt. Jag hade dött av dåligt samvete annars, allt hade rasat samman.
Inte kunnat jobb = Inte kunna ta hand om en livlig lillpojk = inte kunnat va hemma själv med honom & ta hand om honom = Magnus måste ta paus i sina studier . . = Förjävligt liv, helt enkelt  !!
Så jag är väldigt nöjd att det går så här bra ändå.


Vardagstjöööt !

Idag finns det väl inte så mycket att skriva om. Jag har jobbat, Magnus har pluggat & Vince har varit på dagis till 14;00 ..  Han hade inte varit där på en vecka men det gick jätte bra ;) Han äter jätte bra och sover jätte bra.. (Hade nog velat sova längre än 1½ timma bara.. Hemma sover han i typ 2½ ) Han lunkar runt i sin egna lilla värld och är väldigt bestämd... och go såklart! Gör inte en fluga förnär ! (Men man ska aldrig säga aldrig. Han är m i t t  barn  och såklart kommer han slåss nångång. "Jag blir aldrig en sån som inte kan se det om sitt barn.. Jag blir aldrig sån, jag blir aldrig sån" - Eller hur) . När någon slår han står han och tittar chockerat på dom och undrar om han gjort nåt fel. Hahah, snyftisss !! Idag var näsan helt skrapad när han kom hem =/

Sen har vi varit ute lite. Magnus gjorde god köttfärsås med massa champisar i till oss som vi smockade i oss, läst böcker, ramsor och sjungt! Han var otroligt trött och stod vid sängen redan vid 17 och ville sova. Blev helt vansinnig när det var för tidigt.. Haha! Dagis tar hårt på småkillar!!

Nu har jag bakat lite Chokladbollar och tänt lite ljus. Mysa till det lite på höstkanten liksom!
Imorgon bär det av till Varberg med jobbet på kurs hela dagen där det inkluderar god lunch på statshotellet ♥
Mums .. Men först ska jag sova den ljuvligaste skönhetssömn ni någonsin kan tänka er ;)


Jag dör av vagnar !! Hate it, hate it.

Jag funderar på att byta ut Vincent's vagn mot .. kanske en Teuntonia Fun eller en annan som har både sitt och liggdel när man bara vill gå ut med ett av barnen. Fast behöver ju inte va för dyr variant eftersom man ska köpa syskonvagn också. Helst en city elite double. (är ju en sådan vi har nu till Vincent fast "Mini double", sulkyhjul) Men man vill ju ändå ha en fin vagn sen till nr 2 när inte syskonvagnen behövs mer... Hmm, jag blir galen på detta :)

  

Lövplockning

Ojdå. När vi somnade vår förmiddags-nap förut vaknade vi 3½-4 timmar senare (!!). Jag trodde allvarligt jag skulle kollavipen när jag såg det. Fick änna dåligt samvete :D Haha.
Men han vaknade en timma inatt och var jätte ledsen och fick lägga sig hos oss och kolla på Ensam mamma söker i sängen (tyckte han va supermysigt att ligga och gosa in sig i mökret mellan oss och höra den glada musiken..hihi) så kanske va därför han va extra trött för han behöver mycket sömn. Vilket jag är väldigt glad för. Haha, allra helt nu när man är gravid och går på piller för jag sover jämt, hela tiden. Och är lika trött ändå!

Får ringa min läkare imorgon igen för kortison-sprutorna hjälpte ju ingenting. Har ju ont hela tiden ändå, och är väldigt stel. När jag ligger ner på rygg så kan jag inte röra mig fritt på länge sen.
Om dom kan hitta på nåt eller om man kan ta diclofenak / voltaren mot inflammationen. Man ska helst undvika det så vi får se.. Under dom första 3 månaderna ska man inte ta det men det har ju passerat.
Annars kanske kortison i tablett form hjälper bättre? Man vill ju inte gå på stark smärtlindring hela tiden iallafall.

Vi har varit ute flera timmar nu på eftermiddagen.. Plockat pinnar & löv, grävt i sanden och hoppat i pölar, åkt rutchkana, gungat. kastat stenar, tittar på bilar, bussar & katter ;-) Min lill-kille har ett hel-tids-jobb och har alltid något att utföra !. . Efter en stund kom papsen hem från plugget och gjorde oss sällskap.

Han har hittat en bok vi aldrig kollat i, som han fick på sitt dop. Där i finns en glass som han suttit och tittat på hela dagen idag "GLA - GLA - GLA" har han sagt hela tiden.. Så Magnus fick åka & köpa en glass till han.
Han blev så lycklig att det inte fanns några gränser.

Vi har ätit Lax, broccoli och egengjord dillsås - Är djuriskt gott ;)
Magnus köpte pizza när han kom hem och spara halva till mig som jag ska ta framför Idol sen..

Har även dammsugit & skurat.. Nu är jag väldigt seg i bäcken (Väldigt tjöt om det men dom som brukar ha ont vet att det liksom inte går att bara glömma bort sådär. Det präglar ens vardag) och ska vila lite framför film med lillkillen! Tända de nya ljusen som köptes igår - Vaniljdoft i hela lägenheten. ♥

Fil:Leaves-scan.jpg

08:28

Vår dator är på inlämning igen.. Typ 1000onde gången. Men nu har vi beställt en ny laddare för våran plupp är för lång så den trycker sönder datan innanför varje gång.
Vi ska även köpa en Tv till sovrummet att sätta på väggen nu vilken dag som helst. Det är efterlängtat.
I stort sätt behöver man aldrig resa sig upp överhuvudtaget ?!! ;) Haahaaa.
Nä men det är jäkligt mysigt att ha myskvällar så ibland. ALlra helst när man är in pain så att säta, och när man vill se på olika saker !!

Någonting som stör mig något enormt och som alltid stört mig sen jag fick barn är när föräldrar fan inte säger till sina ungar när dom slåss eller gör något .. "Nej inte mitt barn, inte".. Öh JO DITT BARN (?!!!).
Det retar mig till vansinnie. Tar Vincent något från någon eller skulle han SLÅ någon så är det inget man ska ta lätt på. Självklart förstår inte såhär små barn att man gör en sån sak för att vara elek men man måste ändå markera att det är jätte jätte fel.. Och allra helst 3-4-5 åringar förstår VERKLIGEN, och att föräldrarna inte ens säger till så stora barn får mig som sagt ursinnig.
Igår gick vi till kyrkans barntimmar och lekte och där var det flera stycken i 4årsåldern som fick världens damputbrott och slet ut alla leksaker och kasta iväg dom och kastade (!) in min 1åring i väggen flera gånger utan att någon sa nåt och slet hans leksaker från han och sa att dom ville ha den istället.. Det är inget som jag bara kollar på om, för Vincent förtjänar inte det när han står och leker.
Så då fick JAG säga att nu var du inte snäll, så gör man inte. Jag hatar att säga till andras barn men så gör man fan inte när man är såpass stor och förstår, och förstår ju inte att det är fel om man inte får någon tillsägelse. Flera gånger gjorde hon så, trots att jag sa till henne. Han bara flög in i väggen. Hon slet ifrån honom hans leksaker. Jag har lärt Vincent ända från början att man inte tar någons leksak och skulle han mot förmodan göra det så tittar han på mig och vet att det är fel, och så gör såklart alla småbarn. Men inte stora barn, det accpeterar jag bara inte Jaja. SJälvklart är det något dom får lära sig att inte alltid få ha saker ifred men att stora ungar kommer och kastar in småbarn i väggen (jag var med så jag såg alltid och dom stod helt lugnt och lekte och helt plötsligt ska hon gå förbi Vincent och slänger in han i elementet).
Jag fick nog och gick därifrån. Helt svettig var jag.
Usch va jag föraktar sådana föräldrar. Skulle Vincent göra så mot något barn så skulle han få höra, kan jag lova.
Då får man väl lyfta ungen därifrån och gå hem. Visa att det i n t e   är okej att vara elak !

Vi är lediga idag också och får se vad vi ska hitta på :) Vincent har sovit mellan oss inatt och jag har haft fruktansvärt ont och knappt kunna vända mig om.
Vincent är sjukt roligt ibland så när jag skriker till av smärta så härmar han mig och när jag haltar haltar han efter. Hahahha, ser så jäkla kul ut !
Annars är det en fröjd att vara gravid. Det är så lätt att va gravid när man kan gå. Kunna leva liksom.
Och framför allt jobba. Jag hoppas att det ändå kommer va så här "lindrigt" med gången så man kan jobba så länge som möjligt in i graviditeten.

Nej om vi ska fixa litte frulle !

"Vilket härligt Sverige vi kommer få..."

Sverigedemokraterna i riksdagen och Alliansen som ska få fortsätta.
Fy fan .. Jag är fan rädd för hur Sverige kommer bli.

Hur ska vi sjuka överleva när man mår som sämst? .. Mina barn kommer att få växa upp i detta samhälle.
Jag blir illamående. Jag vill inte leva borgeligt, eller rasistiskt. Vill inte ha privatiseringar eller sänkta skatter.
GODNATT !

Val-dagen !!



Idag är den viktiga dagen. Jag ska iväg och rösta strax. Ikväll efter jag har kämpat på jobbet med min värk.. ((Det ska löna sig att jobba vetni)) så ska vi titta på Valet hela kvällen och hoppas på det bästa.
Vad röstar ni på ??


Universeum

På dagen idag har vi varit där.. Trevlig familjedag och alltid kul att hitta på nåt, får bli att åka in till Gbg lite oftare. Tar ju trots allt bara en kvart dit! Det var mycket spring i benen på lillkillen såklart :)
Han var nog mer faschinerad av alla barn och pratar nåt barn med honom blir han sååå lycklig och skrattar gärnet.

           <--- Kör polisbil där inne;) (Vi åkte inte fast för nåt. HAHHAA)

Vi åt lunch där och sen släppte dom av mig på jobbet.. Har haft det trevligt på denna mysiga avdelningen.
I slutet va det segt med mitt bäcken och jag haltade gärnet hem. Skäms rejält när man går som en monolid varje steg man tar !!  Men men det blir bättre efter lite vila nu, förhoppningsvis. Får ligga och sova på sidan.
Ligger jag på rygg ligger det ju och trycker på bäckenet hela tiden och efter en stund när man vänder sig om är det SUPERstelt och gör dubbelt dubbelt så ont så man får skrika för sitt liv. Slutsats:
Ligga på sidan, eller magen. Det går fortfarande an lite till :D

Nu blir det popcorn och lite Val-debatt. Imoron är det dags att rösta.
Inte för att det finns några tvivel för oss men det är alltid kul att se.
Tycker fan Jan (?) Ohly är snygg. Hahahah!


Så överlever ni trotsåldern:

Även om vi inte är där riktigt än så känns detta jätte viktigt för han börjar bli mer & mer bestämd här hemma så detta ligger nog inte långt borta =)!!

Kristina Jarl är bvc-sköterska i Stenugnsund.


Plötsligt förvandlas vardagen till ett slagfält. Ditt barn har upptäckt sin egen vilja. Så här tar ni er igenom trotsåldern - som är så viktig för barnets utveckling.

Det snurrar till i huvudet och magen drar ihop sig. Kokpunkten är nära. Vad hände egentligen: du som skulle bli en förälder som behöll lugnet i alla lägen, även om ungen låg raklång och gallskrikande på golvet i affären. Du skulle bli en förälder som inte tappade fattningen och gav efter för tjat. Så varför blev det inte så? Jo, för att du blev förälder till en alldeles normal, liten varelse som lägger all sin kraft på att testa dina gränser. Allt för att utvecklas till en trygg och självständig människa.

När vi växer upp genomgår vi många utvecklingsfaser där vi mognar och förändras som människor. De är ofta turbulenta perioder. Den kanske mest kända fasen brukar vi kalla "trotsåldern". Den infaller någon gång runt två- till treårsåldern när barnet börjar söka sin egen identitet, frigöra sig och bli medvetet om att det är en person med egna viljor och färdigheter. Samtidigt utvecklas barnets förmåga till samspel med andra människor, det hittar sin plats i familjen och börjar förstå skillnaden på "min och din". Trotsfasen är nödvändig för att barnet ska utveckla sin identitet och bli en egen social individ.

Barnet går från att vara helt beroende till att bli en mer och mer oberoende liten person. Från att ha fått hjälp med det mesta, så börjar föräldrarna samtidigt att ställa högre krav på att barnet ska förstå och lyda. Det blir en omskakande omställning för det lilla barnet som blir mer och mer medvetet om den egna viljan, dess styrka och att den kan skilja sig från mammas eller pappas. Barnet lär sig därmed snabbt att för att komma dit man vill, så måste man förhandla och argumentera. Barnet blir en mästare på att testa gränser, undersöka och göra tvärtemot. "Nej" och "kan själv" blir ledord för barnet.
Trotsiga småbarn diskuteras mycket i forumet på Familjeliv.se.
- Treåringar är tvärtemot i allting. Om du föreslår att ni ska gå ut, så vill hon vara inne. Om det är läggdags, så vill hon vara uppe. En treåring kan till och med säga nej till sådant hon egentligen vill, bara för att få vara tvärtemot, förklarar Familjelivsmamman lövet2.

När det är som tuffast, vardagen är full av konflikter och barnets humör är som en berg-och-dal-bana, så kan det vara bra att komma ihåg att trots är positivt för barnet eftersom det leder till mognad - en början på något nytt, helt enkelt.
Humörsvängningar är vanliga under trotsfasen, men ganska lätta att vända genom att avleda tvååringen. Även den argaste lilla trotsaren kan bli hur lycklig som helst av att se en katt i en buske eller få bestämma om det ska bli korv eller köttbullar till middag. Treåringen kan vara svårare att avleda, men då finns andra metoder som fungerar, till exempel att skoja eller kittla barnet.

- Barnet kan vara en liten diktator eller tyrann, för att sedan bli en hjälpreda som fixar tacos, säger Kristina Jarl, sköterska på BVC Centrum i Stenungsund. Hon har lång erfarenhet av att jobba med barn och ge tips till föräldrar som ska handskas med små trotsare.

För att slippa tjat och krångel så är en bra idé att låta barnet vara med och bestämma enkla saker i vardagen, berättar Kristina Jarl. Det stärker självförtroendet och barnet känner sig delaktigt och betydelsefullt. Två- till treåringar kan till exempel få bestämma om de vill ha en grön eller en blå tröja på sig, välja om de vill duscha eller bada eller bestämma saga på kvällen.
Som förälder gäller det att vara lite påhittig. I affären kan det bli en rolig lek att hitta rätt bland gångar och hyllor och slutligen finna skatten, som kanske är korven som barnet valde till middag. Inhandlingen blir mycket roligare, barn och förälder är glada och det är ofta värt den lilla extra tid som det tar. För skrik och gråt i affären är ett scenario som många föräldrar fasar för.
- Om barnet får ett utbrott i affären, så går man ut. Sedan provar man igen när barnet har lugnat ner sig. Går det inte då, så får man prova om och om igen tills det fungerar, berättar Kristina Jarl och poängterar gång på gång att det tar tid att uppfostra ett barn, något som är en bristvara för de flesta av oss.
I bästa fall så hinner vi leka och låta barnet vara delaktigt, samtidigt som vi behåller vårt lugn och orkar sätta gränser och stå emot tjat. En lugn förälder orkar välja sina fajter, vilket är viktigt, och slipper falla in i att själv tjata och gnata på barnet, som så ofta händer om man är stressad. Man ska komma ihåg att barn också har dåliga dagar, precis som vuxna. Är barnet inte upplagt för att åka och handla tillsammans, så kanske man kan skjuta på det till en annan gång.

Det är jätteviktigt att föräldrar är tydliga och vågar sätta gränser, eftersom barn behöver regler och lagom motstånd för att utvecklas, menar Kristina Jarl. Vissa barn kan till och med få för sig att testa gränser genom att spotta på folk. Då är det extra viktigt att du är tydlig med att det är oacceptabelt.
- Det är inte fel att säga till sitt barn, säger Kristina Jarl och berättar att många föräldrar, i sin vilja att vara snälla, drar sig för att sätta gränser.

Familjelivmamman Mylla berättar hur viktigt det är att vara tydlig:
- Har man sagt en sak så är det smart att alltid genomföra den, oavsett om det tar fem minuter eller två timmar. Du måste visa att det du säger gäller. Du ifrågasätts, precis som allting annat. Utvecklingen driver barnet att ifrågasätta. Saker som man vet att man kanske inte orkar vara konsekvent med är det bättre att säga ja till på en gång. För varje gång barnet tjatar eller skriker sig till något förstärks tjat- och skrikbeteendet. Det lönar sig ju då, säger hon.
Familjelivsmamman Svana är inne på samma spår, men tycker det är viktigt med en morot då och då:
- Stå fast vid allt du säger och lovar. Det brukar vara runt den här åldern som de börjar förstå att världen inte enbart kretsar kring dem och de inte kan styra och ställa med allt. De är helt enkelt inte "kungen" eller "drottningen"" över tillvaron längre. Det är svårt att acceptera, men blir ännu svårare om de inte vet precis vilka reaktioner och regler de kan räkna med. Belöningar kan vara guld värda ibland. Till och med jag som vuxen kan bli jätteglad för en liten belöning om jag har gjort något bra, menar Svana.
Vi föräldrar är dessutom ofta omedvetet otydliga mot våra barn. Vi ställer en fråga när det istället borde vara en uppmaning. "Ska vi gå och borsta tänderna nu?" kan vi säga. Vilket barn skulle svara ja på den frågan, när det är mitt uppe i leken eller tittar på ett spännande tv-program?
- Försök att bryta trenden att sluta ställa frågor som bara har ett svar, råder Kristina Jarl.

Gränser och regler, ja, men bestraffningar och hot är inte okej, enligt Kristina Jarl. Att skicka en två-treåring till sitt rum för att lugna ner sig är ingen bra metod, menar hon och förklarar att barnet är alldeles för litet för att kunna hantera sina känslor ensam. Då är det bättre att sätta barnet på en stol bredvid sig eller göra det sällskap på rummet tills stormen har blåst över. Bra att komma ihåg är också att skrika på sitt barn inte leder till något konstruktivt. Skrik leder bara till ännu mera skrik.
För många är det en slitsam och krävande tid, men då kan det vara skönt att veta att ju tydligare du är med gränser, desto snabbare brukar trotsperioden passera.

Känner du dig som en misslyckad förälder? Då är du definitivt inte ensam! De allra flesta har nog någon gång känt sig som Familjelivmedlemmen NovaLi:
- Jag har en tjej på nyss fyllda tre och hon har tagit trotset till en helt annan nivå än tidigare. Hon slåss och gör sönder saker - gärna mina - skriker, sparkas och är sällan nöjd. Men sedan har hon sina goa stunder. Då kan jag gråta inombords för det känns som att vi alltid är arga på henne och alltid har ett pågående bråk. Men det är väl så att vara förälder. Det är det svåraste jobbet jag har haft i alla fall, berättar NovaLi.

Om du upplever att allt känns hopplöst och att orken är på väg att ta slut, så kontakta din sköterska eller barnpsykolog på BVC och prata med andra föräldrar i samma situation. Då kan man få tips och råd och det kan vara skönt att få höra att fler känner som du.
- Om du känner dig slutkörd och relationen håller på att ta stryk, så ringer du mor- eller farföräldrarna om de finns i närheten, säger Kristina.
Det är inte fel att be om hjälp.
- Bestäm till exempel att barnet är hos mormor och morfar varannan fredagskväll. Då vet du och din partner att ni har den kvällen för er själva. Ge varandra tid att göra saker på egen hand, lyssna på varandras behov och ta reda på vad som kan göras annorlunda i vardagen, tipsar hon.

Som slutkörda föräldrar kan man nästan bli irriterad när alla andra säger att man har ett så snällt och glatt barn. Har du ett barn som är en ängel borta och en liten tyrann hemma, så kan du faktiskt ta det som en komplimang. För det betyder att ditt barn är tryggt med dig. Och visst är ditt barn underbart allt som oftast, i alla fall när det sover. Så när orken tryter, sätt dig och titta på ditt barn där det ligger lugnt och stilla i sin säng. Då fylls hjärtat med kärlek till det lilla livet och du orkar några dagar till. Och ännu några därtill?


Fredag morgon !!

Och denna morgonen startades med att Vincent klättrade upp på köksbordet och ramlade ned =/
Trodde jag dog när jag såg han ligga där på golvet och skrika. Men det syndes ingenstans och han slutade gråta ganska snart. Han är aldrig den som gråter när han slår sig, om det inte är riktigt ordentligt. Men slutar ändå ganska snart. Inte såå långdragen inte.

Vi ska iallafall passa på att mysa denna morgonen också och sen hitta på nåt roligt innan jag ska jobba denna fredagkväll ! Kul.. men är ju ialf på en ny avdelning så lite spännande är det nog allt ;)

HItta mammas kocko's och gick runt med dom=)=)
Det såg roligt ut,ska ni veta!


Hohoho

Blev ingen träff med Emma. Jag hade ont och var inte alls på humör. Olidligt trött på det också.
Så jag tog värktabletter och sov i 3 timmar. När jag vaknade kände jag mig bättre.

Men är väldigt stel. Kan liksom inte hoppa eller springa iväg utan att tänka på varje steg. Rörligheten är lite begränsad men det går fortfarande någorlunda!!

Shoppat till mig själv för en gångs skull. Gud va det tog emot, jag gick och tog det som var snyggt allt va jag kunde, sen skyndade jag mig förbi Barnaffärerna innan jag skulle få mina impuls-ryck och lämna tillbaks grejerna och köpa till honom istället :) Men nu behövde jag VERKLIGEN grejer :-)



Skrikrosa vinterjacka (Löv it), vinterstövlar, tjocka stickade oversized tröjor<3, strumpbyxor och örhängen!
Jag använder i stort sett bara leggings och strumpbyxor nu. Mina gamla jeans får jag inte på mig och jag gillar inte när det stramar över magen eller så finns det inga som sitter bra på mina pinnben! Så just nu är jag helt inne i annat !!

Nu har vi lagt lillen och jag har tagit medicin och ligger & har ont och är stel , igen.. (Känner verkligen hur stel man är utan Enbrel' en.. Stel som en pinne. Rörlig som en pensionär)
Men nu är ialf kvällen här och man kan vila!<3 Vila upp sig inför helgarbetet.
Tagit fram en burkcola och choklad. Ska titta på när dom frågar ut alliansen / socialdemokraterna sen.
Lär bli heta disskutioner! I n t r e s s a n t . . .





Får man stå i sängen, Vincent ?? :D


Sååå duktigg !!

Lyckan kommer till den som skrattar.

Vilken härlig dag! Det är så härligt när man vet att man ska vara ledig hela dagen. Man kan slappna av utan att känna någon djup press på sig. Man kan lägga upp dagen precis som man vill. Man kan va hemma och göra absolut ingenting om man vill det. Dock brukar jag inte klara det så ofta, efter förmiddagen där nångång tar rastlösheten över mitt liv. Och Vincent's !! (:

Är lika outhärdligt trött, som jag brukar vara! Är alltid det, även när jag inte är gravid. Hb't? (Även annars också, tror jag?) .. Sjukdomen? . . Och värre än någonsin nu såklart iochmed Citodonen !

Jag ska lägga mig nu en stund med goa killen min.. La han lite tidigare.
Min söta tös Emma kommer nämligen hit senare på förmiddagen och hälsar på för en fika ;)

Puss och kram - Ha en bra dag
                !!!

((Beben min sparkar h å r t  nu <3 ))

Rösta Rätt På Måndag !!!


Fyra viktiga vägval

Vi socialdemokrater väljer fler jobb och bättre välfärd före stora skattesänkningar. Vårt mål är att Sverige ska vara ett möjligheternas land för alla, där var och en – oavsett bakgrund – får chansen att förverkliga sina drömmar.

I fyra år har de som tjänar mest gynnats när skatterna har sänkts på lånade pengar. Samtidigt har ca 25 000 jobb försvunnit i skola, vård och omsorg och arbetslösheten har vuxit.

Valet den 19 september blir ett avgörande vägval. Ska vi ha fyra år till med skattesänkningar för de mest välbeställda eller ska vi ha ett Sverige där vi investerar i nya jobb, bättre kvalitet i skolan och sjukvården?

Nio av tio tjänar på vår politik i reda pengar. Det har riksdagens utredningstjänst räknat ut. I förlängningen tjänar också den tionde. För jämlika samhällen är smartare, då kan fler leva rikare liv. Välj ditt Sverige den 19 september!
 

Fler jobb och en stark ekonomi

Sverige ska vara ett konkurrenskraftigt land i full sysselsättning. Vi socialdemokrater vill skapa villkor för exportindustrin, tjänstesektorn, småföretagen och välfärden att utvecklas starkt och anställa fler. Vi vill investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser de närmaste åren. Med fler jobb så växer landets ekonomi. Vi ska tillbaka till överskott i de offentliga finanserna.

Socialdemokraterna väljer fler jobb före fortsatt stora skattesänkningar:

  • Rivstart för jobb åt unga. Sverige har en ungdomsarbetslöshet bland Europas högsta. 207 000 unga vill inget hellre än att få rycka in. Därför slopar vi arbetsgivaravgiften för den som anställer en ung utan jobb. Vi avskaffar också aktivitetsförbudet för arbetslösa unga. Aktivitet ska gälla från första dagen i arbetslöshet.

  • Framtidstro i företagen. Vi vill ta vara på svenska framgångar och stimulera nya. Vi vill genomföra innovationsprogram i samverkan mellan näringsliv och parter. Vi vill också införa riskkapital- och forskningsavdrag för att underlätta för tillväxtföretag, samt sänka arbetsgivaravgiften för småföretag. Vi gör det också möjligt för egenföretagare att själva välja karenstid i sjukförsäkringen.

  • Ordning och reda på arbetsmarknaden. Målet är fler trygga jobb och fler fasta anställningar. Heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet. Vi vill riva upp regeringens Lavallag, så att svenska kollektivavtal ska kunna tillämpas fullt ut även på utländska företag som verkar i Sverige. Vi vill förbättra arbetslöshetsförsäkringen – avgiften sänks till cirka 80 kronor i månaden, ersättningsnivån och taket höjs. Fler ska få ut 80 procent av sin lön vid arbetslöshet.

 

Bättre sjukvård och skola

Vi vill att alla barn ska få den bästa undervisningen i skolan. Vi vill att alla som bor i Sverige ska få del av sjukvård av högsta kvalitet, som finns där när man behöver den och som man får del av efter behov. Vi vill investera för ett rikare liv för våra äldre, och ta bort den orättvisa pensionärsskatten.

Socialdemokraterna väljer bättre sjukvård och skola före fortsatt stora skattesänkningar:

  • Mer personal i vård och skola. Vi vill investera för fler anställda i förskolan, mer lärare och vårdpersonal så att kvaliteten och tillgängligheten kan öka. Vi satsar minst 12 miljarder kronor mer än regeringen på fler jobb i skola, sjukvård och omsorg.

  • Vård ska ges efter behov, inte plånbok. Vårdvalet ersätts med ett Hälsoval. Alla patienter ska kunna välja vårdcentral – men vårdbolagen ska inte kunna välja patienter. Universitets- och regionsjukhusen ska inte säljas ut. Tillgängligheten i sjukvården ska förbättras genom till exempel fler hemläkarbilar för barn och äldre, fler närakuter och fler kvällsöppna vårdcentraler. Vi vill förbättra tandvården för unga, genom att förlänga dagens avgiftsfria tandvård från 19 till och med 24 år och genomföra en satsning på förbättrad tandvård för äldre.
     
  • Högre livskvalitet för Sveriges äldre. Pension är inget bidrag. Vi kommer att avskaffa den orättvisa pensionärsskatten under nästa mandatperiod. Äldre ska ha rätt till fria hemtjänsttimmar utan att det krävs någon biståndsbedömning och de ska själva fritt förfoga över timmarna. Äldre par ska inte behöva flytta isär när någon av dem behöver särskilt boende. Vi vill också införa ett maxtak på 100 kronor för timavgiften i hemtjänsten.

Mer utbildning

Sverige ska konkurrera med kompetens, inte med låga löner. Vi vill skapa fler möjligheter att satsa framåt, utbilda sig, forska eller göra karriär – inte färre. Ju fler som får chansen, desto bättre går det för Sverige. Utbildning är nyckeln till framtidens jobb och konkurrenskraft, men också till människors frihet att forma sina liv efter eget huvud.

Socialdemokraterna väljer mer utbildning före fortsatt stora skattesänkningar:

  • Fler möjligheter till högre utbildning. Vi vill bygga ut och höja kvaliteten i högskolan, och förbättra studenternas villkor med höjda studiemedel. Vårt mål är att hälften av varje årskull ska ha påbörjat högre studier innan de fyller 25 år. Vi vill skapa 44 000 fler platser inom vuxenutbildning, folkhögskola, högskola, yrkeshögskola och yrkesinriktad arbetsmarknadsutbildning.

  • Skolans resultat ska bli bättre. Vi vill öka lärartätheten till 9 lärare per 100 elever. Det motsvarar omkring 6 000 fler lärare. Då blir det också möjligt att nå en högre kvalitet på undervisningen och att göra de särskilda insatser som krävs för att förbättra svenska skolresultat. Vi vill att skolan ska ge skriftliga omdömen från årskurs ett och betyg från årskurs sju. Vårt mål är att Sverige ska ligga bland topp 10 i OECD:s Pisa-undersökning inom ämnena matematik, läsförståelse och naturvetenskap 2015.

  • En modern förskola. Vi vill ha en modern förskola av hög kvalitet för alla barn – inte ett konservativt vårdnadsbidrag som stänger barn ute. Vårt mål är max fem barn per personal och sänkt maxtaxa. Vi föreslår en kvalitetssatsning för att åstadkomma mindre barngrupper och för att vidareutbilda förskolepersonal i ett kompetenslyft. Vi vill stimulera kommunerna att erbjuda mer barnomsorg på obekväm arbetstid.
     

Minska klyftorna

Vi vill leva i ett välfärdsland där vi delar på risker och möjligheter för att vi alla tjänar på det. Orättvisor löser inga problem. Jämlika samhällen är bättre samhällen att leva i för alla.

Socialdemokraterna väljer sammanhållning istället för ett kallare Sverige:

  • Anständiga trygghetsförsäkringar. Vi vill höja taken i försäkringarna så att de allra flesta får ett verkligt inkomstskydd när det oväntade händer. Vi vill skapa en förutsägbar, modern och mänsklig sjukförsäkring. Fler ska få verklig inkomsttrygghet och stelbenta tidsgränser ska ersättas med individuell bedömning.

  • Minska klyftorna. Just nu håller de allt större klyftorna på att förändra Sverige. Regeringens åtgärder har gett den procent som har det bäst ställt lika mycket i skattesänkningar som en fjärdedel av hela svenska folket har fått tillsammans. Vi vill avskaffa förvärvsavdraget för miljonärer. De behöver inget avdrag för att jobba. Vi vill höja underhållsstödet och bostadsbidraget till ensamstående föräldrar och taket i den tillfälliga föräldrapenningen.



"I Sverige ska barnomsorg, äldreomsorg, och handikappsomsorg finnas för alla som behöver, oavsett plånbok. Därför vill vi bygga världens bästa omsorg - Utan privata vinster"


Slut !!

Otroligt tuff dag. Varit borta hela långa dagen, från morgon till kväll.. Och jag har cyklat fram och tillbaka flera gånger i oväder i uppförsbackar..Och kämpat på i en ny avdelning.
Jobbade med 2 jätte härliga tjejer ikväll - Äntligen, säger jag! Det har känts som det bara är bitter-f'''or överallt, alla jag träffar i princip.. Många som har brist på respekt, rent av otrevliga och inte alls roliga.
Jag tycker man lägger på ett smile, är en glad och trevlig person mot alla man träffar. Inte minst på ett arbete, för där måste man klara av att arbeta tillsammans och göra ett bra jobb. Oavsett om man skulle tycka illa om någon.
Det är ens skylddighet, och vuxna människor borde väl ändå begripa det!

Men ikväll träffa jag äntligen glada och positiva tjejer och det kändes jätte kul. Denna avdelningen känns så himla bra. Mycket lättare på alla plan än min förra och personalen är TREVLIG (: Jättekul!
Den 23 har vi en heldag i Varberg med kurser osv men vi hade möjlighet att gå på AsiaSpa efteråt som också ligger i Varberg och dom 2 tjejerna och några till skulle dit och ville att jag skulle hänka med och det låter jättemys.. Känns jätte bra att ta hand lite om sin onda kropp under graviditeten också. Man tänker inte alltid på sig själv, tyvärr!

Nu är jag iallafall jätte trött. Har inte träffat min lillkille på hela dagen, och knappt igår heller.
Men nu är det inget dagis mer på denna veckan.. Och jag är ledig fram tills helgen och då ska vi bara :
Pussas, kramas och MYSA - Överösa honom med all kärlek i världen!
För han är allt jag har här i livet ♥♥♥



Snyftis

Jag har jobbat min 1a kväll på min nya avdelning, det gick bra! Vilken skillnad på avdelningar, sååå lungt & harmoniskt. Helt otroligt!
Förlängningen var till 14/1.. så jag hoppas verkligen att jag håller mig så pass pigg att jag orkar jobba såå länge :) Är inte sugen på att sitta hemma flera månader i denna graviditet också.

Imorgon bitti ska jag iväg till Kungsbacka Teatern med jobbet.. Vi ska lära oss lite om Bitt + att det blir teater, sen blir det väl hem & vända.. och cykla iväg igen för att jobba kväll!

Inte träffa Vincent på hela dagen, och knappt idag =/ Gråter nästan när jag tänker på det för han ville inte att jag skulle gå förut och det gör så fruktansvärt fruktansvärt ont..

Och Imorse lämnade jag honom ensam på dagis 6.30 - Det var mörkt ute och han stod och titta efter mig med sin lilla nallebjörn i armen och undra vart jag gick =/ Jag grät som ett barn i en halvtimma efteråt !
Han trodde först vi lekte en lek och blev såå glad när han såg mig genom fönstret och skratta som bare den sen blev han helt allvarlig när jag gick.. Så smög jag på honom.. han sprang iväg & kom hela tiden tillbaka till fönstret för att se om jag kom tillbaka =(

Nej usch.. om man kunde sluta va så känslig för det är jätte jobbigt. Har gråten i halsen hela tiden nu när jag tänker på att va utan han hela dagen imorgon också.. Han undrar vart jag är..

Jaja Godnatt ..

19:38

Hej hopp!
Vi kom hem för en liten stund sedan från Trollhättan. Jag tycker själv att jag är lite tuff som vågar åka med en 1½-åring i tåg så långt. Hahah - Man ger sig ut på djupt vatten, om man säger så :)

Vi har haft trevligt. Dock sover jag ju typ dygnets alla timmar, för jag är så trött så jag är väl inte världsrolig. Men men sånt är livet.

Imorse lekte vi med Tuva en stund, och det var kul ! ♥

Vincent är papi-gris och ropar konstant efter pappa. Till sin morfar, till mig, till främmande karlar på tåget.. (Sjunka genom jorden och dö, kanske!?)
Hemma med pappa, igen!:


Nu har jag tagit ett hårt beslut, att sluta färga mitt hår. Efter sjukdomar, graviditeter, amning och färgning är det inte mycket kvar av håret. Det är av lite här och var och tunt. Det kommer bli fruktansvärt fult och jobbigt.
Men det måste verkligen göras. Jag vill ha tillbaka mitt tjocka hår. Naturligt och blankt!
Nu är det inget hår ens.. Så om sisådär ett halvår kommer halva håret va blont och halva mellanblont (Råttfärgat/grått om man jämför med det superblonda). Kommer se fruktansvärt snygg ut.
Men jag är så himla himla trött på slitet tunt hår. Det är absolut inte snyggt. Så nu börjas det.
Om sisådär 2 år kanske det börjar bli lite snyggt igen..

Alldeles strax börjar Ensam mamma söker. <3 Älskar det.. och att hösten är här med mörker, tända ljus & alla bra serier.

Imorgon börjar jag på en ny avdelning på jobbet (Får ju inte va kvar på min eftersom vi får stryk varje dag, och det är inte så bra när man är gravid). . Så nu blir det att lära känna nya människor och nya rutiner, igen.. Och när jag lärt mig det.. så är det dags för att föda barn. Typ, Hahaha! Men men!

S ö n d a g s k v ä l l


11 Februari<3

Bebisen var frisk och mådde fint !! Bf : 11 Februari (istället för 10onde) . Så vi går in i vecka 19 imorgon!
Vi valde bort att få veta könet. Tar det som en överaskning denna gången!

Våran Barnmorska är dock inte världens roligaste. Man känner ju sig inte direkt glad när man går därifrån. Hahaha! Men men det är ju faktiskt bebisen vi ska bry oss om :-)

Har ätit en god fredagsmiddag. Killarna är ute och leker så jag kan få vila min rygg på värmekudden..
Dom kommer nog in snart och då ska vi mysa framför Tjorven & Skrållan tills han ska nana..

Vi ska äta Chirre & Dirre och kolla på Idol. Lägga sig tidigt.. (och gå upp och kissa varje kvart inatt.. hihi) för ja T Vince tar tåget till Trollis imorgon bitti..

Hejhej!

Snart val :

Visst ska det löna sig att jobba. Men Även en person som har skapat sig egna goda förutsättnigar kan drabbas av sjukdom. På en sekund kan du gå från lyckad höginkomsttagare till nåt helt annat. Vi behöver ett trygghetssystem.

Rösta bort Alliansen!!!

Idioti

På något vänster är det tydligen helt okej att kommentera och skoja om någons kropp när man är smal, men om någon är överviktig så är det inte okej någonstans. Sjukt störande!

"Ska du inte ha den sista tårtbiten? - Du som är såå smal"

.. Nästa gång ska jag säga:
 "- Ja du vill väl inte rulla fram mer än va du gör, så det är väl bäst jag tar den"

Att folk fortfarande är så jävla okloka år 2010 - Otroligt alltså.

Fredag = Rul

Godmorgon mina kära vänner :)

Nu kan vi ha lite mysigare stämning här inne när man vet vilka som läser! Och jag tackar massor för alla fina mail som jag fick ♥

Vi har ju även denna veckan haft inskolning för Vincent på dagis och det har gått jätte bra hittills. Han är självgående och världens goaste, säger dom. (Såklart, mammas gris hihi). Han gillar inte riktigt avsked vid dörren för då kan han bli ledsen men annars när vi går är det ingen fara. Han är helt överlycklig när man hämtar honom- Han älskar barn, liv & rörelse.. Är så snäll mot alla barn, skulle aldrig slåss. Men det kanske kommer dagis-fasoner av honom också snart. Haha!

Jag har endel problem med inflammationerna i SI-lederna (Bäcken) så i förrgår fick jag kortison-injektioner där och mer smärtlindring utskrivet. Så tyvärr går jag på Citodon nu, men hoppas att kortisonet ska hjälpa mer snart eller så får jag ta på andra sidan också!

Idag är det dags för RutinUltraljud kl 13:00, något jag sett fram emot läänge! Hoppas att bebisen lever, mår bra och är frisk ! Det är ingen självklarhet, tyvärr. Men ja hoppas få se en frisk bebe som sparkar omkring<3

T r e v l i g  H e l g

LITE BILDER FRÅN SENASTE VECKAN:









Lösenordet!

Hej!
Dom som vill ha lösenordet. Maila till mailen : [email protected]
så besvarar jag med lösenordet!

Massa kramar
:-)

Lösenord?

Jag har nästan ingen lust att skriva något här - Ännu mindre att lägga in bilder. När man vet att folk snokar för att vara elaka, göra sig lustig över en & för att snacka skit. Hade jag bara skrivit om mig själv, så fine.. Men jag har faktiskt en familj att tänka på, som är helt utsatta och inte kan försvara sig. Det gör ont att det finns så mycket sjuka människor där ute.. som inte kan glädjas med att andra har det bra & är lyckliga. För att deras eget liv inte blev så bra som dom ville. Men vet ni va? Livet blir precis va man gör det till. Man kan kämpa sig till det mesta, och vill man se saker positivt så blir det positivt.. Dessa människor ändrar sig aldrig. Dom växer liksom inte upp, som vi friska människor gör.  Ingen ska låta sina sjuka patetiska liv gå ut över oss.
Någon som vet hur man lösenordsskyddar sin blogg...?

Detta känns inte alls kul längre. Man vill ju gärna få nya kontakter osv, genom bloggen med andra som har barn. Kunna byta erfarenheter osv. Men det verkar inte kunna gå. Inte när världen ser ut som den gör.
Visst. Det är upp till en själv om man vill skriva ut saker på nätet eller lägga ut bilder. Jag gör det för att jag tycker det är kul. Jag har flyttat en bit från mina nära & kära. Det är kul för dom att följa oss genom bild och text. Allt kanske inte alltid kommer med när man pratar i luren. . Dock tror man ju inte att människor vill titta bara för att va elaka - Men det är ju tyvärr så världen ser ut. Människor är inte snälla - Därför får dom läsa som jag litar på hädanefter..
Inte ens tidigare val av umgänge i livet. Som är så besatta av ens liv att dom inte  kan låta bli en fortfarande..
Jag måste ha satt en stämpel för alltid i era liv. Och några andra som är så besatta av att vilja vara som en.. frågar om allt för dom vill ha det likadant, göra likadant. Har alltid tagit mina gamla avdankade ex, och hade gärna varit med min nuvarande också om de fått chansen.( Bra vänner va? Men jag har äntligen hittat en bra kille.. så han skulle tyvärr aldrig ens röra er med tång.) För dom är så osäkra på sig själva. Vet att dom gör dåliga val i sina liv. Både i sina & sina barns liv. Synd att vissa barn får leva i såna familjer som dom får göra.
Och sen vill ha det som jag har det. Tyvärr: Jag skulle hellre dö än att göra narr av mina barn, jag skulle trösta ifall dom var ledsna, inte skrika. Jag väljer inte uteliv före att vara hemma med barnen. Och jag skulle inte prioritera eller älska mitt ena barn mer än det andra. Jag skulle aldri behandla mina barn dåligt. Jag skulle helt enkelt inte va en så dålig förälder som ni.
För att jag är helt enkelt världens bästa mamma för min son. För att jag blir aldrig som er ! Och det vet ni, det är nog det som gör mest ont inombords på er.
Och sen vill ni ha en inblick i mitt liv för att kunna prata? Med andra obehöriga. Som absolut inte har med mitt liv att göra? - Tyvärr. Det bjuder jag er inte på, inte längre...

Så ni som läser , som jag känner och vill ha lösenordet. Säg till så snabbt som möjligt!

Byebye

Det är så sorligt att vissa människor aldrig växer upp. Inte när dom har barn. Inte ens kan sköta dom, eller se till deras bästa. Dom är så egoistiska att dom har fullt upp med att kedjeröka vid fläkten, skrika åt sina "jobbiga" barn (som vilket barn som helst hade varit om det blev understimulerat) och snacka skit om andra.

Som älskar att gotta sig i andras liv för att de inte har något eget. Jag har inget med såna människor att göra längre. Det är pinsamt och det tar av min positiva energi. Därför har jag rensat bland allt patrask på Facebook ! Hej svejs.

--

För övrigt är det min jobbhelg så det är fullt upp. Vi har handlat inför helgen idag och ätit på Mcdonalds.
Köpt varma skor inför vintern till vår lille Vince.
Magnus fick in och jobba lite extra ikväll... så jag ska snart duka upp lite gott till mig & bebis i magen.

Här är bild från vecka 20 (hade bara det, som närmast) med Vincent:
Var jätte liten hela graviditeten med Vincent och kommer förmodligen bli det denna gången också.
Alla frågar alltid om man ens är gravid ;) Syndes nästan inte förrens i v. 30 sist med kläder på o sånt.
Många ser ju ut så i kroppen när de inte är gravida, hehe. Men men alla blir inte smällfeta!






Vecka 18

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du
Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo .
Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.


Inskolningsdags

Goddaggg..
Vid 10 gav vi oss av till Dagis för första gången för att skolas in.. Var mest lite information & sådär idag så vi var bara där en timma! Sen ökar det på till 3 timmar & sådär. I 2 veckor ska jag vara med honom där & det känns tryggt. Så fort jag gick någonstans så sprang han efter & kollade vart jag var, så jag inte skulle försvinna =/*Snyft*.. Att han ska behöva tro att hans egna mamma överger han. Förjävligt. Min lille lille bäsebäs! ♥

Han älskade iallafall alla barnen, dom stod och knackade genom fönsterrutan åt varandra :) Och Vincent åt modell-lera. Haha!

På väg till Dagis


Igår cyklade jag förbi Närakuten efter jobbet. Hade ganska så ont & var jätte stel. Ringde min mottagning på dagen och jag skulle få recept på eftermiddagen. Sen ringde sköterskan på Ef och sa att det inte finns nån läkare alls där förrens nästa vecka. Nähe? Ska jag gå & ha ont i en vecka?. . Ja, du får söka akut om det inte går över.
Tack så mycket för det, det var det förtroendet! Har alltid älskat min mottagning där. Men nu skiter dom i om man har ont i en hel vecka - Jävla sjukvård!

Jaja jag fick ialf smärtlindring & recept på Akuten där dom var jätte goa. Jag fick gå före 2 timmars kö och fick det direkt! Gulliga, så nu klarar jag mig 1 vecka iallafall!

Nu ska lillen sova efter Dagis-trippen. Jag ska laga mat tills Mangnus kommer från skolan & sen ska jag jobba kväll!

RSS 2.0