Bara lite småtjöt

Godkväll..!! Jag märker att blogginläggen blir lite glesare. Jag vill helst inte sitta vid datorn när lillen är vaken & numera har vi infört så han sover middag en gång om dagen så det blir inte så mycket! Men ska försöka bättra mig, om nån nu ens bryr sig. Hahaha! Kul & skriva av sig är det ialf & att även kunna blicka tillbaka vad man gjorde förut.

Kört en heldag hemma. Kändes skönt eftersom vi grejat så mkt i helgen. Vince va såå glad efter att vi varit iväg hela helgen och allt vi gjort på söndagen när vi kom hem igår. Tog av han alla jobbiga kläder så han fick va nakenfis på ett stort täcke framför teletubbies en halvtimma. Han tjöt av lycka =)=)

Dock blev han lite rastlös vid 16tiden idag efter att vi varit inne hela dagen så vi drog ner till stan & handla lite som vi missa igår. Gick till bibblan & lämnade in en film jag hyrt & där fick han leka i 2 timmar innan vi begav oss hemåt igen. Då hade det gråa trista & regniga vädret bytts ut mot klarblå himmel & vårsol, ljuvligt!<3

När vi kom hem så blev det pyjamas & välling. Imorse vaknade han förresten senare än va han någonsin gjort:
9.30 - Herregud alltså. Visst är det 8.30 egentligen men det är också jädrigt sent när han somnar vid 7-tiden på kvällen. Man får nästan dåligt samvete!

Föreessten är det Såå härligt att Vince fick plats på Brittalenas dagis, endast typ 100 meter hemifrån. Bara upp för en backe & in i villaområdet - Underbart. Fr.om augusti :):)

GODNATT!

Hemma hos oss, ballar av stål:



Hemkomna.

Då är vi hemkomna igen efter helgen.. Vi har grejat & inte tagit det lungt en sekund så nu är man nästan mer trött än vad vi var innan helgen :-) Haha, men man ska veta att man lever.

Vi har b.la varit på Vattenpalatset, ätit ute på koppargrillen, ätit gott, tagit ett glas rött och haft super kul!
Idag innan vi åkte hem var vi på Ikea..Efter Ikea fick vi storhandla på hemvägen så vi har lite gottit hemma. . . 

Ja, puuhh.. trött är man nu så det får vankas lite Tvprogram i soffan!

Här har vi en liten kille som röjt GÄRNET på Ikea idag.





Brrummm bruuumm, sa Vincent. Helt överlycklig över att ha en ratt att snurra på♥ :)





Detta är Vincent's älsklingsplats numera. Så fort han får chansen så sätter han sig i en låda och underhåller sig själv med olika pyssel (som finns i lådan) lääääänge.

Packat väskan, färdigt & klart.

HEJDÅ!! NU STICKER JAG (vi) HEM TILL MORMOR & MORFAR.


Underbar underbar (varm) vårdag!!!

Sjukt härlig dag. Solen har lyst, det har varit varmt i luften, varma vindar, fåglarna har kvittrat. Ja kan det bli bättre? Man blir helt full av energi och vill aldrig gå in. Därför har nästan hela denna dag spenderats utomhus.

Kl 11 hade jag tid på Omsorgens hus där jag skulle lära mig hur datasystemet går till. Så jag själv kan lägga in de dagar jag kan jobba. Perfekt, slipper dom ringa & tjöta och man måste tacka nej. . .
Sen gick vi till Pizzerian och tog en Pizza. Jag är inte jätteförtjust i Kungsbacka's pizzor där de inte finns riktig kebabsås så jag og lövbiff, pommes & bea-sås. . .
Gick runt i solen på stan..köpte mina skor & en vårjacka till Vincennnn. . . :) Nu är det ju verkligen varmt ute. Iallafall idag, och då är det skönt att dra på nåt lätt. Man märker att han är mäkta trött på overallen, som han knappt kan röra sig i. Kan jag tänka mig, bläää för tjocka stuffs. .

Sen åkte vi hem & han fick mat. Magnus åkte till jobbet och vi tog en liten promenad (Vincent promenera hela vägen) ner till lekparken nedanför oss där vi träffa på Anders & Nellie. . efter en stund kom även Michaela och vi följde med dom hem. Småttingarna badade <3 Såå söta, och åt våfflor till kvällsmat & titta lite på Emil i lönneberga innan det var dags & gå hem. Han totaldäckade här hemma :-)

HELT HELT UNDERBAR DAG IDAG!
((Ser rätt kallt ut att sitta sådär bredvid snön ser jag nu, men det har varit helt sjukt varmt idag..hihi))


Lite förstor mössa? Haha :)








Trötta små sötnosar framför Emil i Lönneberga. Vincent kollar dock bara på
Teletubbies i en halvtimma högst så Emil var inte att tänka på i mer än 3 minutrus:)


Uppdrag granskning

Missade ni Uppdrag granskning igår kväll, om det som hänt i Bjärsta? Äntligen får de våltagna flickorna stöd efter gårrdagens program.
Trots fällande domar & erkännande var en hel stad imot dom. Pga av X som våldtog, hans mamma & bror som fick en hel stad att mobba ut flickorna & tro på att hon ljög.
Det var bland det sjukaste jag sett. Jag blir spyfärdig!!!

http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1939668/sb,p103536,1,f,-1

Jag undrar hur människorna i Bjärsta mår idag. Hur mamman mår som förstört 2 våldtagna flickorna liv. Som skrivit ut sin son som våldtagit. Hans fulla namn, adress till hemmet han bor på, videoinlägg på honom på internet.
Finns många som kommer kontakta honom + henne & brodern som de flesta redan spårat upp.

Här står all fakta:
http://cattasbubbla.wordpress.com/2010/03/24/sammanfattning-ang-stollarna/

Gå med här:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=107824425905761&ref=mf

http://www.facebook.com/group.php?gid=339833010759&ref=mf


Kryper tätt intill dig, som om hon skulle försvinna då

♥ "Lät du henne komma närmre? Var hon vackrare än mig? . . Det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig. Jag går bredvid men halkar efter, jag orkar inte springa mer. Jag har försökt visa dig med blicken men det är inte mig du ser. Den här platsen är nån annans & jag måste hitta ut - Hur ska man älska nån som har älskat nån förut?" ♥


Mina inom kort, frälst i dom :



 

The workkk

Då var man precis hemma från jobbet. . . där man haft & göra, om man säger så!
Det är verkligen annorlunda att arbeta med Geropsyk i jämförelse med "vanlig" äldrevård. Det är liksom väldigt mkt & göra på bara ett äldreboende. Då ska vi inte snacka om detta =D

Det lackas ur, rivs, sparkas, skriks & slåss. Man vågar typ aldrig slappna av. Från en sekund när någon varit superglad slår det över på en sekund och blir fly förbannad & helt maniska i blicken!
Jag antar att man vänjer sig vid detta också! Det här är ju alldeles nytt för mig.
 
Vincent har feber igen =( Tog tempen innan jag åkte & då låg den på 38.3...hostar som tusan gör han också.
Hoppas hoppas jag får tag på öronmottagningen imorgon. Måste dit fooort och kolla ordentligt.
Ser att det håller på & växa igenom en dubbeltand där inne på honom också. Det är sjukt svullet & blått i tandköttet!! Som tur är så är han lika glad och lycklig som vanligt så han kan ju inte va såå himla påverkad!

Nä nu ska jag äta choklad & kolla lite här. . N A T T I

Goddagens gråa dag!

Fast att det regnar och smattrar mot rutorna har jag aldrig njutit så mycket av som i dessa tider!
Helt sjukt att man kan bli så glad av att det regnar. Bort med snö, välkommen vår & sol (-:

Idag har jag & min lilla kille en hemmadag - Vi har kikat på Teletubbies (när jag frågar om han vill se på Teletubbies..så säger han Ttttt, *lite svårt o säga hela det namnet, haha* och springer till tvn och sätter sig.. & väntar alldeles tålmodigt, tyst & stilla ända tills allt är påsatt..hihihi, så fruktansvärt sött)
Så har vi även badat tillsammans, plockat iordning, tvättat, ätit mat & lekt en massa.

Nu vilar han middag & jag vilar upp mig i soffan innan det är dags att jobba : 16-22 är tiden idag.
Späääännande! :D Hahaaaaa.

Magnus ska ha choklaaa & cola här till mig när jag kommer hem så jag ska verkligen joba på intensivt så att kvällen går snabbt!

('v')


Öron

Hello!
Nu sitter jag alldeles ensam i soffan & tar det lungt Ska äta färsk tortollini till kvällsmat. Magnus är iväg på match i Gbg och sitter på Viphyllan och har det gött, den grisen!!! :D

På morgonen idag var jag & Vince på Kyrkans barntimmar & lekte. Det uppskattades lite mer av Vincent att leka med större barn. Därefter somnade han i vagnen medans vi knallade iväg till Närakuten..eftersom att det tar flera dagar innan man får tid på Barnmottagningen.
Han skrek & skrek & pilla sig i öronen i väntan på doktorn. Dck var det ingen "akut" öroninflammation just nu.. utan vätska bakom trumhinnan & någon utbuktning. "Det lättaste jag kan göra är att skriva ut medicin, till unga mammor som dig.." OKEJ, HAHAHHA. Dom är så sinnessjuka på det stället!! Får provosion ju fler folk dom tar in.. och alltid när man är där så ska man få diklofenak för ALLT. Fast det inte ens är det felet är!
"-Men det är inte så bra, så kom tillbaka om 2 dagar och ring till Öronmottagningen"

Dom är skit kassa där på Närakuten men jag gick bara dit för o se ändå.. ska ändå ringa Öron.
Jag har ingen aning vad det där betyder, som han just nu har.. dock vet jag iallafall att han konstant är på sina öron samtidigt som han gnäller och det oroar mig. Därför har jag nu gett honom närspay och alvedon och hoppas få en tid snabbt på öron, mammas lillkille!

Gick hem och lagade mat.. därefter knallade vi bort och lekte med Nellie!
Han har bara sovit 20 minuter på hela dagen så nu hoppas vi han sover lääänge imorgon =D
Ska ju jobba imorgon kväll :)- Godnatt!


Helgavslut

New Moon var helt fantastiskt fin - Åh för den underbara underbara kärleken! Man blir helt ifrån sig. . .
Sååå ljuvligt!!!



--

I förmiddags gick jag faktiskt & tog mig en nap tills kl 13. Det var längesen jag gick & la mig sådär på dagen nu. Gjorde jag jämt förr men nu har man mycket & göra, uppenbarligen=)

Har varit på Roadtrip idag. Åkte ut till Anneberg & vidare ut till skogarna. Åkte många många km in på grusvägarna & kolla på hus. Jätte spännande! Jag kan också tycka att det är jätte mysigt att bo i ett hus *en liten bit* in på en grusväg. Men flera km, nästan en mil? Tänk om man glömt köpa något på kvällen o ska åka så långt & sen när man väl kommit ut på "stora vägen" så är det ändå långt till affären sen. Om nåt händer ens småbarn. Tar lååååång tid innan en ambulans kan hitta eller komma in där. Jaja, roligt ialf =) Det guppa så mkt så Vincent somnade. Hihi!



Varit hemma hos Vincent's gammelmormor & ätit middag (där han levde rööövare värre än nånsin. Skulle ha allt porslin. Som de gamla har ÖVERALLT.. och alla saker överallt överhuvudtaget. PUH. Va helt slut efteråt) Även varit ute & gått.
En helt underbar familjehelg har det varit. Imorgon är det vardag igen. Vi ska ringa Barnmottagningen & kolla om vi får nån tid för & kolla om öroninflammationen är helt borta. Sista pencellin dagen var nu i lördags men han kliar sig fortfarande i öronen!! Så man vet att det säkert är veck nu äntligen
Magnus jobba och jag ska skriva in mig när han är ledig så jag får jobba då!

Ne nu ska jag vänta på BALLAR AV STÅL < Sjukt roligt!!!

  mammas fina änglalockar  

    

 

Dagens bilder:

Ohoj va vi har busat & lekt. Superrolig eftermiddag! Ikväll ska vi se om New Moon är nåt att ha! MYSMYSMYS !(:♥

Vi har varit i Onsala idag & kollat in huset Svärmor med gubbe ska flytta in i. Från vardagsrum och altan har man havsutsikt. Det är inte illa pinkat. Tänk att sitta där ute en fredagkväll & grilla och ta ett glas vin.

Bara knalla ner på sommaren & ta sig ett dopp i havet. När Vincent blir större fiska krabbor och bada från bryggan. Dom ska försöka skaffa sig en båt med så vi kan åka ut till öarna<3 Såklart gick vi ner till havet. Ca 300 meter. Dock va det inte såå lockande idag:) Att bada alltså. S v i n  kallt i Mars månad - Helt sjukt!!!. . Dock tog vi en fika på en bänk och kika ut över the ocean.
Lite bilder från idag:
   

   

       

StickaT




Denna har min goa farmor stickat till Vince - Wonderbar :)!!!


DagisJobb

Åh jag vill inte jobba i vården. Jag vill komma till ett jobb där det är KUL att komma till i *längden*.
Det enda jobb jag skulle kunna tänka så om är D a g i s  . Jag fullkomligt älskar barn och allt som hör där till.

Så fort jag får chansen ska jag plugga til förskolelärare och det ska jag jobba med i resten av mitt liv. Det kanske inte är världens mest välbetalda jobb men det är sånt jag brinner för & älskar. Ett jobb som jag kan känna mig rygg i och veta vad jag egentligen gör

Så fort Magnus är färdig med sin utbildning som han väntat på så länge. Det tar inte så långt tid förrens det är klart. Tills dess kanske jag kan skriva upp mig i Dagispoolen?
Jag vantrivs att gå med sura deprimerade kärringar som snackar skit i ett boende. Även om jag så är sjuksköterska eller läkare. Aldrig mer vården i framtiden!!



Familjedagslördag!

En spännande period just nu. Vincent lär sig mycket saker & det är så himla kul att se.
Han är även mycket bestämd. Får han inte som han vill (pillra i kontakterna, suga på toaborsten, slänga kontrollerna i golvet, klättra upp i soffan & dra ut datasladden så den går sönder igen) så slänger han sig baklänges och skriker och vrålar. Jag som är en liten mamma-nörd får fruktansvärt dåligt samvete som alltid när han blir ledsen men vissa saker får man ju faktiskt hålla fast i . Man får ju inte göra som man vill med ALLT! :)

Sen tror jag inte det är "bra" att tjata, gnata och säga "Nej nej nej" till allt. Vissa saker som egentligen är helt onödiga.. Va gör det oss egentligen om det sipprar ur lite vatten ur pipmuggen & plaskar med händerna? Är det farligt?
Nej.. Förmodligen så tycker han det är spännande och det gör ingen illa. Man får välja sina strider.
Sen när det kommer till att bete sig illa, vara odräglig, slåss, bitas, rivas kommer aldrig komma på frågan i detta hemmet =D Som sagt tror jag att man får mycket mer trevliga dagar tillsammans om man istället kommunicerar och väljer sina strider - AMEN :D HAHAHA. Lite tankar sådär bara!

--

Idag skulle det bli en badhus dag med solning. Men det var tydligen stängt! Så kanske åker vi till Lek&Buslandet.
Jag vet att han är liten men eftersom det inte är så långt ifrån oss så har dom ju en rolig "Baby-hörna" med bollhav osv. Eller så följer vi med svärmor till Onsala dit dom ska flytta & promenerar omkring där runt havet!
En riktig familjedag ska det iallafall bli!





((Här satt han när vi kollat bort en sekund, guppandes & dansandes alldeles överlycklig.
Hahaha . L i v s fa r l i g t ))

En riktig Svensson's fredag!




Nu är vi hemkomna från alla dagens bestyr.
Babycafeét är innte alls lika roligt som Öppna förskolan, enligt mig. Vincent verkar inte heller tycka det. Sen så gör inte saken bättre att jag inte vet vem NÅN är där och alla känner redan varandra & sitter i olika "ringar".. dom försöker ju va snälla så man får "va med" HAHAHA men jag känner ingen lockelse till det. Inte riktigt min typ av människor. Sen kan inte Vincent leka med någon för att det är yttebebisar som bara ligger på golvet & inte kan röra sig och jag får passa honom hela tiden när han får så han inte ska råka gå på någon.

Får pröva på måndag istället för då är det upp till 5 år och känner vi inget bra inför det heller så får vi bara gå på Öf ifortsättningen. Nackdelen är att det är så långt ifrån! =/

Vi har även handlat och köpt en flarra vin till ikväll. Det blir Tacoslagning och ett glas vin när hjärtat somnat ikväll - Samboparet imellan :) - En typisk svenssons-fredag. Men jag kan inte tänka mig någon bättre kväll än så här. Det är helt perfekt, enligt mig: God mat, tända ljus, lite rött, bra tv med min ljuvliga familj.
Ska även smaska godis, chips, jordnötsbågar & dipp <3

Vince vaknade 6.30 imorse och jag tänkte han skulle sova sin nap vid 11 när vi gick ifrån cafeét. Han hann att sova en kvart innan jag skulle rycka upp honom in i bilen.. så var det med den sömnen. Han va helt förstörd inne på Maxi men sen somna han när vi kom hem - Fullständigt övertrött vid 14.

Nu ska jag ta det lilla lugna innan han vaknar. Då ska han få middag.. sen får vi se om vi bara leker hemma eller går ut på nån liten promenad!
TACK & HEJ, TREVLIG HELG :-) :-) :-)


I want to take this time out to apologize for things that I've done, and things that haven't occured yet.







Äntligen fredag. Vi knallar snart bort till Babycafé, sen ska vi handla till helgen &
vara ute & leka lite innan kvällsmyset :) ('v')


På promenad, under dagen idag.

 

 

 

 


Lycka för mig

V i n c e n t  m i n  f i n a  v a c k r a  &  u n d e r b a r a  s o n
D e t  f i n n s  i n g e t , i n g e t  ö v e r h u v u d t a g e t  s o m  k a n  b e s k r i v a  n å g o n t i n g 
a l l s  o m  d i g  -  Du är alldeles för overkligt gudomlig. Ord är alldeles för lite.



JAG ÄLSKAR DIG. MITT RÖDA HJÄRTA BULTAR FÖR DIG DIG DIG.
DU ÄR LUFTEN JAG ANDAS, MITT LJUS I MÖRKTET.
STRÖSSLET PÅ MIN GLASS - PRICKEN ÖVER i:ET .
PUSS / MAMSI


O herre min gud

Oh my god, det är HÅRT att vara mamma & jobba! Men nu ska Magnus jobba några dagar framöver så jag bara kan va mammaledig med mitt allt♥ ! Hatar att missa värdefulla timmar med honom.

Det har iallafall gått bra med mina bredvidgångar. Personalen var mycket nöjda med mig, enligt samordnaren. Tyckte jag var en jätte go tjej och att jag gärna skulle komma tillbaka - Sånt är ju alltid roligt att höra!! Det har varit spännande men efter att "gått hemma" så länge har man glömt bort hur kämpigt morgon & kvälls upptagningarna är. Tror att jag behöver öva upp mina muskler som fan igen efter sjukdomstiden för mina armar & ben är totalt slut & bortdomnade. + att jag cyklar. Jag är en mycket hurtig kvinna

Man är lite rädd för brukarna ibland. När man ska ta på dom byxor & dyligt måste man alltid kolla en extra gång över axeln så dom inte får ett gött tag i håret o luggar tag eller sparkar till en.
Imorse när vi skulle tvätta en i ansiktet rev hon mig & var helt psykotisk i blicken - Hahaha. Tur jag tar sånt med en nypa salt. Dom är ju faktiskt där för att dom är sjuka!

Vi har hunnit med att laga mat, vara ute & gått/gungat & lekt efter att jag kommit hem. Jag får så dåligt samvete när jag är utan honom.
Jaja nu ska jag ägna tid åt min älskade son<3

Var minut, var sekund utan dig..gör det ont

G o d m o r g o n . .

Helt fantastisk dag ute. Kl 7 på morgonen (uppe tidigggt idag) sken solen med klarblå himmel - Energiboost :)
Jag har hunnit få in Vince pencellinet - Känner mig fruktansvärt hemsk när han inte vill. Ätit lite frukost ihop & badat.
Nu sover han & jag ska vila tills kl 11 så ska vi upp och göra en god lunch. Jag & Älsklingsmangan ska röja i varenda liten vrå här i hemmet. Om jag inte gissar fel kommer nog våran lilla herre va med & hjälpa till.
Han är så himla duktig.

Sen ska jag cykla iväg till jobbet vid 14-tiden för att gå bredvid - Spännande


Mycket att stå i . .

Dagarna går snabbare än snabbast. Förstår verkligen inte hur mycket man kan hinna med på en dag nu för tiden.

Jag gav vincent välling vid 5. . . vid 5.20 ville han ha nappen och inte långt efter det var det att gå upp och åka till "jobbet"
Direkt därefter så var det vidare på arbetsintervju på ett Boende. Inte så långt ifrån stationen. Det gick bra, jag ska börja gå bredvid imorgon. Kändes som det mer var något ställe för mig + att det är längre tider.
Jobbar man på ett handikappsboende så är ju de boende iväg på dagverksamhet under dagarna så ofta jobar man skit-tider typ som 7-11, och ibland går på passet igen 16-21. . Nja det passar inte mig.
Är jag på jobbet kan jag jobba till 16 men jag vill inte tillbaks sen om det inte är alldeles nödvändigt.

På arbetsintervjun frågades vilken avdelning jag kunde tänka mig . Jag berättade att jag var öppen för det mesta... & hon tyckte jag skulle prova på Psykiatrin - avdelningen för hon kände att det verkade passa mig så bra & att jag hade skinn på näsan - Okej? :) Så imorgon går man på det och när vi efter en stund hälsade på i avdelningen så kändes det utmärkt. Funkar det blir jag kvar på timmar när Magnus är ledig och sen heltid i sommar på sommarjobb!

Därefter togs en lååång promenad hem i solen. Kramkalas med Vince & pappsen. Iväg och hämta min cykel så jag kan cykla till jobbet. När jag cykla hem den så blödde mina ben inombords kändes det som. S p a g g e t i  b e n  om man säger så. Minst två år se jag cykla sist. Det märks att det är då man använder benen som mest för promenader är pice of cake för mina "benmuskler och skelett" som ska komma tillbaka i jämförelse med detta.

Åt Pizza på campino & handlade, var ute & gick så Vincent kunde få gå själv (Blir ju sååå mallig och stolt då:). Hem och leka för fullt, få i lillsnuffen pencellinet .. som inte är det lättaste.
Jag får lägga honom ned, hålla för hans näsa & spruta in det i "kinden" . Då känner han inte smaken förrens efteråt och då får han nåt gott & dricka. Usch va jag känner mig hemsk när han blir ledsen. Men i honom måste det ju. . .
Nä, nu väntar jag på Familjen annorlunda--- Hejsvejs orörda fejs.


We are in Trollisss !

Jag & Vince - Vi tåg tåget hit igår morses. Där var det en mkt märklig upplevelse som hände precis framför mig.
Tågvärdinnan kom till toaletten framför mig & fråga om det gick in en ung kille där nyss. Ja, sa jag. Va ska man säga? Då drog hon fram en hammare och dunka det hårdaste hon kunde "Wooosh" skrek han där inne och så öppna hon utifrån. Skrek & gorma på den stackarn. Man såg tydligt vad han var påverkad av. Va i min ålder, typ. Han skämdes massa när han märkte att hela tåg-befolkningen tittade på honom. Han försökte förklara sig sluddrigt att han skulle till Dingle, hon förklarade att detta tåg gick till Trollhättan / Vänersborg och han fortsatte sluddra om Uddevalla osv. Hon skrek åt honom & va tyst och va riktigt riktigt ursinnig. Sa att resan kostade 55 kr och det hade han inte. Hon banka in i väggen och sprang fram till tågchaffören och sa att han skulle släppas av på nästa station och att polis skulle tillkallas. Sen kom hon ut efter en stund igen & han hade hittat 55 kr.
Hon sa att hon avskyr folk som gömmer sig på toaletterna - Han sa att han skulle skita.
Där satt dom & disskutera en bra stund så han skulle ha råd att åka till Dingle. När hon äntligen gick därifrån så slappnade han av & öppnade en öl - Klockan var 11.
Så himla tragisk och jag var så ledsen för hans skull =/

Vi tog en härlig promenad i solen bort till mina föräldrar & syskon. Där var det kram-kalas en stund innan vi gick ut igen & Vincent fick gå själv. Mallig som tusan är han när han får göra det, känner sig tuff :)

Blev mycket god lördagsmat. Mammas underbara vitlöksgratäng, med fläskfilegryta, fetaostsallad & ett glas rött till. Vid 20. tiden knallade jag förbi Jenny som nästan bor några meter härifrån och vi tog lite öl och tjötade. Mycket trevligt. Vid 11 när hon skulle gå ut så knallade jag hem igen och somnade mutcho gott.

Dock har Vince vaknat hela natten. Skrikandes förtvivlat, helt otröslig. Han fick en alvedon vid 04-tiden och inte förräns vid 08 blev det bra. Han pillade i sina öron hela tiden. Det har han gjort konstant i flera månader. Sist vi var på vårdcentralen så sa han att han "sett värre". Men nu ska dom jäkla öronen kollas upp en gång för alla. För han har vaknat sådär flera gånger de senaste och han är inte den som krånglar. Man såg att han vred sig av smärta - Så vi har fått en tid 13.45 på jourcentralen innan vi åker hem igen.
Man nästan "hoppas" att dom ska se nåt konstigt för det värsta som finns är när man ser sin lilla prins lida & man inte har en aning om vart han har ont! . Så att man iallfall kan bota det med pencellin.

Ikväll ska vi hem och mysa ordentligt med film & lite gottigt innan jag återigen börjar kl 07 imorgon bitti.
Tjao!!!



Han fick smaka på isglass för första gången. Han blev helt manisk i blicken...




Brr - Kallt var det också, konstigt :)


Byter blöja & leker i rentvätten.


Lika som bär? - I morses . HAHHA (Jag tänkte se ut som en avdankad knarkers på plattan. Jag tror jag lyckades)

I wish i was special, so fucking special.

.

Underbara Vince

Jag slog en pinne i snön stenhårt för jag skulle försöka hjälpa våren på traven lite, tänkte jag.
Det tyckte Vincent va FRUKTANSVÄRT roligt :)


The bibbls

Hallåååjjj!

Har varit uppe sen 05.30 idag. Myyyycket tidigare än vad lill-killen gick upp. För han & pappsen sov vidare såå gott så. Jag började nämligen jobba kl 07.

Nu sitter jag på bibblan och väntar på att de 2 herrarna ska komma hit för vi ska va här & leka en stund på barnavdelningen. Alltid roligt. Skojsigt för Vincent & träffa barn också. Vi var allt på Öppna i ondags men tråkigt att sitta inne bara såhär på en fredagssdag också:-)

Känns konstigt att vara utan min fina fina kille såhär när man jobbar. Men det blir en bra "uppvärmning" fram tills sommaren eftersom jag bara jobbar just nu när Magnus är ledig från sitt jobb så det blir ju inte så fruktansvärt mycket!
Mammas skrutt-unge. . . kanske saknar mig & undrar vart jag tagit vägen =/ Jag saknar honom iallafall<3

Igår när vi skulle gå till bilen så gick han själv några meter och då flög han i backen med ansiktet före. . .
Han fick skrapsår på pannan & kinden. Även ett ganska stort blodsår på näsan :'( BUHUUU hu hu.
Han ser helt förstörd ut. Tänk va rädd han ska ha blivit när han flög i backen så <3

Vi har iallafall dagen ihop idag (Magnus jobbar helgen. Delad tur imorgon). Ska laga god fredagsmat & ha det underbart framför ljuvliga ljuvliga SOLSIDAN ikväll. Love it - love it - love it.

Jag hoppas att dom kommer snart. Ska pussa min lill-goding så det står härliga till :D

H O P P A S  N I  F Å R  EN  H E L T  U N D E R B A R   H E L G


MÖÖRRRNNN



 G O D M O R G O N   M O S T E R  & M O R B R O R
     jag saknar er - puss & kram vince the prins

Vi har haft vårat dagliga morgongrejs här hemma. Nu vilar lillen & snart även jag.
Vädret är så tråkigt så kan lika gärna sova borrt dagen *S*. Ialf tills kl 16 - Worktime!!
När kom våren, sa ni?


Eftermiddagsjobb

Ska strax ställa mig & göra lite Lunch (Köttkorv, potatis & pepparrotssås - husmanskost:)
& så går vi ut en sväng. Sen sticker jag & jobbar. Magnus & Vince får gå själva till Britta-lenas förskola tidigt ikväll för visning. Vi har sökt plats där till 1 augusti så dom ska visa stället för alla sökande.
Synd som fan att jag inte kan va med.

HEJHEJ

Långpromenixxat

. . Efter middagen har vi promenerat i solen, kikat på radhus & sådär. Det är alltid mysigt :) Gick hem till svärmor & fika. Där är det spring spring spring. Trappor ha dom & dit ska Vincent hela tiden gå upp. Ska ta alla kontroller, alla ljus & stoppa i mun. Öppna & stänga dörrar med finporslin i & slänga allt som kommer i hans väg på golvet.
Det är en mycket mycket intensiv period just nu. Är överallt & ingentans och man kan inte titta bort en sekund.
Men som alltid överglänser hans underbara personlighet & hela tiden får han en att skratta nåt enormt.
Förstår inte hur en liten 1åring som knappt kan prata kan vara så himlaaa rolig? :-) Men det är mammas pojk we talkin' about =D

Kom nyss hem och är som sagt helt slut. Magnus tar ialf den enorma disken från lunchen förut.
Är lite orolig för lillen. Han vill inte äta, inte bada, inte åka vagn för långt, vaknar en gång på natten helt hysterisk.
Så har det varit den senaste veckan =/ Buhuu.

Nu somnade precis Vincent. Bara sovit en gång idag - Tidigt.
Jag ska prata lite i telefon tänkte jag. Gör oftast det på kvällen då man kan göra det i lugn & ro.



 

Solsken & dunkadunka

Snart förmiddag. Magen kurrar så jag ska strax ställa mig & grädda pannkakor med Fransk löksoppa till :)
När vi ätit så drar vi nog ut i solen lite granna. Lite ljusbehandling behöver vi väl alla så mycket som det går efter denna vintern. Hade behövt en utomlandsresa, men får väl hoppas att vi kan hänka med stora tjocka släkten till Cypern i augusti. Jag ska jobba som aldrig förr i sommar för att kunna följa med.
Vi behöver verkligen det efter den hemska sjukdomsperioder, graviditet, operationer & en otroligt låååååång vinter.

Fransk löksoppa:
4 personer
6 st  gul lök(ar)
2 msk  smör
1 tsk  socker
1 l  vatten
1 tärningar  grönsaksbuljong
1 dl  vitt vin, torrt
2 tsk  timjan
2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar, grovmalen
4 skivor  lantbröd
100 gram  lagrad ost, mager
4 kvistar  timjan

Värm ugnen till 275 grader. 

Skala och skiva löken fint. Fräs den mjuk i smör 5-10 minuter men låt den inte få färg. Strö över socker. Rör om och tillsätt det kokande vattnet, buljongtärning, vin och timjan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Rosta brödskivorna lätt i ugnen på båda sidorna. Riv osten grovt.

Fördela löksoppan i ugnsfasta soppskålar. Lägg på brödskivorna och en näve riven ost. Gratinera i 5-10 minuter. Garnera med en kvist timjan.

Det går också att gratinera osttoasten separat och sedan lägga den på soppan om man inte har ugnsfasta soppskålar.


Mamma&Vince - Dag

I förmiddags efter min sovmorgon så packade jag & Vince väskorna & tog en promenix ner till Badhuset.
Vi hade riktigt rolig & mysig eftermiddag där tillsamman :-) Va lite orolig att han inte skulle vilja duscha eller något innan för den senaste veckan har han skrikit i panik när han fått duscha/bada. Det är mkt som varit annorlunda med honom den senaste veckan. Vet inte vad det har varit, om det är någon utvecklingsfas nu igen eller något.

Men han log det största han kunde. Han bara älskar att sitta i barnstolen på badhuset o få varma strålar på sig.. han skrattar - det kittlas på honom :) Så plaska vi i varmvatten bassängen länge.. lekte med bollar och sedan var vi i babybassängen & där kröp han runt för fulla muggar.
Tog en fika efteråt och Vincent smaska på en clementin. Som kom ut lika fort så jag hoppas inte han också blivit magis för det har Magnus blivit idag.
Bäst vi håller oss inne nu imorgon ifall att. Igår kväll skrek han massor och ville ligga hos oss i soffan, o pruttade lite. . så förmodligen hade han ont i magen men jag förstod inte sammanhanget förrens idag när vi kom på att Magnus var magis. Vi somnade alla 3 i soffan igår och det var såå mysigt.

När vi kom hem från badhuset så åt vi (jag) mat. Tvätta, hängde tvätt, vek in (fruktansvärt stora lass) kläder.
Jag vek om allt i min garderob också för det var jätte rörigt.
Plocka iordning överallt, dammsög, lekte med Vince och sen somna han helt utmattad efter denna dagen.

Nu blir det en familjen annorlunda kväll här hos oss. Jag missa det förra veckan när jag jobbade.
Så mycket bättre kan det inte bli, för jag fucking looooooove (hahhaa) det programmet - Dock inte mer än Solsidan för det är helt amazing :-) Låt det aldrig ta slut!
Tjohoo


Kom ju på att jag kan fota med Iphonen fram tills våran kamera är färdig från lagningen :D
















MAMMAS LJUVLIGA!

Småbarnstid

Puhh va trött man är när lillen somnat. Det är fullt ös hela dagen, men jag får väl skylla mig själv. Jag vill att allt ska va så perfekt som möjligt hela tiden. Har en bild framför mig hur jag vill va som mamma som jag hela tiden försöker eftersträva. Vaknar han på natten eller skulle vara ledsen så vaggar jag honom hellre en gång för mycket än för lite eftersom jag vill att han ska känna närhet & trygghet hos mig som mamma. Aktiverar Vincent så fort jag får chansen, vill att han ska ha hemlagad mat så ofta som det går..det blir också extra jobb x2 dagligen.. sen att han ska komma ut varje dag, på ialf en promenad. . , dammsuga, tvätta, diska, bädda, ständigt plocka upp efter en marodör som drar ner allt som kommer i hans väg - Jobba, snart även plugga & ta körkort:-) Welcome to småbarnsvärlden<3 HIHI - Men man får så oerhört mkt kärlek så det är värt allt, tusen gånger om.

Vad betydde något innan? KUNDE man ens vara trött innan?. . Att jobba nu är sån otroligt skillnad på när man gick till jobbet innan.. man kanske har sovit 3 tim innan man ska upp tidigt, man arbetar på så flitigt som möjligt på jobbet för man vill va duktig på sitt arbete. När man kommer hem vill man va en bra mamma och lekerrrrr, lagar mat & nattar. . Sen är man totalt slut :) Förut kunde man ju bara gå & lägga sig när man kom hem från jobbet. .

Dock förstår jag också att det är skönt för barnen att ha lugna dagar.. Det har vi också. Men det dåliga samvetet kommer man nog aldrig slippa undan som mamma vad man än gör - Man har dåligt samvete för Aaaallt.
Sitter jag 5 min & kollar datan medans han leker så känner jag mig dålig och springer in till honom istället, och sjunger, ramsar & leker. Så ensamtiden tar jag när han sover. Slipper må dåligt för att man "inte finns där". Hahaha sjukt! Ibland tvingar jag mig verkligen att sita kvar eftersom att dom behöver leka själva ibland också =)Man älskar verkligen sin lilla spegelbild eftersom man alltid känner att man inte räcker till. Trots att man försöker till tusen. Tänk när man får 2 barn? Jag vill inte ens tänka på det! Jag skulle nog gå sönder inifrån.

D o c k  f å r  m a n  f ö r s ö k a  a c c e p t e r a  a t t  d e t  r ä c k e r 
m e d  a t t  g ö r a  s å  g o t t  m a n  k a n.
Det finns faktiskt ingen "perfekt förälder/hemmafru/sambo/arbetare" !!!

"Allt som ett litet barn gör är det mest magiska som en förälder har sett"


Reumatismen. . .

Om någon jävel undrar varför jag inte pratat (skrivit) om Bechterewsen på länge (skönt det, att slippa höra gnäll) så är det helt enkelt för att mina sprutor är så sjukligt grymma att dom trollat bort allt vad smärta heter.
Dom där 11.000 varje månad gör u n d e r  v e r k  för mina inflammationer.
Jag glömmer faktiskt stundtals bort att jag har en svår reumatism.

Dock är det noga med att man tar dom exakt samma dag varje vecka. Har jag glömt en dag & tar den dagen efter så känner jag genast massa värk.
Då vill jag inte tänka på hur det skulle kännas när man har uppehåll i en längre period - Nästa graviditet, jag längtar redan efter dig ;-)<3 Mohaaaaaha.

Nu pratar jag alltså om ryggen & bäckenet. Höften KAN jag ju inte få ont i längre iochmed protesen (förutom om den skulle hoppa ur led och jag därför måste opereras igen..eller efter 10-15 år då det är dags att byta ut den igen pga att den slits ut)

I SOMMAR KAN JAG ÅKA TILL SKARA SOMMARLAND OCH FÅ BADA.
((Sist vi var där så bada jag 10 min i den kalla bassängen och kunde inte gå resten av dagen. Så kul var det med den dagen man längtat så efter)). Kan även sitta ute kallt sena sommarkvällar utan att va rädd för smärta dagen efter. Såna där sjuka saker man levt med i många många år.

MEN MEN. DET JAG SKULLE SÄGA VAR IALF ATT DET ÄR GÖTT ATT VARA SMÄRTFRI. VARJE DAG!
Hemsk smärta är inte ett liv.


Denna sköna dress har Vince fått :


ADIDAS BABY STAR TREFOIL TS BLACK


Nämen tjena mittbena igen :D



G O S S N U F F E N N N < 3 < 3 < 3
(den där synen ser man inte ofta, helt stilla - vilandes mot sin arm:)

Han är inte på humör idag, även om han är så länge som sagt är feberfri så förmodar jag att han har ont någonsoms för han är kinkig och blir ledsen för minsta lilla. Går det inte över när han vaknat så ska han få sig en alvedon. . . Så jobbigt när man inte vet vad som är felet, och han kanske har jätte ont i öron/hals eller vad som helst.

Vi ska ialf stoppa ned han i åkpåsen och ta en liten promenad för att inhandla middagen. Blir gott med lite frisk luft för allihopa. Magnus är seg idag, hahaha. Han kom in & tjötade i sovrummet vid 2-3 snåret.
JAG VAR INTE PÅ TJÖTHUMÖR när man äntligen kommit till ro efter Vince somnat om.
Hahhaa, men jag var en underbar fru imorse och kom in & väcke honom med lite Nyponsoppa :D

Vad ville jag med detta inlägg? Njaaa, ingenting egentligen.
Ville bara säga Hej lite granna och ta igen lite blogginlägg.
Hihiiii (A)


Hello Söndag

Natten har väl inte varit i bästa laget. Men vad ska man begära med en sjukling?. . Han vaknade först vid 22-snåret. . Stoppa in nappen, men det hjälpte inte... gav han lite välling men han vägrade.. tog upp honom och vagga han lite, då njöt han. Men man kan liksom inte gå & bära en nästan 12kgs kille hur länge som helst så jag la försiktigt ner honom. Han blev ursinnig och kasta sig baklänges helt förtvilvad - Det var bara att ta upp honom igen.. jag satte mig och smekte hans hår i soffan och han tjyv-sov med halvöppna ögon. .. Satt så en halvtimma men sen tyckte jag de va bra, man vill ju helst inte sitta blixt still en hel lördagkväll och då gick det bra att lägga ned honom!

I natt så har han vaknat med tappad napp titt som tätt. . vid 04 var det samma visa igen. Nappen totalvägrades, välling likaså. Bärde honom till soffan & satt där - Det gick bra men där hade jag ingen lust att sitta hela natten. . försökte lägga honom i spjälisen - IKKE, i våran säng, ikke. . . Drog honom i vagnen en halvtimma - Då så äntligen :-)

Tyckte så synd om honom. Han som aldrig krånglar, då vet man verkligen att han känner så dålig. Men han kändes inte varm! Inte EN gång sen han föddes har har vaknat och skrikit utan att han varit hungrig, förutom när han hade magis i somras - Har verkligen haft tur! Som man hört om vaggning och att gå runt hela nätterna. Han har sovit hela nätter sen han var 12 veckor.
He's a sleeping beauty<3

Idag verkar han feberfri, men är ytterst känslig. . så vi fick väl se hur han är under dagen!
Jag är iallafall oerhört sugen på att göra Potatismos, panerade torskfileér och remueladsås - Allt hemmalagat - Godast så!
Ingridienser till såsen : Créme fraiche, Majonnäs, Bostongurka, Citron, Dill, Vitpeppar, Salt . .
Det får det bli!


Melodi, all by my self.

Jag håller då på:

♥Crucified Barbara
♥Pain of Salvation
♥((Och min underbara söta lilla gubbe i: )) Kalle Moraeus & Orsa Spelmän =D

---

Ska tända upp med liten ljus och ta fram lite lördagsgottis och titta. Får väl disskutera innehållet i programmet med mig själv. Magnus är ute på galej för första gången på... hur många månader? Haha..så det är ju verkligen kul för honom. Gött att sitta själv ibland också faktiskt!

G O D K V Ä L L . . . .


FebeR




Har en liten underbar kille här hemma som haft närmare 39graders feber hela dagen.
Usch.. man blir så sorgsen när han annars är så full av liv sitter alldeles lungt en hel dag och drar en bil fram och tillbaka och burrar med munnen!!! Och man vet ju själv hur dåligt man mår, öm & matt i hela kroppen!
+ att han inte ens vet varför han mår sådär. . . men men dom "behöver" ju va sjuka också för att immunförsvaret ska lära sig kämpa ! Men vem tycker det är kul att en liten oskyldig 1-åring ska vara sjuk?
Inte jag iallafall - Blir att kolla han flera grr ikväll & se om han behöver alvedon.


RSS 2.0