Ring klocka RIIING.

Då var vi i Trollhättan igen. Skumpan står på kylning, har precis ätit en gottig förrätt och snart blir det middag & efterrätt. Sällskapsspel och massa nyårsmys med godheter och champanje & raketer. Lillskrutten har på sig finskjorta, fluga, kostym med servetter i och svarta fina lackskor. Nyåret kan inte bli bättre =)

Förra året vågade jag inte ens ut på balkongen för det var för halkigt och jag hade för ont. Var ständigt nervös när någon gick förbi mig, ont i magen var det minsta man kan säga.
Dysterheten bara lyste runt om kring mig - I år är allt perfekt !!
HAPPY NEW YEAR

((På väg till Thn med tåget på nyårsaftons dag. Tittade på en fin hund
som hette Kurt=D))


Hemma hos mormor, morfar - moster & morbror. . .

Insnöade!!!

Vi skulle åkt hem från Trollis för en stund sen men vi är insnöade. Hahahah dom har skottat i timtal utanför här och bilarna kommer ingen vart och våran går nu inte att starta fast den äntligen blev lagad för några dagar sen för 7000 spänn!!!. . . Och jag som ska till MELLANDAGSREAAAAAAN. Det är änna panik här snart.
Får dom inte igång bilen så går jag ner till överby i flera meter hög snö.

Vi får väl se när vi kommer hem :)

Goood jul !!!

Hoppas ni hade en helt underbar Julafton igår!? Det hade vi, åt en underbar Jul-frukost, duschade och gjorde oss fina (åkte till Trollhättan kvällen innan julafton. Precis innan firade vi Svärmor's födelsedag och jul där). Så åkte vi vidare till mormor och åt Jul-lunch och delade lite klappar. Hem till mina föräldrar igen för att kika på Kalle Anka, förberedning för mat ytterliggare en gång och sen kom alla andra. Farbröderna<3 Malin<3, farmmor & farfar.
Tomten kom och det kom helt sjukligt med Julklappar till Vincent & oss. Så himla fint.
Kollade på Carl Bertil Jonssons julafton *Tradition* Hahaa.. och sen tjötade vi åt maaaaassor med choklad, sjöng och hade supeertrevligt.
Älskar mina släktingar massorrr!!!

Idag ska vi till farmor och äta Julmat igen. Imorgon åker vi tillbaks till Kungs och då blir det att fira jul hos Svärfar.

Datorn är på lagning i typ 2 veckor till tror jag!!
Nej nu hinns det inte mer. Det är full rulle hela tiden=D

SNÖSTORM UTE. Kan det bli mer juligt? Julen har baara börjat!! Kan man bli trött på den? Hurdå undrar jag=) Hihi
Finaa pepparkaksgubben!







Im the reason for your pain - You can put that blame on me




('v') Vincent 10 månader ('v')

Grattis min älskade lill-fis på 10månadersdagen <3  -- Snart 1 år . . Kan inte tro det, för han känns som min lilla lilla lilla bebis! Så liten och god är han juuu.. Lilla lilla<3 Luktar så himla gott och det mjuka lena babyhåret är alldeles fantastiskt ljuvligt. Tänker Aaaaldrig klippa av det, och dom fina små lockarna där bak till ♥

Imse vimse spindel sjunger vi.. så försöker han göra likadant som vi med händerna, efteråt klappar han händerna åt oss (för vi gör det åt honom när han pekar på lampan och storflinar) och innan slutet på "i ett hus i skogens slut" så ger han mig sina små händer - Han är så himla duktig. Duktigast i världen och det får han veta hela tiden också =) Hihihi, beröm kan man inte få för mycket av. Han blir så mallig & stolt :-)

Går kring möblerna gör han.. det är full rulle och finns INGENTING
inom 1 meters höjd. Varenda pryl is gone !!



gosiss törstig ute o gungar igår kväll i mörkret =) kl va 16-17 HAHA

Varit & kollat hans öron ÅTERIGEN på Vårdcentralen imorses. Men va fasen.. man undrar ju när han dygnets alla timmar vecka efter vecka tar sig i öronen & kliar heeela tiden, lite feber & förskylning från och till.
Det var rött men han "hade sett värre" HAHAHAHA. Men man skulle komma tillbaka med en gång ifall man märkte att han fick ont eller om det rann vätska ur örat för ett barn som va där häromdagen som dom kollade så var det ingenting på morgonen, på EF kom dom tillbaka och då hade hela trumhinnan spräckt. Det går sjuuukt fort, men vi skulle avvakta och se.
Har fått höra också att när tänderna är på G så kan de göra lite öronvärk. Nu när jag tittade där uppe så är det FYRA (!) sprickor i överkäken. Fyra tänder som håller på att komma igenom =( AJ, liksom! Lillgubben.
Vi får väl se.. hoppas det håller sig undan som sagt. All skit. Men immunförsvar SKA dom ju ändå ha :P ..
Men så liten & oskyldig och ska ha massa besvär han inte vet nåt om.
Magnus är sjuk han också. Vincents smitta nog ner honom sist. Jag blir AAAldrig sjuk. Man får ofta inte feber osv när man har reuma (nåt som är bra) men har ju även vaccinerat mig mot den vanliga influensan också eftersom Enbrel gör att immunfösvaret sänks. Och får man feber o blir sjuk med Enbrel så måse man sluta direkt så man inte får den här förbannade "djupt allvarliga infektionen".

Har handlat med lite gottigt hem. Blir pepparkaks bak och lite annan julgodis i EF. Även dricka glögg som jag inte är så förtjust i, men man får ju göra det för jule-stämningens skull!!! Lite andra goda smaker i än det vanliga köpte jag så kanske det blir godare.
Matte kommer nog hit i eftermiddag också... Ska försöka hitta på nån god kombination med Lax. Får se va d blir.

Nyvaken, lite kinkig .. mamma gris =)=)



Gotteee (v)

Blevv inge Öf - Köpt ännu lite Julklappar till syskonen!!! Och handlat lite mat och gotterier till ikväll. Ska ju se Bonde + en film som heter "De ofrivilliga" som tydligen är väldigt väldigt bra *Se fram emot* -- Ska strax göra iordning lax med citronpeppar, mumms!! Och så ska vi åka till nån rolig lekpark med gosisssen
 ♥ ♥ ♥ Vincent ♥ ♥ ♥


Ikväll:

     



- - -


Det är konstigt vad man automatiskt anpassar sig egentligen. Jag trodde att det skulle bli väldigt svårt efter höftprotes-operationen att som te.x man inte får sitta på huk, att man inte ska sitta i djuuupa fotöljer / soffor (ja inte ha benet i mer än 90 graders vinkling), resa sig med benen lite isär när man ska ställa sig, inte för hastigt, inte springa, inte hoppa, inte åka utförskidor mm.

Nu har jag ju faktiskt inte haft tillfälle för de 3 sista sakena men när den dagen kommer så får väl jag hålla till på After - skin i stället och det är ju inte helt fy skam det heller.

Nä men ärligt, allra helst det där med att inte sitta på huk. Något man ofta gör när man har barn.. så trodde jag att jag knappt skulle kunna ta hand om honom... HAHAHA, men jag sätter ju mig på huk med det enda benet o de opererade bakåt istället för uppåt och det går ju bra det också - Det blir inte svårare än vad man gör det!!
Jaja, en tanke bara.

---

Nu har lill-skiten äntligen somnat sin förmiddags nap. Han har varit jätte trött och jag bärde honom en stund. Min arm va typ avdomnad, jag lägger ner honom i spjälsängen och så stället han sig upp och asgarvar åt mig och vickar på blöjrumpan. Hahaha, glad man blir då?

Ska snart ta oss till Öppna förskolan idag också 0-5 år. Inte alls lika kul som 0-12mån men det är så sjukt dåligt väder och finns inget att göra. . . Kanske kusin Leo skulle följa med också!?

Tjhoo!!

Lite konstig hårfärg nu? Jaja, det får va ett tag för jag orkar ej hålla på mer=D

Innan jag blev mamma. . . . .

Innan jag blev mamma
lagade jag och åt varm mat
Jag hade kläder utan fläckar
Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen

Innan jag blev mamma
sov jag så länge jag önskade
och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng
Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag

Innan jag blev mamma
städade jag mitt hus varje dag
Jag klev aldrig över leksaker
Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna

Innan jag blev mamma
oroade jag mig aldrig för om mina växter var giftiga
Jag tänkte aldrig på vaccinationer

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, spottats på,
tuggats på, kissats på,
ej heller blivit nypt av små fingrar

Innan jag blev mamma
hade jag fullständig kontroll över mina tankar, min kropp
Jag sov hela natten

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn
så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor
Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende
Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen
för att jag inte ville lägga ner det
Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar
när jag inte kunde stoppa smärtan
Jag visste aldrig att någonting så litet
kunde påverka mitt liv så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket
Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma

Innan jag blev mamma
visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen
Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby
Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn
Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så betydelsefull

Innan jag blev mamma
hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut för att se att allt var bra
Jag hade aldrig känt till värmen,
glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen
över att vara en mamma
Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket …
innan jag blev mamma


Usch va tråkig jag är

Som inte uppdaterat bloggen. Men i förmiddags när jag väl hade tid så krånglade internet och då tappar man lusten.

Hmm.. vad har vi då gjort - Jo igår var vi äntligen på Öppna förskolan igen efter en tids hemmatid med sjukdom osv. Det var kul och "fröknarna" tyckte det var så kul att se Vincent igen. Dom gillar honom sååå mycket.
Dom leker med honom hela tiden och lillen charmas tillbaka & bara flinar. (Mammaskryt, men han är ju det bästa jag har:) Efteråt så gick vi vidare till Kungsmässan och köpte lite födelsedagspresenter till Nellie som fyller 1 år imorgon. Vi var där nere på en liten födelsedagsfika igår kväll också. Mysigt, hon lärde sig gå förra veckan också =) Så kul att se hur de små bebisarna / barnen utvecklas. . .

Idag har vi mest varit hemma & tagit det lungt. Känns som det var välbehövligt eftersom det varit full rulle hela helgen. Vi har bara lekt mängder, sovit middag och sen tog vi en lång och gå promenad, lite gungning & en sväng till Coop. Där hitta jag en heeel del mjuka (även hårda) Julklappar till lill-skiten. Tänk va mycket som finns i såna stor-marknader, man brukar ju oftast titta lite snabbt eftersom man mest handlat mat men nu gick vi i allsjönsro. Jag iallafall, Vincent tyckte inte det var kul så han fick smaska lite Clementin-bitar.
Lite av sakerna får han i förskott nu. Kan inte hålla mig :) Och vissa saker är "Vinter-grejer" så man får passa på nu när det är vinter. Nästa år passar det ju inte =D

Jaja.. nu står maten i ugnen - Hungrar ihjäl. Inte ätit på hela dagen. Lillen somnade precis så vi ska slänga oss i soffan. Får se om jag orkar Jul-baka, tänkte nämligen baka en hel del. Fyller ju år nästa vecka också så kan va kul med Jul-godis=). Det var egentligen det jag skulle handla på Coop men inget följde med hem. Får se va vi har för ingridienser hemma. Så ska jag försöka övertala gubben att se på Tomten är far till alla barnen.
Kan det bli mer julstämning än så? *Tradition varje år* :) Haha - Jag blir som min far? Traditionell.
Jaja tjohoo!!

En liten önskelista:

Har ju födelsedag & jul framför oss snart och här kommer en liten önskelista:

*En ny mobbe (Billigt & bra *)
*3 vita trasmattor till hall & kök (inte allt för stora)
*Skål där de står "Chips" på (Kanske en till som det står Popcorn & en till som de står Godis - Haha)
*Sopkvast från Partaj med döskallisar på.
*Jeans jeans och åter Jeans. Mörkblå, svarta eller gråa - I minsta storleken. (Även tröjor o andra kläder. Man prioriterar inte sig själv längre.Haha)
*En ny kaffebryggare. (Helst en röd Chili som matchar de andra)
*Solkort
*Baginbox med Rödvin .. (Hahaaaaaa)
*Ett halsband där de är ingraverat Vincent's namn & födelsedatum (Kanske ett hjärta bredvid:)
*Kanske ett litet bidrag till tatuering (ska ha en liten på handleden med min underbara sons namn & födelsedatum där också)

Hiiihiii. Lite & välja mellan? :)

Tröttfisarrr

Det har verkligen varit fullt upp. Kom hem till Kungsis vid 20tiden eller nåt. Min stackars Älskling var sååå trött. Undra om han sover länge imorgon?

Är helt slut och ska bumsa i säng nu. Varit på Badhuset idag också i Trollis med My man Mangs, syskonen, kusinen och sonen min - Trevligt har vi haft.

Skriver mer imorgon. Godnatt.

Lägger in några snabba Dopkort:



Fadder Emss & Lill-gumman.


Fina finaaa Storasyster Felicia!!


Tuva med sin pappa - Så fin. Somnade i mitt knä ett tag =)
Tänk när dom är såå små och ligger helt stilla . Hihi

GODNATT

Känns som det är ett snäpp bättre. Har iofs bara halv-legat i soffan - Men ändå!!! Ryggvärk som satan har tilltagit igen, men nu får jag ha det. Dont ork this anymore liksom !!!

IMORGON BLIR DET IALF JULBORD MED PAPPSI O JOBB PÅ LISEBEEERG!!!

Sängen & värmekudden? YESSS. . . .

Då var jag här igen dååå...

Att sluta med alla mediciner   ---   Och det är INTEEEE roligt
=(=(=(

Man vill bara dööö. Rent ut sagt. Varje gång jag har rest på mig idag så har jag blivit gråtfärdig och helt slut.
Det har varit jävligt deprimersamt, jobbigt & olyckligt.

Såhär vill jag inte leva. När man tänker så så är livet mycket roligare när man äter medicinerna. Hur jävligt låter inte det? Fan om man blir beroende av sån skit. Känns ju så varj gång man ska sluta. Livet blir för jävla tråkigt.
Har sovit 3 timmar idag och är ändå trött. Har ätit en clementin på hela dagen. Iofs har jag väl nästan inte ätit nåt på en vecka heller så det är väl det som är positivt utan.
Fan ska man behöva kämpa såhär bara för man har ont och vart sjuk. Varför ska sånt som tar bort smärta va beroendeframkallande? Har det inte varit nog liksom?

Nä usch.Lyssna inte på mig, känns bara för jävligt. & jag hade mer än gärna åkt ner till Apoteket & hämtat mer.
Men jag behöver ju dom inte längre & nån gång måste man ju sluta och det blir ju bara värre för varje gång.
Hur fan ska man klara det här? Tacka gudarna för att Magnus kom hem från jobbet nu. Ska låsa in mig i sovrummet, slänga mig i sängen och bara gråta!!!

Dill chips, dill chips hela dan

Idag har inte hänt mycket.. varit uppe med lillskiten på morgonen... Vid 12 så gick jag & la mig och vaknade inte förrens kl 3 då Magnus åkte till jobbet och då hade lillen precis somnat.. sen lekte vi 2 timmar innan han somnade igen.
Nu sitter jag och bara vilar, är riktigt trött idag faktiskt. Är väl medicinerna jag ätit som gör det - Igen!!!
Men nu börjar värken släppa så från och med idag så slutar jag med allt, återigen. Blir gött och hoppas på att jag slipper göra fler uppehåll med Enbrel. Jag vill ju vara utan mediciner, allrahelst det allra starkaste som förstör så himla mycket. Både all energi, tröttheten slår till fullständigt dygnet runt.. helt jävlig trötthet. (Somnar kl 21, vaknar 6. Somnar om vid 8 igen & vaknar vid 10. Somnar om vid 13 & vaknar vid 15. Näsan varje dag och lägger mid 21 igen. Orka leva så). + att matlusten försvinner så man kanske äter en macka.. ELLER om man har tur.. lite mindre än en halv portions middag. På en hel dag, man vill verkligen inte ha något. Och det går ju inte när man redan är så smal som jag.
Men allt är ju bättre än att ha fruktansvärt ont. Men nu har det i princip gått över .. Skönt, hoppas man slipper massa "avtändningar" typ. Som sist, va ju helt bedrövligt. Jag menar, jag har ju bara ätit dessa ett par veckor nu.
Sist var det ju flera år.... Jaja!!!

Vincent's feber är borta idag.. ska ta tempen nu ige, han kändes lite varm när jag la honom nyss. Snorar som in i bomen och rosslar fortfarande så han mår ju långt ifrån bra. Men man kan ju hoppas det är på bättringsvägen.
Så nu är vi hemma dessa närmaste dagar. Får va friska tills lördag då vi ska på Dop & Trollis & jag ska vara fadder. Ska även följa med pappa & hans jobb på Julbord på Liseberg (det mysiga stället vid dansscenen där de brukar sälja skaldjur osv..) på fredag kväll. Vi ska till ett ställe i Gbg först & ta en fördrink. Hur mysigt blir inte det? Jag som ALDRIG har varit ute på julbord :) Myspys. På kvällen / natten tar vi pendeln hem till oss i Kungsis och på lördag dag åker vi med tillbaka till Thn.

Nu ska jag kika på Ullared på webben.. och vänta på baby för då ska vi kika på Bonde söker fru.. också på webben.. Natti från en trött emsisss :D

Guld blont blev det ju knappast men ser iallafall lit guldiga
inslag i det. Tycker ni inte!?


Ny väckt efter middagsluren och det var lite kinkigt så han somnade
om efter en pytte stund..


En sjuk stackars lit kille som ser lit kinkig och såå söt ut=) Näsan och ögonen rinner..


Ser inte ut som han vill kramas..va? Haha

Sjuka killen

Nu är lilla Älsklingen sjuk igen. Tidigt imorses vaknade vi av att vi hörde att det rosslade som TUSAN när han andades.. Han fick i princip ingen luft. Så gick vi upp och han hostad, slemmade och vi tog tempen och han hade 38,6. Eftersom vi skulle komma tillbaka & kolla öronen så åkte vi in direkt. Man blir ju ganska hyper orolig när det rosslade så in i helvete.. lät som det kom från lungorna & när han knappt fick luft =/ Usch va jag mådde dåligt..

Man märkte att han inte alls mådde bra heller.. förut när han varit sjuk så han har varit jätte pigg & allmäntillståndet har ändå varit jättre bra. I väntrummet så rann snoret, hostade och rosslade.. han va jätte ledsen, fick inte i han nåt mat fast han inte ätit och jag bärde & bärde. Han mådde så sjukt dåligt. Alla där tyckte så synd om honom =/ Lill kråkan.. vi fick komma in direkt och öronen va bättre och han fick hostmedecin & slemlösande så att han ska kunna äta.

Så när vi kom hem så va han jätte trött. Jag & han la oss i sängen mot varandra och han somnade direkt. Då märkte man verkligen att han är sjuk för han somnar aldrig av sig själv så där annars. Så vi låg & sov & höll om varandra i flera timmar - Helt ljuvligt mysigt<3

När vi vaknade drog vi nässugen ordentligt, gav han medicinen & sådär.. han va jätte jätte glad o vi skojade trots att han egentligen inte orkade. Han ville så gärna hålla humöret uppe fast han va så sjukt. Titt som tätt la han huvudet på golvet och vilade. Och ibland kröp han upp i famnen & la sig imot en Något som aldrig händer annars.
Mamma godinggg!!

Nu har han lagt sig.. har lagt böcker under spjälsängen + att han fick en stor kudde under sig.. så jag förväntar mig att gå upp endel i natt men det gör jag gärna bara han mår någorlunda... usch, vet själv hur jobbigt det är.. med feber, då man känner sig döende.. och knappt kunna andas heller. Han vet ju inte ens varför det är sådär.=/

Nu ska jag kolla på Ullared som jag inte kunde se igår.. + att jag ska färg mitt hår. Det var ju liksom inte meningen att jag skulle bli brunhårig. Utan typ mellanblond = min naturliga hårfärg. Det är ju ändå ganska blont, men inte kritvitt, som jag hade förut.. Meningen med allt var ju att slippa färga det. & har jag brunt så måste jag ju det ändå!
Så vi får väl se hur det blir. om men ens kan göra detta när det är brunt.. Ska alltså färga det guldblont nu, vet inte ens om man kan färga från mörkblont till guldblont.. men vi får väl se. hoppas, så man kan ha det så hela tiden & slippa färga!

Jaja =) Ps, han är så himla söt.. när jag sjunger imse vimse spindel så försöker han göra som jag med sina fingrar.. och sen några timmar senare när han vill att jag ska sjunga igen så drar han fingrarna mot varandra, åhh så go & duktig.. man smälter samman totalt.. och när jag frågar vart lampan är så tittar han upp mot lampan och ler jätte stort.. och visar med hela sin lilla hand.. hihihi<3<3<3

På Närakuten & väntar på farbror doktorn..


Min snoriga & sjuka lill-baby!


Nu ska jag klättra upp på mamma!..och ta kameran.


Mys & lek i sängen, hela familjen. Det roligaste Vincent vet =) Han blir så glad och busiggg..
Drar med fingrarna mot munnen så det låter.. och brummar med munnen.



Glömde tända lampan men lägger in ändå=)

Luftslottet som sprängdes.

Har vi precis varit & sett på Bio (istället för i torsdags). Tredje delen av Stieg Larssons filmer. Hur jävla grym som helst. 2an & 3an va dom allra bästa tyckte jag. Man satt på helspänn hela tiden och hoppa till & blev rejält rädd flera gånger. Satt även & tänkte på min lilla skrutt var femte minut (löjlig som jag är) och oroade mig. Fast att jag vet att han ligger gott i sin säng & nanar. Nu har hans farfar med hans dam gått härifrån. Han hade vaknat & stått i sängen (han gör det när han tappar nappen, han sover fortfarande när han står eller sitter så) & när han stoppar in nappen så däckar han direkt igen, som han alltid gör. . Så himla goo :-) Så det hade gått bra, men det visste jag ju inneerst inne för han är ju så snäll min goding.
Det var trevligt att komma ut & göra något men man oroar sig ju när dom är små.. om dom skulle vakna & va ledsna o inte mamsen eller papsen är där. Men det gör han bara om det skulle va nåt. Om han skulle va sjuk eller ha ont annars sover han hela nätterna. Så han märker ju inte att vi är borta ens.
Så mys va det. Nu är jag helt sjukt trött. Filmen höll ju på i 2½ timma.

Natti natt, lägga sig så man orkar med morgondagen =)

RSS 2.0