Z O M B I E

hAR verkligen varit en Zombie idag. Gått i min egna lilla värld, helt förstörd typ. Somnade 23.30 igår. Sen vaknade Eddie 01 för mat. 03 också och sedan vaknade han 04.00: Klarpigg, överlycklig och väldigt tjötsam. Ville bara dö kan jag meddela. Sån var han i 2 timmar tills han väcke storebrorsan.
Kanske sovit 2½-3 timmar allt som allt. Jag ber till gud att det blir mer sömn denna natt för man blir helt medvetslös med så lite sömn. Får lägga mig strax.


11:44

Puh. Im tired :)
Lillemannen bestämde sig för att äta vid 03.00 inatt och sedan va pigg och överlycklig fram tills 5.30 typ och vid 6 vaknade Vince.. så jag får passa på att sova en timma snart känner jag.

Sofia skulle komma sen i eftermiddag också - Treevligt. Hon bär ju på barnens kusin i maggen ;) MYYYS. Första tjejkusinen!!!

Har ju jobbat i helgen och det gick jätte bra. Eddie hade bara asgarvat och varit överlycklig med pappan. Så har det alltid varit med vincent också. Pappa är sååå kul, och dom blir trötta på mig som går hemma jämt typ. Haha.

Mors dag igår. Fick sovmorgon och frulle on bed. Sååå uppskattat med sovmorgon<3 lovely. Man begär inte mycket nu för tiden...

Nä sova en stund va det ja!!

P.op


Dessa stövlar ska vi köpa till Vince idag eller imorgon.
Hans är försmå och det är ju regniga tider, så att säga jämt & ständigt.
Han kommer bli överlycklig, för han älskar sina stövlar
och vill ALLTID ha dom på. Vart han än ska.



Jobb !!!

Är och jobbar 16.00-21.00 idag & imorn' ...
=)=)=) Så nu vet ni det - Så att säga.


Underbara liiiv.

Jag är så nöjd och tillfreds med mig själv och mitt/vårt liv. Har aldrig mått bättre eller varit lyckligare i hela mitt liv. Varje dag är så innehållsrika, roliga och värdefulla med mina älskade små pojkar. I have the time of my life ♥

Började dagen med Bolibompa i sängen för Vince. Han vaknar gärna vid 5.30 när Magnus ska gå upp till jobbet, då sätter jag på Tvn i vår säng och vilar vidare lite med Eddie. För jag gör bara inte morgon vid den tiden ;-D Vid 7 gick vi upp och åt frukost, fixade iordning oss alla inför dagen och knallade bort till Dagis vid 9.30.

Sen så har jag & Eddie myst här hemma hela dagen. Han är verkligen min prutt-bebi som tjuter av skratt för att mamma är såå rolig ;) Han har fått en bitleksak som han kan hålla i själv och föra till munnen. ♥ Såå dutti!! Stirrar helt hypnotiserat på den :-)

Så vilade vi en stund. Det är så mysigt, att ligga i sängen med honom på sin mage och lukta in hans ljuvliga bebisdoft. Helt underbart!!!

14.30 gick vi och hämtade Vince och gick till vår gård här utanför och spenderade hela eftermiddagen där med Sara, Melissa & Oliver. Barnen har haft superkul och var helt slut när vi kom in.

Då åts det köttfärssås och spaggetti till middag. Badade killarna och Vincent fick lite choklad framför bomppa "-Myyyys", som han själv säger. Hihi. Nu sover dom. Magnus har jobbat hela dagen och jobbar kvällen på sitt vanliga jobb nu också. Så jag ska fredagsmysa i min ensamhet. Men ska bli mycket skönt ändå =) Ska gå ut på balkan och tjöta lite i telefon en stund nu och bara andas ut och vara vara jag! :D
TREVLIG HELG....

                         

Eddies första måltid ('v')

Först var han lite skeptisk, sen smockade han som bare den och gapskrattade ('v')
Min goa älsklinggg. . .
Tänk att du funnits i våra liv i 4 månader - Känns som du alltid varit hos oss och jag kommer inte ihåg hur livet var innan du kom. Du och storebror är dem allra vackraste dyrbaraste juvelerna i hela världen. Mamma ♥ Eddie&Vince






Lillgrisen 4 månader!!!

Tycker vi har lyckats få så himla bra rutiner när det gäller sovtiderna för barnen. Får båda barnen att sova middag samtidigt vid 12, och så vaknar dom ungefär samtidigt vid 14-14.30. Sen somnar dom båda två samtidigt för natten vid 19-tiden och vaknar typ samtidigt på mornarna vid 6-7.(Undantag för Eddie som äter nån gång på natten imellan såklart) Så fruktansvärt skönt att dom sover samtidigt så dom inte går om varandra, och man får egentid. Sjukt underbart. Trodde aldrig det skulle gå med 2 barn.

Idag blir Eddiebusen 4 månader och han ska få sin första Smakis... ;-D Blir spännande. Tänkte jag skulle mosa potatis och blanda med lite ersättning! Får se vad han tycker om det. Blir ingen "lunch-smakis" utan får bli en "middags-smakis" eftersom Magnus jobbar och såklart inte vill missa sin lilla kille's första måltid =)=)
Nu har vi ytterliggare en liten kille som ska göra alla sina saker för första gången.

Måste verkligen ringa och boka en tid för dop också innan det är för sent typ. Får nog bli i juli någongång. Det har bara inte blivit av för det är verkligen fullt upp jämt. Känns som man nyss hade dop liksom. Hahaha inte alls sugen på det igen. Hahaha, stackars Eddie. Inte lätt att va 2a barnet. Men han ska väl också få döpas såklart.

Nu ska jag passa på att sova middag samtidigt som dom små illbattingarna. Tjoflöjt!!!

NÄR HAN LÅG I MAGEN - EN KORT TID INNAN IGÅNGSÄTTNINGEN.

Mcdonaldsss

Jag & Vince sitter och myser framför Pippi Långstrump. Han har varit på dagis och sen har vi lekt på Lekplatsen. Vi fick dock gå hem efter nån timma för Eddie satt i bärsjalen och det blåste nordanvind. Går knappt att va ute så sjukligt mkt blåser det. Störigt :-)

Annars är det mest lugna puckar som gäller här. Ganska skönt det också. Vi sitter och väntar på Magnus som spelar innebandy nu efter jobbet. Han ska plocka upp oss här hemma så ska vi åka till Mcdonalds och käka, och handla lite välbehövliga saker på hemvägen.

När vi kommer hem blir det att lägga barnen, hälla upp lite cola med is, snacka lite "skit" i telefonen with some friends och njuta av lite egentid med min babylove ♥ Älskar min familj oändligt mkt. Tänk vad jag är lyckligt lottad.

                        


=)


-Nyckeln till lycka finns inom oss själva...-

.

Gbg*

Fått en välbehövlig och härlig sovmorgon idag. Gjorde oss iordning och åkte in till Gbg, Slåttsskogen = Lilla Gbgvarvet där idag. Pappa sprang igå men då hade vi inte fått träffa honom så vi åkte dit idag och Hejade på syskonen mina istället. Jag har också sprungit fram tills Reuman började. Tänka sig ;-P Massa lopp & sånt. Haha, alla följer pappas fotspår typ.

Inte lika fint väder som jag hade hoppats på men det var uppehåll mesta dels av tiden. Eddie fick sitta i bärselen på Morfar och titta framåt på alla spännande saker. Vi tittade på sälar, fågar, getter & kycklingar. Gissa vem som va lycklig?;) Lekte lite på lekpark och sen strosa omkring lite. Eddie har varit övertrött hela dagen men inte kommit till ro riktigt när vi rännt så, så han har varit lite småkinkig. Somnade så fort vi kom hem nu, helt färdig. Stackars mammas bebis.

Åkte förbi Svärmor på middag innan vi åkte hem. Vincent är världens snällaste, ärligt alltså. Så lätt att ha och göra med, lyssnar typ alltid, är nöjd och glad och rolig. Ibland märker man inte ens av honom, medans han ligger på golvet och leker eller läser. Världens bästa unge.

Nu blir det sängen, cheddar-popcorn och Bigbrother live. Hoppas gurkan åker ut. Gött trött på honom - Surf**a. Hatar sura och bitta människor. Han är falsk och bara ute efter pengarna, och tror sjukt bra om sig själv. Sånt hatar jag. Därför hoppas jag att få se honom chockad ikväll. Tyvärr, du var inte bäst liksom ;)

    


Wonderful lördag

Superhärlig lördag verkligen. Trots att jag blev väckt av en full babe inatt som hade varit ute på krogen. Han tjötade i flera timmar och när jag väl somnar vid 4.30 skulle man ju upp sen 6.30 så man ha vart rätt tired idag men bara att gilla läget och va glad ändå ;)

Snäll som jag är så fick Magnus en låååång sovmorgon  (hihi). Jag tog Eddie i bärselen och Vincent i handen och gick över till Kalle och hans pappa och lekte i deras trädgård hela förmiddagen. Såå kul har dom ihop och är världens goaste mot varandra. Dom gillar varann såå mkt och lyser alltid upp när dom träffas. Bråkar aldrig heller, himla skönt.

Sen sov han middag Vince och efter det tog vi bussen till stan hela familjen, och tog en prommis dit som Magnus hade parkerat sin bil igår. Tog bilen och åkte till ett jätte roligt dagis här i stan och lekte där nån timma. På hemvägen handla vi lite lördagsgotti och när vi kom hem mumsa vi på lite revben.

Nu ska jag och babe'n min lägga oss i sängen och äta den nya marlaboun Kokos&Banan och kolla på film.
Får se hur många minuter vi lyckas hålla oss vakna för vi nickar till hela tiden - Zzz... :):)

Imorgon blir det in till Slottsskogen och kolla när syskonen springer Lilla Gbg-varvet. Hoppas på fint väder så vi kan strosa omkring bland alla människor, picknicka i parken, kolla på djuren och leka på den stora härliga lekparken. Känner på mig att det kommer bli en toppendag. Man har alltid lika roligt med Vincent.
Eddie sover ju mest. Hihi, men hans personlighet kommer ju mer och mer den också<3

Natti...



Oj. Synd att bilden blev såå mörk för Eddisen va supersöt när han somnade i bärselen.
Han har föressten börjat suga på tummen - Väääärldens söööötaste verkligen.
Man smälter samman ♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Bebiiiii

Vincent när han var 4 månader. Trodde först det var Eddie. Dom ser EXAKT likadana ut. Känns ibland som jag åkt tillbaka i tiden och det ä bebivincent jag tar hand om igen.. Men har en unge som ser PRECIS likadan ut.. =) Älsklingskillarna♥

Maj 19, 2011

Idag har vi picknickat med Michaela & Nellie. Vincent tog några bett av ett äpple. 1minut senare så fick han massor av vita "blåsor" på kinden. Hans öra svullnade upp till dubbla storlek och även där fick han jätte stora "blåsor".. Gud va rädd jag blev =/ Ringde 1177 och dom sa iallafall att om det sätter sig på halsen så gör det de med en gång. Så nu måste jag kolla upp detta. Det la sig efter 10 minuter typ. Han har ju ätit det innan också liksom.. Läskigt iallafall. Får boka tid på Allergimottagning så dom får göra allergi test. Uschhaa.

Sen vilade vi en stund innan vi gick ut igen, då hängde vi ute hela eftermiddagen med Felicia och Kenny (Elvis va hos sin farfar:). Köpte glass på glassbilen och sedan lek på lekparken=) Vincent gick fram till gräset och sa "Muus", och det var faktiskt en Näbbmus där. Haha. Lycklig blev han.

Jag ligger och slappnar av lite framför Tvn nu. Ska se lite på Bigbrother och sen sova.. Älskar att somna på kvällen när man är helt slut.
Eddie är så duktig. Igår somnade han vid 19. Sov ända tills 03 innan han åt, somnade om till 06.30.
Älskar mina barn så fruktansvärt fruktansvärt mycket. Det gör ont i mig, för jag spricker av kärlek. Goaste killarna i hela hela världen. Ni kommer alltid komma i första hand, jag gör allt för er. Skulle dö för er. Pusssss / Mamma


20:46

Jag tror inte min Enbrel hjälper så bra just nu. Ryggen är stel och gör lite ont. Sprutorna går ut nu i Maj. Kan va det kanske. Hade tid hos en annan läkare på Vc idag. Han skrev ut vid behovs medicin (man får vänta så länge oftast för tid på Spenshult. Bara en läkare där) och kollade ryggen. När han läste mina journaler: "-Fyyy för att ha en sån svår Bechterew när man är så ung och småbarn" så hade han den där tycka-synd-om-dig minen.
Ja det är absolut inte lätt alla gånger men jag vill inte ha några "offer-blickar" för det är inte synd om mig.
Ibland kanske jag skrvier att jag har ont osv. Det är absolut inte för att få några sympatier, utan bara ren fakta från mitt innersta. Det kanske är jobbigt just då i mitt liv och jag skriver ju liksom av mig här, om livet.

Jaja.. annars har vi åkt buss till stan och handlat lite idag. Barnen har inte varit roliga att ha med sig. Så det dröjer innan jag tar med dom båda ensamna. Eddie verkar aldrig blivit mätt idag.. (trots att han spyr upp det varje gång. Kan man va hungrig änddå?) Ger ju han Semper2.. 150ml, ska jag ge han ännu mer trots att han ofta spyr upp det!? Vill ju inte göda ihjäl honom, han är ju ingen liten kille.. Hihi, tjockissmocken<3<3

Mormor, morfar & Mathilda
kom hit en sväng förut. Väldans trevligt med lite nära och kära från min släkt också =)=) Alla här är ju på Magnus sida liksom.. Dom hade iallafall varit på Ullared och då kör man ju igenom Kungsbacka. Vincent asgarvade och gjorde sig till när dom kom. Han ville bara ligga i sängen och läsa böcker med Gammelmorfar. Vincent är en riktig riktig bokmal. Han hade kunnat ligga i sängen dygnet runt och läsa.
Mycket bra tycker jag för man lär ju sig så mycket i böcker, för att inte prata om talet.

Föressten så vill jag gratta min älskade vän Emma som inatt födde sitt första barn. Välkommen till världen Alina.
♥♥

Emmisen några dagar innan bebin tittade ut.

Oh my god

Morgonen började tidigt idag. Magnus är inte den bästa på att smyga. Han skramlar, dörren knisslar, drar ut stolarna i all hast och kissar med öppen dörr - Morr. Så våra kära barn vaknade kl 05. Ingen trevlig tid direkt.

Har tid för (en mkt försenad) efterkontroll på Mvc kl 13.00 idag. Är sinnessjukt nervös för jag ska sätta in en Spiral för första gången. Jag dör. Kan man få lugnande tro? Haha.

Vi får lägga oss i sängen om en stund och vila lite. Få en lite "middagsvila" innan vi åker. (Om det passar mina små herrar vill säga) Blir ju ingen sedan. Blir nog att knalla till bibblan och leka lite efteråt. Om man kan gå vill säga. Har läst massa skräckhistorier på Google. Hahahha.
Känns som jag nästan hellre föder barn igen än att göra detta. Hade vart gött att bli sövd. "-Hej.. jag ska sätta in en Spiral, kan ni söva mig tror ni?" ... Hahahha. Troligt.

Ska gå förbi och köpa Jordnötsbågar på Kungs meeeee. I LÖV IT.


Åh va jag längtar tillbaks till Sol & Värme<3

Andra sidan stan.

Jag vill byta lägenhet till någon på andra sidan stan. (Där Allt finns. Stan, kungsmässan, sjukhus, jobb, Öppna förskolan, Bibblan) Jag känner mig låst så här "långt bort". Det är ju inte det egentligen men det blir ett meck varje gång man ska göra något eftersom man inte har körkort. Magnus har ju men när inte han är hemma. Allra helst med två barn. Jag vill bara kunna knalla hem lätt & enkelt om det blir för besvärligt när man är ute på aktiviteter ensam med dom. Jag drar mig liksom för att göra saker för att jag inte "vågar" åka iväg långt ifrån hemmet med dom.

Jag hade velat gå på Öppna förskolan iallafall 2 dagar i veckan. Nu blir det typ 1 gång i månaden. Eller bara gå till en affär & handla liksom. Härifrån är det såpass "långt" att man skiter i det. Vill inte behöva oroa mig för ett Bvc besök redan 2 veckor innan för att man måste åka buss först till stationen för att sedan gå en bit till, eller byta buss. Med ett barn gick det bra, och det kan gå bra nu också om dom är på humör, men vem orkar oroa sig.

Allra helst vill vi ju ha ett hus. Eller iallafall ett radhus men som det ser ut just nu måste vi vänta ett tag.
Men det finns ju lägenheter med egen ingång och en liten gräsmatta. På rätt sida stan. Det vill jag ha. NU.

MUMSELIMUMS


Titta vad jag & Vincent bakat... :-D
Det ska bli smarrigt. För ikväll är det Tvtittarnas Tvtittar-kväll.
"Mamma byter bo. En unge i minuten. BigBrother"
---


Vår Söndag

Igår jobbade jag extra.. från 15-21. Va skit jobbigt att lämna lillbebin min men det hade gått bra med pappan, såklart. På jobbet är det så himla mycket att göra så man hinner knappt tänka.. & det är bra, tycker jag :-D
Det var nog nyttigt att komma hemifrån lite ändå.

Sista helgdagen idag har spenderats hos barnens kusin (er) på förmiddagen, där dom fick leka (och tjivas) !! Lämnade lite försmå bebikläder till Jocke&Sofia som deras lilla bebi i magen ska få... =) En andra kusin till barnen<3

Sen åkte vi hem & åt och så kom Kalle med föräldrar & plinga på dörren så barnen har ätit och så har dom lekt.. Vincent har inte sovit middag så han ligger redan i sängen och vill sova, och då får han göra det.
 Han sover hela natten ändå.

Jag ska äta Chips och Dipp och halsa en massa iskall Cola med is i ;) Längtat hela dagen. Hihi.
Tv-kväll ♥
     K U S I N E R NA .                                PYJAMASDAXXX.                       

                                MYSSTUND INNAN Zzz.
                       


Vince 7 månader!!!


Så himla bra;

"Det är ganska lätt att snöa fast på det gamla vanliga "åh vad fint" och "vad duktig du är" och sen tar det stopp. Många kan inte ens tänka ut något annat alternativ och ställer sig ofta väldigt frågande när nån berättar att dom aldrig ger den sortens beröm. "Men vad säger du då? Säger du "vad roligt du har" när ditt barn ritar? Hur kul är det?"

Och då får jag ju påminna om det där igen; barn vill inte ha beröm. De vill bli sedda och bekräftade. Ett enkelt men glatt "Jag ser!" när ungen ropar "mamma titta!" räcker faktiskt oftast långt.

Så vad säger man annars då? Hur bekräftar man barnets handlingar och lekar utan att värdera prestationen? Att man ska vara energisk och entusiastisk säger sig själv men nedan följer lite olika sätt att berätta för barnet att du ser hen.

Har barnet städat rummet? Man är inte duktig för att man tar reda på sin skit. Men det är ju himla bra att de gör det!
- "Va skönt att du fick undan alla saker, nu får du plats att leka igen!"
- "Åh vad bra att du plockade undan sakerna till sina rätta platser, nu hittar du ju allt igen!"
- "Vad trevligt det blev här nu! Nu vill jag leka här med dig!"

Vill barnet visa upp sin fina nya tröja?
- "Tycker du om den tröjan? Den är mjuk och mysig va?"
- "Har du fått en ny tröja? Vem har du fått den av?"
- "Vilket spännande mönster, ska vi räkna hur många .... det är?"
- "Jag ser att du har spindelmannen på tröjan! Han är bra på att hjälpa människor. Är du också det?"

Har barnet klippt sig?
- "Jag ser att du har klippt dig! Va spännande! Berätta! Fick du sitta i en frisörstol?"

Tar på sig skor/jacka/kläder själv?
- "Va bra att du har lärt dig det, då behöver du inte vänta på att nån kan hjälpa dig!"
- "Det där har du övat på länge, det ser jag!"

Gungar/klättrar/springer barnet?
- "Vad roligt du ser ut att ha! Är det roligt?"
- "killas det i magen nu?"
- "Kan du klättra högre? får jag se?"

Har barnet ritat en teckning till dig?
- "Har du gjort den? Vad är det för nåt?! Berätta!" (följdfrågor på det)
- "Wow! Den har du jobbat länge med, det ser jag!"
- "Vad glad jag blir att du ritat en teckning till mig!"
- "Jag tycker jättemycket om den! Ska vi hänga den på väggen?"

Byggt nåt?
- "Vad är det för nåt?"
- "Ett torn! Kan du bygga ett till?"
- "Ska vi se hur högt det kan bli?"


Möjligheterna till bekräftelse är oändliga.

Ett "åhvafint" kan aldrig väga upp ett "wow, du tänker så?! berätta mer!" och "vad glad jag blir när du ger mig den!" eller en lång konversation om vad bilden handlar om och vad man kan tillföra. Kanske svarar hon "en bil" - "jaha"! svarar jag, "vad är det för färg på bilen?" och då hänger hon oftast på; "röd!" - "jamen måla det då! jag vill se!" -- när hon gjort det; "men.... vart är chaffören?" --- och så berättar hon kanske en historia om att han är hemma... och så fortsätter man "kan du visa vart han bor..... osv.

Man kan hålla på skitlänge och för varje minut blir barnet mer engagerad själv och nästa gång kanske de är mer villiga att sätta sig ner och rita. Man har uppmuntrat glädjen i att skapa. Glädje, inte prestation och bedömning. "

- Lady Dahmer

"Barn behöver bli sedda som de är och inte bara för vad de gör, men tyvärr faller många in i det här bedömande sättet att tala till barn. Om man pratade på samma sätt till vuxna, skulle vi genast känna hur fel det blir. Hemma hos oss lagar jag exempelvis mycket mat och om min fru varje dag skulle kommentera det med "Vad duktig du har blivit på att laga mat", skulle det kännas som om hon talade till mig och inte med mig. I stället säger hon kanske "Oj, vad gott!" eller "Vad skönt för mig att du lagar maten här hemma". Då kännas vår relation mycket mer jämlik och det uppstår ett verkligt möte mellan oss. Jag känner mig sedd.

- Jesper Juul"

 


Mina vardagar med barnen:

Tänkte jag skulle skriva en helt vanlig vardag för mig & barnen, vad vi gör och våra rutiner. (När vi bara är hemma. Många dagar är man ju även iväg på roliga saker såklart). När Magnus jobbar & Vincent inte är på dagis.

07.00: Vaknar "vi"/barnen. Ger Eddie ersättning. Oftast ligger vi & drar oss 20 min. Jag lägger Eddisen under babymobilen i spjälisen och sätter på Byggare bob till Vince bredvid mig i sängen.

07.30: Byter blöjor. Därefter lägger jag Eddie på mattan i badrummet och hoppar in för en snabbdusch.
Sminkning, påklädning. Borstar tänder på mig & Vince. Tar på honom kläder. Lägger Eddie i skötbordet och gullar med honom lite där, D-droppar och all annat skötsel & påklädning.

08.00: Gör iordning frukost och så äter vi. Sen sätter vi oss framför Bollibompa och gottar oss. Oftast så brukar dom göra i blöjan så vi får ta av allt vi precis tagit på o göra om allt. Hahhaa.
Bäddar sängarna, brukar slänga in en tvätt, plocka iordning i hemmet.

09.30: Är det inte dagistajm för Vince vid den här tiden (Mån. Ons. Fre) så går vi ut och leker fram tills Lunch.
(Ibland fikar med vänner, ibland Öppna förskolan, läkarbesök, Bvc) Eddie får ersättning & somnar.

12.00: Går in och gör någon snabb & lätt lunch. Därefter lägger jag Vincent för förmiddagsvilan. Ofta passar jag också på att vila en stund.. Om det passar Eddisen i smaken men ibland vaknar han så fort jag somnat in som skönast. Haha. Vissa dagar hjälper det att bära över honom & lägga han på min mage.

14.00-14.30: Vaknar Vince. Vi brukar läsa lite böckor/lyssna på musik/måla, och äta någon frukt, byta blöjorna på båda barnen. Eddie ersättning.

15.00:  Ibland sover Eddisen en stund. Är det uppehåll går vi ut och leker med alla kompisar på gården. Är det regnigt stannar vi inne och leker/städar och underhåller Eddie. (Ibland fika-tajm med vänner, kungsmässan, bibblan med Vince.. Osv osv. Men oftast vågar jag inte ut på sådant långt ifrån hemmet heelt själv med barnen längre. Hahah, om det inte är nån jag känner väldigt väl som kan hjälpa mig med barnen om det uppstår kallabalik)

17.00: Middags-tajm. Plocka bort, ställa in i diskmaskinen, underhålla Eddie samtidigt/köra vagnen så han somnar. Oftast har Magnus kommit hem. Han leker med barnen. Badning av Vince. (Ibland Eddie) Ta på blöjor, pyjamas.

18.00: Bolibompadags. Eddie ersättning.

18.45: Äta lite kvällsmat. Borsta tänderna på Vince.

19.00: Magnus och Vince går in o lägger sig i hans säng & läser böcker. Sedan är det Zzzz...

19.15: Passar på att gulla med lillebror medans hans storebror inte vill ha all uppmärksamhet;) Byter blöja, tar på pyjamas och får ersättning. Drar han i vagnen lite tills han somnar.

20.00: Egentid. Oftast tidigare.

23.00: Somnar.

02.00: Eddie vaknar och vill ha ersättning.

05:00: Eddie vaknar och vill ha ersättning.

Hahaha. Ganska kul att skriva ner och se sina rutiner och vad man gör på en dag. Man tänker inte på det när det går på automatik varje dag. Nu kanske inte dagarna ser sååå roliga ut (Och Vince är ju på dagis 9.30-14.30 tre dagar i veckan och då passar jag & Eddie på att mysa och vila oss). Vi hittar på väldigt mkt roliga saker ofta, och det är bara de senaste veckorna Magnus har de 6-16 tiderna innan han har ju pluggat o vi har kunnat göra roliga saker ofta & inte är borta såå mkt liksom.. och på helgerna gör vi alltid roliga saker ihop hela familjen och myser till det. Hihi. Jag är ju en sådan person som alltid vill lyxa till vardagen så mycket som det går.
Så det gör vi oftast på kvällarna ihop, och på helgerna lyxar vi till det för barnen med roliga aktiviteter för "dom/Vince" . . . . Älskar min familj & mitt liv som mamma, allt man gör för dom är såå värt det och man får såå mycket tillbaka, även om det ibland är kämpigt så överväger allt det underbara and I have the time of my lífe ♥

..kÄRLEK kÄRLEK kÄRLEK ..

B E B I  &  M A M M A
MAMMA ♥ EDDIE
('V')


 
        


Gottig mat #



Fredagstjöööt

Eddie somnade vid 19 igår, sov tills kl 03, somnade om och sov tills 07. Han har så himla bra sovrutiner.
Dock brukar han vakna vid 02 och sedan 05 & äta men jag tycker inte det gör något när han princip sover samtidigt. Så förutom matningen så sover han typ från 20-06,07. Fattar inte hur dom kan veta att det är natt liksom?.. För han sover ju alltid så länge när det är natt, och på dagen nån timma eller två?
Vincent va ju likadan och somnade från 19-07 sen han va 3 månader? Tycker det är konstigt för hur vet dom det? Hahaha.

Vincent ska alltid ha mitt smink när jag sminkar mig och han blir galen när jag målar naglarna "-Jag määä". Så idag fick han 2 ljusrosa naglar. Hihi, och lite rouge... Sötbollen. Likasamma som mamma juuu :-D

Knallade iväg till dagis vid 9.30. Dom skulle ha sångstund med dom stora barnen som dom alltid har på fredagar. Jag hoppas dom är snälla mot honom idag. I förrgår hade han fått en spade på kinden så det är ju nåt varje gång ..*Gråtfärdig mamsi^*

Vet inte om jag berättat att eftersom jag slutat amma så började jag med mina sprutor (Enbrel) igen efter uppehållet "Graviditet&Amning". Det är ett biologisk/antireumatisk läkemedel som man sprutar in i mage eller lår en dag i veckan. Det har funkar superbra för mig, och i vissa perioder känner man inte av någon reumatism alls och känner sig helt frisk. Mirakelmedicinen som räddar mitt liv typ. Helt underbar. Det är ju en livslång sjukdom men hade jag inte fått denna bromsmedicin så hade kroppen brakat ihop många år tidigare med fler höftproteser och en skadad rygg. Så jag tackar gud för den. Just idag är jag lite stel i ryggen men oftast fungerar den prima. Kanske egentligen är inne i ett jättesvårt Skov nu men med medicinen kanske man bara känner av lite stelhet istället för att va sängliggandes. Så bra är den. Och skönt att slippa ständiga morfin-baserade läkemedel, har tagit det nästan regelbundet i 8år och det är inte nyttigt precis, nu blir det bara nångång ibland när sprutorna (mot förmodan) inte skulle hjälpa så bra.

Tjingeling!!!
Nu: Bebimys tills storkillen hämtas igen... :)
Åh vad jag är upp över öronen förälskad i mina älskade småpojkar. ('v')



BarnKalajs


       

Vincent har varit på sitt första Barnkalas idag hos Melissa... :-) Han var jätte exalterad när jag sa förut idag att vi skulle dit "-Liissaaa".. Hihi. Han har blivit bjuden på flera kalas innan men dom har ofta blivit inställda eller så har det krockat med något annat, men nu sååå. Och det var väldigt uppskattat av barnen, med korv&bröd + glass. Sen gick vi ut och lekte. Jag säger det igen, sååå härligt på våran gård att alla barn känner alla och det alltid är någon ute...

Plötsligt händer det!!!



Nuuu tar lill-pruppen napp.
Vincent's stora nappar från 6 mån ska det va. 
(Att vi inte fatta det innan, liksom:-Þ)
 - HALLE-FUCKING-LULJA!

Gullungarna;


Resa. Nej tack. Aldrig mer.

Sent igår kväll kom vi hem ifrån Trollhättan igen. Efter en heeemsk resa ensam med barnen, rent ut sagt
:-Þ Först buss till Stationen i trollhättan, sedan skulle vi åka tåg men då va det inställt så ersättningsbussar skulle komma. Vi fick vänta en timma på den i gassade sol och typ 50pärs som också skulle med som va helt galna. Vincent hade bajsat hela blöjan full. "Bajs", sa han och tog sitt finger rakt i bajset. Hääärligt kände jag bara, för jag skulle inte kunna ha möjlighet att byta den på länge. (Och tyckte så synd om honom hela resan..snyffft) När bussen väl kom knödde sig alla förbi och skulle på först. Vagnen kunde man inte ta in i bussen så fick lägga den i bagaget och ha bägge barnen i knät under resan som va typ 2 timmar. Vincent tjöta som aldrig förr och va inte tyst en minut i den knökfulla bussen. En tjej va så himla snäll och hjälpte mig hela tiden och i slutet fick Vincent låna hennes Iphone och kolla på Teletubbies. Vilka snälla människor det finns.

När vi äntligen va framme i Gbg så skulle vi på Kungsbacka-Pendeln med vagn,ståbräda och fulla väskor. Man kommer inte på själv så folk fick hjälpa en. Vi sjöng och ramsade och försökte få tiden att gå.
Tackar gud för att Eddie var nöjd under hela resan.

Sen hämtade Magnus oss på Kungsbacka station och vi kom äntligen hem. Fick byta den stackars blöjjan och rumpan som va alldeles röd =/ Äta kvällsmat och snabbt i säng.

Vi sov länge (08) imorse.. Och nu är lillen på Dagis.
Jag har precis gjort mig tillgänglig i Vikariepoolen igen eftersom jag kommer va tvungen att behöva jobba extra vissa helger ibland eftersom Magnus nu ska gå som lärlig snart = As dålig lön.. ;-P
Känns sådär för jag vill inte va utan min lilla bebi. Men men va ska man göra.. Han har det ju lika bra med Papsen också såklart men jobbigast för mig.

Hej svejsss.

TrolliS

Min älskade syster Mathilda är på besök!♥ Vi satt och pratade hela kvällen igår, typ 4 timmar på balkongen!
Himla mysigt. Imorse lämnade pappa av Kevin också innan han åkte vidare till Helsingborg.

Vi ska ta tåget tillbaka till Trollhättan i EF. Jag, Kevin, Mathilda & mina barn... Ska äta gott med mamma ikväll och mysa oss på uteplatsen.

Imorgon hoppas jag att Jessica kommer förbi så man får träffa det nya tillskottet Saga.
Dom har ju inte sett Eddie heller för den delen =)=)

Jaja - Myys att komma bort, även om det bara är tills imorgon kväll. TJINGALONG.


Super härlig Lördag!!!

Dagen började med att jag & barnen gick ut på gården. Vincent lekte med sin dagiskompis Love och jag tjöta med hans mamma. SUpertrevligt, efter en stund gick vi till dagiset och lekte eftersom Love ville smita iväg hela tiden. (Där är det ju inhägnat) Hihi, efter en stund kom även Kalle dit och lekte. Solen gassade och blev riktigt varmt.

Tillslut fick vi tvinga in oss själva för Lunch och förmiddags'nap. När vi vaknade åkte vi iväg hela familjen till Svärmors hus där deras faster Charlotte & Jimmy bor över helgen. Där har vi spenderat hela eftermiddagen och kvällen tillsammans med dom. Vi har grillat grillspett och ätit blåbärspaj med glass och tagit ett glas Rosé i solen. Vincent har sprungit runt och haft superkul. Vi gick även ner till havet en stund medans vi var ute med deras hund Lisa. Kastade sten i vattnet, han har plockat blommor och sjungit "Byggare bob" med farbror Totte :) Eddie har legat på en filt på altanen i friska luften. En superkväll.

Barnen fick jätte fina kläder från Shock, där Charlotte är chef:

Till Vince


Och till Eddisen


Varning! Mammasnack ;-P

K I S S A , sa Vincent.. så sprang vi till Pottan och så bajsade han där för första gången. Såååå himla duktig.
Jag skrek och applåderade som en dåre. Hahhaha. Nu blir det att uppmuntra det ännu mer. Världens bästa kille.
Han ville att jag skulle krama honom samtidigt så jag inte tittade på honom. Hihihi, sötaste. . . . .

Livet är en berg&dalbana

Fy vilken jobbig kväll... Varit lite saker omkring en nära person jag känner så det är lite jobbigt. Pratat med henne länge ikväll och jag hoppas det ordnar sig snabbt =/ ♥♥♥ - Ibland är livet hårt och tufft.

Annars äter jag lite Kex&Ost. Ska snart sova så man orkar med morgondagen. Då ska vi åka ut till Svärmors hus där (Barnens faster) Charlotte med (blivande) man bor över helgen. Fika och tjöta med dom!!! Trevligt...

Älsklings-Vince, när han va 7 månader - September, 09.

Promenixxx

Precis varit ute och promenixat med bara eddie.. Skönt det också ibland, blir så mycket smidigare med en superlätt vagn och bara gå utan krångel :-) Vincent hade/har egentid med pappa på rummet. Skriker typ av lycka där inne. Haha. Han skulle kunna sitta där inne en hel dag & leka, bara man är med.

Ska nog se nån film ikväll, tänkte jag - MYSSSSS. Har nämligen köpt lite gottigt också (Chips dip choklad dricka. Japp, nyttighetens nyttighet . Thats me)

G U D O M L I G A   B A R N . . . .





Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul.







Barnen ligger och ska vila middag och jag likaså.
Vi har precis haft lite besök bestående av Sara med hennes fina killar: Love & Alfred... Barnen har busat i typ 3 timmar och vi har tjötat en massa skit.
Hur trevligt som helst =)=)

Magnus började sin praktik idag, 3-4 veckor. Inom elektrikerutbildningen, sen är han färdig. Sååå gött att få in lite mer Cash igen, så att säga. Blir typ 7-16 jobb nu då, och det är vi inte så vana vid !

Måste verkligen verkligen storstäda här hemma i eftermiddag. Ge mig energi till det. Hade man vetat att det höll sig ett tag känns det som det hade varit värt det men när det ser likadant ut efter 5 minuter känns det meningslöst. Hhaha, men jag går hela tiden runt och stör mig och mår dåligt över allt bös så jag är väl tvungen. Har varit världens pedantaste människa innan men jag har gett upp det lite och ägnar den tiden till barnen istället.
Tar det värsta (Så att det SER fint ut, men skenet bedrar. Hahaha) istället och storröjer nån gång i veckan, typ.


*Minnen* ;-D


Åååh va jag vill ha dom här:

Svinbilliga också - Men jag har shoppingförbud =/ Det gör ont i hela mig när jag ser dom, men inte får dom.
Haha - Stackars mig :-(


                 J U M P S U I T  *  99:-




Vad blir det för mat?

Jag: "-Vad vill du äta för mat idag Vincent?!"
Han: "-Biiil"
Jag: "-Ska du äta en bil?"
Han, *Fundersam^* : "- Jaa"

JA OKEJ MEN DÅ VET VI DET...=)=)  Smaskens ska det bli.

Trökarnas trökdag

Hallåååj Tisdag ! ! !
Magnus gick upp med killarna, bytte på dom & gav dom mat innan han gick till skolan. Då Kollade vi lite på Bollibompa, sen kom Michaela hit och tjöta en sväng. När hon gick badade jag båda barnen & mig själv. Fick springa upp och göra mat till Eddie mitt i allt. Haha, ja ibland kallar nöden  s n a b b t  & det kan se roligt ut ;)

Gjorde en snabb lunch med Bacon, ris & Currysås och nu sover dom middag.

Snöade ju imorse - Normalt... i Maj?! Typ 4 grader bara *Brr*, så har ingen lust alls att gå ut idag.
Känns som det kommer bli en riktig tråååk-dag =/

-- Tänderna är bra mycket vitare idag, redan efter första omgången. Ilar lite lätt, men är ingenting mot vad det kommer va imorgon... Oroar mig redan, hahaha!!!


Saknar mitt långa hår - Men snart igen sååå :)


Byggare Bob #

Vincent har velat se på "Byggare Bob" i flera dagar, han har suttigt med sin Astrid Lindgrensfilm's baksida där det är reklam om Byggare bob så nu ska han äntligen få se den filmen.

Vi har grejat så mycket det senaste, så nu efter Dagis känner jag att vi får mysa till det och bara ta det lungt.
Vi ska lägga oss under täcket i sängen. Jag Vince & Eddie och titta på detta :-) Magnus jobbar kväll idag.

Har precis varit ute och långprommenixat. Träffa min gamla arbetskamrat som också hade fått en bebis.
Vi var på Hemköp och jag köpte lite gott att smaska på ikväll när jag är ensam - Nåt gott ska man väl få ha. Hihi.
Grillade innan gubben åkte också.. Yaaam !!


Åååh -- Suuur.

Blir sååå ledsen. Varje dag jag hämtat och lämnat på Dagis det senaste så är det 2 barn som alltid puttar på Vincent och följer efter honom och ska ta hans saker och är allmänt elaka. Så säger jag till dom men dom fortsätter ändå, Så även idag när jag hämtade så var barnet, hans mamma, fröken och Vincent i på-klädnings-hallen så precis när jag öppnade dörren sa hans mamma "Nej- du får inte slåss" så stod Vincent helt sorgsen där bredvid :(

Han är liksom världens snällaste. Har aldrig slagit någon typ eller slår tillbaka. Han bara finner sig i det. Nu palla jag inte mer och fråga fröknarna om han håller på och blir slagen varje dag typ eftersom det är så varje gång jag kommer.. och sa att dom skulle säga om han inte heller är guds bästa barn liksom.. "-Nja vi finner oss inte i sådant här och vi har fullt upp med detta det senaste.. Vincent har aldrig nånsin gjort nåt elakt sen han börja här och det är de som är så sorgligt", sa hon... "-Jaha, sa jag.. för det är ju inte så kul om han går ute på lekparken och dom 2 puttar och slår honom varje dag och ingen ser". . .. .

Snyft>> så nu får jag för mig att dom gör så hela tiden och så va han jätte sorgsen när vi gick hem. Kanske bara fick för mig det nu bara för det men ändå.. Han är ju så snäll mot alla så önska nästan han skulle smälla tillbaks nångång även om dom såklart inte ska göra det heller.. Mammas finaste kille <3

Det braiga är att ena det barnet ska sluta snart.. Klart att barn alltid slåss ibland men inte kul när man ser det varje gång man lämnar & hämtar och aldrig nån fröken ser eller bara säga nåt tafatt till barnet om dom skulle se det och det bara fortsätter så =/=/ Då kommer jag fan bli fly förbannad. Inte på barnen för jag hatar att säga till andras barn även om jag fått säga "Så där gör man inte" de det senaste för ingen jävla förälder säger till sina barn. "Mitt underbarn liksom"... Jag tycker också som alla andra att mitt barn är ett Mirakel och helt perfekt men skulle han slå någon skulle jag bli helt vansinnig och få han att förstå att man inte gör så.. inte bara lite fjuttigt "näää men sluuuta nu Vinceeent" -- ÅÅÅÅÅH. Hur fan ska dom då lära sig?!

Tandblekning

Man vill gärna fräscha till sig lite efter en graviditet. (eller två, haha) Så jag har haft lite egenvård här nyss. Målat naglarna & rakat mig gör jag väl alltid iofs men ändå ;) Tryckt igenom min navelpiercing efter typ 4 år - Var redigt trött på det då, men nu känns det lite spännande igen ! Variation förnöjer, så att säga.. Och ikväll ska jag bleka mina tänder inför sommaren. Min svärmor är tandhygenist så när jag fyllde år för ett par år sedan så fick jag komma till deras tandläkarmottagning och gjuta av mina tänder och fick med mig 2 tandskenor hem. Man lägger i blekningsmedlet där i och sover med på nätterna i 3-8 nätter. Efter några nätter känner man att man lever kan jag säga.
Uttrycket "-Vill man va fin får man lida pin" får man verkligen försöka tänka på, för det ILAR till helvetet och tillbaka. Kan knappt äta eller dricka för det ilar så och munnen vätskas hela tiden. Man kan stå över handfatet och det bara rinner saliv som en kran. Hemskt Men jag tycker det är väärt det;) Gula tänder är fruktansvärt.



OPALSCENCE

Patientanpassad blekning:

Hur fungerar det?
Din tandläkare eller tandhygienist tar ett tandavtryck för att tillverka en anpassad blekningsskena. Opalescence gel appliceras i den tunna, bekväma skenan som placeras på dina tänder. När du bleker bryts karbamidperoxiden ner till fritt syre som tränger in i emaljen och dentinet (den vävnad som finns under emaljlagret). Det fria syret bleker de missfärgade ytorna, och färgen på tanden har helt enkelt gjorts ljusare. Strukturen på tanden påverkas inte, tack vare Opalescence patenterade höga vatteninnehåll.

Effektivt
Bevisen finns i resultaten – inget kan ge dig ett vitare leende än Opalescence. Det har visat sig vara effektivt på olika typer av missfärgningar, som t.ex. läkemedels- och fluormissfärgningar, men även missfärgningar orsakade av rotfyllningar. Behandling med Opalescence ger även gott resultat på missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och andra färgrika födoämnen.

Hur lång tid tar det?
Redan efter en natt kan du märka en förändring. Optimalt resultat uppträder vanligtvis när processen har pågått 3–8 nätter. Din tandläkare/tandhygienist går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen, beroende på vilka missfärgningar som finns i dina tänder. Resultatet varierar mellan olika patienter. Opalescence finns även för dagblekning.

Finns det några biverkningar?
Vissa patienter kan uppleva ökad känslighet för varmt eller kallt under blekningsbehandlingen. Detta är övergående och kan behandlas med Ultra EZ (kaliumcitrat) eller någon annan produkt som din tandläkare/tandhygienist har. Känsligheten försvinner normalt 48 timmar efter avslutad behandling. Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder i och med att det inte får bedrivas forskning på denna grupp kvinnor.

Resultatet
Resultatets varaktighet beror till största delen på dig själv. Håller du en god munhygien och borstar tänderna morgon och kväll med Opalescence tandkräm (särskilt efter att ha intagit mat eller dryck som färgar av sig) kan ditt resultat hålla i många år. Om du nyttjar färgrika ämnen såsom tobak, kaffe, te eller rött vin kanske du behöver upprepa behandlingen ett par nätter vartannat år.

Sen använder vi denna Tandkräm:

Beskrivande bild

Hur fungerar Opalescence whiteningtandkräm?
Tandkrämen löser upp färgpigment som ligger på tandens yta, slipar bort missfärgningar samt gör tänderna renare, glattare och därmed naturligt ljusare.

Vad gör tandkrämen så bra?
Den innehåller olika typer av partiklar som gnuggas över tandens yta så att beläggningar och missfärgningar försvinner i olika grad. Dessutom innehåller krämen ytspänningsminskande ämnen, så kallade poloxamer, som löser färgpigment samt gör tandytan hal vilket gör att pigment och plack inte fäster lika lätt.

Hur påverkar slipeffekten mina tänder?
Tandkrämer med hög slipeffekt kan på lång sikt skada och slita ut emaljen. Speciellt om du använder eltandborste. Opalescence är en lågslipande tandkräm och därför skonsammare än de flesta andra whiteningtandkrämer. Hos Opalescence är det istället främst de ytspänningsminskande poloxamerna som verkar för att avlägsna färgpigmenten. På så sätt behöver du inte använda mer ”våld” än nödvändigt. Sliphalten mäts i RDA. Lågslipande tandkrämer ska ha ett RDA-värde/slipeffekt under 80. Opalescence har RDA-värde 66.

Hur fungerar Opalescence whiteningtandkräm?
Tandkrämen löser upp färgpigment som ligger på tandens yta, slipar bort missfärgningar samt gör tänderna renare, glattare och därmed naturligt ljusare.

Vad gör tandkrämen så bra?
Den innehåller olika typer av partiklar som gnuggas över tandens yta så att beläggningar och missfärgningar försvinner i olika grad. Dessutom innehåller krämen ytspänningsminskande ämnen, så kallade poloxamer, som löser färgpigment samt gör tandytan hal vilket gör att pigment och plack inte fäster lika lätt.

Hur påverkar slipeffekten mina tänder?
Tandkrämer med hög slipeffekt kan på lång sikt skada och slita ut emaljen. Speciellt om du använder eltandborste. Opalescence är en lågslipande tandkräm och därför skonsammare än de flesta andra whiteningtandkrämer. Hos Opalescence är det istället främst de ytspänningsminskande poloxamerna som verkar för att avlägsna färgpigmenten. På så sätt behöver du inte använda mer ”våld” än nödvändigt. Sliphalten mäts i RDA. Lågslipande tandkrämer ska ha ett RDA-värde/slipeffekt under 80. Opalescence har RDA-värde 66.


MysTid med killarna

NY VECKA IGEN.. Känns bra - Solen skiner och jag morgonmyser med mina små Prinsar som sovit hela natten- Eddie har dock hostat lungorna ur sig (Och gör fortf iofs) ! Stackars stackars lillprutten... Och näsan rinner så fick ta nässugen nu när vi gick upp. Blev nog lite skönare när jag satte han lite mer upprätt i Babysittern. Gosigos när man får världens största smajl så får man pratar med honom. Har för mig Vincent också var sån vid 3 månader. Kanske kommer in i en mer harmonisk tillvaro då? Hahaha .

Ska snart köra våra morgonrutiner och knalla bort till dagis vid 9.30. Vincent vill leka med Kaa(med betoning på A)lleee, säger han:-) Så ska jag ägna lite egentid och gos med bäbban min.

HEJHEJ.

20:58

Nyss hemkomna. Dom tyckte det var spännande med musiken och alla lampor. Och uppträdandena såklart. I pausen fick dom rida på en Ponny. Sista halvtimmen blev det dock rastlöst i dom små benen men vad ska man begära efter 2 timmar!? Blev sent i säng för tredje kvällen i rad. 20.30 - Men han har ju sovit tills klockan 8 varje morgon också - Lyyyyxxx=)=)

Mammas lilla bebis är jätte hostig och näsan rinner =/ Så har lagt huvudet högt på honom nu ♥

Nu blir det Bigbrother Live ....


CirkuS

Härlig dag det var igår när vi firade 4år tillsammans. Lämnade småkillarna hos Svärmor. Där bjöd hon på ett glas Rosé i solen innan vi åkte ner till stan=) Dom skulle gå och titta på Valborgs-elden så länge.
Vi ville inte va borta från vår lillbäbi så länge så var nog bara borta 2½-3 timmar. Alldeles lagom.

Satte oss på Tio Pepe's uteservering i solen. Myspys. Jag beställde Gorgonzolafylld Oxfile, potatisgratäng, champisar och Beasås ♥ Magnus tog Plankstek med 3 olika såser. Mumsss.

När vi ätit färdigt gick vi till prinsen och tog en varsin Öl & Cider innan dom hämtade upp oss och vi åkte hem.
Då var klockan 21 och Vincent slockna som en stock. Eddie är ju så nöjd nu så han sover dygnet runt typ.
SOmnar vid 19-20 och sover sen tills natten. Då vaknar han och vill ha mat och somnar sedan om igen! Så härligt. När han är vaken är han världens nöjdaste baby. Skrattar och pratar hela tiden - Man smälter samman =)=)

   

Ikväll ska jag & Vince gå på Cirkus med Svärmor och kusin Leo ....

RSS 2.0