Älskar dig ♥


Regn & Rusk idag.. =/

GODDAGENS!!!:-):-)
Sovit alldeles ljuvligt inatt, som alla andra nätter. Han vaknar o så ammar vi sovandes typ, varannan timma så man är ju nästan helt utvilad på morgonen även fast man på dagarna är konstant trött ändå.

Så skönt & smidigt att amma. Hoppas vi kan fortsätta länge. Jag har ju jäkligt ont vissa dagar o då känner jag liksom.. varför utsätter jag mig för det här?! (När läkaren säger att jag bör sluta för det inte är bra för kroppen att ha sån smärta ofta) Men dagarna jag är smärtfri känner man att man är såå glad att man kämpade sig igenom dom onda dagarna så bebin får det bästa. (Orkar inte tjöta om att ersättning också är bra såklart så folk inte behöver ta åt sig för det antar jag att alla redan vet) Frågan är hur länge man orkar i längden.

Det var fullt ös och internsivt denna morgonen med båda smågossarna. Orsaken? HIhi för att vår kära vän Emma (med bebi i magen) skulle komma hit och fika vid 10. Man kan verkligen inte ha en tid att passa med småbarn. Är den ena glad, är den andra ledsen.. Är inte den ena hungrig så är den andra det och sen så bajsar dom typ samtidigt och man ska på nåt klurigt vis hinna få på sig själv kläder imellan det också. Som tur är så behöver inte allt va perfekt när man får hem folk. Värre när man ska gå ut, då måste ju allt va klart liksom.

Jag har lärt mig att man får komma ut när det passar en själv (På lekplatser osv) och det brukar inte bli förrens på Ef.. För när man väl är färdig med allt på förmiddagen är det sen dags för vilan.. Haha, och när man vilat klart så ska det på nytt bytas blöja och man ska laga mat, göra klart efter det Osv innan man kommer ut. Hahhaha. Ett under att man nånsin kommer ut överhuvudtaget faktiskt.

Blir iallafall lite enklare snart när sommarn kommer och man kan slänga på sig en klänning & flipflop & bara springa ut *Underbara tanke*

Nej nu ska jag se om Vince lyckas sova middag idag, iallafall... Hoppas hoppas.

S0L*

Känns helt fantastiskt att snön är borta och himlen är klarblå med sol om dagarna nu. Man behöver inte sitta "inlåst" mer utan livet kan börja igen... :-)

Under eftermiddagen/kvällen har vi varit hos svärmor på god middag, var ute på altanen och tomten läänge och lekt i solen. Så skönt när Vincent kan plufsa omkring som han vill, man ser hur han stormtrivs med det och man vill ha ett hus - Bums, inte om typ 5 år. NU.

Lite senare kom farbror Joakim, tant Sofia (med Vincents andra kusin i magen) och kusin Leo (ett halvår äldre än Vince) . . . Såklart lite sura miner för barn ska alltid ha den andras leksak och det pallade inte Vincent med för han hade inte sovit middag på dagis idag..  Han har krånglat i flera dagar med vilan på dagen. Ska han sluta med den nu? Han behöver ju den verkligen fortfarande... Hmm, man vet inte om man "ska stå på sig" eller inte för är man inte trött så är man ju inte, men han blir ju det under eftermiddagen om inte annat.. Hmm.

Jaja och sen gick dom (kusinerna) ner en sväng till havet med farmor innan vi åkte hem med 2 väldigt trötta killar - Vincent somna snabbare än han la sig på kudden, han är föressten så himla himla himla go. Jag vill bara pussa ihjäl honom när han hela tiden lär sig nya ord, förstår allt man säger och bara är helt jäkla underbar<3

Just nu ligger jag med en go skrattande bebis bredvid mig som kollar på Babymobilen som dinglar över honom. Jag Har krypit ner under mitt täcke, nöjd med dagen =)=)


Onsdag och soligt

Haft en liten längre stund i sängen denna morgon då Magnus pluggar hemma. Då gick han upp med Vince och iväg med honom till Dagis. Han fortsatte plugga nu och jag sitter med Eddie i knät där han ligger och sover.

Tittar ut på det ljuvliga vädret. Vill komma ut lite, men väntar tills Vince ska hämtas. Då ska vi nämligen till Svärmor på middag och då antar jag att vi hänger endel på altan & trädgården när det är såå soligt =)=)



Lilla tjockisgrodan<3<3<3


19:19

Haft så himla kul idag, jag & Vincent. Han är rolig like hell nu för tiden. Gungat, åkt rutchkana, lekt kiosk, bakat kaka i sanden, ätit middag, sjungt med i hans barnskiva, målat och dansat.

En helskön dag helt enkelt och den fortsätter lika bra med min baby nu ikväll med "Änglavakt" och godis ♥



 

<3

GRAVIDITET

När fick ni reda på att du var gravid? 13 Juni 2010.
Var det planerat? Halvt om halvt
Mådde du illa under graviditeten? Ja, spydde från vecka 6-16
Hade du mycket foglossningar? Ja blandat med reumatismen. Blä.
Hade du någon hormonrand? Ja.
Fick du bristningar? Nej
Vad trodde du att det skulle bli för kön? Pojke
Vad ville du att det skulle bli för kön? En frisk bebis var det enda jag önska & det känns sjukt kul med 2 små killar nu. . . :)
Hade du några speciella cravings? Iskalla drycker med krossad is i
Vad gillade du för mat? Inte så bra matlust men Lax kanske :-)
Någon maträtt du avskydde? Mycket.
Hade du halsbränna?
Nej.
Behövde du kissa ofta? Gjorde inget annat
Hur mycket gick du upp? 8-9kg
Är du nöjd över din graviditet? Mycket besvär som jag misstänkte men i det stora hela ändå bra. 
Var du rädd för förlossniningen? Sjukt rädd
FÖRLOSSNINGEN

När startade din förlossning? den 24e januari började vi försöka med igångsättning
Vilken vecka var du i?
37+2 & 37+4 när han kom.
Gick du över tiden?
Nej.
Hur startade din förlossning?
Igångsättning
När åkte ni in? Kl. 08.00, 24 Jan, och vi försökte i 1½ dag innan vattnet gick natten tills den 26e januari och det datumet han är född.
Hade du någon bedövning/smärtlindring? Lustgas, akupunktur och Epidural
Hur länge hade du värkar? "Riktiga" värkar var från kl 14.00-17.34
Tyckte du att värkarna gjorde ont? Eftersom jag hade värkstimulerande var det helt sinnessjukt intensivt och galet innan jag fick Epiduralen.
Grät du? Ja
Skrek du? Ja, för mitt liv. Haha.
Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Kom hela tiden typ
Hur lång tid tog krystvärkarna? 25 min
Vem var med på din förlossning? Magnus, 2 Barnmorskor, 1 SSK-student och en undersköterska.
Hade du ont efteråt? Inte alls som jag hade förväntat mig men visst var det svårt att gå och sätta sig ned dagarna efter.
Är du nöjd över din förlossning? Eftersom jag var beredd på att få snittas igen så är jag jättenöjd som fick uppleva en vaginal förlossning.
BEBISEN

Mådde bebisen bra när den kom ut?
Ja
Vad blev det för kön? En helt perfekt gosse
Vad vägde han/hon? 3020 gram.
Hur lång var han/hon?
47 cm.
Huvudomfång?
33 cm.
Ville bebisen amma på en gång? Nja, efter ca 1 tim tror jag.
Hade bebisen gulsot? Var väldigt gul första veckorna men var inget att oroa sig för.
Mådde bebisen bra under bb-tiden? Ja
Vad fick han/hon för namn? Eddie
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Vi var överens och därför att det i princip var det enda fina pojk-namnet vi kom på=) Våran finaste Eddie ♥


Mamma&Vince lunchar


Hanhalsholme


Igår:
En sväng till havet, gräva i sand, gå i vattnet med stövlarna, mata svanarna och fika!
LJUVLIGT♥
       

Vincent MÅSTE HA:


Likadant som lillebjoooj.


BullBaK

Idag har jag solat mitt bleka tryne för första gången på typ 2 år, sååå skönt! Har även lekt på lekparken som vanligt. Det var helt sinnessjukt kallt. Brrr ! ! !

Vi vinkade hejdå till min älskade syster och åkte hem för att äta mat. Magnus har bakat bullar. Hahahha. Inte likt honom men nu är han ytterst mallig efteråt :-P


Solig lördag !!!

Kortisonet höll sin verkan i kroppen i ca 2 månader. Inte illa ändå. Igår kväll och inatt kom dock smärtan tillbaka. Kunde knappt ta mig ur sängen eller gå. Så det blir att boka ny tid så fort som möjligt.

Det går ju som sagt i skov så under morgonen blev det lit bättre efter smärtlindring. Vi har provat i 2 dagar att ge ersättning en gång på eftermiddagen och då får han ro att sova resten av kvällen sen då han vill snutta mest. Men sen resten av dygnen så får han bröst som vanligt & det har gått jätte bra än så länge. Härligt.

Vince kom in vid 5.15 och ville komma upp, jag kämpade mig ur sängen länge & väl för att gå med honom in till sitt rum igen och somna om. Dra upp benet i sängen en kvart innan jag var uppe igen. Sen kom han tillbaks efter en liten stund igen men jag hade ingen lust att gå upp. Höll på att dö när jag sedan vakna upp & märkte att klockan va 8.45 - Så länge har han sovit en gång i sitt liv innan =) Han somnade alltså om, helt lovely.

Vi käkade Frulle med Mathilda och stack ut i vårsolen. . .  En seg promenad till Söderstaden för lek på lekplatsen och sen en fika på Karma.

Har även ätit god lördagmat nu på eftermiddagen och nu ska vi ha en mowie-night jag Magnus och Mathilda.. :) Hon åker hem imorgon igen!!

HEEEEEEEEEEEEEEEEEJ . . . . .


19:47

Vilken solig härlig dag det varit... Fick en liten sovmorgon då Magnus inte behövde komma till plugget idag utan plugga hemma, så vid 8.30 flög jag upp för jag skulle lämna Vince på dagis och jag & Eddie promenerade vidare i solen till stan! Skulle handla lite olika preparat, bl.a en olja på hälsokosten eftersom jag alltid har så otroligt dålig matlust, kan sitta och tugga på en macka i en timma. Vill gärna inte bli smalare än vad jag är så hoppas på att denna olja ska hjälpa lite!

Köpte några öl till Magnus eftersom han och hans jobb skulle ut och äta ikväll och bowla! Vidare till Baby proffsen och köpte en flaska och andra nappar. (som tydligen brukas ge i sista utväg till bebisar som inte tar några andra nappar Timmee tippee, och Eddie tog inte dom heller ens såklart.. Haha men får fortsätta truga)

Sen mötte vi Pappa som åkte med sina gubbar till träningsläger i Båstad och hade min syster Mathilda med sig som ska va här över helgen. Vi åt lunch på "Linneas" och sen åkte vi hem igen.

Nu sitter vi och har tjejmys och pratar om hennes kompisar, klassen och sånt som hör ungdomen till. HAHAHHAA - Magnus har åkt, Vince sover och även Eddisen. . .

Mina finaste underbaraste barn!<3

Mysig torsdag!!

Tack för era kommentarer ang att vi ammar jämt! Napp provar vi varje dag men det passar inte herrn i smaken, eller han vet inte hur man suger på den och den visste inte Vincent heller när han var en liten bebis. Den åker bara ut och han blir irriterad.

Imorgon ska jag dock köpa en flaska, prova att pumpa ut mjölk och ge honom med flaskan. Kan kanske hända att han får ta i massor från mina bröst och att det går segt. Och går det inte ska jag prova varannan ersättning.

Idag är jag äntligen feberfri. Smärtan i bröstet är minimal jämfört med tidigare och det känns också lovely.
Det firade jag och barnen med att leka på lekplatsen i solen en timma imorses. Brummade dit med bobby-caren. Gunga och åkte rutchkana med Unni på dagis och hennes papsi.

Efter en stund kom Magnus och hämta oss så åkte vi till Noa's ark. Det är en öppen förskola som ligger på en bondgård. Man får klappa katter, hundar, kaniner, getter, rida häst&vagn, ha sångstund med barnen, grilla korv och fika. Ett helt underbart ställe och vi ska åka dit varje torsdag nu när våren och sommaren kommer. Idag blev det inte så länge för det blåste lite väl mkt nordanvind.

Some picts from today:

   

Ingen mättnadskänsla..?

Står inte uuuuuuuuut ! Eddie har legat vid bröstet sen 09 (!) imorses tills nu. Jag menar allvar utan uppehåll, försökte ta bort han nu igen (vi har givetvist försökt en miljon gånger idag men gör han något annat än att va där så blir han vansinnig) och det gick såklart inte. Han kan ju inte bli mätt då eftersom han blir så ledsen och aldrig kan slappna av när han inte är där.eller? Går 3 sekunder att ligga i babysitter, babygym eller nån annan stans sen funkar bara bröstet igen, dra han i vagnen både ute och inne likadant. Bara brösten.. Somnar bara där också.
Kan det hända att han inte blir tillräckligt mätt när han håller på så?`(Trots att han går upp 1,5 kg på 3 veckor.. haha, måste ju bli mätt då har jag alltid tänkt) . Jag är redan pinnsmal och ser riktigt äckligt ut, och han suger ut det sista jag har typ när han inte släpper en sekund per dag. Är helt låst. Vill verkligen amma av hela mitt hjärta och jag har kämpar ihjäl mig och vill gärna fortsätta kämpa. Kanske bara är så här när han är nyfödd tänker jag.. men finns ingen annan som skulle ha sitt barn vid bröstet 22/24 timmar per dygn. Folk klagar ju på varannan var tredje timma liksom.. Fortsätter det så får jag väl prova att ge varannan ersättning, varannan amning en dag och se om det blir någon skillnad. Men jag skulle bli såå ledsen om vi inte får fortsätta det är en sådan mysig stund och koppling mellan mamma och bebis som man inte får uppleva många gånger i livet, även smidigast och det är ju det bästa för barnet även om det såklart är bra att ersättning finns om det inte funkar (Som det inte gjorde med Vincent, därför jag så gärna ville nu) Har tänkt helamma i 5-6 månader som rekommenderat. Men detta funkar inte, sugen musten ur alla. Förutom våran underbara Vincent som finner sig i allt!


Lika som bär?


               Vincent 2 månader                                               Eddie 2 månader (om några dagar, hihi)

Svårt att hitta bilder där dom gör liksinnade saker eller så men dom börjar se exakt likadana ut, när dom va nyfödda såg dom inte alls likadana ut men när jag tar han om lilla Eddisen nu så tror jag att det är Vincent.
Hahaha <3

Eddie 8 veckor


Kul inlägg va!?

Den här smarta grejen fick jag låna av Hugo's & Freya's mamma. Först är den hård, då kokar man upp den i en kastrull så den blir mjuk. Väntar tills den svalnar. Trycker på en knapp i den och poff så blir den varm, och man kan lägga den på bröstet (eller vart man vill). Gör fortfarande svin ont men lite skönt är det.


I'd jump in front of a train for ya



Undra om det gav lite effekt att tömma båda brösten ändå.
Eddie har nu sovit själv (!!!) i snart 1½ timma. Han sover ALDRIG själv förutom på natten, utan alltid på sin mamma eller pappa (eller första bästa person, haha) :-P Hoppas det inte bara var en engångs förteelse. . .

Febern sänkte sig till runt 38 med alvedon förut men nu börjar jag känna mig öm & orkeslös så den stiger väl igen =/ Bläää !! Ska iallafall orka mig (och lillbäsen min) ut i solen och hämta Vince på dagis.

Orkar jag ännu mer så tar vi nog en snabbis förbi lekparken innan vi går in och slänger oss framför en film tills daddy in the house kommer hem. Får ju som sagt dåligt samvete för Allt, allt allt, vad det än gäller, och känner mig dålig. Sjukt jobbigt beteende, så jag får tvinga iväg oss till lekparken trots att det känns som döden är nära, haha.

Provade att blåsa med en hårtork på bröstet förut som sköterskan på Bvc sa, förstår kanske inte riktigt va det skulle va bra för men - HAHAHA. Vet ju att smärta känns lite bättre med värme men då är det nog smartare med bad. Får prova i Ef !!

Nä, på med Solglajjorna för första gången iår ♥♥♥


Sorligt. . .

Den här sjöng Victor's mamma åt honom på hans begravning. Han dog av sin hemska cancer 1år & 7 månader gammal=/ http://denstarkastestjarnan.blogg.se

(Man gråter ihjäl sig:( )


Bruno Mars



Easy come, easy go, that's just how you live 
Oh take, take, take it all, but you never give
Should've known you was trouble from the first kiss 
Had your eyes wide open
Why were they open? 

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked 
cause what you don't understand

Is I'd catch a grenade for ya 
Throw my hand on the blade for ya (yeah yeah)
I'd jump in front of a train for ya (yeah yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah yeah)
Oh-oh I would go through all this pain 
Take a bullet straight through my brain 
Yes I would die for ya baby, but you won't do the same..

No, no, no, no-oh

Black, black, black and blue beat me till I'm numb 
Tell the devil I said hey when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman that's just what you are, yeah 
You smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love 
Is all I ever asked cause what you don't understand 

Is I'd catch a grenade for ya 
Throw my hand on the blade for ya (yeah yeah)
I'd jump in front of a train for ya (yeah yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah yeah)
Oh-oh I would go through all this pain 
Take a bullet straight through my brain 
Yes I would die for ya baby, but you won't do the same..

If my body was on fire 
Ooh you would watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar 
Cause you never ever ever did baby..

But darlin' I'd still catch a grenade for ya 
Throw my hand on the blade for ya
I'd jump in front of a train for ya 
You know I'd do anything for ya
Oh-oh I would go through all this pain, yeah
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for ya baby, but you won't do the same..

No you won't do the same
you wouldn't do the same  Ooh
you'd never do the same
Noo no no no-oh.

<3

Eddie ÄLSKAR när man tittar honom i ögonen när han äter (ska man ju alltid göra när dom äter iofs) och när man pratar TYDLIGT med hela munnen. Så himla söt, då stannar han upp mitt i amningen bara för att titta på Mamsen!;-) Och fyrar av ett litet leende i mellan åt. Allra helst när man dinglar till Katten i Babymobilen så den rör sig i snabb hast :) - KÄRLEK PÅ HÖG NIVÅ.

Mormor & Lilla Eddisen!! ('v')


10:13

Läste nu att man ju ska tömma bröstet vid amningarna.. Det gör vi typ aldrig, det visste jag inte att man behövde. Säkerligen därför jag fått Mjölkstockningen sen kom jag på en väldigt bra grej, hoppas jag.

Att om vi börjar tömma brösten ordentligt vid varje amning så kanske han inte behöver äta hela hela hela tiden så vi inte kan göra någonting annat. Han brukar nämligen alltid somna direkt så när han vaknar ska han ligga där igen, och så om och om igen. Det gick ju bra med första barnet att ha det så men jag vill ha tid för min stora kille också. Mår skit pga detta nämligen.

Att jag inte tänkt på detta innan, nu ska han inte få somna så HOPPAS jag verkligen att detta kan hjälpa lite så han inte behöver äta varje halvtimma (eller hela tiden) iallafall :-D


P A I N



Mjölkstockning (stas)

Mjölkstockning innebär att en eller flera mjölkgångar i bröstet täpps till, så att mjölk stockar sig bakom hindret. Anledningen till att man får mjölkstockning är att man av någon anledning inte kunnat tömma bröstet helt vid ett eller flera amningstillfällen.

Bröstet har mjölkkörtlar och mjölkgångar som mynnar ut i bröstvårtan. Mjölkstockning innebär att en eller flera mjölkgångar täpps till, så att mjölk stockar sig bakom hindret. Körteln fortsätter att producera mjölk bakom hindret, så att bröstet inte kan tömma sig. Mjölkstas och mjölkstockning är inte samma sak - stas i mjölkgångarna leder till mjölkstockning, men man behöver inte ha en stas i mjölkgångarna för att få mjölkstockning. Det kan räcka med ett mekaniskt hinder, som till exempel att man trycker med ett finger på bröstet för att ge barnet fritt för näsan.

Hur får man mjölkstockning/Stas?
Anledningen till att man får mjölkstockning är att man av någon anledning inte kunnat tömma bröstet helt vid ett eller flera amningstillfällen. Orsaker kan vara:

  • En BH som sitter åt och klämmer till mjölkgångar.
  • Att man med ett finger håller undan bröstet från näsan på barnet för fria andningsvägar under amning.
  • Att man blir kall om brösten eller att brösten utsätts för drag.
  • Att barnet inte suger med rätt grepp om vårta och vårtgård
  • Att man försöker begränsa amningarna i tid eller längd. Kanske har man inte riktigt haft tid att "amma färdigt" på grund av en lite extra stressig dag.

Symtom

*En ömmande knöl i bröstet som kvarstår efter amning.

  • Snart uppstår en värmeökning och rodnad på det tilltäppta stället.
  • Man får snabbt stigande feber, inte ovanligt med över 40 grader, och stark sjukdomskänsla.

Behandling
Det är viktigt att man tömmer bröstet, det gör man bäst genom att amma ofta.

Håll brösten varma med värmande fetvadd, varma riskuddar, varma handdukar och varm väst eller tröja. Mellan amningstillfällena och strax före amning värmer man extra med en varm dusch eller ett varmt bad. Det går också bra att använda hårfönen och blåsa varmluft på bröstet. Samtidigt skall man försiktigt massera med hela handen och samlade fingrar med strykande rörelser från bröstkorgen in mot bröstvårtan. I duschen kan man massera med en mild tvål och om man värmer med hårfönen kan man ha en tunn tröja på som minskar friktionen.

När man sedan lägger barnet till bröstet kan man med fördel ändra läge på barnet så att det har underkäken mot det ömmande stället på bröstet. Barnet trycker nämligen ut mjölken med underkäke och tunga.

Det är viktigt att barnet har rätt tag om vårta och vårtgård och gapar stort innan man tillåter att det att börja suga.

Amma alltid det ömma bröstet först, då barnet är mest vaket och suger mest effektivt. Täta måltider kan vara nödvändiga tills knölen försvinner.

Förebyggande åtgärder
En lugn och rofylld omgivning är viktig vid amningsstunderna. Be om hjälp för att uppnå detta.

Undvik åtsittande BH eller BH med bygel och sov inte med BH. Använd i stället en handduk och byt ofta om det läcker under natten.

Istället för att hålla undan bröstet med ett finger, vilket kan leda till att man täpper till utgångarna, eller drar vårtan snett så att barnet suger snett, kan man bara flytta ner barnet en liten aning så att det böjer huvudet bakåt och på så sätt får fritt för näsan.

Var noga med att vara varm om brösten.

Om bröstet är mycket spänt inför amning kan det vara svårt för barnet att få grepp om vårtgården. Man kan då behöva handmjölka ut lite så att vårtgården blir mindre spänd.

Var finns hjälp att få?
Behöver man hjälp kan man ringa sin distriktssköterska eller barnmorska. På en del ställen finns det speciella amningsmottagningar att rådfråga.


Mars 21, 2011

Idag medans jag legat i sängen hela dagen har Magnus och Vince haft en heldag ihop. Dom har varit på badhuset och varit ute och lekt :-) Kul för dom!!

Här ligger febern fortfarande på runt 39 hela tiden o ont i bröstet. Min lilla bebis får panik så fort jag lägger ner honom. Hela hela dagen (Och alltid iofs.. haha men lite extremt idag) . Saknar baby-gungan vi lånade när Vince va bebis.. Så fort han blir dragen fram o tillbaks i vagnen eller blir guppad går det bra men så fort man slutar eller lägger ned honom så vaknar han.. Och då är han bara glad om han får ligga på tutten.. Haha, han är en riktig lite tjockis.. Låren korvar sig.. Hihi, sååå söta!! =)<3

Jag får väl ligga vidare o frysa här och hoppas man blir frisk nån gång!!!



Vår fina tuffing på väg till badhuset. . .

Mjölk-stockning..

Har jag fått nu istället. Magsjukan gick över efter igår morgon och avlöstes då med Mjölkstockning.
Lovely. Gör skit ont och ligger med 39 i feber - Döden är nära. Haha, men det är bara att amma på och hoppas att det går över. . . 



Någon annan som njuter iallafall - Hahaha, sötboll !!
(Ps.. det är min arm som ligger bredvid bröstet. Haha)

Mina gudomliga barn.

Brr. Mår pissdåligt med feber fortfarande. Mår illa också men inte hänt så mkt mer med spyeriet än förut som tur är. Har dock ont & är öm på en viss punkt på ena bröstet. Kom & tänka på mjölk-stockning men jag är ju magsjuk!?

Min lilla Vince är på väg hem idag istället. Ingen kunde köra imorgon så då ville vi inte va utan honom mer.
Har tänkt på honom hela tiden o inte mått bra riktigt. Man är inte hel utan hela familjen hemma =/ Usch blir nästan lipig bara jag tänker på honom.. Är så himla löjlig jag vet för han har det jätte kul o få hälsa på hos mormor/farmor ibland men räcker några timmar nästan. Nu har det gått en hel dag.

Magnus vill inte heller va utan honom mer. Han är som jag och har inte mått bra när han inte är hemma.
Löjliga föräldrar - Kanske, men älskar dom mer än livet själv och dom är inte så stora, eller han=)

Mina finaste underbaraste killar i hela världen. Ni är mitt liv, mitt allt.



Vince & Papsi läser bok. (I förrgår)

Magsjukkk

BLÄÄÄ !! Mår pyton. Kommer från alla håll och när jag spyr ligger en bebis o skriker för full hals över att inte få va i famnen - Help :-P Tur Vince är hos Mormor .  . .

Upd :
Vince hade haft diaree imorse hos mormor, och Eddie också nu en gång. Hoppas det stannar med en gång !! På sjukvårdsrådgivning sa dom att man skulle amma mkt ofta men korta stunder, så så får det bli. . .Dock PAIN like hell o amma med feber!!!

H ä m n d e n

Ska börja med lördagsmaten nu : Smördegsinbakad fläskfile (krämen i ska va gjord av creme fraiche, massa riven ost, finhackad rödlök, vitlök, salt & peppar), hemgjorda klyftisar, vitlöksstekta champisar, beasås och en Feta-sallad . . . Mums ♥ Efter maten ska vi titta på Hämnden !!!


Utelek<3



Vincent (Jag & Eddie) Var alldeles nyss och lekte med hans kompisar Kalle, Melissa & Oliver ute på lekparken. Dom gungade, åkte rutchkana, klättra i berget och jagade varandra. Hade jätte roligt... ♥
Hade med mig all packning ut så kom papsen dit efter jobbet nyss och plockade upp min lilla Vince.

Känns jätte tomt utan honom redan :-( Men det ska bli skönt att få sova ikapp lite imorgon !! Och jag vet ju att han kommer ha jätte roligt.. Känns bra att vi hade en sån rolig avslutning på dagen iallafall.

MAMMAS FINASTE ÄLSKLINGSVINCE I HELA VÄRLDEN . . .



Vi lekte lite på rummet innan vi gick ut också.
Eddisen sov för en gångs skull en halvtimma/timma själv förut =)=)

Spricker av käärlek!!!

Är helt utmattad. . . Magnus & Pappa kör halva vägen var så Vincent får komma dit (Till sin mormor, morfar, Kevin & Mathilda i Trollhättan) och leka med dom och ha kul i 2 dagar, slippa sitta och kolla på när vi ammar heeela tiden. Har så sjukt dåligt samvete för det så vill bara gråta ihjäl mig.

Vill ge massa tid till min stora älskade kille också :( Men vi sitter bredvid varann och kramas samtidigt, pratar och kollar på film eller läser bok.. och han verkar inte bry sig det minsta. Bara jag som gör det förmodligen.

Försöker komma ut på saker så han ska också ska få kul. Går ut med båda killarna, åker buss med dom till ställen. Men oftast slutar det med att nån av dom skriker, inte vill gå mer, en annan som vill ha bröst och då springer Vincent iväg. Man vågar sig knappt ut med dom själv längre =) HAHA. Livsfarligt juu!!
Sen tycker han ändå det är goast att komma hem, slänga sig och vila.. Haha, han är en riktig gosegris =)¨
(Längtar tills körkortet för då kan man ju ta bilen överallt och bara slänga in dom i bilen sen om dom blir jobbiga och snabbt vara hemma. Nu dröjer det ju hur länge som helst innan man är hemma igen efter att ha vart ute. Då drar man sig för att göra det och känner sig inlåsta)

Men nu får han leka av sig med sin morbror Kevin (som är 7år), och moster Mathilda (12år), åka och bada, så kanske dom skulle till Kyrkans barntimmar innan han kommer hem. Så kul han kommer få.

Plus att jag kan få vila upp mig, få igen lite sömn & bli piggare. Då är man en bättre mamma, än en som är totalt utmattad. Det är inte Vincent som gör mig utmattad men när man ammar på nätterna heeela tiden och man väl får somna vid 6 så vaknar ju Vincent såklart halv 7 som sovit sen 19 kvällen innan.

Magnus pluggar ju, fick plötsligt ingen Csn längre så nu måste han både plugga till Elektriker och jobba så han får en lön. Det är skola och det är dubbelpass. Otroligt kämpigt för honom och för oss som måste klara det mesta själva.

Det är kämpigt . . . (Och alldeles alldeles underbart. Man spricker av Kärlek tills sina två underverk) Man vill finnas för alla men det är såå svårt. Är ändå glad för jag har 2 glada killar som aldrig skriker eller är jobbiga. Vincent finner sig i allt, är världens goaste kille och Eddie är glad så länge han har tutten.

Längtar som sagt tills vi kan va ute lite mer, för då blir det bra för alla. Vince får leka och Eddie kan sova i vagnen utan att hänga på mig hela tiden=)=)

Nu ska vi fortsätta packa hans väskor, gå ut och gunga en snabbis innan pappa Magnus slutar och ska köra halva vägen. . . Hej så länge !!!

Pain is back again

Ligger i sängen med väääärk.. Nu har inflammationen flyttat sig till vänster höft också.(Har även i ryggen) Det är en molande värk som ta mej fan sitter i även i liggande och sittande läge *HÄRDA UT*
Aj aj aj, ta ett varmt bad och på värmedynan igen !!

Innan jag blev mamma. . .

Innan jag blev mamma,
lagade jag och åt varm mat.
Jag hade kläder utan fläckar
Jag kunde sitta i lugn och ro och prata i telefonen.

Innan jag blev mamma,
sov jag så länge jag önskade,
och oroade mig aldrig över hur sent jag kom i säng.
Jag borstade mitt hår och mina tänder varje dag.


Innan jag blev mamma,
städade jag mitt hus varje dag.
Jag klev aldrig över leksaker.
Jag glömde aldrig texten till vaggvisorna.

Innan jag blev mamma,
oroade jag mig aldrig för om mina växter var giftiga.
Jag tänkte aldrig på vaccinationer.


Innan jag blev mamma,
hade jag aldrig kräkts på, bajsats på, spottats på,
tuggats på, kissats på,
ej heller blivit nypt av små fingrar.


Innan jag blev mamma,
hade jag fullständig kontroll över mina tankar, min kropp.
Jag sov hela natten.


Innan jag blev mamma,
hade jag aldrig hållit hårt i ett skrikande barn,
så att läkaren kunde ta prover och ge sprutor.
Jag blev aldrig härligt lycklig över ett enkelt leende.
Jag satt aldrig uppe sent och tittade på ett sovande barn.


Innan jag blev mamma,
hade jag aldrig suttit med ett sovande barn i famnen,
för att jag inte ville lägga ner det.
Jag kände aldrig mitt hjärta krossas i tusen bitar,
när jag inte kunde stoppa smärtan.
Jag visste aldrig att någonting så litet,
kunde påverka mitt liv så mycket.
Jag visste aldrig att jag kunde älska någon så mycket.
Jag visste aldrig att jag kunde älska att vara mamma.


Innan jag blev mamma,
visste jag inte hur det kändes att ha hjärtat utanför kroppen.
Jag visste inte hur speciellt det kunde kännas att mata en hungrig baby.
Jag kände inte till dessa band mellan en mamma och hennes barn.
Jag visste inte att någonting så litet kunde få mig att känna mig så betydelsefull.


Innan jag blev mamma,
hade jag aldrig gått upp mitt i natten var tionde minut för att se att allt var bra.
Jag hade aldrig känt till värmen,
glädjen, kärleken, hjärtesorgen, undret eller tillfredsställelsen
över att vara en mamma.
Jag visste inte att jag var i stånd att känna så mycket ...
innan jag blev mamma.


¤ Tossisar ¤

Hittade Vincent's "gamla" tossisar som han hade när han va bebis. Dom ska Eddie få låna/ärva nu.
Dom är såå söta!!! :-D


Vincent när han va 8 mån & Papsi borstar bissingar.





V ä r m e k u d d e n ♥

Blev ingen barnvakt i helgen. Va ingen som kunde köra eller hämta honom så det får bli en annan helg!
Han har iallafall vart på dagis en sväng idag, Vince... då passade vi på att fika frukost på Kungsmässan, köpte sockar till Vincent också.. hade typ inga alls som passade ihop längre - Jobbigt värre ;-P

Fortsatte för att S t o r  - handla, var världens kö. Hade så fruktansvärt ont i ryggen. Trodde den skulle gå av. Ny inflammation på G. *PAIN^* Därför ligger jag & Vince i sängen nu med en glödande värmekudde där på. [Magnus jobbar] Kollar på Tjorven & skrållan. Förbereder inför fredagsmyset. Han har fått en liten godispåse som han ska få smaska på - Gissa lycka eller!?

Han/vi har nyss badat skummbad också men som jag misstänkte blev det inte mer än 2-3 minuter innan Eddie börja knorra h ö g l j u tt :-D Ätit korv & Pommes också.

Näe.. gå och tända lite ljus så det blir mysigt här hemma =)=)♥ Ska försöka få pluggat lite mer teori ikväll också. Är så sjukt mycket så man vet inte vart man ska börja, man blir helt snurrig av allt.
Tjoho!

Give me some energyyy

Är trött och less idag.. Haha, blir så när man aldrig blir pigg. Kanske Vince ska till mormor&morfar en sväng i helgen så jag bara kan vila kapp mig. (Inte för honom jag blir trött men han vaknar tidigt och den tiden somnar vi in djupt efter nattens amning oftast) Magnus ska jobba hela helgen också så kommer knappast bli piggare.

Nä lägga mig för natten och hoppas på bättre humör imorgon =)=)

Min bästaste lilla Prins på Öppna förskolan idag
<3<3 Mamma älskar dig från djupet av mitt hjärta.


Öf--?!

Zzz, va jag är trött ! Natten har varit sådär. Han har så gärna velat sova Eddisen men han har stört sig på snuveriet och det täppta så vi har vaknat till som tätt och sugit med nässugen, lyft upp honom och lagt ner honom (på en stor kudde). . .  Osv osv.

Så precis när vi hade somnat in imorses kom Vince upp. Försökte dra mig så länge som möjligt men sen fick jag dåligt samvete och knalla upp. Ska sova gärnet nu när han snart ska sova förmiddagsvilan !!!

Funderar på att gå en sväng till Öppna förskolan i eftermiddag. Beror på om svärmor kan köra för vågar inte ge mig ut på promenad sååå långt när Vincent står på ståbrädan och helt plötsligt inte vill stå där mer och vägrar gå. Ingen härlig visa det där, att bära på en skrikande ungepå 13.5 kg samtidigt som man kör vagn och vet att det tar 40 min med massa backar innan man är hemma :D

Tjohej så länge. . .



På ÖF när Vince va 7 månader (Hösten 2o09) . . .

Lilla lilla sjukling !!!

Köpte en nässug förut och den gjorde under. Dock börja han kvälja sig för en stund sen, känns som han försöker spy hela tiden och det rinner slem från munnen. Ser ut att va jätte obehagligt för honom=/ Vet inte riktigt hur man ska hjälpa honom mer än att lyfta upp honom och smeka honom på ryggen så att det förhoppningsvis ska komma upp. Håller på att ringer sjukvårdsrådsgivningen och höra vad dom säger.

Har iallafall gjort det mysigt för lilla älsklingen!! (Vet att babysittern alltid ska stå på golvet men nu ligger jag bredvid honom hela tiden)


Snörvel #

Lilla Eddisen har varit jätte snörvlig i näsan hela natten. (och nu också) Jag har fått sitta upp så han ska få lättare att andas. Det låter så himla otäckt så vi har varit jätte oroliga, som man alltid är när dom är såå himla små !! =/ Usch och fyy.

Får se till att köpa Nezeril och koksaltslösning, även en ny nässug. Den Vincent hade är alla delar borta på typ!!!
Mammas lilla kråka. Nu ligger han med en jätte stor kudde så han halvsitter i princip, då låter det mkt bättre och verkar va lättare för honom. . .

Han är även 7 veckor idag ♥ Största kärleken som finns = Mina ljuvliga boys ;)

Övningsköra!!!

Nu ska jag ha ett körkorts-helvete. Jag vill vara fri med mina barn.

Ska låna teoriböckena av min granne sedan i eftermiddag och ska sätta igång och rå-plugga så fort jag får chansen. Vill gärna ha alla tips jag kan få för att underlätta och att det ska gå snabbt =) Ska köra privat och med min sambo.
Kram på er!!!

Skön dag!!

Har vart en härlig dag.. Gick upp med småpojkarna vid 6.30 tills klockan var typ 8.00 då tog Magnus över (Han är ledig även på måndagar, gööött) då gick jag & Eddie och la oss tills klockan var 14.00 (!!!) Fatta, haha. Ammade ju såklart med jämna mellanrum men vi sov samtidigt båda två.

Vince va på dagis tills kl 14.30 så det var bara att ta på sig & knalla dit. Sen gick vi ut på långpromenad hela familjen, följde med Magnus till allergimottagningen. Köpte med oss mcdonaldsmat hem som vi åt. Skulle gjort Kallops men det får bli imorgon istället när man har mer tid för den ska ju stå och puttra ett par timmar.

Väl hemma plocka vi iordning lite, dammsög och Magnus hängde tvätt. Såg ut som faaan rent ut sagt.
Nu är det finare och jag har tänt doftljus som luktar vanilj.

Såhär ser det ut för barnens del just nu:


E D D I E





                            

                           
          Gosrumpan. Ska försöka lyckas få med min andra gosrumpa på bild imorgon igen men lyckas  inte  så               bra. Han är en virvelvind som inte är still en minutrus.

Hemma på Hyllan igen !!!

Hej & Hååå. Vi har precis kommit hem från Trollhättan. Åkte dit igår för att gratta lillebror som fyller 7 bast på tisdag :-) Han fick en vår-jacka av oss..

Vi har ätit gott och kollat på melodifestivalen - Brolle kom sist=/ Sån skön låt, tycker jag!

Idag promenerade vi ner till Överby, mötte upp min moster som jag inte träffat på typ 3 år. Vi åt på Max och barnen fick fina kläder. Ammade lite och bytte blöja innan Magnus & Vince hämtade upp oss och vi åkte tillbaks till Kungsbacka igen. Vincent sitter tyst och njuter hela vägen i bilen och Eddie sover alltid. Det är skönt. Tyvärr hinner jag aldrig träffa alla jag vill träffa :( Man får ta det lite pö om pö typ. Någon varje gång.

*Borta bra men hemma bäst* - Nu varvar vi ner och väntar in Solsidan.

Är så himla tillfreds med mitt liv. Har aldrig varit säkrare på det eller lyckligare.
♥♥♥


14:08

Dagis fröken ringde och frågade om jag kunde hämta hem Vincent för han hade gråtit helt otröstligt och förtvivlat när han skulle lägga sig, och det har aldrig hänt innan. Hon trodde han kanske hade ont i öron eller hals.

Jag börja fundera på om han var ledsen för det som hände på morgonen, om dom kan tänka så långt bak? Jag har ingen aning <3 Stackars plutten.

Så nu är vi hemma och han vill inte sova nu heller. Vi väntar på pappan så vi så småningom kan börja med fredagsmaten :) Mumma.


Fruktansvärt :-(

Det har hänt nåt fruktansvärt här på morgonen. Jag la Eddie i vår säng en bit in, för att gå på toaletten.
Jag tog Vincent med mig för att man aldrig ska lämna småbarn ensamna. När jag satt på toan öppna Vincent dörren och gick ut. (Han har aldrig kunnat öppna där innan).Jag skyndade att torka mig för att gå efter.

Då hör jag ett ill-tjut och springer ut till sovrummet. Då ligger Eddie på golvet och ill-tjuteroch Vincent sitter bredvid helt förtvivlad han också.

Jag trodde allvarligt talat jag skulle dö :( Stackars min älskade pytte lilla bebis =/
Vincent ville väl förmodligen bära honom,och tappade honom..Eller om han putt bort honom för att han låg ivägen för honom. Tror inte han fattar att man slår sig eller konsekvensen av det. Dom sa på Bvc att en nyfylld 2åring inte tänker så långt att "nu ska jag gå och vara elak".
Har aldrig nånsin sett någon tendens till det heller, även om skenet såklart kan bedra.

Han slutade gråta nästan så fort jag tog upp honom, ammade med en gång och var helt som vanligt.
Men fy va jag har gråtit och gråtit och gråtit. I flera timmar. Lilla lilla Eddie. Tänk va rädd han ska ha blivit och va ont han ska ha fått =( Vi har ju t.om höjt våran säng för att jag lättare ska ta mig i och ur när jag har ont.
+att våran sänggavel har träplankor på sidorna så han har säkert slått i sig där på vägen till golvet =/

Ringde sjukvårdsrådgivningen som sa att jag skulle kontakta Barnmottagningen, och där sa dom att det med största sannorlighet inte var någon fara, även om det känns och ser hemskt ut. Det händer typ aldrig något med såna olyckor med så små, deras huvud är så mjukt och dom tål så mkt. Det hade varit en 3månader där för några dagar sen som flygit ner för en hel trappa och var både gul och blå och henne var det heller inget med.

Skulle såklart dock åka in om han började spy eller bete sig annorlunda.
Jag mår så fruktansvärt dåligt...Stackars stackars min lilla, och stackars Vincent också som va förstörd och gick och peka på golvet inne i sovrummet flera gånger efteråt..

Ska alltid lägga honom i vaggan eller vagnen hädanefter. Lätt att vara efterklok men jag tänkte ju att jag ändå hade med mig Vincent & han är 6 veckor, han kan liksom inte ta sig över hela sängen =/

Snyfffffft!

Ljuvliga soliga fredag.

Vi är som vanligt uppe på morgonkvisten. Det är fredag och solen gassar in genom fönstret. Ljuuuvligt.
Ska snart göra oss iordning och lämna Vince på dagis. Jag & Eddie ska ta bussen eller promenera ner till stan och handla lite gott inför helgen & gå runt och kika lite i lugn och ro :-)

Ha en mysig helg allihop !!!

(Se dom småå godiga armarna som börjar vecka sig<3 KÄRLEEEEK)

The dayyyy

Ovädrets oväder har det varit idag. Jag har därför vägrat utevistelse. Jag avskyr att vara inne en heldag och tycker att man ska intaga iallafall lite frisk luft varje dag. Men ikke idag.
Aldrig att jag utsätter mig och barnen för den tortyren. Haha, fruktansvärt att bara kolla ut genom fönstret.

Därför har dagen rullat på sakta men säkert för mig & Vince här hemma idag (Eddie hänger med han också, mest sovandes. Med tutten i mun) Lite tv-tittande på morgonen. Vincent har börjat vakna 5.30-6.00. Det känns absolut inte roligt ska jag säga er - En timma gör mycket på morgonen. Allra helst när nattsömnen ofta blir störd. Usch & Fy.

Så jag tog med täcket ut till soffan när det var bomba- dags och slumrade, till och från till kl: 8 typ.
Frukosttajm efter det.
Vid 10.30 kom vår vän Rosa hitsom är mamma till Vincents dagiskompis Hugo med lillasyster Freja så killarna fick busa av sig lite och äta Pannkakor innan förmiddagsvilan.

Sen har vi mest haft tråkigt. Ätit Lax med potatis och hemgjord dillsås -Sjukligt gott vareee.
Badat Vincent.

Magnus har varit på plugget hela dagen och sen när han slutade åkte han till jobbet för att jobba kväll.
Han kommer hem lagom till Bigbrother, då ska vi titta på det och äta choklad innan vi somnar.



Fina storebror Vincent innan läggdags :)

Tips på tröja till ammande moder.



Jag har nästan ingen lust att ta på mig tröjor alls längre hemma
för det är ett jädra meck att hålla på att ta av/dra upp när man ska amma så exakt hela tiden som jag gör. Stora delar av dagen så går jag med pattarna i vädret (Haha) för dom ska ändå användas inom kort igen. Det går ju självklart inte när man är ute så jag undrar om någon har tips på nåt som underlättar? Gärna snyggt också.Gillar inte att behöva dra upp hela tröjan ute bland alla människor. Finns det bara amningslinnen? Inga tröjor eller klänningar inför varmare tider som förhoppningsvis kommer snart..Eller ska man behöva gå med ett vanligt vitt neutralt linne hela sommaren? - Kul liksom :-)

So damn protected

Vince har varit och lekt av sig på dagis. Vi har sovit nån timma på dagen som vanligt. Behövs VERKLIGEN.
Svärmor kom hit med semlor och fikade förut också innan vi åkte till Bvc. Där hade han ju växt på, minst sagt.
Han blir som brorsan, går upp 1 kg i månaden tills 1årsålder? :-D Haha. Sköterskan "-Jaa, dom brukar plana ut sen" Jag "-Det sa du med Vincent också och det gjorde han aldrig, haha" . Sköterskan: "-Det har du rätt i så tillslut våga jag inte säga nåt längre" . . . HAHAHHA! Mina godingsmatvrak. Mår så himla bra gör dom !!! <3<3<3

Har handlat lite och ätit en pizza. Vince har somnat och vi sitter i soffan och myskramas.
Väntar på tvprogrammen och chokladätning. Sen Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.



 

Bvc idag.

E D D I E :
Ålder : - Vikt :  - Längd:
NF           3020       47cm
3dgr        2830      
8dgr        3050
22dgr      3760       51.5cm
6 veckor  4970      55.5cm

Please don't leave me

Nu ligger vi i sängen och väntar på alla kvällens Tvprogram. Jag måste låta som världens tråkigaste för dom som inte har barn själva (och va jag själv hade tyckt att jag var dötråkig bara för lite mer än 2 år sen) Haha men det är mys och enda gången på dagen det är lungt !! :-)

Och jag missade såklart inte programmet alla verkade ha följt igår .. *En unge i minuten* - Vilken flaschback vi fick från vårt katastrofsnitt. (Med Vince) Värsta händelsen i våra liv (och även det bästa såklart), Så himla traumatisk upplevelse.Har nog fick men för livet efter det. Man tänker på det mycket efteråt.  Dom liksom bara skriker "Nu ska barnet ut, hinner inte berätta något".. In flyger 10 olika pers, kastar ner en i sängen, ut i korridoren med sängen där man ligger naken inför alla, springer in på operationssalen, trycker in kateter det snabbaste dom kan, kastar sprit över hela magen och trycker för sövningsgrejen i ansiktet. Gud va jag va rädd och grät. Magnus också där i rummet vi tidigare var. Ingen berättade något för honom. Han var helt förstörd och trodde det var kört för oss båda. Stackars gubsen. Jag sov ju ändå liksom.

Men ut kom han helt frisk och perfekt. Lilla Vincent.


Första mötet mellan mammaochVince - 3 timmar efter att han kom ut ♥
Han var sååhungrig och roffade åt sig bröstet med ett nafs:-) !!

Har ganska ont i mitt bäcken även idag så ska ta på värmedynan där nu.

Tuttbesatt

Hinner inte göra någonting överhuvudtaget här hemma. Har inga kläder på mig ens. Haha. Eddie ska ju äta varje kvart (minst) så vi gav upp alla måsten för en stund sen och la oss och kolla på Emil. Är liksom omöjligt att ge sig in på nåt projekt för det får avslutas lika fort. Ouää ouää börjar bäbin annars.

Han vill gärna ha bröstet i munnen dygnet runt, helst liggandes i munnen när han sover också. Haaahaaa.
(Ska till Bvc imorgon så får se hur mkt han gått upp nu så mkt som han äter.. bara ser hur vecken börjar komma, hihi- Precis som det var på Vince. Gå upp ett kg i månaden. Minst)

Nu har lill-huliganen iallafall kunnat sova på kudden själv i en kvart utan att hänga på mamman.
Får väl se hur många minuter till det varar. Storebrorsan sover också nu så man kanske ska passa på själv.

Zzzz

MAMMA&EDDIE


H-lvetes skogen !!:(

På eftermiddagen idag så bestämde vi oss för att ta en långpromenad i Kungsbacka skogen så Vincent skulle få leka lite där efter dagis..

När vi börjat gå där märkte vi hur sjukt mkt is det var på cykelvägen. Det gick inte att gå överhuvudtaget.
Jag hade tagit på mig vårskor som var hur halkiga som helst. Det gick inte att få grepp under fötterna liksom.. man bara gled och så skulle man putta på vagnarna i uppförsbackarna.
Jag var helt livrädd att tappa vagnen för det var världens uppförsbacke vi fastnat i och man bara gled. Var typ gråtfärdig och våga inte gå nånstans, stog så en jävla stund sen fick Magnus skjuta på båda vagnarna och jag kröp upp. HAHAHAHHA (tänk er synen. Var t.om 2 som såg mig. HAHAHHAHA Sinnessjukt)

Sen fick jag värsta skovet. Bäckenet låste sig och jag kom ingenstans mitt på isen där. När jag väl kom iväg gjorde det svin ont och då är jag alltid rädd för att ramla för man dör hellre än att det hugger till så fruktansvärt.

Trodde aldrig vi skulle komma ur den jävla helvetes-skogen. Var precis som i en rysarfilm.
Sen skulle vi ner för en hemsk nedförs-isbacke (stup typ) med vagnarna och jag som knappt kunde röra mig. Magnus fick ta båda vagnar igen och jag fick typ glida ned centimeter för centimeter för det gjorde så ont.

När vi äntligen efter många om och men kom fram till bilen och man kunde slappna av så brast allt typ .

Den skogen kan fan brännas ner till grunden....

   

Vårig söndag !!!

Och vi har tagit en härlig promenad i solen. Eller ja, den kunde varit en härlig om inte båda barnen skrikit ikapp och den ena vägrat stå på ståbrädan och vägrat att gå. Haha, vad helt svettig när vi kommit upp för alla backarna ochjag fick ont i den opererade höften och fick halta hem - Puuuh ;-P

Gick till Viktoria, Daniel & Kalle och fiikade. Barnen lekte så fint och hade super kul, som vanligt! :-)
Vincent ville inte gå därifrån...

Nu väntar jag på Solsidan och Bigbrother !!! Imorgon blir det sovmorgon and Im going to Njuuuttttttt like hell.
 

                     

GoodnighT

L ö r d a g s k v ä l l . . .
... och jag ligger i sängen under täcket och surfar runt lite innan det är dags att sova. Är sjukt mätt i magen efter all choklad, chips och dricka ikväll.

Har sällskap av min Pappa & Kevin från Trollhättan idag. Har varit på Barnloppis under dagen där jag hittade 3 fynd till Eddie för sjuka priser.. I Vincents storlek var det bara fula mesiga kläder med massa noppror på. Även om det är sjukt billiga priser så sätter jag inte på honom nåt sånt!!!

Åkte vidare in till stan där vi kollade runt lite, matade Pippi-fåglarna och handlade lite till kvällen.

Vi har myst framför Melodifestivalen såklart - Är helt besatt i Loreens låt nu (My heart is refusing me).Hon skulle fasen vunnit allt. Gubben min är på 30årsfest, jag var också bjuden men är inte så sugen på sådant när lillprutten bara är 5 veckor. Då vill jag bara snoosa bebis såklart.
Men man blir typ aldrig bjuden på såna stora tillställningar annars nästan. Haha, bara när man inte kan. Eller är sugen. Men iofs är vi bjudna på svägerskans stora fina bröllop i Augusti och det ska bli såå kul :-) Skåla i champanje. Då kommer man va mer mogen för det också!!!

Lillegubben har sovit alldeles själv nu (utan att ligga på mamman) i flera timmar så jag blir nästan orolig. Hihi. Får nog lägga han på mig snart..<3 Inte ofta i livet man får ha en nyföding liggandes på en.. *Kärlek*

  

((Vincent gubben är helt ljuvlig om dagarna. Han försöker prata, och prata.. och prata :-) Så söt med sina egna ord för allting. Bara jag & Magnus som förstår dom. Men dom gjorde tydligen det på dagis och för han uttrycker sig så starkt och visar - Haha. Och allt han säger måste man upprepa så han förstår att man hör annars blir det liv i luckan och han säger samma sak tills jag gjort det. Haha, ja.. annars lär man sig inte saker och ting.
Ä L S K L I N G S - K I L L A R N A   -  Vi är så himla lyckligt lottade.

My Heart Is Refusing Me


21:20

På väg från svärmor och till bilen nyss (i deras trädgård där det var helt kolsvart) så ramlade Magnus på en stor stubbe.. och han höll o lilla Eddie (som tur var låg fastspänd i Babyskyddet) så han var ju redan ganska långt nere så det blev nog bara en kort liten duns i gräset.. Men va jätte hemskt för jag såg inte vart Eddie va, om han va skadad eller nåt så jag lyste med lampan på mobilen och så såg jag babyskyddet som stod lite snett bara..
Magnus fick ganska ont i handen!!!

Fyyy..tänk om min underbara älskade lilla 5 veckors bebis skadat sig. Då hade jag brytit samman :(
Nu ska jag bara krama honom, äta massaaaa gottigt så här på fredagskvällen (öhm och alla andra kvällar också men det låter bra med fredagskväll..haha) och kolla på Bigbrother som är så fruktansvärt roligt och underhållande!!!

Nattiii. . . .

Mammas groda på BB.. Hihi ser rolig ut när ansiktet blir helt snett när han ligger mot mig.
Men sååå GOD & SÖT & UNDERBAR !!!!


HELGGG

Har en sovmorgon idag. Hur mkt sovmorgon man nu har med en bäsis som vill ha tutten varje timma. Men fick ialf ligga kvar i sängen till 11. Eftersom man inte fick så mkt sovmorgon sömn-mässigt så är jag som vanligt sjukt trött !!!

Sitter & väntar på att hämta Vince på dagis. Vi ska åka & handla, sedan på middag hos svärmor!

Tjoho.

:-(

Kul att jag tappade Molo-tröjan (bild på den några inlägg nedanför) på vägen hemfrån posten där jag hämtade den!!!! Ååååh, så tråkigt - 400, rakt ner i papperskorgen - Typiskt mig.


Denna lyckades iallafall följa med hela vägen hem till vårt hem.

Dagis-samtal.

Har precis kommit hem från ett utvecklings-samtal på dagis. Vi pratade om vad vi tyckte om dagis, lämning/hämtning och allt annat. Vi tjötar ju hål i huvudet på dom stackars fröknarna, haha. Men det är skönt när man känner att man kan prata med dom.

Fick så sjukt mkt beröm om våran lilla kille så mitt mamma-hjärta blöder av Kärlek.
*Han är ALLTID snäll. Han har aldrig varit elak mot någon eller slagit nån.
*Han äter bra.
*Han sover bra, och lägger sig utan protester
*Han vill alltid vara med på alla lekar.
*Är alltid positiv
*Försöker ta på sig sina kläder själv

Citat från fröken: "Om alla barn vore som Vince så skulle världen vara underbar (förmodligen tack vare sina föräldrar)" - Va stolt man blir som mamma. Lite respons att det man gör som förälder är bra.

11 månader :-D

Definition av Kärlek:

. V i n c e n t  ♥  E d d i e  ♥  M a g n u s  .
                  Livets mening


M o l o


Zzzzzzzzzz


 

Långpromenixat med Sofia denna eftermiddagen. Hon är Snart (augusti) mamma till Vince & Eddie's blivande kusin.. <3<3<3 - Nu är jag sinnessjukt trött, hoppas på mutcho sömn inatt.
Håll tummarna för att han bara behöver äta var tredje timma.. :)


Adam ta av dig klänningen, du vill väl inte bli bög?



"Det är nämligen ofta pappor som börjar gorma och ha sig om deras söner leker med dockor och barnvagn på förskolan, eller klär ut sig i klänning eller huvudtaget något som anses vara "tjejigt". Förskolan måste förbjuda pojken att leka så är en vanlig order från papporna! Oftast bottnar det här i en rädsla att deras söner inte kommer att bli "riktiga" män när det blir större. Man hör nämligen många män, men även kvinnor som med fasa säger att deras små pojkar kommer bli bögar om de får leka med dockor eller bär rosa. Om så skulle vara fallet borde alla kvinnor som burit byxor, haft blått på sig och lekt med bilar vara lesbiska. Men en majoritet av alla kvinnor är inte lesbiska utan är heterosexuella fastän de burit blått och byxor.

En förälder som påstår att deras barn är homosexuellt för att de fått fel färg på kläderna osv som liten vill bara ha något att skylla på för att de inte kan acceptera sitt barns läggning till 100%. Det handlar inte om leksaker eller färger utan sina egna djupt rotade värderingar och normer som vi matats med sen vi var små.

Det är skrämmande när föräldrar så stenhårt håller fast vid att det här är för pojkar och det här är för flickor och gormar om att "varför kan det inte vara som det är?". Därför att om vi vill ha ett jämställt samhälle måste vi inkludera barnen i det här. Så länge inte pojkar och flickor kan röra sig inom samma områden utan att få glåpord efter sig kommer vi att ett samhälle där "manligt" och män värderas högre än kvinnor och det som anses "kvinnligt".

RSS 2.0