Adam ta av dig klänningen, du vill väl inte bli bög?



"Det är nämligen ofta pappor som börjar gorma och ha sig om deras söner leker med dockor och barnvagn på förskolan, eller klär ut sig i klänning eller huvudtaget något som anses vara "tjejigt". Förskolan måste förbjuda pojken att leka så är en vanlig order från papporna! Oftast bottnar det här i en rädsla att deras söner inte kommer att bli "riktiga" män när det blir större. Man hör nämligen många män, men även kvinnor som med fasa säger att deras små pojkar kommer bli bögar om de får leka med dockor eller bär rosa. Om så skulle vara fallet borde alla kvinnor som burit byxor, haft blått på sig och lekt med bilar vara lesbiska. Men en majoritet av alla kvinnor är inte lesbiska utan är heterosexuella fastän de burit blått och byxor.

En förälder som påstår att deras barn är homosexuellt för att de fått fel färg på kläderna osv som liten vill bara ha något att skylla på för att de inte kan acceptera sitt barns läggning till 100%. Det handlar inte om leksaker eller färger utan sina egna djupt rotade värderingar och normer som vi matats med sen vi var små.

Det är skrämmande när föräldrar så stenhårt håller fast vid att det här är för pojkar och det här är för flickor och gormar om att "varför kan det inte vara som det är?". Därför att om vi vill ha ett jämställt samhälle måste vi inkludera barnen i det här. Så länge inte pojkar och flickor kan röra sig inom samma områden utan att få glåpord efter sig kommer vi att ett samhälle där "manligt" och män värderas högre än kvinnor och det som anses "kvinnligt".

Kommentarer
Postat av: Lina

Minns pappan i största familjen i tidigare Familjen Annorlunda-säsongerna. Sonen lekte med docka och han satte fort en bil i handen på honom istället.



Roligt det du säger med att tjejer kan leka med bilar utan att bli lesbiska medans killar inte kan leka med dockor för att dom blir bögar. Stämmer så himla bra.



Lustigast i hela genusfrågan som är så populär nu är att folk verkar tycka att man ska göra barnen tvärtom. Tjejer ska ha blått och leka med bilar medans killar ska ha rosa och leka med dockor. Allt har gått till överdrift. Låt barnen vara barn.

2011-03-01 @ 19:06:40
URL: http://www.adperpetuum.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0