Lusse lelle lusse lelle, elva nätter före jul.


L u c i a . . .
Det är så himla roligt med traditioner sen man fått barn. Man vill göra allt så speciellt, så det blir det för barnen.Man vill att dom ska känna den känslan som man själv gjorde. All förväntan.

Nu var han lite för liten detta året. När jag var liten gick vi upp hela familjen vid 6-tiden på morgonen. Det var så speciellt för då fick vi äta Lussekatter, pepparkakor & dricka julmust tidigt på morgonen framför Lucia'n på tvn..Det ska vi också göra när barnen blir äldre.

Efter någon timma så började man göra sig fin med Luciakronan på huvudet och trippade iväg till dagis i mörkret för att lussa för familj & släktingar :):)

--

Något han inte är för liten för iår det är hans första lussefirande på dagis. Det är nåt jag drömt om länge att få gå på när man fått barn. Sån himla mysstämning. Man känner inte riktigt av att det är Lucia annars.
Kl 17:00 ska vi infinna oss på dagis. Vincent ska va pepparkaksgubbe. Dom ska va tillsammans med dom stora barnen på den andra avdelningen. Gissar på att det inte blivit så mycket sång annars. Haha :)
Det ska bli väldigt intressant att titta på, tror inte våra busungar kommer stå särskilt stilla..

Vi ska snart ge oss iväg på lite Lucia-Shoppande, jag & Vince. Han ska bara få vakna från sin förmiddags-nap.
Idag var det inte kul att lägga honom. Han var så ledsen, så ledsen. Vi prövade allt.
Ge honom välling, tog över honom till vår säng & låg bredvid honom & klappade på han länge, tog över honom till sin säng igen, provade vagnen.. Sen tog Magnus över han till sin säng igen.. Han va ledsen fortfarande.
Jag stängde in mig i badrummet och bara grät. Kände mig som den värsta i hela världen.
Jag hatar när han är ledsen. Det skär i hela mitt hjärta. Även om han är större nu & kanske driver med oss ibland för att få sin vilja igenom så dör jag inombord när han är ledsen. Han somnade strax efter och jag grät ännu mer för hur hemskt är det inte att behöva gråta sig till sömns? =/ Tror han vart övertrött. + att han ibland försöker testa oss för att få komma upp igen.. Det som är det jobbiga för jag är sån känslig mami...

Kommentarer
Postat av: Emmis

Va mysigt med lussefirande med dom små! Måste va mkt roligare när man fått barn med allt sånt. Just nu känns det bara mest jobbigt med jul m,m fast väldigt mysigt förstås!! Å jag börjar ju typ lipa när jag läser att du blev ledsen. Kommer säkert att bli en känslig mammi jag me. Nu är det väl mest graviditetshormoner ;) hihi. Hoppas de blidde bättre me vince och att ni fick mysigt på dagis!

2010-12-13 @ 17:02:27
URL: http://emmazorro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0