"Bästa Emily...."

"Mr-undersökningen av ditt bäcken visar uttalade reumatiska så kallade artritförändingar i båda korsryggslederna som brukar kallas sacroilialeder. Man ser inga sjukliga förändringar i ländryggen ännu.

Jag tycker att MR-fyndet ( utöver alla andra undersökningar) gör att du uppfyller kriterier för sjukdomen Morbus Bechterew och Enbrel är ett av de absolut bästa och mest effektiva medicinerna vi har att ta till inom reumatologin för att stoppa inflammationen i ryggen och även i lederna utanför ryggen.

Prognosen vad gäller framtiden när man har Mobus Bechterew är nu otroligt mycket bättre än innan vi kunde behandla med så kallade TNF-alfa-hämmare. Det är många som lever ett normalt liv med sin sjukdom men de eventuella avkall man får göra på full rörlighet när man har en höftprotes kan inte medicinen komma åt"

Med bästa hälsningar:
________ - Överläkare, Spenshult, reumatologi.

---

"Skönt" att äntligen ha en helt klar diagnos iallafall. Dom har ju alltid sagt typ "Du har förmodligen Bechterew" eftersom det kan ta upp emot 10 år för att få en diagnos inom reumatologi.. om man ens någonsin får det.

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej Emily. Jag heter Emma och jag följer din blogg sedan en tid tillbaka. Förstår att du måste tycka det är skönt att få en diagnos. Själv kämpar jag sedan flera år tillbaka, men har äntligen varit hos en reumatolog. Har fått remiss till MR så den skall göras inom 3 månader förhoppningsvis. Är just nu inne i ett skov och som du själv skriver att man skulle inte vilja att sin värsta fiende fick känna den smärta som vi gör. Hur går det med medicinen Enbrel?? Jag ska hämta ut ännu en sort antiinflammatoriska idag..inget hjälper.

MVH Emma

2009-08-20 @ 09:10:52
URL: http://http://emmabenj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0