Är det FEL att inte ge en 6månaders godsaker?

Hela tiden när vi förklarar att vi inte vill ge honom sådant än så får vi mothugg från ALLA typ. Ha ha ha!
Tycker det är hel-konstigt. Varför i herrans namn skulle vi ge honom sånt? Finns ingen anledning i hela världen.
Jo, för våran egna skull isåfall. Han har ingen aning om vad det är, och varför ska vi börja inleda dåliga vanor redan när han är en liten bebis?" Jo men lite grädde kan han väl få? " . . .Nej, vi vill inte det ännu.
Han har för fasen precis börjat introducerats med vanlig pureé mat och är knappt van vid det ännu - V a n l ig  m a t. Får han fruktpureé så blir han helt exalterad och jätte lycklig och säger "Mmm" efter varje sked. Räcker inte då det? När vi fikar osv så får han Majskrokar så att han inte ska bli läskad för ännu har han inte blivit såpass gammal att han märker att Majskrokar är någon skillnad på Kakan vi äter. För jag tycker också det kan vara elakt när han, nyfiken som han är på allt :-) Kollar varje liite rörelse vi gör för att stoppa något i munnen, utan att han får något. Men som sagt, då får han Majskrokar.. som är gjorda av precis som det låter ENBART Majs. Han fullständigt älskar det. Blir super super lycklig. Varför ska jag då ge honom något annat?
Idag kändes det som vi var riktigt hemska människor. Nästan som brottslingar. Hur kan vi göra såhär mot honom?

Han kommer såsmåning om få äta sådant ibland. Men han är för fasen nästan nyfödd fortfarande. Inte har jag en tanke på att trycka i honom sånt. Jag ger honom: Välling, Päron&Banan-gröt, fruktpureér och middagspuréer med vatten till. Det trivs han alldeles ypperligt med, nu.. i hans 6månaders ålder.
Jag tycker vi gör honom en tjänst genom det här & han mår inte det minsta dåligt för det. Har faktiskt aldrig sett någon som är så himla nöjd med livet som han!!!

Kommentarer
Postat av: Lina

Håller med dig. Varför börja ge dom socker så tidigt? Förstår inte föräldrar som ger sina små barn saft istället för vatten o.s.v. Borde väl dessutom försvåra när man ska introducera dom för ny mat om dom vänjer sig vid att få sött.

Stå du på dig med gott samvete. Det är erat barn och det är ni som bestämmer. Det måste väl folk respektera?

2009-09-06 @ 22:57:35
URL: http://www.adperpetuum.tk
Postat av: malin - mamma till emilia

2009-09-07 @ 22:49:57
URL: http://ap
Postat av: malin - mamma till emilia

Jag håller absolut med dig :)



2009-09-07 @ 22:51:05
URL: http://apriiil.blogg.se/
Postat av: Sofia

HELT RÄTT! Det är fullkomligt idiotiskt att ge sånt till spädisar, det finns inte EN ENDA anledning. Vi ska vänta med att ge sött till Moa tills hon är stor nog att be om det själv, minst. Och då är det okej med en kaka eller liknande, godis och läsk kommer det att dröja lääänge tills hon får äta! Vi kommer nog få pikar om att hon inte får tårta på sin ettårsdag men det är bara att ignorera! Herregud ungen har ju knappt tänder att äta med än!

2009-09-08 @ 23:29:24
URL: http://tobiq.blogg.se/nyblogg/
Postat av: Anna

Håller fullkomligt med dig också.. Varför ge en bebis som inte ens förstår vad godis är socker? Tänk alla barn man sett på tv som är beroende av cola typ när de är 1 år gammal, det är ju sjukt. Vissa människor blir ju aldrig intresserade av godis och läsk alls.. Du gör helt rätt!! Bättre att en frukt är som en godsak för små barn... Stå på dig... !!

2009-09-11 @ 13:47:18
URL: http://thiisiisanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0