Choritzo-gryyta:

INGREDIENSER:

4 portioner
400 g penne
1 liten purjolök
200 g färska champinjoner
smör/olja, att steka i
2 dl matlagningsgrädde
2–3 kryddiga korvar (typ chorizo)
1 kruka rucola (eller machosallat)
1/2 dl riven stark ost
salt,
svartpeppar

    SÅ GÖR DU:
    1. Skölj och strimla purjon. Skär korven i slantar. Skiva svampen.
2. Stek korven (det behövs inget fett i pannan) knaprig. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Stek svampen i samma panna i lite olja/smör. Tillsätt purjon och låt den mjukna utan att ta färg.
4. Slå på grädden och koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar
5. Rör ner stekt korv, rucola och riven ost i svampsåsen. Blanda med den nykokta pastan och servera genast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0